• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

תחרות ישראלית לאיתור כישרונות?

איתיליבנה

פונדקאי ותיק
בהשראת פאיזו, שמריצה השנה בפעם השניה את התחרות למציאת כישרונות כתיבה שלה, ולאחר העובדה שהספר הרציני הראשון בעברית עומד לצאת בקרוב, חשבתי על זה.
ולמה לא, בעצם? האם מישהו מרגיש כמוני שכדאי לעודד את המו"ל בארץ לערוך תחרות כתיבה בעלת מספר שלבים, שבסופה המנצח יזכה לכתוב הרפתקה\ספר עזר\מה זה משנה בכלל משלו? סיכויים יפים לנצח, פרס אטרקטיבי ולא יותר מידי השקעה של אף אחד).
האם מישהו חושב כמוני?

אף פעם לא חשבתי על זה, אבל עכשיו שהעלת את זה... כן, זה יכול להיות מעולה.
האמת, שקלתי להשתתף בתחרות הכתיבה של פאיזו ובסוף התייאשתי בגלל מספר סיבות. וכן, אחת מהן היית שפשוט היה לי קשה משמעותית לעבוד באנגלית. אז אם (וכאשר!) תפתח תחרות כזו, אני אהיה אחד הראשונים להצטרף :P

יש לי הצעה אחרת: מה דעתכם להשתתף בתחרויות הכתיבה הרבות שנערכות בארץ? אפילו בהתעלם משפל המדרגה שהייתה תחרות ההרפתקאות של הפונדק, גם תחרויות אחרות לא צוברות כמות אדירה של משתתפים. לא יודע כמה היו בדיוק בתחרות המופעים הנודדים, אשמח להיות מופתע לטובה; במפרצי טוגל היו יחסית מעט משתתפים שבאמת עשו משהו מעניין; אולי 5-10 איש.

אז הקהילה מאוד טובה בלדבר על איזה דברים מגניבים צריך לעשות, אבל היא על הפנים כשזה מגיע לאשכרא לעשות משהו. כולם אומרים "כן בטח, איך אפשר שלא", אבל בסוף מתברר שתאריך ההגשה מחרתיים ולא עשית כלום, ואתה אומר, "אה, לא משנה כבר."

אז בואו קודם נראה את הקהילה יוצרת תוכן ששווה פרסום, ואחר כך נערוך תחרויות.

ננסק אמר/ה:
אחחח, איתי... שוב אתה שוכח שלמרבית הקהל, למרביתו העצומה, ליותר מ-95% ממנו.... פשוט לא איכפת.
זה פשוט לא יעבוד - מצער, אבל זה המצב העובדתי.

קודם כול, זה אף פעם לא ימנע ממני לנסות :D

תראה, בתחרות הקודמת גם אני לא השתתפתי, אבל הייתה סיבה- היא הייתה כללית מידי, לא ממש מעניינת, דרשה הפתעה, ולא היה שום דבר מעניין לזכות בו אם ניצחת.
תתחילו במשהו קטן יותר מ " כתוב משהו כללי עם תמה מעורפלת", ל "כתוב מפלצת", או "כתוב חפץ קסם", או "כתוב שיר טרובדורים". לא יודע- תהיו יצירתיים, תעלו בסולם ההשקעה לאט לאט ואולי (דגש על האולי) זה יעבוד. אני רק מציע, כמובן, כי אני מאוד אהנה מהשתתפות בתחרות כזו, ויש סימנים שהתעשייה מתפתחת.

ODDin אמר/ה:
יש לי הצעה אחרת: מה דעתכם להשתתף בתחרויות הכתיבה הרבות שנערכות בארץ? אפילו בהתעלם משפל המדרגה שהייתה תחרות ההרפתקאות של הפונדק, גם תחרויות אחרות לא צוברות כמות אדירה של משתתפים. לא יודע כמה היו בדיוק בתחרות המופעים הנודדים, אשמח להיות מופתע לטובה; במפרצי טוגל היו יחסית מעט משתתפים שבאמת עשו משהו מעניין; אולי 5-10 איש.

שוב- אני ממש לא מרגיש שהתחרויות עד עכשיו היו מספיק רציניות, אז למה שאני אקח אותן ברצינות? לא היו חוקים ברורים, לא היה פיתיון רציני באמת- הרגיש כאילו שניים שלושה אנשים התאספו אחר צהריים אחת לקפה ועוגה, ותוך כדי אילתרו איזה משהו לפרסם באתר.

דווקא אני רואה את זה מיכיוון אחר לגמרי, גם אם התחרות באמת קמה על רגל אחת כמו שאתה אומר (ואני באמת לא בטוח שזה נכון), יש בעיה אחרת, ואני אתן את עצמי כדוגמא- אני אישית, יכולותי ליצור משהו לתחרות המופעים, אבל אני הייתי בטוח שאני לא אצור משהו שיהיה ברמה של התחרות שתספק את השופטים, ויותר חשוב תספק אותי. לא יודע, חשבתי וחשבתי, ובאמת לא בא לי שום רעיון, גם במפרצי טוגל, ניסיתי לכתוב אבל לא שלחתי כלום, אלו תחרויות קשות, והסטנדרט באמת ממש ממש גבוה, לפחות ככה אני מרגיש, ועד שאני לא שלם עם משהו שאני יוצר אני לא אשלח אותו, ככה לפחות אני מתנהל, אני חושב שבתחרויות האלה מי ש"זוכה" ובכלל מי שמגיש משהו שבאמת שווה עיון, זה אנשים שגם ככה אני יודע שמה שהם כותבים שווה עיון.

אוקי, אז קודם כל כדי לנפץ את הבועה: הסטנדרט לא גבוה. אם אתה יודע לכתוב ברמה בסיסית ואתה טיפה יצירתי, לך על זה. הדבר הכי רע שיקרה זה שלא תזכה. להגיד את האמת, לא הרגשתי שהמופע שלי ושל פסקי היה על כזאת רמה גבוהה...

לגבי עד כמה זה ספציפי: תחרות ההרפתקאות של הפונדק הייתה הדבר היחדי שהיה באמת כללי יחסית. איך למען השם מופע נודד לא ספציפי לך?

לגבי פיתיון: נו באמת. לקהילה שלא מוכנה לעשות כלום שלא בעד פרסי ענק גם לא מגיע כלום. איזה מין יחס זה לתחביב שלך, לעזאזל?

לגבי הפרסים - דווקא זה מוריד מערך התחרות בעיני. בוא נודה באמת - אין סיכוי שיהיה פרס שווה ערך לשעות שאני אוציא על זה. גם אם רק שרבטתי משהו תוך שעתיים - שלוש (כמו שהיה בשתי התחרויות האחרונות) ערך הפרס יהיה צריך להיות כמה מאות שקלים כדי שזה "ישתלם" לי.
אין בזה טעם.

הסיבה היחידה שאני רוצה להכנס לתחרות היא בגלל שיש תחרות... בערך. מספר המשתתפים כל כך זעום שזה בקושי מרגיש כמו תחרות.
ואני דווקא מסכים שהתחרויות קלות מידי.

PeskyTiger אמר/ה:
לגבי הפרסים - דווקא זה מוריד מערך התחרות בעיני. בוא נודה באמת - אין סיכוי שיהיה פרס שווה ערך לשעות שאני אוציא על זה. גם אם רק שרבטתי משהו תוך שעתיים - שלוש (כמו שהיה בשתי התחרויות האחרונות) ערך הפרס יהיה צריך להיות כמה מאות שקלים כדי שזה "ישתלם" לי.
אין בזה טעם.

לא יודע מאיפה הוצאת את הנתון הזה, אבל:
1. לרוב האנשים אין משכורת של יותר ממאה ש"ח לשעה, אז גם פרס קטן יותר כספית שווה את זה...
2. לא התייחסתי לפרס מהסוג הזה. אני מתייחס לעובדה ש "נצח בתחרות קבל ספר הרחבה בנדומאלי בשיטת משחק נידחת" זה לא פרס. פרס זה משהו שאתה רוצה לא כי הוא חסך לך X שקלים- במקרה כזה, זה באמת חכם יותר לקחת איזה עבודת צד קטנה לשבועיים ולהרוויח את הספר (פחות סיכון וכנראה שיותר כסף, בתכל'ס). אני מדבר על פרס מגניב באמת, בקנה מידה שיפתה אנשים. למה, נניח, לא הייתה יכולה להיות תחרות כתיבת מפלצת נוספת של מהדורה רביעית שהמנצח יזכה להוסיף את יצירתו לספר "מתוך האפלה", עם קרדיט שאומר משהו כמו, "תרומה נוספת על ידי: הכנס שם כאן"? או, (עוד רעיון מגניב מפאיזו), שבנוסף לשאר יצורף לשם המשתמש שלו בפורום הפונדק (בהנחה שיש) תג שמכריז, "זוכה בתחרות כתיבה 2008"? סתם זורק רעיונות.

ODDin אמר/ה:
לגבי פיתיון: נו באמת. לקהילה שלא מוכנה לעשות כלום שלא בעד פרסי ענק גם לא מגיע כלום. איזה מין יחס זה לתחביב שלך, לעזאזל?

קודם כול, לא דיברתי על פרסי ענק (ראה למעלה). דבר שני, תחרות זה להעלות את התחביב רמה אחת למעלה, לכמעט מקצוענות. אם זה נעשה כמו שצריך זה דורש השקעה, זמן ומחשבה. אחרי זה, אתה רוצה שזה ישתלם לך, גם אם בדרך סימלית כלשהי.
בנוסף, אלו האחראים צריכים לעודד גם מקצוענות בקהילה. תחרויות הן דרך מצוינת להעלת הרמה בארץ, לעניות דעתי.

זאת בעיה. היכולת לתת פרסים כאלה היא מאוד מוגבלת. משהו כמו "מתוך האפלה" הוא מאוד נדיר, אם לא יחיד במינו. הוספת התג יכול להיות מעניין, אבל זה תופס רק בפונדק, ולדעתי עדיף תחרויות כלל קהילתיות.

מה כן אפשר לתת? לא הרבה, חוץ מפרסום של העבודה באתר כלשהו וקרדיט למנצח.
וזה גם מה שעשו עם תחרות המופע הנודד: הרעיון של הוספת איורים למופע המנצח הוא מקסים.

PeskyTiger אמר/ה:
זאת בעיה. היכולת לתת פרסים כאלה היא מאוד מוגבלת. משהו כמו "מתוך האפלה" הוא מאוד נדיר, אם לא יחיד במינו. הוספת התג יכול להיות מעניין, אבל זה תופס רק בפונדק, ולדעתי עדיף תחרויות כלל קהילתיות.

אז למה לא ללכת על זה בגדול? לערוך מספר תחרויות שהמנצח שלהן יצטרך לקחת על עצמו פרויקט גדול (כתיבת הרפתקה, כתיבת מאמר, כתיבת כך וכך מפלצות), ובסופו של דבר יודפס "ספר סופר-סטאר", שיכלול מספיק דברים אטרקטיביים ומספיק מנצחי תחרות באותו הזמן.
כמובן, אין לי מושג על מה אני מדבר - השיקול הראשון והחשוב ביותר של המו"ל הוא השיקול הכלכלי, שבו אני לא מתיימר להבין דבר. אבל אני מציע, כי אלו דברים שהייתי רוצה לראות משהו כזה בארץ...

1. כי כרגע, אפילו בקטן זה לא עובד. בקושי משתתפים בתחרויות. בקושי כותבים חומרים ומפרסמים - באתרים או בפורומים. ההרגשה הכללית היא שאין אמון ברצון והיכולת האנשים בארץ ליצר תוכן איכותי.
2. כמו שאמרת, השיקול הכלכלי. הדרך הכי טובה להיוץ מילונר בתחום משחקי התפקידים היא להתחיל עם שני מליון. פרויקט כזה בארץ הוא כמעט בוודאות הפסד, ולכן מאוד לא סביר שיקום בלי גוף מממן גדול - שלא קיים בארץ. פאיזו אולי יכולים לספוג את זה. ענף משחקי התפקידים בארץ? כנראה שלא.

פסקי, אתה סוג של עיוותת את המשפט המקורי. זה הולך "הדרך הכי טובה שיהיה לך מיליון דולר ממשחקי תפקידים זה להתחיל עם שני מיליון." :P

ובכל מקרה, איתי, באמת, תפסיקו לצוץ עם פרוייקטים גרנדיוזיים מוקרצים לא ברור מאיפה מתחת לכל שיח ועץ רענן ולזעוק על למה אף אחד לא רואה את הגאונות שלכם והופך את הקהילה בארץ לגן עדן עלי אדמות של משחקי תפקידים. נמאס.
אתה רוצה שהקהילה בארץ תהיה על רמה ותוציא תוכן טוב? תביא אותה בדוגמא אישית ואז נדבר.

ODDin אמר/ה:
1.ובכל מקרה, איתי, באמת, תפסיקו לצוץ עם פרוייקטים גרנדיוזיים מוקרצים לא ברור מאיפה מתחת לכל שיח ועץ רענן ולזעוק על למה אף אחד לא רואה את הגאונות שלכם והופך את הקהילה בארץ לגן עדן עלי אדמות של משחקי תפקידים. נמאס.
2.אתה רוצה שהקהילה בארץ תהיה על רמה ותוציא תוכן טוב? תביא אותה בדוגמא אישית ואז נדבר.

ורק חמש פעמים בעץ כתבתי שאני רק מעלה הצעות ותו לא. זה ברור לי שזה לא סביר, ואם תקרא את ההודעה המקורית תראה את זה- רק רציתי לבדוק אם יש עוד היענות (מסתבר שלא- חוץ מת'ור, אף אחד אפילו לא אמר שהוא היה משתתף באחת אילו הייתה כזו). לא יודע מאיפה שלפת את זה שאני מתלונן.
2. זה מה שאני מנסה לעשות! אני חושב על משהו שהייתי שמח לראות, ומציע אותו! אבל אם אתה לא מוכן לדבר, Suit yourself.

איתי, אל תציע - תיזום.
אם אתה *מארגן* תחרות שכזו, אני משתתף בה. אם אתה רק מציע אותה, ובכן, הרי אני מציע את האפשרות שנפתח משחק תפקידים ישראלי איכותי. כמה שלא אדבר על כך בפורומים, עד שלא אתחיל לכתוב אותו, לא יקרה דבר.

ננסק אמר/ה:
איתי, אל תציע - תיזום.
אם אתה *מארגן* תחרות שכזו, אני משתתף בה. אם אתה רק מציע אותה, ובכן, הרי אני מציע את האפשרות שנפתח משחק תפקידים ישראלי איכותי. כמה שלא אדבר על כך בפורומים, עד שלא אתחיל לכתוב אותו, לא יקרה דבר.

כמובן שאני, בתור נער בן שש עשרה שלומד בפנימייה בה הוא חולק חדר עם עוד חמישה אנשים, בעל כול האמצעים הדרושים כדי לפתוח תחרות ברגע זה. הו ננסק, אתה גאון! איך יכולתי שלא לחשוב על זה קודם!
אבל שנייה, אולי אני כן יכול להשפיע. אם, נניח, אני אוכל ליצור קשר עם כמות מכובדת של אנשים מהקהילה וגם עם אלו בעלי הסמכות לארגן דבר כזה, אולי זה יכול להיות אפשרי. שמע, רעיון לא רע. אתה יודע מה חבל לי עכשיו? שאין איזה פורום משותף כזה, שבו אני יכול ליצור קשר עם כולם. פורום כזה בהחלט היה יכול להיות שווה ניסיון עם רעיון כזה. אבל, כאמור, הפורום לא קיים :roll:

כן, כי מארגני שאר התחרויות הם נשגבי חמה בני 3000 שחיים בארמוני שנהב עם צבא ענק של משרתים לשירותם.
אתה באמת חושב שבאוניברסיטה/צבא יש להם יותר זמן פנוי ויכולות מלך?

ובלי קשר, לא כל אחד חייב לארגן תחרות ענק. לא יכול - אל. גם אני לא יכול, כי אין לי כושר ארגוני בשיט, אז אני עושה עושה את מה שאני כן יכול. לשם התחלה, אני משתתף בתחרויות. אני מתרגם שיטות לעברית. אני מנסה ליצור תוכן מעניין משלי גם כשלא מבטיחים לי על זה פרסים.
זכות להתלונן זה משהו שמרוויחים. לך תרוויח.

כמו שאמר אודין, אנחנו לא משאבים זמינים - כל אדם ואדם "סובל" מחיים פרטיים באותה המידה. חמור מכך, כפי שציינתי מקודם, 95% מהאנשים לא מעוניינים בכלל להשקיע בתחביב שלהם בכזאת רמה, ואחוזים נכבדים מהם נמצאים גם בפורום הזה כאן, וזה לא מפתיע.

"עם כמות מכובדת של אנשים מהקהילה וגם עם אלו בעלי הסמכות לארגן דבר כזה"
בהמשך לדברי לפני רגע, כמות האנשים לא רלוונטית. ראיתי כבר *אינספור* הצעות כמו שלך. ראיתי אנשים בפורום קומיקס בתפוז מציעים לארגן פרויקט ישראלי חדש, מלאים ברצון טוב ומחשבות גרנדיוזיות. ראיתי אנשים ניגשים לפורום כותבי מד"ב ואומרים שיש להם רעיונות מעולים, אם רק מישהו ירצה לכתוב את זה איתם.
גם אני הייתי כזה פעם, ואפילו עשיתי בדיוק את שני הדברים שציינתי עכשיו. (וואו, זה היה מזמן). עד שיום אחד, הבנתי שאין ברירה אלא לשבת ולעשות את זה בעצמי, כי אף אחד, באף פורום, כולל אנשים שבחייהם עושים הרבה יוזמות מעניינות, לא נסחפים בהתלהבות שלי. למה? למה הם לא נסחפים? כי אנשים רוצים לראות *ביצועים*, לא מחשבות.
ישבתי וכתבתי את ננסק. העלתי לפורומים. שלחתי לאנשי שדים מתחת לכיור. התחלתי לכתוב להם כתבות. פתחתי אתר. אחרי כשנה פתחתי עם חברים את התעשייה הגובלינית. כתבתי עוד. פתאום היה תוכן בעברית, ולא, לא בגלל שניגשתי לפורומים והצעתי את הרעיונות, אלא בגלל שישבתי וכתבתי אותם.
קפוץ שש שנים אחר כך, ופתחתי חנות משחקים באמצע תל-אביב. כן, כבר שנים אני חושב שצריך חנות שמוקדשת למשחקי לוח, ולדעתי זה יהיה מגניב אם יהיה כמו מן מועדון כזה, בסגנון מועדונים בחו"ל שנרשמים אנשים ומגיעים לשחק מתי שהם רוצים (אני עובד גם על הרעיון הזה). אבל עד שלא קמתי ועשיתי, וואלה, לא היה.

וכעת לחלק השני של המשפט. מה זה "סמכות"? לאף אחד אין סמכות, זה תחביב. אני המתרגם של המהדורה, ואין לי שום סמכות. ליו"ר העמותה למשחקי תפקידים אין שום סמכות. זה לא ארגון אמיתי, העמותה - זה אוסף של מתנדבים, שמדי פעם בא למישהו לעשות משהו, ובגלל שהוא חושב שהעמותה היא די מגניבה, הוא עושה את זה במסגרתה. בדיוק כמו שתי התחרויות האחרונות, שאורגנו על ידי זיו ויטיס, שהיה יכול באותה מידה לארגן אותן לבד - אלא שהתחשק לו לעשות את זה במסגרת העמותה. גם אתה יכול, הם ישמחו. פשוט תפנה אליהם, או אולי פשוט תשלח מייל לזיו, ותציע לו לשנות את האופי של התחרויות הבאות. תציע לו לעזור לתכנן אותן, או תבקש שיתן לך לתכנן את הבאה ושאל לעצתו איך עושים אותה. (הוא עצמו לא בדיוק עבר קורס "יצירת תחרויות". הוא עשה אחת או שתיים, צבר טיפה ניסיון, דיבר עם כמה חברים. זה הכל).

לפנות לפורומים זה אף פעם לא מועיל, שום דבר לא יוצא מזה. אולי זה נראה כאילו זה אמור להיות אחרת, אולי מקווים אחרת, אבל מעשית, זה פשוט כך.

אוי, נו באמת, אתה סותר את עצמך.

אפילו בשביל לקבל סיעור מוחין כמו שיש פה שגורם לך לחשוב על הנושא באופן רציני יותר, וגורם לאנ'ים אחרים (כמוני לדוגמא), להתחיל לחשוב על מה שנאמר פה גם כן, כו הדיון הזה היה שווה.

כלומר, נאמרו פה הרבה דברים רציניים, שעוררו בי מחשבות, ואני חושב, אם זו לא תועלת אז מה כן?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה