• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שליטון מתחיל

היי
אני רוצה להיות שליט מבוך.
משהו יכול לומר לי את הבסיס שצריך כדי להעביר הרפתקה?
אני צפיתי במפות ולא ראיתי משבצות.
איך זה עובד?
מה זה מפת קרב?
מה שעונים כאן יכול לעזור גם להמון אנשים אחרים שרוצים להתחיל
תודה רבה

אני בטוח שיגיעו עוד המון תשובות, אבל תרשה לי בלשתף איתך פוסט בבלוג שלי (בעברית) שיכול לעזור לך בצעדים הראשונים:

עריכה: חסרים בפוסט שלי בלינק אולי עוד טיפים טכנים שקשורים לשאלות שלך:
אפשר להוסיף גריד (משבצות) בתוכנות כגון רול20.
מפת קרב בדרך כלל משמשת לייצוג מיקום הדמויות והמפלצות בקרב, כל משבצת (לרוב) מייצגת מרחק של 5 פיט, שזו היחידה הבסיסית (במו"ד 5) שלפיה אפשר לחשב מרחקים.
מפת הקרב נועדה בעיקר לשימושים טקטיים בעת קרב שאולי במקרים אחרים קשה או לא רוצים להסתפק רק בדימיון.
לגבי הבסיס של להעביר הרפתקה, אני אומר בצורה ממש גסה - צריך לקרוא אותה היטב (או להכין אותה), להבין מה אתה רוצה להעביר בה, מה עשוי לקרות בכל סצנה, מה מיקום המפלצות ומה המוטיבציה שלהן, לדעת לתאר לשחקנים מה הדמויות שלהן רואות/חשות.
הייתי מאד ממליץ לראות דוגמאות וסרטונים (בעברית ובאנגלית).

עריכה אחרונה:
יש לך את המדריך לשה"ם (אם מבוכים ודרקונים) או את ספר החוקים הבסיסי ?
בשניהם יש הסברים מפורטים וטובים מה זה אומר להיות שליט מבוך. כל מיני חומר שאתה מוצא באינטרנט יכול לעזור, אבל ההתחלה היא לקרוא את הפרקים הרלוונטיים.

לכן הבסיס הוא ספר חוקים והרפתקה. שהרפתקה אתה יכול לכתוב לבד (שוב, בשלב ראשון אפשר להסתייע במה שקיים בספר החוקים) או להשתמש במוכנה - אפשר להוריד הרפתקאות קצרות מהאינטרנט בחינם או לקנות הרפתקאות מוכנות שלרוב גם יהיו באיכות גבוהה יותר.

ואם עוד לא ראית, אז אתה מוזמן לצפות בגלגול גורלי:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה