• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

קיבלתי את הספרים ממימון ההמון של Dolemnwood! (שיטה ועולם מערכה)

הגיעו אליי ספרי השיטה ועולם המערכה של Dolemnwood, הספרים ממש יצירת אומנות.
זו בעקרון שיטת OSR מבוססת על OSE, או במילים פשוטות על מבוכים ודרקונים בגרסאות הישנות שלו.
יערות קסומים, פולקלור בריטי, מסתורין, אימה ואווירה של חלום.

1762893397048.webp

תודה! ניכר שיש שם השקעה בכל פרט כדי לתת תחושה של להיות בתוך אותו עולם, מפת הבד גם מגניבה!
לגבי סקירה אני מאד רוצה לעשות, אבל לא יכול להבטיח שזה יקרה בקרוב :)
אבל נראה, לא רוצה להתחייב או לשלול מראש, כי אפשרי לעשות אולי סקירה מהירה יותר.
אני קצת מתבאס שאין לי באופק זמן להריץ את זה כקמפיין, אבל מדפדוף מהיר בספר המערכה והמפלצות זה ממש עושה חשק, כי יש פה פוטנציאל לחוויות בלתי נשכחות.

תתחדש ובהצלחה.
גם שלי הגיעו לפני כמה ימים, מצטרף לרשימת קריאה שלי 🐐😁
בינתיים מאזין ל 3D6 Down The Line בקמפיין החדש שלהם - חבורה שלמה של ברגלים (Breggle, אנשי-כבשים)

קבצים מצורפים

• 20251021_180008.webp
    20251021_180008.webp
    152.1 KB · צפיות: 7
תתחדש ובהצלחה.
גם שלי הגיעו לפני כמה ימים, מצטרף לרשימת קריאה שלי 🐐😁
תודה! תתחדש גם!

וואו! מה יש לך שם? אני רואה את הקוביות המגניבות של הקיק וסיכות אבל מה זה הספר השחור? כריכה מיוחדת של משהו?
ומה זה בפינה השמאלית למטה (Adventuring party) ?

בגדול השיטה מבוססת OSE, אבל מכילה הרבה יותר ממה שזה נשמע.
להבנתי הם הטמיעו את השיטה אל תוך עולם המערכה.
לא פתחתי את הספרים מעבר לרפרוף, אבל על קצה המזלג:

Dolmenwood הוא עולם מערכה פנטזי מרהיב ומוזר בהשראת אגדות בריטיות ופולקלור קלטי.
הוא מתרחש כולו בתוך יער קסום, ערפילי ועתיק, מקום שבו פיות, רוחות, קדושים נשכחים ושרידים של ממלכות עתיקות מתקיימים זה לצד זה.
הטון של המשחק הוא שילוב של הרפתקה קלאסית בסגנון old-school עם אוירה מסתורית ואפלה, כמעט כמו אגדה למבוגרים.

הפרויקט האחרון בקיקסטארטר (2023–2024) של Necrotic Gnome מציג את Dolmenwood כשיטה שלמה בפני עצמה, לא רק הרחבה ל־OSE עם שלושה ספרים מלאים:

1. Player’s Book מקצועות, גזעים, קסמים וכללי משחק.
  2. Campaign Book תיאורי האזורים, סודות, פלגים ודמויות מרכזיות.
  3. Monster Book מאות יצורים מקוריים ויצירי אגדה.
התוצאה היא עולם קסום, מפורט להפליא, שבו כל שביל ביער עשוי להוביל להרפתקה, לעסקה עם פיה… או למוות מוזר במיוחד.

שלי הגיעו לפני כשבוע וחצי :)

התאכזבתי מחלק מהart (אבל ידעתי את זה עוד מה pdf)

אחד הקיקסטארטרים עם יחס עלות/ תועלת מהגבוהים שראיתי.

התכנון היה להריץ אותו אחרי הנוכחי, אבל הנוכחי הפך למיניפלצת (סשן 106 אתמול) ולא נראה שהבא יהיה פנטזיה, אז הוא ייאלץ להמתין... לא נורא, אני יודע שיש להם את הגרסה שלהם למימי מגה מבוך שלא מופיע בספר, אעדיף להריץ אותו כשהוא כבר יהיה מוכן.

עם מימון ההמונים של ההרחבה ל valley of flowers שעומד להסתיים, כל מה שנותר לבחור הוא האם להקיף את היער בוייב של מיתוס ארתוריאני עם טוויסט מוזר או בmidderlands שממשיכה יותר את הוייב הפולקלורי

תודה! תתחדש גם!

וואו! מה יש לך שם? אני רואה את הקוביות המגניבות של הקיק וסיכות אבל מה זה הספר השחור? כריכה מיוחדת של משהו?
ומה זה בפינה השמאלית למטה (Adventuring party) ?

בגדול תמכתי בגרסת Deluxe, אז רוב התוכן זהה לתמונה שלך, פשוט לא היה מקום בתמונה בודדת

הספר השחור זה מארז (slip case) של 3 ספרי הבסיס עם כריכה קצת שונה
Adventuring party - מיניאטורות של מגוון דמויות מהגזעים של השיטה

קבצים מצורפים

• 20251021_180337.webp
    20251021_180337.webp
    146 KB · צפיות: 7
בגדול תמכתי בגרסת Deluxe
מגניב לגמרי, אני עוד זוכר את הרגע שהתלבטתי לגבי המיניאטורות והקוביות :)
חדי העין גם ישימו לב שהכיתוב על הספרים שלך מוזהב! (אני מרגיש כמו גולום עכשיו 🤩)
יש לך תוכניות להריץ יום אחד?

שלי תקוע איפשהו בדואר ולא לגמרי ברור איזה פולחן תקשור צריך לבצע לאיזה טוטם כדי שהחבילה תגיע, אז נשאר לי רק לקנא.
תתחדשו.
תודה, מצטער לשמוע ומקווה שתקבל בקרוב! אני באמת מרגיש בר מזל כי אני מכיר עוד אנשים בארץ שנתקלו בבעיות שילוח עם הקיק הזה.
אם לא עשית את זה כבר, ממליץ לפנות לתמיכה של Exaltedfuneral ולשאול.

הכיתוב כסוף כמו המסגרת, אבל התאורה קצת מבלבלת 😅
כיתוב בכסף גם מגניב, עדיין, זו גרסה מעט יותר מהודרת 😅

זה כרגע לא באופק הנראה לעין שלי להריץ, אולי בעתיד... אבל אני מאד רוצה לקרוא בהם.

שלי תקוע איפשהו בדואר ולא לגמרי ברור איזה פולחן תקשור צריך לבצע לאיזה טוטם כדי שהחבילה תגיע, אז נשאר לי רק לקנא.
תתחדשו.
שלי נשלח חזרה לארה"ב בגלל סיפור קפקאי עם חברת המשלוחים הישראלית שהייתה אמורה להביא לי אותו מנתב"ג. מקווה שאצליח לגרום לשולח מארה"ב לשלוח שוב, עדיף בחברת שילוח אחרת, וכנראה בעלות נוספת.

יש לי הכל ב-PDF כמובן וזה נראה מרשים מאוד. זו גרסה של OSE שנתפרה ספציפית למידותיו של עולם המערכה של Necrotic Gnome, שהוא Dolmenwood. זה עולם "אגדה" אפל (יחסית) ומוזר בכוונה תחילה, תחשבו על יער משונה מלא פיות ודברים משונים יותר. ואנשי-תיש. מאוד מעניין ולא סטנדרטי, אם כי אני לא בטוח שאריץ את זה בזמן הקרוב. או שאריץ את Barrowmaze בעולם המערכה הזה, כמו שמישהו כבר עשה באחד הבלוגים שאני עוקב אחריו.

עריכה אחרונה:
סוף סוף, אחרי שהחבילה עשתה מסע בעולם שלא היה מבייש את חבורת הטבעת, קיבלתי את כל התשורות של Dolmenwood כולל ספרים, מפות, מסך שה"מ, 11 מיניאטורות של הרפתקנים, וסט קוביות ייעודי. נראה מרשים בטירוף! אקרא הכל ובהמשך אארגן קבוצה, זה שווה קמפיין ארוך!

קבצים מצורפים

• 5bcc6429-35a3-44f9-9916-0a665e17ba91.webp
    5bcc6429-35a3-44f9-9916-0a665e17ba91.webp
    266.3 KB · צפיות: 3
סוף סוף, אחרי שהחבילה עשתה מסע בעולם שלא היה מבייש את חבורת הטבעת, קיבלתי את כל התשורות של Dolmenwood כולל ספרים, מפות, מסך שה"מ, 11 מיניאטורות של הרפתקנים, וסט קוביות ייעודי. נראה מרשים בטירוף! אקרא הכל ובהמשך אארגן קבוצה, זה שווה קמפיין ארוך!
שמח לשמוע שהגיע אליך סוף סוף!
הם נכנסו למקום גבוה בבקלוג הקריאה/משחק שלי, אבל עדיין לא הגעתי אליהם.
אני קצת מצטער שלא הלכתי על הטיר הגבוה יותר של התשורה :)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה