• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

שאלות בנוגע לז'אן דה-לורדו

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
א. מה בדיוק פשר השם 'לורדו'? ומה שימש כהשראה לשם הזה(בעולם האמיתי)?
ב. אני לא חושב שז'אן דה-לורדו הוא באמת אביר. העובדה שאדם עוטה שיריון ויודע להשתמש בכלי נשק אינה הופכת אותו לאביר(מרק בלוך מספר כי אפילו סוכני משק הבית של האצילים היו עוטים שיריון וחוגרים חרב. הכינוי לגביהם היה "אבירים משועבדים"[הוא גם מביא סיפור על איך קמה בהלה גדולה בצרפת בעקבות ניסיונו של מלך כלשהו לתת תואר אבירות לכמה סוחרים עשירים תמורת כסף]). יש לציין גם היו רבים ביה"ב שלא נכנסו לברית האבירות ונשארו נושאי-כלים כל ימיהם. אני גם חייב לציין כי עד כמה שהבנתי השיריון והחרב הם אורח חייהם של הרפתקנים רבים בז'ראל ורבים מהם אינם אבירים מכיוון שהם לא עברו את הטקסים המתאימים ואין להם את הסמלים המתאימים(דבריה של קלוסטמונד על רוח אבירות מתייחסים לפוטנציאל שברוח אבל אם אדם יטען שהוא אביר סנט-קודור מבלי שהוא יהיה מסוגל להוכיח את זה, מעניין מה יהיו התוצאות). תוכל לעבור ביתר פירוט על חינוכם של בני אצילים בפרק על זה ב-"ילדות ביה"ב" מאת שולמית שחר. אני מניח שהדמות רכשה ניסיון מסוים בלחימה מימיה כגברתן אבל אני מסופק אם הוא היה מצליח להביס אביר שגודל וחונך לכך מילדותו. כמובן, האם הדמות שלך השקיעה זמן כלשהו באימון כלשהו?(אומנם אורבך לא התעכב על זה בטח יותר מדי אבל בטח קרה כמה פעמים שקיבלת את הדמות שלך פצועה ועם כמה חבורות שמקורן לא הובהר לך עד תום ואלה היו למעשה פצעים שנעשו לז'אן במהלך האימון).
ג. בנוגע ל-"מחדש המערב", קשה להניח כי בנה של הדמות יהיה "מטהרו" של מלקור כי גורל זה נועד לטורין אלא אם אורבך יטען שבנך הוא טורין שנולד מחדש בבשר ודם. חוץ מזה, נראה לי שריכילד כבר מבוגרת למדי בשביל משימה כמו ללדת ילד(וגידולו)...

א. אין פירוש מדוייק, ככל שידיעתי מגעת.

ב. חוששני שפעם נוספת, פספסת את העיקר והתמקדת בטפל. מה שעושה את ז'אן לאביר (מבחינת אופי והכשרה) אינו העובדה שיש לו חרב ושיריון. תוכל למצוא מספיק ברברים למשעי עם חרב ושיריון, והם אינם אבירים.
מה שמקנה לז'אן את ה"אבירות" הוא המסורת המשפחתית שלו, האופי, סוג השאיפות ועוד, ובוודאי שלא הציוד. הדבר המכריע ביותר בעניין הזה הוא המסורת של מונפורליי.

ג. לעניין היעוד; אני כמובן לא מתכוון לגלות מה עניינו של "מחדש המערב", אבל התשובה מורכבת, וניתן להבין אותה בהרבה דברים, וגם קל לטעות. זו שביצעה את הריטואל טעתה טעות קטלנית ושילמה על כך בחייה. לפחות דמות בלא שחקן אחת שפגשו השחקנים, טענה כי עצם הענקת התואר לז'אן וריכילד יצרה עיוות פראי של הריטואל וסחפה אותו לכיוון בלתי צפוי, ומסוכן מאד.
מה שכן בטוח, הוא כי הן ז'אן והן ריכילד הם אנשי מעלה בעלי יעוד מיסטי נעלה. לעניין היעוד של ז'אן, אני לא רוצה לפרט, אבל קרא בבקשה את סיפור החיים שלו ואת ההתגלויות למיניהן, ובוודאי תוכל להסיק מסקנות.
לעניין ריכילד; מדובר במישהי שהיא יורשת במראה ובכישורים לקוסמת אדירה, שבדמה זרם איחוד של כמה וכמה שושלות עתיקות, והיא החזיקה והורישה לריכילד חפץ אדיר בעוצמתו, שלעת עתה הוא "רדום" למחצה (לפחות למראית עין). ריכילד איננה מזדקנת למראית עין, למרות חייה הקשים והעובדה כי היא מתקרבת לגיל 40, והיא הולכת ומגלה כוחות רבים.
אם תשים לב, ההקדמה של האתר עצמו מתייחסת לריכילד ורומזת על אחד התפקידים האפשריים שלה סמוך לתום העידן, וזאת שלא בכדי. היה מי שחשב, שהישועה עשויה לבוא בזיווג בין ז'אן לריכילד. השאלה היא האם צדק או לא.

אני לא חושב שז'אן דה-לורדו הוא באמת אביר. העובדה שאדם עוטה שיריון ויודע להשתמש בכלי נשק אינה הופכת אותו לאביר

אבל זה בדיוק מה שהפך אנשים לאבירים.
מעמד האצולה (כלומר המעמד הלוחם) התפתח מחיילות מצב ברברים שנשארו בערים הכבושות של האמפריה הרומית החרבה.
החברה הפאודלית הימי ביניימית היתה מחולקת בגסות לשלושה מעומדות- לוחם,מתפלל ועובד.
המעמד הלוחם שחיי בראשית דרכו על שדידת המעמדות השניים ומאוחר יותר על ידי גביית מס מהמעמד השלישי בעצם חי על חרבו והאביר היה שם מאוחר יחסית שצץ לחברי מעמד זה.

מאוחר יותר בספרות הרומנטית המצב קצת עוות ונוצר האביר האפי שעליו אתה דיברתה, אך המעמד המכונה אבירים היה במקורו מעמד שבסטנדרטים של היום יחשב כשפל מאוד.

*התוכן הוא נורא בסיסי(ולו רק כי הידע שלי בנושא בסיסי).[/code]

אני מודע היטב להיסטוריה הימי-בינימית. אבל, שכחת דבר אחד: עולם הפנטזיה איננו מחוייב ללכת בדיוק בנתיב של ההסטוריה המציאותית. בחלק מארצות קלדאריה יש הפרדה ברורה בין מעמד הלוחמים-פאודלים בעלי הקרקע (שהם תואמים לדבריך, פחות או יותר), לבין ה"אבירים", ובמקומות אחרים ההפרדה קיימת אך למחצה, או שהיא מטושטשת.

ודבר נוסף; ז'אן דה-לורדו איננו בעל אדמות בעצמו; האבירות שלו מתמצה ביחוס משפחתי (ותכלית מיסטית משפחתית) שהוא הולך בעקבותיו מצד אחד, ובתכונות אופי המתאימות למושג האבירות הרומנטי מצד שני. דבר מעניין יהיה, כאשר יתקל במיני "אבירים" מושחתים, שאינם אלא בעלי אגרוף שמשפחתם התעשרה, אף כי בז'ראל יש תיחום די ברור בין הפיאודל לבין האביר; רוב האבירים הז'ראלים אינם בעלי אדמות, אלא חברים במסדר ספציפי, ואף כי רובם ממוצא אצילי, הרי שהם קבוצה נפרדת ומנותקת יחסית באינטרס שלה מבעלי הקרקעות. בראכנהורף, לעומת זאת, שולטים "קסטלני" שהם בדרך-כלל בריונים שצברו כח מספיק (ריכילד לעניין זה היא החריג, לא הכלל), או קצינים שזכו במתת קרקע מאדון המחוז עקב שירותם. אולם, איש בז'ראל איננו מכנה אנשים אלו "אבירים" (המושג היה שגור במקצת בפי זרם קנאי בכנסיה, אבל הזרם הזה די מוקע ומבודד כיום). בוודאי, שלפי הגישה של ז'אן אין דה בין דה-ארז'ולי ואנשיו הרצחניים לבין אבירים.

ושוב; הדבר היחיד שמחייב הוא ההיסטוריה הז'ראלית וההסטוריה הכללית של קלדאריה, ובוודאי שלא ההסטוריה של אירופה בימי הביניים. זאת שימשה לכל היותר כהשראה חיצונית.

אביר, אם תקרא במילון אבן-שושן, הוא תרגום לעברית של המילה "חייל"(באנג') או "פרש(בגר' או בצר'). אביר הייתה בעבר מילה נרדפת לעילוי(בתורה). ההגדרה הקלאסית לאביר היא פרש כבד-חימוש; פרא העוטה שיריון עור ומשתמש בחרב אבן או ארד הלוחם רגלית לא יכול להיחשב לאביר לפי הגדרה זו. הבעיה הינה, כפשוטה, מהם הפריוילגיות של האבירים לעומת אלה שאינם אבירים? איזו סיבה יכולה להניע אדם להיכנס, מרצונו הטוב, לתוך דו-קרב עם נשק חד? וכאן מדובר ב-"רצון טוב"- אם הוא ייפצע או יוכה בדרך כלשהי, לא יהיה מי שיטפל בו וכמו כן אין לו דבר על פני הארץ לשאוף אליו אלא רק אידיאלים מופשטים. אידיאל בדרך כלל שימש כיסוי לשאיפה חומרית יותר. האבירים, יש לציין, ראו בקרבות מעין סוג של ספורט ולכן הם נכנסו אליהם ביתר קלות מאשר אם הם היו מביטים בהם בצורתם הטהורה.

Envinyatar אמר/ה:
ז'אן דה-לורדו איננו בעל אדמות בעצמו; האבירות שלו מתמצה ביחוס משפחתי (ותכלית מיסטית משפחתית) שהוא הולך בעקבותיו מצד אחד, ובתכונות אופי המתאימות למושג האבירות הרומנטי מצד שני.

מה זאת אומרת?
מהו המובן המיסטי?
האם האבירות אוברת בתורשה?
אולי תוכל לפרט יותר על ז'אן כאביר (ההתנהגות כאביר)

ז'אן דה-לורדו, לדעתי, יתקשה להתנהג כאביר. אם תסתכל בקורות החיים שלו, האיש היה גברתן מספיק זמן כדי שירכוש כמה מהנימוסים הקלוקלים של זן זה. אמא שלך בטח העבירה אותך פעם שטיפה- "אתה לא מתנהג כמו ג'נטלמן!"- תשאל אותה מה זה ג'נטלמן ותבין, בקווים כלליים, איך אמור להתנהג אביר מכיוון שזו מערכת כללים שיועדה במקור לבני אצולה.
בנוגע למיסטיקה, אני חושש שאורבך לא יחשוף את צפונות לבו בנושא. אם הוא לא מוכן לומר לכם מאומה על איירין, למה שיספר לך על פרט זה? עם המזל שלך, כוונתו היא שאלאדון או מישהו אחר מבית טלקונטאר עיבר מישהי ואתה אחד מצאצאי אותו זיווג מכיוון שעובר קו ברור בינך לבין אותו זיווג בערפילי העבר. מצד שני, יכול להיות שאין לך מזל כה גרוע.

ז'אן דה-לורדו איננו שייך, במישרין, לשושלת המלוכה הגונדורית (אם כי, כפי שכתוב בהיסטוריה שלו, יש יחס בין משפחתו לבין דבר-מה הקשור לכוכב הערב). פתרון העניין המיסטי הנוגע לז'אן וריכילד הוא מורכב ופתלתול הרבה יותר, מה גם שיש כמה וכמה פרשנויות, ולפחות לפי אחת מהן, עצם הבחירה בצמד הזה כפי שעשתה ליידי אירמינטרוד הוא מתכון לאסון, ולא לגאולה.

בין כך ובין כך, ריטואל האיחוד שעשתה קוסמת זו, עליו גם שילמה בחייה, שינה דבר מה בתזוזת גלגל הגורלות, וגם מתנגדיו יודעים שלא ניתן להחזיר זאת לאחור.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה