• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שעות אחרונות לעליית שרי הרונות

היום בערב מגיע לסיום מימון ההמון של עליית שרי הרונות - שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

פאת'פיינדר פראי רעיונות לכישלון קריטי בשיגור

אז השחקן שלי שמשחק את האשף פרופ' פינבור גילה בשני הסשנים האחרונים את נפלאות השיגור. בדיוק כמו בדרגה 9 בכל משחק של מבוכים ודרקונים, זה פועל בשיא עוצמתו.
כולל בסשן האחרון שהוא השתגר להביא לגרושתו קפה ומאפה מבית הקפה החביב עליה... כן, עד לשם זה הגיע.

בכל מקרה - אני מצדי מקפיד לבקש ממנו לגלגל כישוף וחוכך את ידיי בהנאה בהמתנה לכישלון הקריטי.
אבל מודה שלא הצלחתי לחשוב על משהו שגם יהיה מרושע וגם מגניב - אז אשמח לרעיונות לכישלון קריטי בלחש שיגור 😎

אז השחקן שלי שמשחק את האשף פרופ' פינבור גילה בשני הסשנים האחרונים את נפלאות השיגור. בדיוק כמו בדרגה 9 בכל משחק של מבוכים ודרקונים, זה פועל בשיא עוצמתו.
כולל בסשן האחרון שהוא השתגר להביא לגרושתו קפה ומאפה מבית הקפה החביב עליה... כן, עד לשם זה הגיע.

בכל מקרה - אני מצדי מקפיד לבקש ממנו לגלגל כישוף וחוכך את ידיי בהנאה בהמתנה לכישלון הקריטי.
אבל מודה שלא הצלחתי לחשוב על משהו שגם יהיה מרושע וגם מגניב - אז אשמח לרעיונות לכישלון קריטי בלחש שיגור 😎
הרעיון הכי פשוט יהיה לשגר אותו למישור אחר עוין או משהו
או אולי (אם זה מגיע ללהביא לגרושתו קפה) אל חדר האמבטיה של המלכה, או החדר האחורי של הכנסיה שבו כמרים מחביאים משהו, וכזה
אפשר גם להשתמש בזה כדי לתת לו פיסות מידע שיהיו קרס הרפתקה בהמשך על כל מיני דברים.

יש לי רעיון שקשור לזה שאני ממש רוצה להשתמש בו במשחק ועד כה לא יצא לי. אם נניח שהשתגרות היא למעשה שימוש במימד רביעי של המרחב כדי לקשר בין שתי נקודות שלכאורה רחוקות זו מזו, אפשר לחולל עם זה דברים די מוזרים, כמו בטעות להפוך על צירם עצמים (או גופים!) תלת מימדיים כך שיהוו תמונת מראה של עצמם.

במקרה הקליל, המשתגר חסר המזל שם לב שהעולם נראה קצת שונה. נקודת החן של הסיירת נמצאת בצד השני של פניה, והדרך לכפר הקרוב בכיוון הפוך משזכר. אם ינסה לקרוא דבר מה, יגלה כתב מראה בכל ספר ומגילה שיפתח - למרות ששאר האנשים לא יבינו על מה הוא מדבר. עם קצת חשיבה ואולי רמז מהמנחה (או גלגול תפישה מוצלח), הקבוצה תבין שחברם המשתגר בטעות הפך את גופו לאורך הציר הרביעי, והוא כעת חווה את העולם כבבואת מראה.

הגרסה היותר מרושעת ופדנטית של זה, היא שמערכת העיכול לא מסוגלת להתמודד עם מולקולות מזון עם כיראליות הפוכה. לא רק שהמשתגר שלנו ירעב, כל אוכל שיאכל למעשה ירעיל אותו. כעת זה לא רק מחסר לגלגולי קריאה וכו', אלא מירוץ נגד השעון כדי להחזיר את גופו לכיוונו המקורי.

הקלאסי זה כמובן להשתגר למקום הלא-נכון ובזמן מאוד לא נכון. או לתוך פריט מוצק. אפשר גם ליצור הרפתקת-צד כי הדמות השתגרה לתוך מאורה של מפלצת או נבל נבלולי שעד כה היה לא מוכר – או שהשיגור הותיר קרע מימדי שמקל על יצורים עוינים להשתגר לנקודת המוצא או היעד.

• אם הקוסם משתגר למקום אחד ספציפי, יכול להיות שהוא נעשה "מעוגן" למקום: כל X זמן הוא פשוט ישתגר חזרה לשם ללא שליטה (וככל שהוא ממשיך להשתגר X הולך וקטן)
  • השיגור משום מה לא עובד, עד שאחרי כמה דקות של בלבול, כפיל מדויק של הדמות משתגר חזרה עם כוס קפה.
  • נקודת ההתחלה והסיום מתחילות... לזלוג זו אל זו, חפצים ועצמים פשוט נעלמים ממקום אחד ועוברים אל האחר, או שפשוט שני המקומות הופכים לאותו המקום (ומקווים שהקירות של נקודה א' וב' לא מוחצים את האנשים שהיו שם/ מתנגשים זה בזה ומקריסים את הכל)
  • הקוסם עובר דרך מישור אחר? (הים האסטרלי למשל), כשהוא עובר שם משהו לוקח איתו טרמפ חזרה למישור החומרי (ניתן לטיפול אם זה phase spider, פחות אם מישהו השתמש בטריק של שני שקים רחבי ידיים כדי לזרוק לים האסטרלי אויב מסוכן במיוחד)
  • הקוסם עושה מספר 4 מאקדמיית המטריה ובנוסף לקפיצה במרחב, זז קצת (או הרבה) בזמן. לבחריתך אם לתת לו לשחק את זה, או פשוט לומר "הגעת ליעד, אבל אתה שם לב שאתה זקן יותר בשלוש שנים ועם ארבע צלקות חדשות.
  • שיגור נעשה דרך אותו מרחב חוץ ממדי חסר זמן, אז הסיכוי שלך להתקל במישהו אחר שמתשגר הוא אפסי, אבל יכול להיות שהקוסם מתנגש בקוסם אחר (או בעצמו) שניסה להשתגר בזמן אחר.
  • הפעלת בטעות את אמצעי ההגנה של הרב מג שנועד לעצור קוסמי אויב מלפלוש לעיר בשיגור, והוא לא שמח לגבי זה

ראית את הפרק The Vat of Acid Episode בריק ומורטי?

זה הזמן לגלות ששיגור זה לא באמת שיגור, אלא מעבר ליקום מקביל שבו פרופ' פינבור נמצא בקואורדינטות אחרות, השמדתו והחלפתו בפרופ' פינבור שהטיל את לחש השיגור.

מרושע ומגניב.

נראה לי שההסתברות לכישלון קריטי לא נדירה מספיק באופן שיצדיק פתיחת כיסי מראה וכו׳ שיעצבו את המציאות מחדש. אבל זו דעתי.

במקום זה הייתי יוצר תופעות על גבול הפחות מזיקות אבל מעצבנות:

* טעות במיקום השיגור היא קלאסית, במיוחד אם משתגרים גבוה מהרגיל (בתוך עצם מוצק זה די אכזרי..). זה גם נותן למטיל אפשרות להציל את עצמו איכשהו או סתם לסבול נזק.
* כמעט כל השיגור פועל - חפץ חשוב כלשהו נותר מאחור (הכסף לקפה..?), המסייע של הדמות וכו׳.
* השיגור פועל הפוך - משהו משם משתגר לכאן. עדיפות למשהו עצבני ולא נעים.
* החלפה - השיגור פועל אבל גם שם מישהו או משהו משתגר לכאן במקום מי ששוגר לשם.
* גשם של פלאפל - אם בכל זאת חשקת ביקומי כיס וחורי תולעת, אפשר שהשיגור יצור חור דרכו נופלים בשטף דברים, ורצוי על המטיל. מכירים את כל המקרים בהם חפצים אבדו במהלך שיגורים כושלים (ע״ע שיגור שכמעט פעל לעיל)? אז הנה הם חוזרים - אוכל מרקיב, חתולים רגזנים, קפה רותח, ארונית עץ, ויד של עוג שעדיין מחזיקה נבוט. זה מה שקורה שקוסמים כמוך נכשלים על ימין ועל שמאל! נסה לשמור את הלחש למקרה חשוב בבקשה..

ראית את הפרק The Vat of Acid Episode בריק ומורטי?

זה הזמן לגלות ששיגור זה לא באמת שיגור, אלא מעבר ליקום מקביל שבו פרופ' פינבור נמצא בקואורדינטות אחרות, השמדתו והחלפתו בפרופ' פינבור שהטיל את לחש השיגור.

מרושע ומגניב.
ויש גם את גרסת The Prestige...

נראה לי שההסתברות לכישלון קריטי לא נדירה מספיק באופן שיצדיק פתיחת כיסי מראה וכו׳ שיעצבו את המציאות מחדש.
ממש לא אכפת לי מה ההסתברות (בטח משהו כמו 1/48), אכפת לי מה מרושע ומגניב.

ויש גם את גרסת The Prestige...
זה מרושע כלפי הצופים...

וואו כמה רעיונות טובים :)
רציתי להציע החלפה בשיגור עם מכשף אחר - והם מחליפים מקום (מישהו כבר הציע למעלה).
נניח שפינבור ישתגר למעבדה של נקרומנסר והנקרומנסר הישר אל החבורה :)
זה יכול להיות אולי מאתגר לנהל טכנית, אבל בהחלט יהיה משעשע ובלתי נשכח.

נתתם רעיונות מעולים!
אני אוהב במיוחד את הכיוון של שינוי היקום בשביל הדמות, או שינוי משהו משמעותי שהופך את היחס של הדמות לעולם או הפוך. אקח את אחד מהרעיונות הללו.
בגלל שאני לא רוצה לתפוס הרבה מזמן המשחק בגלל כישלון קריטי אז אני לא רוצה לתת לו הרבה זמן מסך אבל בהחלט משהו "קטן" ומציק.
אולי משהו שיתפתח לקווסט בעתיד אבל לא באמצע הסשן.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה