• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

שאלה בסיסית לגבי דמות הנזיר

סטטוס
נעול לתגובות.

BumMer

פונדקאי חדש
לנזיר יש שני מקדמי התקפה:
נגיד ברמה 6:
Base attack bonus +4
Unarmed attack bonus +4/+1

נגיד ואני תוקף ללא נשק, אז האם אני מקבל את שני הבונוסים הנ"ל או רק את הבונוס על התקפה ללא נשק?

תודה

אם אתה תוקף בהתקפה לא חמושה אז יש לך שתי התקפות, הראשונה עם בונוס בסיסי של +4 והשנייה עם בונוס בסיסי של +1. ההתקפה הזאת נחשבת ל full round action (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) ולכן באותו תור מותר לך רק לזוז עוד 5 רגל (1.5 מטר), ואין אפשרות להתקיף עוד פעם באותו התור.

לחילופין תוכל לתקוף עם נשק ועם בונוס בסיסי של +4 וזה יחשב כ standard action (אני גם לא יודע איך קוראים לזה בעיברית). באותו תור תוכל לזוז גם במהירות הרגילה שלך.

בכל מיקרה אין אפשרות לתקוף גם עם נשק וגם עם התקפה לא חמושה באותו התור.

לא. שני תוספי ההתקפה השונים הרשומים מפורטים לצורך נוחות. בבסיס מדובר רק בשינוי של הקפיצות מ- 5+ ל- 3+ בין התקפה להתקפה.

אם תוקפים כפעולה רגילה (standard action) תמיד משתמשים בתוסף ההתקפה הבסיסי הגבוה (והוא תמיד זהה לתוסף ההתקפה המיוחד להתקפה לא חמושה של הנזיר).

אם תוקפים כפעולת סיבוב מלא (full round action) אפשר לתקוף עם הקצב הרגיל או, אם עומדים בתנאים, ברצף ההתקפות הלא חמושות הטוב יותר, של הנזיר.

דוגמה מפורטת יותר: אני משחק נזיר 4 (תוסף התקפה 3+)\לוחם 4 (תוסף התקפה 4+). תוסף ההתקפה הכולל שלי הוא 7+. האפשרויות שלי להתקפת-סיבוב מלא:

1. 7+\2+ : אני יכול לתקוף כדמות רגילה, ללא שימוש בקצב ההתקפות העדיף של לוחמים. במקרה זה אני יכול לעשות שימוש בכל נשק בכל אחת מההתקפות.

2. 7+\4+\1+: אני יכול להשתמש בקצב ההתקפות העדיף של נזיר בתנאי שאני תוקף ללא נשק או באמצעות רשימת הנשקים המיוחדת של נזירים (קאמה, נונצ'קו וכו').

כל דמות יכולה לתקוף באמצעות נשק וגם ללא נשק באותו תור. על השחקן לבחור את האופן המיטבי עבור דמותו: דמות רגילה יכולה לתקוף באמצעות מכה לא-חמושה ונשק על פי חוקי הלחימה בשני נשקים. נזיר יכול לתקוף ביעילות גבוהה יותר על ידי שימוש ברצף ההתקפות העדיף שלו, ואינו סובל מהמחסרים הרגילים של לחימה בשני נשקים בתנאי שהוא עושה שימוש בנשק 'נזירי' או בלחימה ללא נשק בלבד וללא נשקים אחרים המעורבים בהתקפה. (כך הדמות בדוגמה למעלה יכולה לעשות שימוש באפשרות השנייה כדי לתקוף באמצעות קאמה (ביד ימין), אחר כך בעיטה (או נגיחה או אגרוף, אין חשיבות לאיבר המכה), ונונצ'אקו (ביד שמאל) בהתקפה השלישית והאחרונה.

קטלת את התשובה שלי ממש טוב, Ferenheit....
אבל אין מה לעשות - אתה פשוט צודק.....

את מה שאתם הסברתם אני כבר יודע. כנראה שלא הבנתם את השאלה שלי. אני אנסה להסביר את השאלה עוד פעם.
נקח נגיד נזיר ברמה 3
יש לו :
Base attack bonus +2
Unarmed attack bonus +2
אם אני מבצע תקיפה ללא נשק, אני מקבל לק20 של הפגיעה בונוס של 2 או בונוס של 4?

ברור שאתה מקבל רק אחד מהבונוסים !

בונוס אחד הוא להתקפה עם נשק רגיל, והבונוס השני מדבר על תקיפה לא חמושה או על תקיפה בנשקי נזיר. תחשוב רגע - זה הרי לא הגיוני שתקבל את שני הבונוסים אם אתה עושה רק אחד מהדברים (לדוגמה: מתקיף עם חרב או מתקיף בלי נשק בכלל).
אתה מקבל את הבונוס בהתאם לסוג ההתקפה שלך.

וחוץ מזה, כמו ש Ferenheit כבר אמר אצל הנזיר:
Base attack bonus = Unarmed attack bonus
ומה שמשתנה זה הקפיצות בין הבונוסים כשיש מספר התקפות.

טוב תודה,
חשבתי פשוט שהבונוס להתקפה ללא נשק מתווסף לבונוס ההתקפה הבסיסי, זה לא היה נשמע לי כל כך לא הגיוני...

בקשר לנזירים: אני חושב שהן דמויות ממש לא מאוזנות.
הם זולים, כי לא קונים להם נשק ושריון, יש להם התקפה של ק20 (חזק יותר מכל חרב או קשת), יש להם ה"ל, ויש להם גם 5 התקפות ללא נשק! 5 התקפות!! :shock:
לא כדאי לייצב אותם קצת???? באמת?

rincewind אמר/ה:
בקשר לנזירים: אני חושב שהן דמויות ממש לא מאוזנות.
הם זולים, כי לא קונים להם נשק ושריון, יש להם התקפה של ק20 (חזק יותר מכל חרב או קשת), יש להם ה"ל, ויש להם גם 5 התקפות ללא נשק! 5 התקפות!! :shock:
לא כדאי לייצב אותם קצת???? באמת?
כן, וזה אומר שהנזיר הממוצע יגיע לדרג"ש 20-שלוחם כבד מגיע לזה רק עם שריון לוחות מלא ומגן כבד. והוא לא יכול להקסים את הנשקים שלו, והוא מגניב ככה-לא צריך לאזן אותו, והוא מאוזן.
אם יש לך מקצוע לא מאוזן, תתלונן על הסייר השלישי.
והוא לא מגיע לק20

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה