• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מהדורה 3/3.5 שאלה בקשר לגרסת ה 3.5

ororor

פונדקאי חדש
אני חדש בנושא ורציתי לשאול האם כדי לקנות את הספרים של הגרסה 3.5
האם הם טובים גם למתחילים ומכילים את ההסברים והתוכן של הספרים הקודמים (וכמובן יותר טוב)
והאם אפשר לשחק בזה גם בספרי ההרפתקאות של מוד"מ בלי הפרעה מרובה?

ומה הקטע של ה 3.5 (לא ממזמן הוציעו גם את ה3)
למה לא קראו לזה 4 ??

וסך הכל אני צריך לקנות את 3 הספרים +הקוביות ??(MONSTER MANUAL,DM GUIDE,PLAYERS HANDBOOK)
או עוד משהו בשביל להתחיל משחק בסיסי

תודה מראש על ההיענות
אור

אתה יכול לדעתי לקנות רק קוביות וספר לשחקן של גרסה 3 בניתיים , כי את השאר לא שווה לך לקנות עכשיו מהסיבה שלהיות שה"ם כשאתה לא יודע לשחק נראה לי מיותר ... אבל דבר איתי ב
ICQ ואני יתן לך אתר שיעזור לך בהכל , וגם תוכל להדפיס את המידע שאתה צריך .

אני ממליץ לקנות עכשיו את גרסה 3 ולא לחכות , וגם לקנות קוביות .

מקווה שעזרתי לך :wink:

התשובה פשוטה:
אם אין לך עדיין ספרים של מו"ד 3 אשר כדאי לך לקנות את 3.5 כבר. אין צורך לחכות, ניתן לרכוש אותם כבר בארץ.
אבל אם יש לך ספרי מו"ד 3, עדיין קיימים דיונים האם כדאי להשקיע מחדש את הכסף ברכישת ספרי 3.5.

למה לא קראו לזה מו"ד 4? כי השינויים שנעשה לא כאלה גדולים שמצריכים להיקרא מהדורה שלמה חדשה אלא שידרוג של המהדורה השלישית.
מה גם שאם זה היה נקרא 4 היה לחברה המוציאה, WOTC, בלגן שלם מבחינת זכויות, עלויות, ובקיצור עניין כלכלי.

ועוד משהו - כיוון שd20 שואלת הרבה מהמושגולוגיה שלה מעולם התוכנה, אוסיף רק שמקובל שminor release היא גרסה שתומכת אחורה באופן שקוף או כמעט שקוף, וmajor release היא גרסה שמשנה את הקישקעס של המוצר.

כיוון ש3.5 היא בסה"כ אוסף של תיקונים ושיפורים ל3 (נראה לי. גילגמ, פרנהייט - תקנו אותי אם אני טועה) ולא משהו חדש ומרעיש עולמות, אין סיבה לקרוא לו 4.

אבל עוד משהו קטן באמזון יש אנשים שמשבחים את הגרסה החדשה ויש אנשים שממש דורסים אותה
(תראו באתר אמזון את התגובות המלאות)
בתור משהו שראה או התנסה ב3.5 האם את/ה משבח את השיפור לטובה או שזה הרס את המשחק???
ומתי יצא הדפסה שנייה(במידה ומשהו יודע)

תודה שנית
ומצטער שאני משגע אותכם בשאלות
חח

נ.ב: אפשר להשג את הספרים באמזון הכי זול שראיתי

אוהד 3 אמר/ה:
מה זה 3.5????
אף פעם לא שמתי על זה...

מהדורה 3.5 של מו"ד היא בעיקרון סט של שיפורים, תיקונים ותוספות למהדורה השלישית, בעקבות פידבקים רבים שWizards of the Coast קיבלו מהקהל שלהם לגבי המהדורה השלישית.
אפשר להוריד בחינם מהאתר של Wizards of the Coast את השינויים שנעשו במהדורה השלישית במקרה שיש לך את הספר הישן.

פרנהייט, גילגמ, שכחתי משהו?

אוגיוס צודק. בכל מקרה עד כמה השינויים הם לטובה או לרעה זה נושא מאוד מורכב.
אפשר אולי לסכם את זה בכך שאם יש לך כבר את ספרי הבסיס, כנראה שלא כדאי לך לרכוש אותם מחדש אבל אם אין לך אותם אז לך על ה-3.5.

את השינויים אי אפשר למצוא, WOTC לא הוציא קובץ PATCH כפי שהקהילה העולמית ציפתה שיעשו.
הדבר הקרוב ביותר לזה הוא ה-SRD, ה-System Reference Document, שהוא המכניקה (החוקים) שמופיעה בספרים.
למי שרוצה לראות את ה-SRD או להורידו, יש לפנות לאתר:
http://www.wizards.com/D20/article.asp?x=srd35

עד כמה שהבנתי לא יצא קובץ Patch. בזה WOTC קצת לכלכו.
יש את קובץ ה-Update שלהם אבל הוא נותן הסבר כללי על השינויים ולא את השינויים עצמם. לדוגמה:
הוא אומר שהמקצועות שונו, בעיקר הברברי והסייר, אבל לא אומר איך הם שונו.

גם כן לא מדויק במאה אחוז, יש הרבה (מדי) להגיד בנושא מכדי לתמצת זאת בהערה בפורום.
חלק מהשינויים מוסברים וחלק לא, אבל זה עוד בסדר (לא ציפיתי שהם יוציאו את כל הלחשים החדשים בחינם). מה שמרגיז הוא העובדה שחלק מהשינויים (רובם חיוביים מאוד) משרתים שום מטרה מלבד כפיית הלקוחות לקנות את הספרים החדשים.

למבינים בעיקר:
נראה היה במקור שהקהל בארץ יסבול מההוצאה של 3.5 בגלל שנודע עליה רק לאחר שסל"ש 3 עבר כבר את נקודת האל-חזור אבל אני שמח לומר שלדעתי הוא דווקא יצא בסופו של דבר נשכר הרבה יותר מהקהל בחו"ל. המדריך לשה"ם ומגדיר המפלצות יצאו בגירסה 3.5 (מגדיר המפלצות הוא הספר שעבר את עריכה המקיפה ביותר, ושינויים של הסל"ש פורסמו במקומות שונים ואחוז משמעותי מתוכו מוגדרים כ-OGC כך שניתן להתגבר על הפער בין הסל"ש שיצא לחדש בנקל). זאת התפתחות חיובית ולא בזכות וויזארדס (שבאמת לא יצאו מזה יפה). הנקודה הכואבת היא ש-3.5 כן כוללת הרבה מאוד שינויים חשובים לטובה. בכל מקרה, כרגע הכדור בידיים של כ"כ.

אם אני לא טועה, ואני חושב שלא - אמזון מוסיפים מע"מ אוטומטית עם הגיע הספרים ארצה, לא? (לפחות לפי סיפורי האימה ששמעתי)
אם כן כולל 1.18 מע"מ אזי יוצא לך בסביבות ה 420 - 430 ש"ח, לא?

לא שווה להוסיף עוד 20-30 ש"ח ולקנות מהארץ ולתמוך בשוק בארץ?
(אם לא מוסיפים מע"מ זה סיפור אחר)

חוץמזה עקב הגעת ספרי 3.5 לחנות הפונדק, הספרים הישנים במחיר מיוחד של 135 לחתיכה (גרסה 3)עד סיום המלאי.

פרנהייט - אני ממש לא מסכים איתך שניתן להתגבר על הפער בקלות - אולי לך קל ללכת לרוץ ולחפש את כל התיקונים הנדרשים, מי שקונה בחנות לא רוצה ללכת לחפש קבצים מודפסים במחשב שעות כדי לגלות את השינויים. הרבה יותר קל ומהיר למצוא סריקות של הספר ולהדפיס ישר. הרושם שנוצר אצלי זה שקהילת המו"ד תתפצל לשלוש - שחקני גרסה שלישית, שחקני גרסה 3.5 והשאר באמצע מבולבלים.

גילגם הקובץ PATCH עלוב באמת (קראתי אותו) - כסת"ח שמי שהמציא אותו בטח היה ישראלי. אין אפשרות ד"א שכוכביכסף יוציאו אחד נורמלי?

מניסיוני האישי, אמאזון לא מוסיפים מע"מ אבל אם עלות ההזמנה היא יותר מ-40$-50$ אז המכס פה בארץ דואג להוסיף לך מע"מ ולדרוש ממך אותו בעת קבלת החבילה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה