• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

קלדאריה, הגרסה השלישית

לגבי פיזור של גזעים הכוונה היא כמובן לצרף מפה רק כאשר יש ריכוז משמעותי מבני אותו עם/גזע במקום אחד אם יש פיזור על פני מספר רב של מדינות אז לא יהיה טעם לצרף מפות לגבי אותו הגזע

ועכשיו, למשהו טכני לחלוטין.

הכתובת http://members.pundak.co.il/world/ מובילה לקלדריה גרסא שנייה, ואין שום איזכור לכך שקיימת גרסא שלישית או שהאתר התחדש מאז 2006.
אני במקומך הייתי מטפל בזה.

למשל, שהדף הקיים כעת בhttp://members.pundak.co.il/world/ יהיה בכתובת http://members.pundak.co.il/world/keldaria2, וש- http://members.pundak.co.il/world/ , במקום הדף הנוכחי, יציג לינקים לשתי הגרסאות האלו (או ישלח את הקורא ישירות לגרסא שלוש, איך שאתה מעדיף - למרות שאז עולה השאלה איך מגיעים לגרסא שנייה מדף הבית).

אתה לא רואה תיבה לבנה בולטת, שמדברת על המהדורה השלישית ומובילה לקישור אליה?
כי שמתי אחת כזו ואני רואה אותה ברגע שאני לוחץ על הלינק.

בכל מקרה, ברגע שקלדאריה גרסה 3 תתפתח קצת יותר (ואני עדיין תקוע במצב רוח דל ביצירתיות ובערך הלא אהוב של הננסים), נראה שיגיע הזמן להחליף את דפי האינדקס.

Envinyatar אמר/ה:
אתה לא רואה תיבה לבנה בולטת, שמדברת על המהדורה השלישית ומובילה לקישור אליה?
כי שמתי אחת כזו ואני רואה אותה ברגע שאני לוחץ על הלינק.

בכל מקרה, ברגע שקלדאריה גרסה 3 תתפתח קצת יותר (ואני עדיין תקוע במצב רוח דל ביצירתיות ובערך הלא אהוב של הננסים), נראה שיגיע הזמן להחליף את דפי האינדקס.

לא, אבל זה כי אני עיוור :oops: :mrgreen:

בכל מקרה הייתי אומר שזה לא בולט מספיק, אבל מכיוון שזה זמני בלבד...

אכן זמני, ואני תוהה היכן בדיוק למקם את הנקודה בה אעשה את החילוף בעמודי השער.

שני דברים נוספים, אגב כך:

1. פתחתי בלוג בתפוז בעבור קלדאריה. עקרונית, הוא לא ממש מיועד בשביל מי שפעיל בפורום הזה ועוקב כאן - משום שהוא משמש בעיקר לשני דברים.

א. בשבילי, מקום לפלוט בו קיטור, קשקושים של אגב יצירה או התקעות על ערך, ושאר טובין שאני לא רוצה לזבל בהם את הפורום הזה...

ב. דרך לנסות להשיג קוראים חדשים דרך תפוז (עד כה, לא ממש הצליח).

בכל מקרה, הכתובת היא:
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=keldaria

2. בקרוב אני אסיר את הפתיל הזה מן ההכרזות, ואחליף אותו בפתיל חדש - גם בגלל שהוא כבר "התעבה" די הצורך, וגם בגלל שחלקים גדולים ממנו כבר לא ממש רלוונטיים לשלב הזה. הפתיל החדש כבר יהיה, מראשיתו, באווירה של מעין 'סיכום ביניים', ולא של התחלה ממש.

הערה טכנית - אני לא מצליח לראות את צידן השמאלי של המפות.
למשל, במפה של דרום מזרח הסיל'נאראלד, אני רואה משמאל מילים קטועות ("ביצת הנסי..."
"נסי... [מעבר שורה] רות..." ; כמובן, גם הארצות קטועות באמצע).

לעוד מישהו יש את הבעיה הזו.

לצערי, אני גרוע להדהים בכל מה שנוגע להבנת מחשבים והשגעונות שלהם...

אני לא ראיתי אף-פעם את הבעיה הזו אצלי,
גם אם השתמשתי במסך ישן יחסית שאינו רחב מספיק כדי לקלוט את כל המפה, התוצאה היתה שפשוט יש צורך להזיז את החלון בכדי לראות את הקצה, ולא עיוות של הקצה עצמו.
האם יתכן שמה שקורה אצלכם הוא תוצאה של ברירת מחדל של רזולוציה גרפית נמוכה יחסית?

Envinyatar אמר/ה:
לצערי, אני גרוע להדהים בכל מה שנוגע להבנת מחשבים והשגעונות שלהם...

אני לא ראיתי אף-פעם את הבעיה הזו אצלי,
גם אם השתמשתי במסך ישן יחסית שאינו רחב מספיק כדי לקלוט את כל המפה, התוצאה היתה שפשוט יש צורך להזיז את החלון בכדי לראות את הקצה, ולא עיוות של הקצה עצמו.
האם יתכן שמה שקורה אצלכם הוא תוצאה של ברירת מחדל של רזולוציה גרפית נמוכה יחסית?

גם אצלי המפה לא היתה נכנסת בשלמותה אל המסך - אלא שאפשרות הגלילה שלי אינה שמאלה, אל החלקים ה"נסתרים", אלא דווקא ימינה, לחלל ריק.

אני לא יודע מה העניין בדיוק - למרות שגם ב-explorer וגם ב-firefox יש לי את הבעיה.

בכל מקרה, נראה שאף אחד אחר (חוץ ממני והלדין) לא מתלונן, אז נראה שזו בעיה נדירה יחסית.

פלדריק, המפות נראות בסדר אצלך?

אני "קורא" חדש בקלאדריה. בתור התחלה רציתי להגיד את הרע, ואז את הטוב.
רע: הרע פחות נוגע לעולם ויותר לבעיה אישית שלי. אני "פוחד" מטקסטים ארוכים מאוד במחשב. אז יכול לקחת לי המון זמן לקרוא אחד כזה, כי אני קורא אותו חלק חלק, אם בכלל.
טוב: מצד שני, כן רפרפתי בנושאים ועדכונים וקראתי כמה מהם. אני חייב להגיד שהעולם ממש מאגניב. אני לא בטוח שדווקא הקונספט תפס אותי, אלא יותר הקנה מידה האדיר (ככה הוא נראה בעיני) של העולם. זה לבד מספיק להפוך אותו למאוד מעניין.

אגב, אני מתחבר הרבה לדברים דרך מפות. אוהב מפות. והמפות של קלאדריה מדהימות.
רק שאלה (שנובעת מתוך בורות בעולם) -
מהאומות, גזעים וארצות שתמבססים על תרבויות מהעולם, יש תרבות כלשהי שיכולה להזכיר קצת אצטקים ודומיהם באמריקה? ומצרים?

תודה על התגובה,
אני שמח שאהבת את המפות :-)
אני מסכים שהן נותנות תחושה מצויינת של העולם - גם לי, בתור יוצר, הן גם מזרימות רעיונות, וגם מקלות מאד על יצירה.
אני מקווה שאתה אוהב את כפתורי הניווט ואת הדיאגרמה החדשה שמובילה למפות.

לגבי תרבויות מצריות או אצטקיות...
לא הייתי אומר שיש תרבות שמתאימה לזה אחת לאחת,
לגבי מצריים העתיקה - יש קונספטים מסויימים של בהורקרייס הקדומה, יש קונספטים אחרים בנולג-הית'רורק, ויש אפילו את השימוש של הננסים בכדים קנופיים, אבל אלו כאמור רק אלמנטים, לא נראה לי שיש משהו שממש מזכיר. כנ"ל לגבי האצטקים - אולי אפשר למצוא משהו שמזכיר כמה אלמנטים בחלק מהתרבויות הילידיות של הדרום (למשל פולחן השמש של האמת'ורים - הגם שאם כבר, אלו האינקה שסגדו לשמש ולא האצטקים, ולקחתי גם כמה אלמנטים של פולחן אלת השמש היפני), אבל בוודאי לא אחד לאחד, גם לא בחמישים אחוז.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה