אם תעשה משהו חוץ מלחשוב ולפנטז, זו תהיה תועלת.
(הספוילר כדי לחסוך מקום).ננסק אמר/ה:כמו שאמר אודין, אנחנו לא משאבים זמינים - כל אדם ואדם "סובל" מחיים פרטיים באותה המידה. חמור מכך, כפי שציינתי מקודם, 95% מהאנשים לא מעוניינים בכלל להשקיע בתחביב שלהם בכזאת רמה, ואחוזים נכבדים מהם נמצאים גם בפורום הזה כאן, וזה לא מפתיע.
"עם כמות מכובדת של אנשים מהקהילה וגם עם אלו בעלי הסמכות לארגן דבר כזה"
בהמשך לדברי לפני רגע, כמות האנשים לא רלוונטית. ראיתי כבר *אינספור* הצעות כמו שלך. ראיתי אנשים בפורום קומיקס בתפוז מציעים לארגן פרויקט ישראלי חדש, מלאים ברצון טוב ומחשבות גרנדיוזיות. ראיתי אנשים ניגשים לפורום כותבי מד"ב ואומרים שיש להם רעיונות מעולים, אם רק מישהו ירצה לכתוב את זה איתם.
גם אני הייתי כזה פעם, ואפילו עשיתי בדיוק את שני הדברים שציינתי עכשיו. (וואו, זה היה מזמן). עד שיום אחד, הבנתי שאין ברירה אלא לשבת ולעשות את זה בעצמי, כי אף אחד, באף פורום, כולל אנשים שבחייהם עושים הרבה יוזמות מעניינות, לא נסחפים בהתלהבות שלי. למה? למה הם לא נסחפים? כי אנשים רוצים לראות *ביצועים*, לא מחשבות.
ישבתי וכתבתי את ננסק. העלתי לפורומים. שלחתי לאנשי שדים מתחת לכיור. התחלתי לכתוב להם כתבות. פתחתי אתר. אחרי כשנה פתחתי עם חברים את התעשייה הגובלינית. כתבתי עוד. פתאום היה תוכן בעברית, ולא, לא בגלל שניגשתי לפורומים והצעתי את הרעיונות, אלא בגלל שישבתי וכתבתי אותם.
קפוץ שש שנים אחר כך, ופתחתי חנות משחקים באמצע תל-אביב. כן, כבר שנים אני חושב שצריך חנות שמוקדשת למשחקי לוח, ולדעתי זה יהיה מגניב אם יהיה כמו מן מועדון כזה, בסגנון מועדונים בחו"ל שנרשמים אנשים ומגיעים לשחק מתי שהם רוצים (אני עובד גם על הרעיון הזה). אבל עד שלא קמתי ועשיתי, וואלה, לא היה.
וכעת לחלק השני של המשפט. מה זה "סמכות"? לאף אחד אין סמכות, זה תחביב. אני המתרגם של המהדורה, ואין לי שום סמכות. ליו"ר העמותה למשחקי תפקידים אין שום סמכות. זה לא ארגון אמיתי, העמותה - זה אוסף של מתנדבים, שמדי פעם בא למישהו לעשות משהו, ובגלל שהוא חושב שהעמותה היא די מגניבה, הוא עושה את זה במסגרתה. בדיוק כמו שתי התחרויות האחרונות, שאורגנו על ידי זיו ויטיס, שהיה יכול באותה מידה לארגן אותן לבד - אלא שהתחשק לו לעשות את זה במסגרת העמותה. גם אתה יכול, הם ישמחו. פשוט תפנה אליהם, או אולי פשוט תשלח מייל לזיו, ותציע לו לשנות את האופי של התחרויות הבאות. תציע לו לעזור לתכנן אותן, או תבקש שיתן לך לתכנן את הבאה ושאל לעצתו איך עושים אותה. (הוא עצמו לא בדיוק עבר קורס "יצירת תחרויות". הוא עשה אחת או שתיים, צבר טיפה ניסיון, דיבר עם כמה חברים. זה הכל).
לפנות לפורומים זה אף פעם לא מועיל, שום דבר לא יוצא מזה. אולי זה נראה כאילו זה אמור להיות אחרת, אולי מקווים אחרת, אבל מעשית, זה פשוט כך
ODDin אמר/ה:כן, כי מארגני שאר התחרויות הם נשגבי חמה בני 3000 שחיים בארמוני שנהב עם צבא ענק של משרתים לשירותם.
אתה באמת חושב שבאוניברסיטה/צבא יש להם יותר זמן פנוי ויכולות מלך?
ובלי קשר, לא כל אחד חייב לארגן תחרות ענק. לא יכול - אל. גם אני לא יכול, כי אין לי כושר ארגוני בשיט, אז אני עושה עושה את מה שאני כן יכול. לשם התחלה, אני משתתף בתחרויות. אני מתרגם שיטות לעברית. אני מנסה ליצור תוכן מעניין משלי גם כשלא מבטיחים לי על זה פרסים.
זכות להתלונן זה משהו שמרוויחים. לך תרוויח.
ננסק אמר/ה:https://www.pundak.co.il/forums/posts/426664
אנשים שמתאמצים די הרבה למען התחביב שלהם, לא ממש אוהבים שבאים אליהם בטענות ומספרים להם כמה מצ'וקמקים המאמצים האלו, ושהם היו צריכים להתאמץ יותר - במיוחד כשמי שבא עם הטענות, לא עושה הרבה בעצמו. בקיצור, אתה קצת חצוף, וזה הרתיח אותנו לאללה - אם כי קצת יותר מדי, כנראה.