• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

תחרות ישראלית לאיתור כישרונות?

אגב, סתם לעניין, בתחרות המופעים הנודדים אני ופסקי התמודדנו בתחרות קשה ומלאת דם, יזע ודמעות מול המספר העצום של 1 משתתפים נוספים.

ככה שאם אתם רוצים להפיק תועלת מהעץ הזה, תיקחו את עצמכם בידיים ותכתבו משהו לתחרות הבאה. אני אישית לא יודע איך לזיו יש איזשהו חשק לעשות עוד תחרויות כשככה הקהילה מגיבה, אבל רבעק, תראו נוכחות.

ננסק אמר/ה:
כמו שאמר אודין, אנחנו לא משאבים זמינים - כל אדם ואדם "סובל" מחיים פרטיים באותה המידה. חמור מכך, כפי שציינתי מקודם, 95% מהאנשים לא מעוניינים בכלל להשקיע בתחביב שלהם בכזאת רמה, ואחוזים נכבדים מהם נמצאים גם בפורום הזה כאן, וזה לא מפתיע.

"עם כמות מכובדת של אנשים מהקהילה וגם עם אלו בעלי הסמכות לארגן דבר כזה"
בהמשך לדברי לפני רגע, כמות האנשים לא רלוונטית. ראיתי כבר *אינספור* הצעות כמו שלך. ראיתי אנשים בפורום קומיקס בתפוז מציעים לארגן פרויקט ישראלי חדש, מלאים ברצון טוב ומחשבות גרנדיוזיות. ראיתי אנשים ניגשים לפורום כותבי מד"ב ואומרים שיש להם רעיונות מעולים, אם רק מישהו ירצה לכתוב את זה איתם.
גם אני הייתי כזה פעם, ואפילו עשיתי בדיוק את שני הדברים שציינתי עכשיו. (וואו, זה היה מזמן). עד שיום אחד, הבנתי שאין ברירה אלא לשבת ולעשות את זה בעצמי, כי אף אחד, באף פורום, כולל אנשים שבחייהם עושים הרבה יוזמות מעניינות, לא נסחפים בהתלהבות שלי. למה? למה הם לא נסחפים? כי אנשים רוצים לראות *ביצועים*, לא מחשבות.
ישבתי וכתבתי את ננסק. העלתי לפורומים. שלחתי לאנשי שדים מתחת לכיור. התחלתי לכתוב להם כתבות. פתחתי אתר. אחרי כשנה פתחתי עם חברים את התעשייה הגובלינית. כתבתי עוד. פתאום היה תוכן בעברית, ולא, לא בגלל שניגשתי לפורומים והצעתי את הרעיונות, אלא בגלל שישבתי וכתבתי אותם.
קפוץ שש שנים אחר כך, ופתחתי חנות משחקים באמצע תל-אביב. כן, כבר שנים אני חושב שצריך חנות שמוקדשת למשחקי לוח, ולדעתי זה יהיה מגניב אם יהיה כמו מן מועדון כזה, בסגנון מועדונים בחו"ל שנרשמים אנשים ומגיעים לשחק מתי שהם רוצים (אני עובד גם על הרעיון הזה). אבל עד שלא קמתי ועשיתי, וואלה, לא היה.

וכעת לחלק השני של המשפט. מה זה "סמכות"? לאף אחד אין סמכות, זה תחביב. אני המתרגם של המהדורה, ואין לי שום סמכות. ליו"ר העמותה למשחקי תפקידים אין שום סמכות. זה לא ארגון אמיתי, העמותה - זה אוסף של מתנדבים, שמדי פעם בא למישהו לעשות משהו, ובגלל שהוא חושב שהעמותה היא די מגניבה, הוא עושה את זה במסגרתה. בדיוק כמו שתי התחרויות האחרונות, שאורגנו על ידי זיו ויטיס, שהיה יכול באותה מידה לארגן אותן לבד - אלא שהתחשק לו לעשות את זה במסגרת העמותה. גם אתה יכול, הם ישמחו. פשוט תפנה אליהם, או אולי פשוט תשלח מייל לזיו, ותציע לו לשנות את האופי של התחרויות הבאות. תציע לו לעזור לתכנן אותן, או תבקש שיתן לך לתכנן את הבאה ושאל לעצתו איך עושים אותה. (הוא עצמו לא בדיוק עבר קורס "יצירת תחרויות". הוא עשה אחת או שתיים, צבר טיפה ניסיון, דיבר עם כמה חברים. זה הכל).

לפנות לפורומים זה אף פעם לא מועיל, שום דבר לא יוצא מזה. אולי זה נראה כאילו זה אמור להיות אחרת, אולי מקווים אחרת, אבל מעשית, זה פשוט כך
(הספוילר כדי לחסוך מקום).
ננסק, עכשיו אתה סתם מרגיז. מה אתה מנסה לומר, שאפשר לעשות יותר? לא חידשת. שהשקעת בזה את החיים שלך והגעת להישגים מרשימים ומכובדים? לא חידשת.
ניסיתי לעשות משהו. נכון שהייתי יכול לעשות אותו הרבה יותר ברצינות- תמיד אפשר. ציפיתי שבמקסימום אנשים לא יתלהבו והעץ ידעך. אבל לקבל נזיפה באורך של הסכם ורסאי למה אסור לנסות לארגן דברים באינטרנט- סתם מעצבן. באמת שאם אתה לא מתכוון לעזור, לפחות אל תדכא.

ODDin אמר/ה:
כן, כי מארגני שאר התחרויות הם נשגבי חמה בני 3000 שחיים בארמוני שנהב עם צבא ענק של משרתים לשירותם.
אתה באמת חושב שבאוניברסיטה/צבא יש להם יותר זמן פנוי ויכולות מלך?

ובלי קשר, לא כל אחד חייב לארגן תחרות ענק. לא יכול - אל. גם אני לא יכול, כי אין לי כושר ארגוני בשיט, אז אני עושה עושה את מה שאני כן יכול. לשם התחלה, אני משתתף בתחרויות. אני מתרגם שיטות לעברית. אני מנסה ליצור תוכן מעניין משלי גם כשלא מבטיחים לי על זה פרסים.
זכות להתלונן זה משהו שמרוויחים. לך תרוויח.

אודין- מי ביקש ממך לארגן תחרות? באמת שאני לא מבין. אני לא אמרתי "טוב, שמישהו אחר יארגן פרויקט של תחרות כתיבה ארצית."
המישהו היה ספציפי. אני מדבר על אלו שמתפרנסים מהתפקיד. אני, בתור אחד שאין לו רכוש משלו (טכנית), שעדיין קטין ובסופו של דבר לא באמת יכול לארגן שום דבר מלבד בבקשות מאנשים אחרים לעשות את זה, פעלתי. התעשייה הגובלינית, טקטיקה, כ"כ, פריק- אנשים שיכולים לעשות- אליהם כיוונתי את ההודעה. וזה לא שקפצתי משום מקום ואמרתי להם להתחיל לעשות משהו- כיוונתי את השאלה לחברי פורום (" האם הייתם משתתפים בדבר כזה?").

בשיא הרצינות אני לא מבין את מבצע ההתקפה המושלב הזה שהולך כאן. בסה"כ היה לי רעיון, לא צריך להרים את הניסים ולהכריז על הג'יהאד!

אתם יודעים, נראה לי שיכול להיות שחלק מהבעיה של התחרויות בארץ זה שהנושאים לא מתאימים לאף אחד. בתחרות המופעים הנודדים לדוגמא, לא לכולם יש רעיון למופע נודד מקורי ומעניין. ובתחרות ההרפתקאות של הפונדק - ובכן, הרפתקה זה דבר גדול, ומן הסתם להרבה לא היה כוח\זמן\רעיונות טובים.
אז אולי מה שצריך לעשות, זה להתחיל בקטן. תעשו תחרות עם כמה שלבים (כמו של פאיזו). בשלב הראשון תבקשו מאנשים לעשות משהו פשוט - חפצ"ק, או כמה כישרונות, דברים כאלה. ואז, מהכי טובים, תבקשו לעשות משהו רציני יותר - נגיד, מפלצת או מקצוע. ואז, שוב, מהכי טובים תבקשו לעשות משהו באמת גדול - כמו הרפתקה או עיר. אולי כל מה שצריך זה תחרות הדרגתית.

אני חושב שהבעיה העיקרית ב'הכי טובים יעברו לשלב הבא' הוא שלרוב אין 'הכי טובים' אלה רק 'אחד מכמה אנשים שבדרך כלל משתתפים, שהוא היחיד ששלח משהו בכלל'.
טוב נו, דבר אחד טוב שהעץ הזה עשה הוא להגביר לי את המוטיבציה להשתתף בתחרויות הנ"ל, ואני מניח שהוא עשה את זה גם לאחרים.
עכשיו נשאר רק לחכות לתחרות הבאה, ולקוות שגם יצא מזה משהו.

לא התכוונתי לנזוף, אלא להביא דוגמא (ארוכה למדי), שמטרתה היתה דווקא לעודד לפעול.

"ניסיתי לעשות משהו." אתה אומר, אבל לא ניסית כלום. שאלת מה חושבים אחרים על הרעיון. להקים אתר, לשלוח מיילים, לפרסם בכל הפורומים, לנסח תקנון, לחשוב על פרסים, להעלות קונספטים לתחרות ואז ממש לקיים אותה לאורך מספר שבועות - *זה* ניסיתי לעשות משהו. ואתה בהחלט יכול! כל הנקודה של הפוסט הארוך שלי היא *שכל אחד יכול*. הוא רק צריך להרים ידיים וליזום.
"התעשייה הגובלינית, טקטיקה, כ"כ, פריק- אנשים שיכולים לעשות- אליהם כיוונתי את ההודעה." שלח להם מייל. למה אתה חושב שמישהו מהם קורא כאן בכלל? למה שהם יחשבו שאתה רציני, אם אתה בסך הכל מדבר על מחשבות שלך באיזה פורום? נסח הצעה מסודרת, ושלח להם אישית למייל. תסביר להם למה יהיה להם כדאי לעזור ולממן אותך. נסה למשוך את תשומת ליבם, ותתעקש שאתה מסוגל להרים כזה פרויקט.

"כיוונתי את השאלה לחברי פורום" בהתחלה כן, אבל אז אמרת עוד דברים. אני חושב שמה שהפעיל את המתקפה המשולבת היא ההודעה הזו:
https://www.pundak.co.il/forums/posts/426664
אנשים שמתאמצים די הרבה למען התחביב שלהם, לא ממש אוהבים שבאים אליהם בטענות ומספרים להם כמה מצ'וקמקים המאמצים האלו, ושהם היו צריכים להתאמץ יותר - במיוחד כשמי שבא עם הטענות, לא עושה הרבה בעצמו. בקיצור, אתה קצת חצוף, וזה הרתיח אותנו לאללה - אם כי קצת יותר מדי, כנראה.

ננסק אמר/ה:
https://www.pundak.co.il/forums/posts/426664
אנשים שמתאמצים די הרבה למען התחביב שלהם, לא ממש אוהבים שבאים אליהם בטענות ומספרים להם כמה מצ'וקמקים המאמצים האלו, ושהם היו צריכים להתאמץ יותר - במיוחד כשמי שבא עם הטענות, לא עושה הרבה בעצמו. בקיצור, אתה קצת חצוף, וזה הרתיח אותנו לאללה - אם כי קצת יותר מדי, כנראה.

אני אתחיל בלומר סליחה, אבל אמשיך בלהסביר שלא הובנתי נכונה- מה שאני מנסה לומר הוא, שזה די ברור שאנשים לא ישתתפו בתחרות שהקווים המנחים שלה הם "תדאגו שתהיה שם איזה מילה נבחרת, טוב?". אני מניח שניסוח יותר בריא של הכוונה שלי הוא שהרגשתי שהתחרות לא ברורה מספיק, לא היה תקנון מפורש וחד משמעי, ובאופן כללי לא הרגשתי "מקצועיות" בעניין- ולכן לא השתתפתי. אני מאמין שאפשר לארגן תחרויות טובות יותר, ויש לי כמה רעיונות משלי. לדוגמה, העובדה שאפשר לכתוב את ההרפתקה באיזה שיטה שרוצים (או אפילו בחופשיטה) הובילה אותי למסקנה שזו יותר תחרות כתיבה כללית מכתיבת מ"ת. אם הייתה תחרות "תכתבו הרפתקה עירונית של ק20 מודרני שתכלול מרוץ נגד הזמן (כלומר על השחקנים להשלים משימה ב X זמן או ש...), אני הייתי שולח משהו תוך פחות מ 24 שעות של חשיבה אינטנסיבית.
שוב, סליחה. לא התכוונתי לפגוע.

קודם כל, תודה לננסק שהפנה אותי לשרשור הזה, ולכל מי שכתב כאן והביע דעה. בתור מישהו שלקח על עצמו תחרויות כפרוייקט, מאוד מעניין אותי מה אנשים חושבים לגבי התחרויות שהיו עד עכשיו, ומה הם היו רוצים לראות להבא.

אני חושב שקלעתם יפה לנקודה הבעייתית ביותר בארגון תחרויות - איך לעודד אנשים להשתתף? אם אין משתתפים, אין תחרות. העליתם כאן כמה הצעות - בינהם, הפשטת המשימות לתחרויות, שדרוג הפרסים, ותחרויות בשלבים. רעיון בכיוון השני הוא "שאנשים ישתתפו יותר מיוזמתם," שזה בהחלט הפתרון הישיר ביותר, אבל נמצא הרבה פחות בשליטת המארגנים... כל אלו בהחלט רעיונות במקום; חלקם ישימים יותר וחלקם פחות.

אני רוצה להזדהות עם בערך כל מה שפסקי ו-ODDin אמרו כאן, ובפרט (טוב, אולי עם קצת הרחבה משלי):
א.1) אני לא חושב שפרסים יקרי-ערך זה מה שימשוך קהל, כי אף פעם לא נוכל באמת לתגמל לפי שווי העבודה האמיתי. גם כי המטרה של תחרויות היא לעודד יצירה ואת ההנאה ממנה - ואם אנשים לא מתעניינים בנושא התחרות בלי שישלמו להם, אז למה שתוצאות התחרות יעניינו את הקוראים והשחקנים, שלא משלמים להם? המטרה היא שהתחרויות עצמן תהיינה מעניינות - הפרס הוא בונוס (משמעותי!), ובתקווה נותן עוד קצת מוטיבציה.
א.2) אבל אנחנו בהחלט מנסים כן לעודד את הכיוון של פרסים יצירתיים ואישיים יותר - כמו המשחק המיוחד למשתתפים בתחרות טוגל, וה-PDF-ים בתחרויות הנוכחיות. לדעתי זה בדיוק הכיוון - לעשות משהו מיוחד בשביל משתתפי וזוכי התחרויות, שקשור ישירות למה שהם יצרו.
ב.1) אני חושב (מקווה?) שקנה-המידה הנוכחי של התחרויות מתאים כרגע. כמו שפסקי אמר, כרגע ההשתתפות היא לא גדולה, ובדיוק בגלל זה אנחנו נמנעים מתחרויות בשלבים, שאכן יכולים להיות מגניבים, אבל מאוד סביר שהם יגוועו באמצע. אין לנו כרגע מספיק הענות לתחרויות כדי להיות מסוגלים אפילו לקוות שתהיה לנו מסה קריטית של משתתפים שגם תיכנס לזירה מלכתחילה, וגם ימשיכו לכתוב בעקביות למשך כמה שלבים. אם היינו מנסים ונכשלים - אני חושב שזה היה יוצא יותר מבעס מאשר אם תחרות עצמאית לא היתה מצליחה להתרומם.
(עד כאן מה שפסקי ו-ODDin אמרו - השאר מקורי משלי :P )
ב.2) בנושא צמצום המשימות בתחרות, לדברים פשוטים יותר - אני פתוח כאן להצעות, אבל נרתע מלהגיע לרמה של חפצי קסם, לחשים, מפלצות, לעת עתה. מהניסיון שלי, תחרויות כאלה אכן יותר קל לכתוב עבורן, אבל התוצאות יוצאות קצת בנאליות. חיפוש גוגל פעוט ימצא אלפי מפלצות, לחשים, חפצי קסם; לא רק שלא חסר, גם מאוד קשה לחדש. התוצאה היא תוצאות שיש בהן מעט מאוד עניין.
ב.2.i) אבל אני מאוד פתוח להצעות בתחום הזה. אם יש עניין בתחרות חפצי קסם (לדוג'), אני יותר מאשמח לארגן דבר כזה. אשמח לשמוע דעתכם, ואשמח גם להצעות איך אפשר לעשות כזו יותר מעניינת וייחודית (חפצי-קסם בעולם רומח הדרקון? מפלצות עוורות? לחשים שמשתמשים במראות?), או פשוט הצעות ראשוניות לדברים כאלו שלדעתכם יעניינו את השחקן הממוצע (ובפרט את זה שכבר רפרף באוגדן המפלצות כרכים I-IV).

מחשבות שלי לגבי למה בחרתי לנהל את תחרות טוגל ותחרות המופעים הנודדים כפי שבחרתי - בפוסט הבא, כדי לא ליצור גוש טקסט גדול מדי :P

--זיוויטיס

אז כמה מילים על לקסיקון טוגל:
הסיבה שבחרתי בפורמט של לקסיקון מבוססת על עקרון שמנחה אותי: אני מחפש תחרויות שאנשים ישמעו עליהם, ויגידו, "הי, להשתתף בתחרות הזו נשמע לי ממש כיף."
הלקסיקון מיועד לזה בכמה דרכים. דבר אחד, רק מלקרוא בו, אתה רואה את הערכים הפתוחים, מרגיש בחורים שאתה יכול למלא, ומתחילים לצוץ לך רעיונות. אני תמיד הרגשתי את זה במשחקי לקסיקון, ואחרים אמרו לי שגם בטוגל היה את זה: עד שסיימת לקרוא ערך, אתה כבר חושב איך היית רוצה להשתתף. לא תמיד זה בא לידי מעשה - אבל הסימון הברור של כל הנקודות הפתוחות נותנת לך כיוון מוצק ליצירתיות שנושא כללי כמו "תמציא מפלצת כלשהי" או "תמציא מופע נודד כלשהו" לא יכול לתת.
דבר שני, הלקסיקון הוא אינטראקטיבי. אתה כותב משהו - ו,בתקווה שהוא נכנס, משתתפים אחרים הולכים לשחק עם מה שכתבת, הולכים להכניס דברים חדשים, וגם לך יהיו דברים חדשים לשחק איתם. זה מונע בעיה נפוצה של תחרויות, שבו אתה כותב משהו, שולח אותו לאנשהו, ואז מי יודע אם מישהו אי פעם יקרא את זה או יתעניין בזה. בתחרות לקסיקון יש אינטראקציה, יש אקשן, יש סיבה לחזור לאתר כל שבוע.
ללקסיקון יש גם הרבה הרבה חסרונות, שאליהן אני מאוד מודע. התדיינו לגבי מבנה התחרות לא מעט, כאן וכאן, למי שמתעניין. אבל בסך הכל, אני די מרוצה מההשתתפות שם - היו לנו 11 משתתפים רציניים, חלק מהם השתתפו הרבה, כתבו דברים מוצלחים, ונהנו. זה כבר יותר מאשר תחרויות הרפתקאות או מפלצות שראיתי בשנה-שנתיים האחרונות, וזה מעודד. יכול להיות שננסה את זה שוב מתישהו (ואם למישהו יש רעיונות טובים לנקודת התחלה, אני אשמח לשמוע; כבר הבנתי שרוב הקהל חיבב פחות ממני את בני הדורוגי שלי :P ).

לגבי תחרות "מופעות נודדים," השיקולים היו:
א) לתת נושא יחסית קליט וקל, ועם זאת מקורי ומעניין. יכול להיות שלא הצלחנו בזה לחלוטין, למרות שקיבלתי תגובות חיוביות כאן בפורום, בפורום של העמותה, ומחברים - לא שרבים מהמגיבים החיוביים השתתפו בסופו של דבר, אבל אני לא בטוח שהנושא הוא הבעיה כאן.
ב) לעשות משהו שבאמת יהיה קל לשלב בתוך משחק. זה, אחרי הכל, הרבה מהמטרה של התחרויות בכלליות.
ג) לעשות משהו שיהיה אפשר להכין ממנו PDF מאוייר, שעשויים להשתמש בו - כי, כאמור בהודעה הקודמת, אני מאוד מאמין שזה הכיוון הנכון לקחת את התחרויות: לעשות משהו חשוב ומרשים ומהתוצאות שלהן.
כפי ש-ODDin הדליף (המופעים עצמם יתפרסמו ברגע שאתר העמותה תעלה שוב...), ההשתתפות לא היתה בשמיים - נשלחו רק 2 מופעים. עם זאת, לא ציפיתי שנקבל הרבה הענות לתחרות הראשונה - אנחנו כרגע יותר מנסים לצבור מומנטום, לבסס את התחרויות כרציניות, מעניינות, וקבועות, וזה כנראה ייקח קצת זמן.

אז מה להבא? כרגע, התוכנית היא להמשיך בעקביות תחרויות בקנה המידה של תחרות המופעים הנודדים, ובתקווה לצבור משתתפים עם הזמן. ואם הגענו לדיון על התחרויות, יש לא מעט נושאים שהייתי שמח לשמוע עליהם דעות. אז ברשותכם, כמה שאלות על תחרות המופעים הנודדים, ולהבא...

1. עד כמה נושא התחרות היה ברור? היה ברור למה ציפינו ממופעים כתובים? הדוגמא עזרה? היא היתה מעניינת?
2. אחד מהנושאים שאני תוהה לגביהם הוא המקום של ביקורת על מה שנכתב לתחרויות. מצד אחד, אם השופטים כותבים קצת על מה הם אהבו ומה לא, אז זה גם מעורר שיחה ועניין בתוצאות התחרות, וגם יכול לשפר כתיבה בעתיד. מצד שני, המשתתפים כתבו דברים טובים ומוצלחים, ואני לא בטוח שמתאים להעמיד אותם בביקורת פומבית ע"י השופטים, במיוחד כשמדובר בכמות משתתפים קטנה - זה יכול לצאת מאוד אישי. הייתם מתעניינים שיבקרו את מה שאתם כותבים? הייתם מתעניינים לקרוא ביקורת על מה שכותבים אחרים? הייתם מרגישים שלא בנוח עם משהו מזה?
3. אני תמיד מחפש נושאים לתחרות. יש לי מצבור לא קטן - אבל ניתן להניח שגם להרבה מכם יהיו רעיונות טובים, והייתי שמח לשמוע מה מעניין אותכם, ומה הייתם רוצים לראות.

שוב תודה על ההתעמקות בנושא התחרויות - מאוד עוזר לי לקרוא כל מה שנכתב כאן. תוצאות התחרות הקודמת, כאמור, יפורסמו בהקדם האפשרי, והתחרות הבאה תעלה גם היא עוד השבוע. מקווה שתהנו ממנה :)

1. אם היה ברור למה ציפיתם? לא יודע, תגיד לי אתה - מה שנתנו היה מה שציפיתם?
2. ביקורת? אני בעד, כל עוד היא בטעם טוב ולא בנימה מזלזלת. כמו כן, היא צריכה להיות רלוונטית. תגובות כמו "לא אהבתי את הרעיון" לא עוזרות לאף אחד.

בקשר להורת הרמה - גם אני נגד. גם כמו שהן התחרויות האלה "קלות" מידי. זה לא מעניין. אני הייתי שמח לעוד אתגר.

אני בהחלט בעד ביקורת בטעם טוב. ועדיף, משהו בסגנון "נימוקי השופטים". עושים את זה בתחרויות הסיפורים שיש באגודה. מה השופטים חשבו באופן כללי - "אהבנו את מה שעשיתם כאן כי..., אבל לא אהבנו את מה שעשיתם שם כי...".
אני חושב שזה דבר מאוד חשוב בתחרויות, במיוחד כשאתה ממשיך לעשות עוד תחרויות, כי ככה אתה רואה איפה בדיוק אתה יכול להשתפר, מה בדיוק הבעיות שלך, איפה הצדדים החזקים שלך וכו' (ותמיד לנסות לעודד את האגו הפגוע שלך ב"אה, לשופטים ממילא יש טעם אחר משלי, לא נחשב". :P).

לגבי נושאי התחרות, אם הקהילה מאוד רוצה אפשר לצמצם קצת, אבל בכל זאת, לא עד כדי בנאליות. תחרות המפלצות של ביגור הביאה כמה תוצאות בהחלט יפות. גם בתחרות חפ"צקים אני רואה פוטנציאל, אם כי אני חושש שאביא לכם משהו שמתאים לצבאות אלמוניים ולא למו"ד. :P
וגם בבקשה אל תעשו משהו מחייב שיטה - דברים כאלה צריך להשאיר כאופציה אם רוצים, לא לחייב.

הי איתי,
מה שכתבת בתחילת העץ בוצע לפחות פעמים בארץ, על-ידי הפונדק הוצאה לאור.

כמו שנאמר, אנשים שכותבים בפורומים, באתרים או בכל מקום אחר, גם מגיעים לכתוב ספרים ולראות אותם יוצאים לאור. למשל, בפונדק הוצאה לאור, גידעון אורבך, שפגשתי לראשונה כאן בפורומים, השתתף בכתיבת מגילות העוצמה. בן שלום וחגי גומפרט, שגם אותם פגשתי כאן בפורומים השתתפו בכתיבת מתוך האפלה.
אז אם מחפש תחרות לאיתור כשרונות, זה קיים ממש מתחת לאף שלך. תכתבו לאתר, תכתבו לפורומים, תקבלו פרסום ואולי יום אחד גם תשתתפו בכתיבת ספר דיו על-גבי עץ מת.

בפעם השנייה, הוצאתי קריאה לאנשים לכתוב הרפתקאות תמורת תשלום לאיי הסערה, שהתפרסמו כ PDF מאת הפונדק הוצאה לאור. לצערי רק שני אנשים נענו.

כלומר, גם אם מציעים כסף לאנשים לכתוב, אין כמעט אנשים שכותבים. זה לא כמו פאיזו שמאות אנשים, אני מנחש, הגישו חומר כדי להשתתף בתחרות. בארץ יגישו מעט מאוד וזה לא ממש תחרות גילוי כישרונות. (תראה את התחרויות הקיימות בארץ, כל הזוכים מוכרים... אין מישהו חדש)

ואני רוצה להדגיש את מה שרני אמר על כך שאין גופים ממש שיכולים לתמוך בכזה דבר - החברה היחידה בארץ זה כוכבי-כסף, שהם חברה פיצית בסטנדרטים של פאיזו... הפונדק הוצאה לאור זה לא ממש חברה.. ואנחנו מקום 2, מתוך 2, בארץ.

אז לסיכום, הפונדק הוצאה לאור עשו את מה שאתה רוצה, בפורמט מתאים לארץ.
אי אפשר לקחת את הפתרון של פאיזו לישראל, אנחנו מצאנו את הפתרון שלנו.

הרבה זמן לא הייתי פה ואני לא ראיתי את התחרויות שדיברתם עליהם, אבל אני כן זוכר את התחרות של ההוצאה לאור של הפונדק.
התחרות הייתה נורא מאיימת, היה די מעייף רק לחשוב על להתחיל לכתוב הרפתקה מלאה, אני חושב שזה יכול להיות מאוד חכם באמת לעשות תחרות בשלבים, אבל שלשלבים יהיה קשר אחד לשני בסופו של דבר (כמו יצירת דב"ש מפורט, כתיבה על המקום בו הוא גר ואז על הרפתקה שקשורה לדב"ש והמקום בה הוא גר), וככל שסגר הגודל קטן יותר ככה יהיה פחות מאיים להשתתף בתחרות.

בנוסף (לפי מה שהבנתי הפרס בתחרות היה לאייר ולהפוך את היצירה לקובץ PDF עם מראה רשמי כזה?), בגלל שישנן מעט יצירות (ואולי כל אחת גם קטנה) ניתן לשלב גם את האנשים שלא ניצחו באותו הקובץ (ואולם הם יקבלו חלק קטן יותר ו/או חסר איור), ככה בכל פעם יווצר קובץ לכל תחרות.

אני יודע שאני מעוניין לקחת חלק בתחרויות ופרויקטים שונים שיצצו בפונדק ^^ אולי גם לעשות כמה בעצמי (בתנאי שלא ידכאו לי את התחת ולא תהיה תמיכה XD).

(הכותרת גורמת לי לחשוב על "תחרות הכשרונות של הפונדק" בה המשתתפים יצטרכו להמציא כשרונות מגניבים XD)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה