• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

תחרות פברואר: אויבים!

זיוויטיס

פונדקאי מהשורה
התחרות שלנו החודש היא תחרות אויבים. התחרות הזו היא על דמויות ששונאים זה את זה - דמויות שכל רצונם הוא לנקום זה בזה, לשלוט זה בזה, או להביס זה את זה אחת ולתמיד. המשימה בתחרות היא להמציא זוג אויבים שיכולים להיות כוח מניע במשחק - אויבים שהיריבות בינהם מוסיפה למשחק הזדמנויות חדשות להרפתקאות, דמויות, והסתבכויות עלילתיות. עבור דמות שיש לה אויב, האויב שלה מהווה מקור למוטיבציה, מטרה שהוא רוצה להשיג, וסכנה מתמדת. אין דבר שמתניע סיפור וגורם לדברים לקרות כמו קונפליקט מוצלח - הנה ההזדמנות שלכם לכתוב אחד!

פרטים מלאים, רעיונות יצירתיים, ופירוט הפרסים נמצאים כולם באתר התחרות. אל תשכחו גם לקרוא את תוצאות תחרות המופעים הנודדים!

בשיתוף:

אני מניח שככל שזה מופשט יותר יותר קשה לשלב את זה במשחק, לא?
בכל מקרה, התחרות ממש מגניבה, אתם גורמים לי לאחרונה לשמוח שאני עוקב אחרי הפירסומים בעדכנייה של העמותה :), יש לכם תחרויות מגניבות ביותר.
אני מתכוון לנסות להשתתף הפעם, ובתקווה גם התוצר הסופי יהיה שווה משהו.
אגב, מה קורה עם הקובץ של אשווד?

מה עם מסדרים יריבים? לא קשה במיוחד להכניס אותם. כנ"ל חבורות הרפתקנים יריבות וכו'. לא חייבים להינעל על בן אדם אחד לדעתי. אבל אני רוצה לקבל אישור.

שמח לראות שמצאנו נושא קולע :)

wizinet אמר/ה:
אותם זוג אויבים מוגבלים ליהיות דמויות בשר ודם? או שאפשר לקחת את זה למשהו מעט יותר מופשט?
עם הנחת היסוד הזו בהחלט מותר לשחק, אם תרצו. אבל חשוב לי להדגיש שמוקד התחרות הזו היא היריבות שבין האויבים, היחסים בינהם, איך היריבות התחילה, וכד'. זה משהו שעשוי להיות הרבה יותר קשה לעשות עם, לדוגמא, מסדרים יריבים, מאשר עם שני בני אדם. מניעים מורכבים ושנאה אישית ותהומית קל הרבה יותר לתלות על דמות בודדת מאשר על קבוצה גדולה :twisted:

הדבר שאני הכי הייתי רוצה שיימנעו ממנו, ושהכי הולך להוריד נקודות בשיפוט האישי שלי, הוא לתת בדרך אגב איזו סיבה ששני אנשים/מסדרים/משהו-ים הם אויבים, ושאר המאמר רק לתאר כל צד בצורה שלחלוטין לא קשורה אחד בשני. שני ברשימה הוא לתת סיפור ארוך ומורכב על איך הם נהיו אויבים - ואז לתת תיאור ארוך של כל צד שבכלל לא קשור לצד השני. בקבוצות (או אלים, בתור עוד דוגמא שעלתה בראשי) יש (לדעתי) יותר סיכוי ליפול כאן, כי אתה פתאום צריך להתפזר על פני כל המוני האנשים הרלוונטיים כדי לעקוב אחרי המלחמה בינהם, ומצד שני אתה לא רוצה לתאר רק היסטוריה ("קודם הם ניצחו אותם, אז הפוך, אז היה תיקו...") בלי משהו יוצא-דופן וייחודי.

כל זה לחלוטין לא אומר שאי אפשר לעשות את זה. אולי להפך - כל הגורמים הנוספים שיכולים להכנס אם אתה משחק עם ההנחות יכולות ליצור משהו אפילו יותר מעניין. לכן התשובה הקצרה היא: מותר, ולשיקולך :).

The Time אמר/ה:
אגב, מה קורה עם הקובץ של אשווד?
כשיהיה מוכן, אני אודיע, כמובן. זו הפעם הראשונה שאנחנו מנסים להפיק פרס כזה, אז קשה לי לומר בדיוק כמה זמן זה אמור לקחת... זה גם תלוי באילוצי הלו"ז של המאייר הנכבד שלנו.

שוב בהצלחה לכולם :D

נשמע רעיון מגניב XD אני חושב שאני אשתתף.

אבל רגע, זיוויטיס, נראה לי רק בלבלת אותי יותר. אני אציג לך את סדר הכתיבה שהבנתי שיהיה סבבה ואתה תתקן אותי אם זה בסדר? XD

על יריבים לפני שנהיו יריבים
על מה שהפך אותם ליריבים
על היריבות שלהם בצורה מפורטת (דברים שיעשו ולא יעשו, כלים בהם משתמשים, תחומי היריבות, אממ... ומה עוד אפשר להרחיב?)
נתונים - לא חובה
הצעות לשילוב בעולם/הרפתקה - יכול להיות מגניב
?

Mastermind - מתנצל המון שלא ראיתי את הפוסט שלך קודם. עברנו דירה והיה די מטורף. (עדיין, למעשה, אבל ניחא.)

הסדר שכתבת נראה בסדר גמור. יכולים להיות וריאציות, תלוי במקרה הספציפי. לדוגמא: לפרט קודם את כל הסיפור מצד דמות אחת, ואז מהצד של הדמות השנייה. או דוגמא יותר קונקרטית, אם מדובר בשני טבחים, שמאמינים שהאוכל משפיע על הנפש, ונכנסו ליריבות מי משפיע יותר - אולי תקדיש סעיף נפרד ומיוחד לתאר את מסעדת הגורמה של הראשון (ואת סמי ההזיה המיוחדים שהוא מכניס להזמנות המיוחדות...) ועוד סעיף נפרד בשביל תוכנית הבישול של השני (עם המסרים התת-הכרתיים בין הפריימים...). אם אתה בוחר שהיצירה שלך מתפתחת ומסתעפת, כנראה תיצור יותר גורמים ששווים להתייחסות מיוחדת, ושיוכלו לבוא לידי ביטוי בתוך המשחק.
בכל מקרה, בכל הנוגע למבנה הכתיבה, אנחנו גמישים. מה שנראה לך הגיוני ומתאים, כנראה יראה ככה גם בעיני השופטים.

שוב סליחה על העיכוב, והמון הצלחה :)

חבר'ה, לא צריך ללכת רחוק - האביר והדרקון, זוג המכשפים המתחרים, הנסיך שנושל מכסאו והמלך שהחליף אותו; הכל עובד. אפשר למצוא המון טוויסטים מגניבים על הדברים האלה: הדרקון הוא בעצם כינוי למישהו, לא באמת דרקון; המכשפים הם בעצם טכנאים; הנסיך הוא נסיך גילדת הגנבים. וכמובן, האופי והבונוסים המגניבים, ינבעו כבר מעצמם.

סיימתי. ושלחתי אתמול בלילה. התוצאה ככל הנראה לא מדהימה. אני דיי בטוח ששכחתי כמה פרטים שהיו חשובים להבנת הסיפור וליצירת האווירה שניסיתי להכניס.
אבל זה מה שקורה כשמחוסר זמן אתה כותב הכל ב2 בלילה, 6 שעות לפני מועד ההגשה - ועוד צריך לישון באותו זמן.

פעם הבאה אני אשתדל לעבוד על זה מוקדם יותר.

ד"א, כמה הגישו מהפורום?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה