• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שיטות קלות למשחקי תפקידי (הגיגים ותהיות)

אני לא בטוח מה כוונתך ב"תאלתר במסגרת". לוואנור ולהבים בעלטה יש המון כלים למנחה ולשחקנים (בגורל יש לי פחות ניסיון ופחות התחברתי לכלים שהוא נותן) כדי ליצור את החוויה ואם אתה מכיר את שניהם והתרשמת שאין בהם כלים – אני מרגיש שיש בינינו איזה פער משמעותי בפירוש המונח כלים.

ברמת הפעולה:
התוצאות במו"ד ודומיו די ידועות: תוריד נק"פ, אל תוריד נק"פ, תוסיף 2+, תוריד 2-, הצלחת, לא הצלחת. משעמם, אבל ברור.
התוצאות בואנור לא ידועות: לחשוף פרט בלתי רצוי, להציג סימנים לסכנה מתקרבת, להציע הזדמנות. - הם מחייבים אותי לחשוב ולהמציא משהו על המקום.

ברמת העלילה:
התוצאות במו"ד ברורות כשמצליחים והעלילה מתקדמת, כשלא מצליחים - המנחה מאלתר.
בואנור נמנעים מזה בכך שמלכתחילה לא ברור מה תהיינה התוצאות של הצלחה או של כשלון - יש אמצעים ומטרות והמנחה צריך להניע את העולם בהתאם וכל הזמן לאלתר.

אני רוצה הפוך - שיהיה לי ברור מה קורה גם בהצלחה וגם בכשלון בלי לאלתר יותר מדי וגם שלא יהיה משעממו"ד.

אני רוצה הפוך - שיהיה לי ברור מה קורה גם בהצלחה וגם בכשלון בלי לאלתר יותר מדי וגם שלא יהיה משעממו"ד.
תעיף מבט בTeens in Space, אני בדיוק באמצע הקריאה של זה אבל זה מבוסס על השיטה של ילדים על אופניים, שהיא שיטה מגניבה עם חלק מהכיף של עולמות פראיים (קוביות מתפוצצות!) אבל יותר נרטיבית מסימולטיבית ונותנת דגש על לתת לשחקנים יכולת מסוימת לשלוט על הנרטיב. נערים בחלל עושה כמה דברים מגניבים איתה, כמו מכאניקת קרב יותר מעניינת שמאפשרת להקריב שדרוגים/יתרונות של הדמות כפציעה, ובכללי לוקחת אותה טיפונת יותר לכיוון הסימולטיבי.

תעיף מבט בTeens in Space, אני בדיוק באמצע הקריאה של זה אבל זה מבוסס על השיטה של ילדים על אופניים, שהיא שיטה מגניבה עם חלק מהכיף של עולמות פראיים (קוביות מתפוצצות!) אבל יותר נרטיבית מסימולטיבית ונותנת דגש על לתת לשחקנים יכולת מסוימת לשלוט על הנרטיב. נערים בחלל עושה כמה דברים מגניבים איתה, כמו מכאניקת קרב יותר מעניינת שמאפשרת להקריב שדרוגים/יתרונות של הדמות כפציעה, ובכללי לוקחת אותה טיפונת יותר לכיוון הסימולטיבי.
אני לא יכול לסרב למי שהכיר לי את בני המיתוסים.

אגב, האם אתה מכיר את Strike! RPG ? הוא לא עונה על הבעיה שהצגתי, אבל הוא נראה ממש נחמד, מו"ד4 באפוקליפסה.

הוספתי לטבלה בעמוד הקודם את Into The Odd בגרסת ה-remastered. אני יודע ש-Cairn מבוסס על השיטה, אבל לא יצא לי לראות מה זה.
זה נראה מעניין, וגרסת ה-remastered ברמת גימור הרבה יותר גבוהה מהגרסה המקורית.

לא יודע עד כמה מוכר Barbarians Of Lemuria, אבל ראיתי לזה כמה אזכורים אליו, אז אני מניח שיש כאלו ששמעו עליו.
זה משחק בסגנון הרואי שנשמע די מעניין.
השיטה רזה, אבל לא מאוד רזה. הספר גם מכיל עולם ולא רק שיטה.
יש גם שיטה גנרית שנבנתה על בסיסו בשם Everywhen, שאמורה להכליל לכל סוג של משחק.
מישהו ניסה או מכיר?

אומנם מוכוון כנראה יותר למד"ב, אבל נראה ש-2400 מאוד גנרית וסופר רזה. מישהו ניסה?

עריכה אחרונה:
אומנם מוכוון כנראה יותר למד"ב, אבל נראה ש-2400 מאוד גנרית וסופר רזה. מישהו ניסה?
נתקלתי בשם בתור מנוע שמבססים עליו הרבה משחקי אינדי חדשים, אבל אני לא יודע עליו כמעט כלום. תעדכן אם אתה חוקר על זה עוד.

נתקלתי בשם בתור מנוע שמבססים עליו הרבה משחקי אינדי חדשים, אבל אני לא יודע עליו כמעט כלום. תעדכן אם אתה חוקר על זה עוד.
זה סופר קצר, 2-3 עמודים (תלוי בחלוקה). עקרון מאוד דומה ל-one page rpg, רק שזה על שניים. נראה לי שלך מאוד מתאים להתעניין בזה.
יש לזה SRD שעל בסיסו אפשר לבנות מה שרוצים, פשוט מתאימים לפלייבור שרוצים.
יש GM, הוא זורק כמה פעמים קובייה כדי לקבל ממה להתחיל (כמו שוד הדבש). זה עמוד שלם, כי יש 20 אופציות לכל דבר.

המכניקה סופר פשוטה, יש לכל שחקן כמה סקילים שעליהם הוא זורק 1ק8, בלי סקיל זה 1ק6, 1ק4 אם אתה פצוע.
ה-GM אומר מה אפשרי, כש-1-2 זה כשלון, 3-4 הצלחה חלקית, ו-5+ זה הצלחה (נראה לי שבאפוקליפסה משתמשים במשהו כזה, אתה בטח מכיר)

מי שכתב את זה יצר משחק סייברפאנק בשם Inner System Blues) ומשחק בחלל (Cosmic Highway, אבל יש עוד הרבה אחרים.

ראיתי שיש עכשיו מבצע על באנדל של 2400 ב-6 דולר, נראה לי שכדאי. קניתי, אבל עוד לא הורדתי את הכל.

עריכה אחרונה:
ההמכניקה סופר פשוטה, יש לכל שחקן כמה סקילים שעליהם הוא זורק 1ק8, בלי סקיל זה 1ק6, 1ק4 אם אתה פצוע.
ה-GM אומר מה אפשרי, כש-1-2 זה כשלון, 3-4 הצלחה חלקית, ו-5+ זה הצלחה (באפוקליפסה משתמשים במשהו כזה, נכון?)
זה נשמע כמו רעיונות ממנוע האפוקליפסה ולהבים בעלטה, בהחלט.

כן, זה נראה טוב. הסתכלתי על 2-3 מתוך מה שיש שם. יש שם אחד שהוא עם הרעיון של המטריקס (Codebreakers).

הרשימה בעמוד 5 היתה אמורה להיות לשיטות פנטזיה, אבל הוספתי "על הדרך" גם סייברפאנק :)
(וגיליתי שהפורום לא תומך במיזוג תאים בטבלה)

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה