יואו אני זוכר את זה! עם הציור של הלוחם שנלקח ונחתך מהערכה למומחה!ובכן, הסדרה שהוא מדבר עליה כאן אכן יצאה לאור בהמשך השנה וזו "טרילוגיית פנהליגון" שמתחילה בספר "החרב המוכתמת".
לא קראתי מעולם, שמח לשמוע שלא פספסתי..
יואו אני זוכר את זה! עם הציור של הלוחם שנלקח ונחתך מהערכה למומחה!ובכן, הסדרה שהוא מדבר עליה כאן אכן יצאה לאור בהמשך השנה וזו "טרילוגיית פנהליגון" שמתחילה בספר "החרב המוכתמת".
ושניהם באותה בעלות, כלומר רשת, או שהזהות בשמות היא פשוט משהו שנשאר היסטורית?פריק הרצליה, שלדעתי הוא הסניף הכי וותיק.

לא. הסימן המסחרי פריק שייך לחנות בתל אביב ולאורין (הבעלים גם של הממלכה ומשחקי ליאם), ופריק הרצליה שומרים על השם כי הוא לא מניאק ולא תובע אותם (במילותיו שלו).שניהם באותה בעלות, כלומר רשת, או שהזהות בשמות היא פשוט משהו שנשאר היסטורית?
יתכן ותביעה כזו היא פשוט טרחה די רצינית שעולה הרבה כסף, עם סיכויי הצלחה לא משהו ופוטנציאל קטן להחזיר את השקעת הזמן ושכר הטרחה של עורך הדין. בסופו של דבר "פריק" היא מילה די גנרית שקיימת כבר מאה שנה או יותר, לא תמיד עם קונוטציה חיובית.סימן המסחרי פריק שייך לחנות בתל אביב ולאורין (הבעלים גם של הממלכה ומשחקי ליאם), ופריק הרצליה שומרים על השם כי הוא לא מניאק ולא תובע אותם (במילותיו שלו).
אלה תגובות שתמיד כיף לקבל.אני קורא די באדיקות את הסקירות שלך ונהנה בכל פעם מחדש. תודה.

שמעו, אנחנו צוחקים עליו, אבל בערך עשור מאוחר יותר יהיה משחק תפקידים של ערפדים וסדרת ספרים פופולרית קצת יותר מדי בשם דמדומים שתעבוד על השטאנץ המדובר, וזה לא משהו חדש, היה גם ספר רייבנלופט כלשהו כזה.כל שאר הכתבה היא שיר הלל ליכולתם של הערפדים להיות חזקים יותר מהבריון החזק ביותר, להיות גנבים מושלמים ועמידים להמון סוגי התקפות - כמובן שרק הדמות של המאנצ'קין הקבוצתי אמורה להיות הערפד הזה - אם כולם יהיו הוא בטח יבכה, יתלה מהחלון ויאיים להתאבד.
אגב, בגליון הזה אין את הטור של מורגן לה פיי, אבל היא מצוטטת כמעירה על הכתבה על הערפד המאנצ'קין ש"רוב הערפדים רואים בבני אדם צאן לטבח ואיזו מין חבורה תסכים לשחק עם ערפד?".
זה הלמה של קנטור ?עמודים 39-41 (שלושה עמודים שלמים) ערן בן סער וליאור ברנע מציגים את מה שהובטח על עמוד השער כ"לראשונה בעולם" - הרפתקה תחרותית לקוראי העיתון, שכאן זהו החלק הראשון שלה.
החל מהגליון הזה ובכמה מהגליונות הבאים, הם מציגים פרק חדש, ללא נתוני שיטה, של הרפתקה די-גונזו והקוראים אמורים לבנות חבורה בשיטה המועדפת עליהם, לשחק את הפרק ולשלוש לWIZ תיאור של האופן בו שיחקו, מה עשו ואיך התגברו על האתגרים בפרק - צוות השופטים של התחרות יתן ציונים ויבחר את הקבוצות הזוכות לאותו פרק שיקבלו פרסים.
וומפאייר היה מאותו עשור - ערן בן סער גם הזכיר אותו בקצרה בסקירה שלו על שיטות רב-סגנוניות.עשור מאוחר יותר יהיה משחק תפקידים של ערפדים
לא, זה "נבוך במבוך" - "הלמה של קנטור" מופיעה רק בגליון הבא והיא ההרפתקה הזוכה בתחרות כתיבת הרפתקאות שהכריזו עליה באחד הגליונות הקודמים וכנראה פיספסתי את זה. אל תדאגו, זה בטוח לא התוכן היחיד שפיספסתי בסדרת הסקירות הזו.זה הלמה של קנטור ?
יואו איך מדגדג לי עכשיו לסקור את hero system… רק כדי שכולם יראו מה היה אז פאר היצירה של שיטה אוניברסלית ואיזה ניגוד מטורף יש בינה לבין savage worlds.בעמודים 36-37 יש סקירה של ערן בן סער על "שיטות רב סגנוניות" - HERO שכבר הוזכרה בעבר בוויז ושיטה בשם GURPS עם ההבדלים ביניהן:

יום יבוא ומישהוא יעשה עבודה בשיווק על "כמה הדבר הזה הוא גרוע" נשבעת לכם. מצד שני - אאל"ט הצייר כאן הוא עדיין לארי אלמור שהיה אחראי לרוב הציורים המושקעים של רומח הדרקון ( ומוד"מ)על השער של גליון 26 יש לנו את תמונת הכריכה של "השבועה והמידה", אולי בתור תגובה מפצה לביקורת העולבת של עומר פאר מהגליון הקודם.
ומצד שני, כדאי להזכיר משהו שדי לא יהיה ברור לאנשים שלא חיו אז ( יוני 1993). אינטרנט זה משהו של הפריקים לדבר, אין חנויות מקוונות ובטח שאין אמזון, האנגלית הממוצעת של בני נוער גרועה בהרבה ( שוב, אין אינטרנט) - והתוצאה של כל זה היא ששיטות שלא מיובאות בצורה סדירה לא זמינות בארץ, בטח לא לרוב הקוראים של העיתון.זוכרים את "מלחמת השיטות" שהתחילה בגליון 11 כשערן מולוט/בן סער ירד על מו"ד לראשונה? אז כאן יש לנו סיבוב די רציני - כפולת עמודים שלמה (עמודים 34-35) פרי עטו, תחת הכותרת "למה אני תמיד יושב על נקודות" כשלאווירת העימות מוסיפים איורים של כלבים נוהמים זה על זה ושתי נשים שריריות בלבוש מוגזם (כי בלי קצת סליז אי אפשר, בכל זאת ניינטיז) הולכות מכות כשברקע קהל ברברים מריע ומנופף בכלי נשק.
צפייה בקובץ מצורף 10767
בכפולת העמודים הזו, ערן בן סער עונה באריכות לאחד יריב ינאי שנדהם ממה שהוא רואה כסדרת כתבות של ערן בן סער נגד מו"ד וטוען, כמקובל בתחום המרכז הרדיקלי בימינו, ש"עליכם להכניס כתב שמעדיף את AD&D" וגם לפנייתה של מיכל בלי-שם-משפחה שמשתמשת בטיעון של "עדיף משחק פחות ריאליסטי" על חיפוש מתמיד בטבלאות וגם מציינת עובדה מעניינת - הכתבות בWIZ של גבע פרי לא נכתבו עבור המגזין באופן ייעודי, אלא הועברו מבטאון "איל"ת" שהיא האגודה הישראלית למשחקי תפקידים, שהייתה אי-אז הסניף המקומי והממש לא מוכר או מתפקד של RPGA.
שווה לקרוא את כל כפולת העמודים כדי להבין את הצייטגייסט דאז, אבל שימו לב למשל לטיעונים של ערן שבחלקם נעשה שימוש עד עצם היום הזה בהקשרים שונים של ויכוחי שיטות, שדי מזקקים את הביקורות הנפוצות אז על מו"ד:
יש בהתחלה, משהו שדי סוגר את הקטע של עד כמה הכותבים שם בזים לקוראים שלהם
אני חושב שבשתי הדקות הראשונות פשוט ישבתי ובהיתי בזה, בתחושה של "מה לעזא%@ל קראתי עכשיו"משחק הנטאי למחשב בו הגיבור הוא בלש שמתעסק עם נערות אנימה עירומות ותוקף את אויביו באמצעות מזרקים עם נגיף האיידס:

בת אחת עם עוד ארבעה בנים בקבוצת משחק בשנות התשעים? כל הכבוד לה.ששלושה שחקנים ושחקנית משם הם חברים מאוד טובים שלי עד היום.
בהתחלה היו שלוש בנות ושני בנים אבל שתי האחרות פרשו - זו שנשארה היא מי שהביאה אותן.בת אחת עם עוד ארבעה בנים בקבוצת משחק בשנות התשעים? כל הכבוד לה.

לא כזה בלתי אפשרי, התחום היה הרבה יותר פתוח ממה שאתה חושב.בת אחת עם עוד ארבעה בנים בקבוצת משחק בשנות התשעים? כל הכבוד לה.