• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

שאלות על מפות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא netn9
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

netn9

פונדקאי מהשורה
1) איך אתם מכינים את המפות שלכם?
2) מתי אתם כותבים את המפה - בזמן המפגש, ההיתקלות, מכינים מראש?
3) בהרפתקאות מוכנות, צריך להראות את המפות שמובאות בדף?

אני פשוט מצייר את המפות ביד,יש הרבה הנאה בציור מפה.
מפות קרב מראש,מפות של העולם בתחילת המערכה.
אתה לא צריך להראות לשחקנים כלום.אם הם רוצים,שימפו בעצמם לפי התיאורים שלך,יש הנאה בלסרטט את המבוך ולנסות להימצ בו.

בהרפתקאות - אין לי בעיה לאלתר דברים, אבל מפות אני משתדל שלא.
בעולמות - תמיד לפני. אני ממש אוהב מפות.

אני מצייר את המפות ביד, לעיתים מאוד רחוקות במחשב. בעיקר כי אין לי תוכנות למפות :(

קרבות, לרוב אני יודע מה בערך הולך להיות, לרוב אני לא טורח להכין מראש.
אלא פשוט בתחילת הקרב זורק על השולחן את אריחי המבוך שקופצים לי ליד וזהו. בעקרון זה קצת פחות מגניב, כי תכנון של שדה הקרב בהחלט יכול להוסיף המון ב-4, אבל זה מה יש...
מה שכן, אל תשכחו לתבל את הקרב בתנאים מיוחדים - זה באמת תמיד עוזר :) ולא צריך בשביל לשרטט את הקרב מראש, רק לחשוב על רעיון.

כן.כשהם ניכנסים אני נתאר להם את מה שיש קרוב אליהם ושואל לאן הם ממשיכים.אחר-כך,כשהם רוצים לנווט,הם מיסתכלים על המפה ומנסים להגיע ליעד לפיה.אם יש להם טעות,הם צריכים לעלות עליה.

גם כשמתחילה התקלות אתה מבקש מהם לצייר?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה