• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

~שרשור off~

זוועה.
מתחרה אפילו בטוקבקים השנונים שבאתר של "כוכב נולד", רחמנא לצלן. עלי לנצל בימה זו על מנת לקרוא ביתר תוקף למנהיגיו כולם: סוריה, אירן, הפלסטנים, האלימות והפערים החברתיים הם עסק קטן: אנא, שלבו כוחותיכם בלוחמה בתופעת הפקאצות! היא אוכלת אותנו מבפנים! אההההה! *התקף סלידה*
אם לא הייתי מורגל במראות קשים כמעין אלו כנראה שהיה נבצר ממני להגיע למיתופיה הקרוב עקב סיבות בריאותיות. צריך להכניס את יוצרי האתר למעצר מנהלי דחוף, וטובה שעה אחת קודם. אסכם במילותיך שלך: מבחיל, פשוט מבחיל.

יותר מזה - האתר והדמות המבחילה של קיטה לא נוצרו בידי פקצאה חסרת מוח, אלא בידי גוף מסחרי שמנצל את התופעה בכדי לשעבד קהל היעד לצרוך את המוצרים שלו, תוך חיזוק ותמיכה בסטריאוטיפים ובסוגי ההתנהגות הגרועים ביותר (החל מרדידות וחומרנות מהסוג הירוד ביותר, ועד לדמות הכמעט אנורקטית שמובאת כ"מודל להזדהות").

יפה אמרת. סיכמת במעט מילים את עיקר הבעיתיות בגיבורי הפרסום המיובאים מארץ הר הזהב ובחיקויים הישראליים אליהם. קיטה היא אמנם גם פקאצה, אבל היא לא שונה במהותה מהדמויות של Honig-Man המעודד את הילדים להתהגויות גברבריות סאריאוטיפיות (ושעל הדרך הופך את הקומיקס לעניין של ילדים קטנים בלבד... :evil: ) או מהמפרסמים שהפכו כבר מזמן את הבגדים לסמל מין בחזקת "עדיף למתגו בלעדיו". ועוד לא דיברנו על יעל בר-זוהר עם הבגדים המינימאליסטיים בפרסומות לפסטיגל (ובכלל "פסטיגל פנטסיה" האחרון שעודנו מעורר בי רצון עז להפליא מכות בחנוך רוזן), למשוך את ההורים...

:D (למה האייקון הזה --> :lol: נראה כמעט בוכה?? :o )
האמת, לא יודע ממה אתם כל כך מתרגשים, גם לא ממש הבנתי את הרעיון
הנשגב העומד מאחורי האתר הנ"ל, בכל מקרה, הנקודה היא שישנם דברים גרועים
הרבה יותר.
כך שבשונה ממך שמעון, אני מוכרח להציע את ההיפך, השקיעו את כל כוחותיכם
בפיתרון הבעיות האחרות של ישראל (אפשר גם לרדת מהארץ..) כי את הטרור - השינאה
האלימות - העוני - תאונות הדרכים - וכל מה שלא יהיה - אפשר לנצח.
את הפקאצות אי אפשר.נקודה.קום. עיין ערך דון קישוט ומלחמתו בפקאצות.

נ.ב. פקאצותתת שולטטוווותתתת!!!!!!!!!!1111

נ.ב. דניאל\חן אהרונייי\בועזזז המאמי שליייי!!!!!!!!!1111

@#%$$@#%^%^*

עריכה מאוחרת:
שמעון, קראתי עכשיו לראשונה את נוסח החוק למלחמה בפקאצות, :D
גדולללללללל!!!!!!!1111 :wink: \ שולטטטט!!!!!11111 :)

אוי, נו באמת..

אני לא יכול לדבר בשמם של גדעון ושמעון, אבל לפחות דברי נכתבו בנימה משועשעת לחלוטין.
ישנה כאן בסך הכל הקצנה מכוונת בביטויים עקב המלחמה הארוכה והמתישה..

ואגב למה שאותך מישהו ינסה להעלות על המוקד???...
יש משהו שאנחנו לא יודעים? :twisted:

(דייי!!! זה בצחוק!!!!111 :shock: )

Envinyatar אמר/ה:
יותר מזה - האתר והדמות המבחילה של קיטה לא נוצרו בידי פקצאה חסרת מוח, אלא בידי גוף מסחרי שמנצל את התופעה בכדי לשעבד קהל היעד לצרוך את המוצרים שלו, תוך חיזוק ותמיכה בסטריאוטיפים ובסוגי ההתנהגות הגרועים ביותר (החל מרדידות וחומרנות מהסוג הירוד ביותר, ועד לדמות הכמעט אנורקטית שמובאת כ"מודל להזדהות").

מרתיחים אותי הפרסומאים שפועלים מתך דאגה למוצר אותו התבקשו לפרסם נטו, והתעלמות מן האינטרסים הציבוריים. הפרסומות מעצבות מאד את התרבות שלנו - אנשים שרים שירים מפרסומות בכל מקום, ומוכיחים כמה בקלות אפשר לעבוד עלינו.
לדוגמה, הפרסומת של המשקה ההוא, בה בחורה נאה זורקת בקבוק משקה ריק לתוך היום והדולפינים משחקים איתו. יש בכך עידוד לזהם את הים, ועוד כשהדולפינים הם הנפגעים העיקריים מהזבל - שקיות נילון חונקות אותם. הים שלנו לא ישרוד עוד זמן רב - אני תוהה האם ראיתם את הקטע המשודר בערוץ נשיונאל ג'אוגראפיק, בה חבורת אנשים עורכת הלוויה לים הצלול? למען האמת, גם אם לא עושים זאת בצורה כל כך בוטה כמו בפרסומת הזאת שחרתה לי מאד, פרסומות מטבען פועלות כנגד הסביבה, כי לרוב הן מעודדות את תרבות הצריכה המוגזמת ואת הררי הפסולת המצטברים. ואני בכלל לא מזכירה את הדוגמניות האנורקטיות, השיער הבלונדיני והעובדה שהתקשורת מנסה לומר לנו מה סקסי, כאשר המשיכה המינית היא דבר מאד אינדיווידואלי.

הדברים לא רק כך, כמובן. חברת פלאפון, לדוגמה, שולחת את החשבונות באי-מייל ללקוחות המעוניינים בכך. זה אולי נראה כדבר פעוט אך החסכון בנייר הוא עצום. אני רק תוהה האם הם פועלים יותר מרצון למשוך יותר לקוחות או יותר מדאגה אמיתית לסביבה.

"מרתיחים אותי הפרסומאים שפועלים מתך דאגה למוצר אותו התבקשו לפרסם נטו, והתעלמות מן האינטרסים הציבוריים. "

פרסומאים פועלים למען מטרה אחת: למכור את המוצר, ועדיף כמה שיותר.
המטרה כידוע, מקדשת את האמצעים. (for the greater good..)

נגה, דברים יכולים להיות בעלי כמה וכמה דרגות לעומקם. אם תציבי בפני אדם שלא חושב מחוץ לקופסה משפט, הוא ימצא לו משמעות אחת, ואם תציבי בפני מישהו עם ראש פתוח את אותו משפט - הוא ימצא לו כמה.
פרסומאים, מעצם עבודתם, תפקידם לחשוב בקופסה ולא לרדת לעומקם של דברים. המסר הסמוי היחיד שתמצאי בפרסומת היא שתמיד יש אותיות קטנות. אף אחד לא באמת חושב על הדולפין כשהוא מפרסם בקבוק... :roll:

גדעון, Gold, הה? *משועשעת לחלוטין*

זה נכון כאשר ההשפעות הן סביבתיות, חברתיות וכו'. כאשר מדובר על אמצעים פסיכולוגיים בהם משתמשים בכדי "לשבות" את הנמען, האמיני לי שהם יודעים לחשוב היטב מחוץ לקופסה ויודעים לבחור דווקא את המילים, התמונות וכו' שמתחברים אלינו לתת מודע, כמו שהזכרתי קודם עם "הוניגמן קידס". שם, אין בחורות עם לבוש מינימאליסטי, אבל הפרסומת "משחקת" על הרגש של ההורים שרוצים שילדיהם יהיו מקובלים חברתית, אך הפרסומת לא עושה שימוש בדרך המודעת ("קנו את בגדינו לילדיכם הכוסונים"), אלא בדרך של פניה אל אסוציאציות, סמלים ומטאפורות המקובלות בחברה שלנו.
בדיוק כך פועלים פרסומאי הסיגריות שמשווקים סיגריות בעזרת תמונות של מכוניות, בחורות, חיי חברה עשירים וכו' שמתקשרות אצל הצרכים הידועים של המתבגר ליצירת דימוי עצמי. והיום, הרי, סטאטוס חברתי מתקשר לאלמנטים אלו בדיוק (מכוניות, חתיכות וכו'). בקיצור, הם לא תמימים בכלל. כמו שגדעון הפליא לאמר: for the greater gold.

אני מוכרח להגיד שאולי שתי פרסומות שאני זוכר באמת גרמו לי לקנות מוצר, למרות שאני דווקא אוהב לראות פרסומות כי בכל זאת יש כאלה שמושקעת בהן מחשבה והן מעניינות. בכל מקרה קצת הוקצנה כאן התופעה. הצרכן הישראלי הממוצע יודע לא להתפתות מיד לדברים כאלה ושטיפת המוח לא עובדת ברוב המקרים ישירות מהפרסומות. חוץ מזה שלפעמים למרות הפרסומת הלא קשורה עדיין היצרן עומד מאחורי המוצר שלו, כלומר מעבר לחבורת האנשים שאחראית לפרסום. כך שגם אם הפרסומות מביאות אנשים לחנויות - כנראה שהמוצרים גם עומדים במבחן המציאות אם קונים אותם. מציאות קצת ישראלית שלא לטעמי לעיתים, אבל מציאות. לא יודע אם המציאות מכתיבה את הפרסומות האלה או להפך.

ונגה - כמה אנשים באמת מסתכלים על הפרסומת הזאת ורואים בה מסר לזרוק דברים לים ולדולפינים? לא חשבתי על זה עד שהפנית את תשומת לבי. בעיני זה היווה שימוש במוטיב ישן מהסיפורים של לזרוק בקבוק לים כדי להעביר מסרים ליעד בלתי ידוע, והדולפינים הוצגו כחיות חיוביות שעזרו לבחורה. נכון שהבחורה נאה ויש לזה לגיטימציה מלאה היום בעולם הפרסום. לאו דווקא להעברת מסרים חברתיים שגויים בתפיסת היופי, אלא פשוט כי זה מה שמוכר וכבעל עסק זה כלי למכירה. תגידו שזאת עבודה בעיניים? יכול להיות. בסופו של דבר הצרכן בוחר אם להמשיך לשתות את סדרת טעמי הקיץ החדשה של פריגת. התפוח-רימון, אגב, מצויין.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה