• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה|מה עדיף???

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
A

Anonymous

Guest
אני חדש בפורום אבל צריך תשובה,
אני מדבר עם חברים שלי על גירסה 4 של הספרים וכל מי שאני שואל (שמשחקים מעל שנתיים) טוען שהרסו את המישחק בכל תחום, כולל ציורים בספר.
אז אני חייב לישאול מה אתם מעדיפים? גירסה 4 או 3.5
צריך גם להגיד למה

זאת שאלה מאוד מסובכת וחלוקה עליה בדעות. יש המון נושאים שמדברים רק על זה, ואתה יכול למצוא נושא כזה כמעט בכל פורום.

בכל אופן, אנסה לסכם את זה כפי שאני רואה את העניין:
מהד' 4 שונה מקודמותיה בכך שהיא מפשטת מאוד את עניין הקרב - מה שמוביל לטענה כי היא מאוד דומה למשחק מחשב על הלוח - מה שנכון במובן מסוים - אבל לאו דווקא רע. מה ששונאי המהדורה הרביעית טוענים זה שהיא קלה מדי, והורסת את משחק התפקידים במשחק. אני חושב שלא כך המצב - מבוכים ודרקונים מאז ומעולה הייתה שיטה שהתמקדה בקרב יותר מאשר במשחק תפקידים - מהדורה ארבע רק עושה את זה טוב ופשוט יותר, ועם זאת, שונה. ואני אישית, דרך אגב, מצליח לגרום למשחק תפקידים טוב בהרפתקאות שלי גם במהד' 4. זה עניין של טעם. וכידוע לכולנו על טעם ועל ריח אין להתווכח.

שמישהו חכם יותר יתקן אותי אם אני טועה, בסה"כ, עדיין יש פה בפורום כאלה שמבינים יותר ממני.

שלום טום, וברוך הבא לפורום :-)

מהדורה 4 היא אחלה משחק,
וגם מהדורה 3.5 היא אחלה משחק.

בשתיהן שיחקתי עשרות משחקים אם לא יותר.

זה ממש לא נכון להגיד שמה' 3.5 יותר טובה בכל מובן ממה' 4, וגם להיפך זה לא נכון. למשל במה' 3.5 יש הרבה יותר דברים שאפשר לעשות בתוך הקרב. לעומת זאת במה' 4 בניית הדמויות היא יותר מעניינת (לכולם יש כוחות, לא רק למטילי-לחשים).
אבל זה עניין של טעם, תנסה לשחק בשתיהן ותחליט לבד מה עדיף.

סליחה פשוט לא מצאתי עוד דיונים על זה אני אחפש יותר טוב
ואיש זקן, ליפעמים זה טוב לזה שלא לעולם יש כוחות
זה יוצר מריבות

הרבה אנשים שונאים את שיטה 4, אף אחד לא שונא את שיטה 3.5. אם אהיה בקבוצה שבה יהיו שונאי גרסא 4, ויתהו איזה שיטה לבחור, מהדורה 3.5 תהיה הבחירה הברורה.

שניהם משחקים לא רעים בתור מה שהם, והם מכוונים לדברים די שונים.
מה שכן, מהדורה 3.5 כבר לא זמינה למכירה, ולכן די קשה להשיג אותה.
כמו כן, יש לאנשים אהבה מאוד גדולה לרדת על דברים רק מתוך האהבה הגדולה של לרדת על דברים ובכך להרגיש את עצמם עליונים על אחרים. אלה שטוענים שמה' 4 היא נוראית ובכך רואים את עצמם עליונים על כל הטפשים האלה שמשחקים מה' 4. אלה שחושבים שמו"ד זה נוראי ובכך רואים את עצמם עליונים על כל הטפשים האלה שמשחקי מו"ד וכו'.
זה די פתטי, רוב הזמן.
השורה התחתונה היא שגם מה' 4 וגם מה' 3.5 אלה משחקים סבבה לגמרי, שמתאימים לסוגי משחקים מעט שונים. אם אתה יכול, מומלץ לך לנסות את שתיהן ולהחליט בעצמך מה כיף יותר.
כמו כן, איזה בדיוק מריבות יוצר מצב שבו כולם מקבלים כוחות?

אקמה: אתה אומר את זה כי זה מה שאתה מכיר. כל פעם שיש מהודרה חדשה, יהיו אנשים שיצעקו בכל הכח שהיא הרסה את הכל ושהיא נוראית. כשיצאה מהדורה 3 אמרו שהיא הרסה הכל ושמוד"מ מהדורה 2 היה יותר טוב. זה בדיוק אותו המקרה.

ב"ה
שיחקתי ב-3.5 ושיחקתי ב-4, עם אותו שה"מ ואותה קבוצה, ובשני המקרים נהניתי. מצד שני כל הקבוצה (כולל אותי) העדפנו את מהדורה 3.5.
להלן כמה דיונים בפורום שדעתי מופיעה בהם:
https://www.pundak.co.il/forums/threads/27664
https://www.pundak.co.il/forums/threads/27783
ונראה לי שיש עוד כמה שפיספסתי.
בכל מקרה זכורים לי עוד עצים שמשווים בין המהדורות, אבל לא מצאתי אותם.

ODDin אמר/ה:
אקמה: אתה אומר את זה כי זה מה שאתה מכיר. כל פעם שיש מהודרה חדשה, יהיו אנשים שיצעקו בכל הכח שהיא הרסה את הכל ושהיא נוראית. כשיצאה מהדורה 3 אמרו שהיא הרסה הכל ושמוד"מ מהדורה 2 היה יותר טוב. זה בדיוק אותו המקרה.

לי אישית אין בעיה עם מהדורה 4. אף פעם לא ניסיתי אותה ויש לי רק ידע מעורפל וכללי על החוקים, כך שאני לא חושב שיש לי את הזכות לפסול משהו שאני בכלל לא מכיר. אבל זאת לא הייתה הנקודה שלי. הנקודה שלי הייתה שיותר הגיוני להתחיל משחק במהדורה שלאף אחד אין בעיה איתה מאשר במהדורה שלחלק יש בעיה איתה. אם תהיה קבוצה שלאף אחד לא תהיה בעיה עם מהדורה 4, אז תהיה דילמה. לעומת זאת, לא נראה שזה המצב עם החברים שלו, כי חלק מתלוננים על מהדורה 4, לכן אם הוא ירצה להקים קבוצה איתם אז יהיה יותר הגיוני לעשות זאת במהדורה 3.5.
ובאופן כללי, כל שינוי גורר התנגדות, אפילו לפני שמבינים את השלכותיו או מנסים להסתגל אליו.

אקמה, נראה שאף אחד מהחברים שלו לא יודע דבר וחצי דבר על מו"ד 4. הם מתלוננים עליה ללא שום ביסוס, רק בגלל שיש להם חברים (וכנראה, מדריכי חוגים) שמתלוננים עליה (לא שהם מבינים בה משהו).

בדיוק כמו שאמרת שאינך רוצה לפסול משהו שאינך יודע עליו שום דבר, כך אין הגיון שהם יעשו זאת. אם יש בחבורה אנשים שמתלוננים על 4, הם עושים זאת מתוך בורות. בואו לא נכנע לבורות - במקום זאת, כדאי לבחור שינסה להציג את 4 כמו שהיא.

כבר תמצתתי את ההבדלים העיקריים בין השיטות. אחרי שקוראים את זה, האסון הגדול נראה הרבה פחות כמו אסון, והרבה יותר כמו הזדמנות.

ב"ה
כבר תמצתתי את ההבדלים העיקריים בין השיטות. אחרי שקוראים את זה, האסון הגדול נראה הרבה פחות כמו אסון, והרבה יותר כמו הזדמנות.
זה ניסיון שיווק למהדורה רביעית, זה לא בדיוק דיון על ההבדלים בין השיטות. אני מסכים שזה לא אסון גדול (אם כי אני עדיין מעדיף 3.5), אבל יש הרבה שיחלקו עלי ויגידו שהמהדורה גרועה. בשני הדיונים שהצגתי בקישורים בהודעה הקודמת גם ננסק מופיע עם דיעותיו ורוב מה שיש בהם זה ויכוחים ביני לבינו, שמה תוכל לראות את שתי הדיעות בקשר לאיזו מהדורה עדיפה.

אקמה, נראה שאף אחד מהחברים שלו לא יודע דבר וחצי דבר על מו"ד 4. הם מתלוננים עליה ללא שום ביסוס, רק בגלל שיש להם חברים (וכנראה, מדריכי חוגים) שמתלוננים עליה (לא שהם מבינים בה משהו).
להגיד שמתלוננים עליה ללא כל ביסוס זה מוגזם, הרוב פשוט ניסו ולא אהבו. זה שאתה אוהב את המהדורה הזו זה לא אומר שהיא בהכרח מתאימה לכולם, ולטעון שכל מי שמתלונן על המהדורה סתם לא מבין בה זו טענה מגוכחת לגמרי. כמו שאמרתי קודם יש למהדורה רביעית את יתרונותיה ואת חסרונותיה, יש כאלה שיעדיפו את רביעית ויש כאלה שיעדיפו את שלוש וחצי.

הרבה אנשים שונאים את שיטה 4, אף אחד לא שונא את שיטה 3.5. אם אהיה בקבוצה שבה יהיו שונאי גרסא 4, ויתהו איזה שיטה לבחור, מהדורה 3.5 תהיה הבחירה הברורה.
יש כאן נקודה טובה, אם החברים שלך לא אוהבים מהדורה רביעית והם משחקים רק שלוש וחצי אז דיי אין לך ברירה אלא להתחיל משלוש וחצי (כי זה מה שיש).

יתרון ברור של מהדורה 3.5 הוא שאפשר למצוא את החוקים שלה בחינם באינטרנט (באנגלית):
http://www.d20srd.org/
במהדורה רביעית תצטרך לקנות את הספרים.

כושף על, קרא נא בבקשה שוב את מה שכתבתי. אחזור על כך למען ההבהרה: נראה שאף אחד מהחברים של כותב ההודעה המקורית אינו מבין דבר במו"ד 4. אני מאמין שאינך יודע מגוף ראשון שהם רובם ניסו ולא אהבו, אלא שטעית בקריאת ההודעה שלי וחשבת שהתכוונתי לכל השחקנים שאי פעם התלוננו על השיטה.

אני אולי לא גאון, אבל מטומטם כמו שאתה עושה אותי, גם לא. זה קצת מעליב שאתה חושב שאני בכלל מסוגל לכזאת הצהרה מפגרת.

ב"ה
אחזור על כך למען ההבהרה: נראה שאף אחד מהחברים של כותב ההודעה המקורית אינו מבין דבר במו"ד 4. אני מאמין שאינך יודע מגוף ראשון שהם רובם ניסו ולא אהבו, אלא שטעית בקריאת ההודעה שלי וחשבת שהתכוונתי לכל השחקנים שאי פעם התלוננו על השיטה.
זה כבר נשמע יותר סביר, זה היה מאוד לא ברור מהניסוח המקורי:
הם מתלוננים עליה ללא שום ביסוס, רק בגלל שיש להם חברים (וכנראה, מדריכי חוגים) שמתלוננים עליה (לא שהם מבינים בה משהו).
אני הבנתי את זה לא נכון וחשבתי שרק המילים "ללא שום ביסוס" מתייחסת לחברים והסוגריים שאומרים "לא שהם מבינים בה משהו" התייחסו לחברים (ומדריכי החוגים) של החברים שמתלוננים עליה.

אני מצטער על חוסר ההבנה.

זה קצת מעליב שאתה חושב שאני בכלל מסוגל לכזאת הצהרה מפגרת.
אני מתנצל שהעלבתי אותך. סליחה!

אני מאמין שאינך יודע מגוף ראשון שהם רובם ניסו ולא אהבו
אם אתה מתכוון לחברים שלו אז לא אתה ולא אני יכולים לדעת את זה בלי להכיר אותם אישית. אני לא יודע אם הם ניסו או לא, אבל גם אין לך שום סיבה להניח דווקא שהם לא ניסו את המהדורה הרביעית (אלא אם אתה מכיר אותם אישית).

כמו כן, איזה בדיוק מריבות יוצר מצב שבו כולם מקבלים כוחות?

אני משחק גנב ואין לי קסמים וזה משאיר אותי מאחור כי אני הכי חלש בחבורה כי לכולם יש קסמים חוץ לנזיר שהוא תוקף עם כלי נשק ועם כל נשק,
זה תמיד נושא לדיון אצלנו והשה"ם נתן לי אישית להיות מרגל (החבורה שלי לא מודעת לזה) שזה נותן לי:
1. ליבגוד בחבורה, ממש כיף :orcwink:
2. עוד יכולות, מלמדים את הדמות שלי עוד ים מיומנויות
3. אני יודע כמה מיפגשים מראש מה תיהיה המסימה ויש לי זמן לחשוב עליה
4. אני מקבל יותר נק"ן

אם אני בוחר להיות מרגל או בעל קסמים
כלכך מרגל =]

אני בתור אחד שניסה מהדורה 4, אני חייב להגיד שאני יותר אהבתי את 3.5. אני לא יודע אם המשפט הזה נכון או לא כי אף פעם לא שיחקתי מהדורה 4 לעומק כל כך, ובטח שלא הרצתי, אבל לפי מה שאמרו לי, במהדורה 4, אם יש אותך לוחם בדרגה ראשונה, ועוד 3 לוחמים בדרגה ראשונה שהם דב"שים, לך יהיה איזה טריק שלהם אין, משהו שאתה יכול לעשות אבל הם לא. אני אישית לא מאוד אהבתי את זה, ובנוסף במשחק עצמו מצאתי את עצמי פחות נהנה, אך אני לא שולל את האפשרות שזה בעקבות בורותי בשיטה.

וד"א לאורח, אני לא חושב שצריך לצ'פר מישהו על כך שהוא בחר לשחק משהו אחר. לקוסם יש את היתרון שלו, ולנוכל את שלו, לא כולם צריכים לחשים, ולא כולם אמורים להיות בעלי לחשים.
אני לא שולל את האפשרות של מרגל, אבל אני לא חושב שצריך לצ'אפר את השחקן דרך הOFF PLAY. רוצים לתת לו עוד כוחות? תן איזה הסבר אין פליי, שערפד נשך את הדמות או משו. רוצים לתת לה עוד נק"נ? תעשו את זה דרך נתינת מצבים מעניינים של רולפליי, שבהם השחקן יכול להפגין כישורי משחק מעניינים שיזכו אותו בעוד נק"נ על משחק דמות, או נתינת משימות שעליו לבצע ובהשלמתם מקבל נק"נ.

ב"ה
נא לקטוע את העץ הזה. דיונים על מה יותר טוב כבר מזמן לא רלוונטיים.
להגיד שהם לא רלוונטיים זה קצת מוגזם, אבל בגלל שכבר היו בפורום הזה הרבה טיעונים לכל כיוון אז אני לא אתווכח על זה (באמת שהתווכחתי על זה מספיק).

אני הצלחתי למצוא בחיפוש שלי רק 2 נושאים של מהדורה 3.5 מול מהדורה 4 (ושמתי קישורים אליהם באחת ההודעות שלי בעץ הזה), ואני דיי בטוח שהיו יותר. אני חושב שהעץ הזה צריך להישאר פתוח למקרה שמישהו ימצא את האחרים.

למען האמת שתי עצים זה די והותר כי
1) כל עץ חדש מוציא כל מיני רגשות לא-אובייקטיבים ישנים לגבי 3.5 מול 4. מכיוון שזה תמיד ה"חשודים הרגילים", אין ממש חידוש בדיון, רק ריב בפורום.
2) כי עדיף לפתוח עץ מה היתרונות / חסרונות של שיטה X בפני עצמה
3) כי עוד אף אחד לא פתח עץ בסגנון "אני רוצה לבנות מערכה כזאת וכזאת, עם אופי כזה, וסוג אתגרים כזה - לסוג מערכה שכזו עדיף לשחק מו"ד 3.5, מו"ד 4, הנשגבים או מרוצללים?"
זה עץ לגיטימי. רוב העצים שנפתחים זה דיון תיאורטי מי יותר טוב, שזה נטחן עד דק - בשני עצים זה די והותר..

בעיקרון,
אם אתה רוצה לבחור בין מהדורה 4 ל3.5,
הכי עדיף כמו שכבר הזכירו לנסות את שניהם,
בכל מקרה,
לידע כללי, מהדורה 4 קלה יותר, וחוקיה גם פשוטים יותר, וכמובן שהיא מבין השניים זאת שנמכרת,
לכן, אם עוד לא ניסית שום מהדורה, אני ממליץ על 4, מכיוון שהיא פשוט תעשה לך חיים קלים יותר...
3.5 מלא באפשרויות נוספות שלדעתם של אנשים מסוימים גם מיותרות,
לפי דעתי היתרון הבולט של 3.5 הוא שהכוחות של הדמויות אינם קשורים רק בנזק, אלא גם באשליות, ריפואים, החייאות ודברים שונים, שלפעמים גם מאוד מבלבלים... :roll:

אני אישית מעדיף ומשחק את 3.5, אבל כמו שאומרים,
על טעם וריח,
אין להתווכח...
8-)

אם אתה רוצה לכתוב בפורום הזה, לעומת זאת,
רצוי שתקרא את החוקים שלו (עם דגש על החוק בנוגע ל'לא להגיב בעצים שלא הגיבו בהם שבועיים').

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה