• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

שאלה|מה עדיף???

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ת'ור אמר/ה:
חזרנו להתחלה, ואתה לא מנמק.
אני כן.

האם אתה מסכים שהתכונות הממוצעות של אדם פשוט הן 10? זה כתוב במפורש בספר. נניח שכן.
אתה רואה את שיטת 72 נקודות כשיטת נקודות מתאימה לד"שים ממוצעים? כתבת שכן.
אתה מסכים שתכונה ממוצעת בבניית 72 נקודות היא 12? ע"פ מתמטיקה פשוטה, כן.
אתה מסכים שתכונה ממוצעת של 12 היא טובה יותר מתכונה ממוצעת של 10? מן הסתם.
ולכן, ד"שים יותר טובים בממוצע מאנשים רגילים? כמובן.
מ.ש.ל.
אני לא הולך לפי הספרים. מבחינתי אם 12 זו תכונה ממוצעת לד"ש אז היא ממוצעת לכל אחד. אני מתנגד רק ל" דש"ים נולדו יותר טובים מאחרים". עכשיו שאני חושב על זה עם יש תוסף +2 לתכונות שמתקבל בדרגה 1 זה בסדר, אבל כל מי שבדרגה 1 מקבל אותו.

תראה, יש כאלה שפשוט נולדו טובים יותר (גם בעולם האמיתי). ככל שהפער בינם לבין אנשים ממוצעים הוא גדול יותר הם נדירים יותר, ויכולים להיות רק בודדים שהפער אצלם הוא באמת משמעותי ומובחן בכל קבוצה גדולה כלשהי - עיר, לדוגמא.
אלה הד"שים.
ברמת העיקרון, אתה משחק את מי שהוא פשוט יותר מוצלח מהאחרים. זו המטרה של מו"ד - לתת לך לשחק את הגיבור. הגיבור הוא יותר טוב מאחרים, פשוט כי הוא נולד ככה.

אז אתה יכול לתת לכולם תכונות בבניית 72 נקודות, אבל באותה מידה אתה יכול לתת להם בניית 60 נקודות. אם כולם שווים, רמת העוצמה היא יחסית בין כה.

[עריכה: כן, כשאני חושב על זה, להכניס בניית 6 נקודות כאפשרות היה סתם מטופש]

ערכי הגזע שמוצגים בספר הם ממוצעים לכול התכונות 10
אבל גם דמות בן אדם עם ערכי תכונות 10,11,12,8,9,10 או 14,10,10,10,7,9 הוא ממוצע ולזה אתה יכול להוסיף עוד שלוש/חמש נקודות לפי בחירה בבנית דב"ש.
כך שיש מגוון די גדול של דב"שים בתוך העיר חלקם חזקים, חלקם טיפשים, חלקם אנטיפתים, חלקם אף פעם לא חטפו נזלת והכול בגלל משחק במספרים כשיש להם משמעות משחקית.

M.F.N.F אמר/ה:
ors- בקטע של הלוחם עילית ניצחת :x :cry: .
ברור שאין לך 72 תבונה! אתה חייב לפחות 3 בכל תכונה אחרת. שכחתי לציין שבשיטת 72 אתה לא יכול להתחיל עם ערך תבונה מעל 18. ברור ש 10 זו תכונה ממוצעת. ראיתה מישהוא שהיה ממוצע בהכל? באמת, כל אחד מיוחד. אני מסכים שעל כל יתרון יש חיסרון. לדוגמא, אני לומד עם כיתות מחוננים. כולם שם מחוננים (גאמני) אבל בקושי יש שם ילדים גבוהים, הילדים שם חלשים, קצת ילדותיים וקצת משוגעים.
M.F.N.F אמר/ה:
אני לא הולך לפי הספרים. מבחינתי אם 12 זו תכונה ממוצעת לד"ש אז היא ממוצעת לכל אחד. אני מתנגד רק ל" דש"ים נולדו יותר טובים מאחרים". עכשיו שאני חושב על זה עם יש תוסף +2 לתכונות שמתקבל בדרגה 1 זה בסדר, אבל כל מי שבדרגה 1 מקבל אותו.
רק אני רואה פה סתירה?

ולסיום: אם אתה חושב שאין אנשים שטובים יותר מאחרים מלידה, אני חושש שאתה צריך להסתכל קצת יותר על העולם מסביבך. אם אתה מסכים שיש אנשים שטובים יותר מאחרים, אז הד"שים הם האנשים האלה. אני באמת לא מבין את הבעיה שלך.

ors אמר/ה:
M.F.N.F אמר/ה:
ors- בקטע של הלוחם עילית ניצחת :x :cry: .
ברור שאין לך 72 תבונה! אתה חייב לפחות 3 בכל תכונה אחרת. שכחתי לציין שבשיטת 72 אתה לא יכול להתחיל עם ערך תבונה מעל 18. ברור ש 10 זו תכונה ממוצעת. ראיתה מישהוא שהיה ממוצע בהכל? באמת, כל אחד מיוחד. אני מסכים שעל כל יתרון יש חיסרון. לדוגמא, אני לומד עם כיתות מחוננים. כולם שם מחוננים (גאמני) אבל בקושי יש שם ילדים גבוהים, הילדים שם חלשים, קצת ילדותיים וקצת משוגעים.
M.F.N.F אמר/ה:
רק אני רואה פה סתירה?

ולסיום: אם אתה חושב שאין אנשים שטובים יותר מאחרים מלידה, אני חושש שאתה צריך להסתכל קצת יותר על העולם מסביבך. אם אתה מסכים שיש אנשים שטובים יותר מאחרים, אז הד"שים הם האנשים האלה. אני באמת לא מבין את הבעיה שלך.

*מתוסכל* :oops: :cry:

אנשים שנראים פחות טובים בתכונות האלו לא רואים אותם. אנשים שיותר טובים מאחרים זה ניסיון לא לידה. אתה לא יכול לדעת בדיוק מה התכונות שלהם. טובים זה טובים בתכונות (נק תכונה במו"ד) ולא מוסר (נטייה במו"ד). ה"כשרונות" האלו שתחושב "יא האנשים האלו יותר טובים" בעצם מתאמנים הרבה, כשרוניים לפסתנר, בעלי "אצבעות פסנתרן" ודברים כאלו. אפילו שיש הרבה אנשים שנראים טובים/גרועים מאנשים אחדרים בהכל זה לא נכון, זה ככה רק למראית עין.

לסיכום: לשיטתי ד"שים זהים לחלוטין לדב"שים בדרגה שלהם למעט הציוד ויכולות שהרווחיו בהרפתקאות (שתייה ממי המעיין הקסום המעניקה תוספת חוכמה, למשל). אפילו אם זה אומר שהתכונה הממוצעת צריכה להיות 12 (לא הכל צריך להיות בבסיס 10). אל תנדנדו לי עם הודעות קודמות כי זה זה שניסיתי כל הזמן להגיד.

ננסק אמר/ה:
אקמה, נראה שאף אחד מהחברים שלו לא יודע דבר וחצי דבר על מו"ד 4. הם מתלוננים עליה ללא שום ביסוס, רק בגלל שיש להם חברים (וכנראה, מדריכי חוגים) שמתלוננים עליה (לא שהם מבינים בה משהו).

בדיוק כמו שאמרת שאינך רוצה לפסול משהו שאינך יודע עליו שום דבר, כך אין הגיון שהם יעשו זאת. אם יש בחבורה אנשים שמתלוננים על 4, הם עושים זאת מתוך בורות. בואו לא נכנע לבורות - במקום זאת, כדאי לבחור שינסה להציג את 4 כמו שהיא.

כבר תמצתתי את ההבדלים העיקריים בין השיטות. אחרי שקוראים את זה, האסון הגדול נראה הרבה פחות כמו אסון, והרבה יותר כמו הזדמנות.

אהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה סופסוף הבנתי מה זה פרצי הריפוי האלו! חשבתי שזה פשוט אמצעי בלי פלאף לתת לחבורה להלחם 10 קרבות בלי שינה ושוב להבדילם מדב"שים בדרגה שלהם!!! וגם עכשיו אני מבין את הריבוי מקצועות.

אני חייב לשאול. אתה באמת ובתמים חושב שבעולם שלנו כולם נולדים שווים, וההבדל היחיד בין האנשים הוא כמה ניסיון הם צברו בביצוע פעולות כאלו ואחרות? אני מקווה שהבנתי לא נכון את ההודעה האחרונה שלך, כי זה מה שמשתמע ממנה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה