• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

סיפור קוץ ודרדר 2 אפילוג

פרק תשע-עשר: "כף החתול"

בשנתה, בין התהפכות מיוזעת אחת לבין התהפכות מיוזעת אחרת, חלמה רדונדה על שיחה. אפילו שעות ארוכות אחרי שסיימה את השיחה עם דיראסיה, רדונדה הפכה וחקרה כל אות, פסיק ודקדוק במילותיה הפתלתלות של חצי האלפית. היא הייתה בטוחה שהיא שיקרה לה. היא לא תהיה מופתעת לגלות שהיא חלמה על השיחה.

היא הגיעה להיכל ההרפתקה באמצעות מפתח המעבר של סילווארן לו היה זכאי מתוקף היותו חבר במועצת אגודת ההרפתקנים. האולם הראשי רק התחיל להתמלא וכבר הייתה בו שמחה ורחשושים שהרגיזו את רדונדה שלא חשבה שההרפתקנים הללו צריכים לשעשע את עצמם כשהם מתכנסים למה שהיא חשבה להסכם החשוב ביותר בחייהם. הם לא הרגישו שנכנסה דרך אחת מדלתות ההיכל שלא הובילה החוצה וזה העיד עד כמה תשומת לבם לא הייתה ממוקדת בדברים החשובים. מפה ומשם היא הלכה אל חדרה האישי של דיראסיה – המקום בו יצרה בבשמים, במשחות ובכלי עבודה אחרים את האישה שהאחרים חשקו בה. היא הייתה מוכנה להודות שהיה משהו מטריד במראת הכסף. היא הייתה בטוחה שעיניים צופות בה מבעד למראה, עיניים שהיו שייכות למשהו רעב ועתיק שחיכה שתסתכל במראה.

"מה ששלי, שלך, רדונדה." שמעה את חצי האלפית פשוט מתגשמת בפתח חדרה האישי. רדונדה הופתעה שהיא גילתה שנכנסה אליו בכזו מהירות. היא קיוותה להפתיע אותה כשהיא הייתה מגיעה אליו בין פעילויותיה הרבות. רדונדה חשבה מזמן שאם סילווארן היה שומע על רעיון הנישואין כפי שהיה מקובל במעמדות הגבוהים שלהם, היה מתחתן עם דיראסיה. היא צריכה להודות לו ששיחרר אותה כדי שרדונדה תוכל לקבל אותו. היא הייתה קשוחה. היא יכלה לעמוד בנדודיו.

רדונדה ענתה: "את יודעת למה באתי."

דיראסיה עפעפה בעפעפיה הזהובים והתיישבה בכיסא מרופד בלבן עם שרשרת ורדים זהובה בעודה עונה: "המועצה כבר התכנסה והתחלנו לבחון מועמדים לחבורה שתציל את סילווארן, רדונדה."

"האם אפשר לדעת למה את מנסה להקסים אותי?" שאלה רדונדה בתוקפנות כלפי צרתה. היה זה עפעוף משועמם. רדונדה ניסתה כמה פעמים לחקות את המחווה הזו בלי הצלחה. דיראסיה צחקה בצחוק שנשמע כצלצול אלף פעמונים ואמרה: "לא עשיתי בכוונה, רדונדה. אני עושה את זה מכוחו של הרגל. את לא בדיוק הטעם שלי בגברים."

ורדונדה ידעה שהיא מדברת על הזיפים. כבר הרבה פעמים הציעו לה לגלח אותם כדי שתיראה כאילו באמת ובתמים הניחה את חיי ההרפתקנות מאחוריה. דיראסיה משחקת בה. לא שרדונדה ידעה עליה הרבה מעבר למה שהציגה כשהסתובבה כפרח בנשפי החברה הגבוהה ונתנה למחזרים לרחף מעליה כדבורים המחפשות צוף בתוכה. היא אהבה עכוזים. היא פשוט לא התחייבה.

"אף פעם לא מצאת את הגבר שישתווה לו." אמרה רדונדה לבסוף. דיראסיה הביטה בה בפנים חתומות כשענתה: "רדונדה, הוא אף פעם לא חזר למערכת יחסים שהוא סיים בעבר. שמונה עשר שנים זה הישג עבורו."

ופתאום רדונדה חשה שזרועות קטנות וירוקות נוגעות לא נוגעות בעורה. והחלום שלה דהה.

האישונים הצומחים היו נטועים על שידת העץ שלה. דיראסיה אמרה לה באותו חלק מהשיחה שלא הגיעה אליו בחלומה שחבר המועצה פילוס לקח את אנשיו כדי לקחת את תיבת האוצרות של סילווארן למקום בטוח. מה שחצי האלפית הזו לא ידעה הוא שהם חתכו את הצמחים הטורפים והשאירו מהם רק עסיס צמחים ירקרק בהיר ואיברים קטועים. אפילו פראים כמוהם ידעו על מעלותיהם הרפואיות של האישונים הצומחים ונזהרו לא לגעת בהם.

בחושך הם נראו באמת כמו בני אדם קטנים, מכוסים בעלים, ולא גבעולים שסידור הענפים שלהם יצר את האשליה הזו. הצינורות שהעבירו חום לאורכו ולרוחבו של הבית הזה חרקו. רדונדה הבינה למה הם העירו אותה. לא היו להם כל כך הרבה מבקרים. אז הם הכירו אותם, את דפוס הנקישות של כל אחד מבאי הבית.

הדוכס סלגלדור לא חיכה ימים רבים.

בצר לה, רדונדה נאלצה למצוא שהמועצה צדקה ועדיף לתיבת האוצרות להיות מוגנת אצלם.

היא הסתכלה מבעד לחלון על עץ היוצר, שצמח במלוא תפארתו, בחצר הבית. היא לא שאלה את סילווארן מאיפה גנב נצר למין הזה שבקרביו יצר היוצר את בני האדם ואת אחיהם. רחוק כל כך מערש האנושות, עץ היוצר היה כשאר העצים, חסר פעילות כמו פסל הנישא לגובה. ועל פסלים ניתן להחליק למטה כשפורץ מתפרץ לתוך הקומה התחתונה. היא הבינה שהאישונים הצומחים עדיין נוגעים בה, לא מספיק כדי לדקור אותה, אך מספיק כדי שהיא תרגיש לא בנוח עם זה. היא ניערה אותם בעדינות כדי להעביר להם את המסר שהתעוררה. היא סידרה את שערותיה הכסופות שהתגלגלו אל מצחה שגרמו לאנשים שיש לה מורשת אלפית שבפועל היא הייתה בצעירותה בעלת גוון שיער דומה לזה של בתה. היא יכלה להרגיש שהזיעה שטפה כל זכר לאיפור שהיה על פניה. היא הרגישה הזדהות עם האישונים. לו הייתה קושרת את עצמה לאישונים הצומחים, היא הייתה בטוחה שהייתה שומעת אותם... צורחים.

ובינתיים הצינורות המשיכו לחרוק כשכפות רגליים כבדות פסעו מעליהם לעבר חדר השינה.

רדונדה נשכה את לשונה כשתהתה למה הפורץ פונה לעבר חדר השינה ולא לעבר עליית הגג. לא שהוא ימצא שם משהו אחרי הביקור של אגודת ההרפתקנים. היא יכלה להריח את ריח המושק של אלאורה פאראדליס להפתעתה מעורב בריחות מוזרים, פראיים יותר. עתה עלה בדעתה של רדונדה שלא הדוכס סלגלדור עומד מאחורי הפריצה כי אם צרה אחרת: אנטיגואה.

אלאורה פאראדליס הייתה בעבר אשת חתול לפני שהוחזרה לה אנושיותה. חוררים רבי עוצמה כאנטיגואה יכולים להיאחז בכל חוט של טומאה ולהשיב את מי ששוקם לאחור. וחשוב מכל, הצעדים הללו התחילו להישמע לה כצעדי הטפיפה של חתול גדול ולא של... אדם.

רדונדה הייתה מאתרת.

היא יכלה לשמוע את נשימותיה הרדודות של אשת החתול כפסע של דלת ביניהן. היא ראתה את האישונים הצומחים מזדקפים כאחד במחשבה שהם יכולים לעצור אותה. אף אחד לא יכול לטעון שהאישונים הצומחים פחדנים. רדונדה ידעה שתזדקק לכל הריכוז שהיה ברשותה. זו לא עמדה להיות מטלה פשוטה. לא יצא לתרגל את המיומנות הזו הרבה זמן. היא קיוותה שתצליח לעמוד בפניה.

באחת המגירות של השידה נחה 'האחות', האלה שהגנה עליה בדרכים כשהייתה הרפתקנית כאשר לא הייתה מסתתרת מאחורי כתפה של קראווילה שהייתה חזקה מכל אישה שהכירה. אם משמר העיר היה מגלה שהיא ברשותה, עם האויבים רבי העוצמה שהיו למשפחה הזאת, היא לא הייתה יוצאת מזה בצורה נקיה. עתה כשהבינה רדונדה שלאף אחד מהאויבים רבי העוצמה שהביאו את הענף שלה למצב המנודה שהוא כיום אין שום קשר לפריצה לביתה, היא הוציאה את 'האחות' ממקום המסתור שלה. היא הייתה יותר אמינה ממרבית אחיותיה. יוהנדה הייתה היוצא מהכלל.

וברגע שהוציאה אותה, הדלת נפרצה.

האישונים הירוקים נזדקפו מלוא קומתם, ואם היו באמת אנשים קטנים, היו צועקים לשמיים.

אלאורה פאראדליס הייתה במצב נורא: כתמי פרוות חתול גדול הזדקרו מבעד לבגדי הלילה שלה, קורעים את הכותנה הגסה, שיניים חדות יצאו מפיה וידיה התעקלו לטלפי חתול גדול.

רדונדה הניחה את 'האחות' בינה לבין אלאורה ושאלה: "מה שלומך, אנטיגואה?"

"התלבטתי בינך לבין בתך, רדונדה. זו הייתה בחירה קשה מאד אבל לבסוף החלטתי שלבתך יש את האפלה הגדולה יותר מבין שתיכן. היא מזכירה לי את איימנדה כשהייתה בגיל הזה. כה מבטיחה וכה מאכזבת. אני מקווה שבתך לא תאכזב אותי כפי שאיימנדה אכזבה אותי." אמרה אנטיגואה, מלתעות החתול הגדול של אלאורה נוקשות. אז אותה היא החליטה להרוג.

"סילווארן לא יאמין לך אם תאמרי לו שאני מתה." אמרה רדונדה, מתחילה להתכונן למהלך.

מסתבר שלאנטיגואה היה צורך לפטפט למוות משום שאלאורה עצרה במקום. היא השיבה: "הוא יאמין לבתך ברגע שאלמד אותה."

רדונדה הייתה קשוחה אבל הרמיזה שסילווארן התכוון להמשיך עם בתה יכלה לשבור אותה. האם האיש חושב שהיא לא מריחה שהוא לוקח עשב למניעת הריון כשהוא שוכב איתה? היא זו שסיפרה לו על העשב כשסיפרה לו על מנהגיה המוזרים של חברתה. לפחות כך חשבה עד שהבינה שהוא החליט שזה לא מספיק מוזר עבורו. לא שזה היה צריך להפריע לסילוורן. שישה מילדיו הגיעו לבגרות.

היא לא זכרה מי סיפרה למי – היא לדיראסיה או דיראסיה לה – אבל זה לא היה משנה עתה.

"את משקרת." התיזה רדונדה, ידה הימנית מתהדקת על 'האחות', "הוא ידרוש הוכחות, אנטיגואה."

עתה תודעתה ראתה את מכלול החוטים שהרכיבו את אלאורה. רוחו של חתול הבר עדיין לא נשזרה לגמרי בצעירה. אנטיגואה יכלה לחכות כמה שעות ורדונדה הייתה צריכה להשמידה.

"החבורה העלובה ששלחתם מתה. הבת שלך בידיי." בחרה אנטיגואה לחתוך אל העניין "מעניין שלא הייתי צריכה להרוג את כולם. דיראסיה הייתה מאד נלהבת להרוג את רוסקאדין – הילד פעור הפה שהדוכס סלגלדור שלח."

רדונדה לא יכלה שלא לצחוק ולאבד ברגע את ריכוזה המוחלט. לא הדוכס עמד מאחורי זה. אם אנטיגואה לא ידעה את זה, סימן שהיא לא יודעת הכל. כבר מזמן המתנקש של המשפחה מסר לה שהאפיד יוסקאר שכר את שירותיו של אומנטלובה כדי לרצוח את סילווארן – ורוסקאדין נולד כתוצאה מאיזה טכס מעוות עד היסוד של מאמיני לינטסורי. כמובן מאליו, רדונדה חיכתה עם הידיעה שהייתה מריחה את ריחו של המתנקש מבגדיו של סילווארן. למרות שבן זוגה החזיק מעמד להפליא מול מרצחים אחרים של יוסקאר, היא לא התכוונה לשלוח אותו מול הפרחח של אומנטלובה. היא העדיפה שזה יהיה האיום היחיד על בן זוגה.

ואשת החתול ניצלה את רגע ההפוגה כדי להסתער. אז מסתבר שאנטיגואה כן ידעה את זה.

ורדונדה חבטה בראשה של אלאורה אפילו מבלי לחשוב על זה. מסתבר שהדחפים שרכשה בחייה כהרפתקנית עדיין הסתתרו בגופה של אישה מקשישה קרובה לשנתה החמישים שחשדה שימי הפוריות שלה כבר היו מאחוריה.

ואלאורה נפלה אחורה. יפה ונאה, הראש שלה לא התפצח כמו שקרה בכמה פעמים קודמות.

והאישונים הצומחים פערו את לועותיהם, בועות לבנות מבעבעות מתוכם כצלילי מנגינה. רק עתה הבינה רדונדה את מה שחמק מדעתה כל השנים הללו: האישונים הצומחים היו... נצרים של עצי יוצר ומה שנראה לעיניה הלא מאמינות כרקמת צומח היה למעשה בשר, בשר אדם.

ובעוד הבועות הלבנות מכסות ברשת יפהפיה את גופתה של אלאורה, האלה נפלה מידיה. רדונדה הייתה צריכה להניח את כף ידה על הקיר ולהסיט את מבטה מעץ היוצר שעתה היה ברור לה שלא היה עץ. היא ניסתה להבין איזה טירוף עבר בבן זוגה כשהוא הביא את העץ.

"חלקי חילוף, רדונדה." נשמע קולה של אנטיגואה בתוכה "הוא היה צריך חלקי חילוף. המסורים נעשו מעץ היוצר ומי יודע מה היה קורה לו אם הם היו נרקבים. יפה, הירדונדה, את שומעת אותי."

ורק אז ירדה רדונדה לפשר תחבולתה של צרתה שגרמה לה להכניס אותה פנימה לתוך גופה.

עריכה אחרונה:
וואו, פרק ממש טוב. רדונדה היא דמות ממוקדת ובטוחה בעצמה, אבל ממוקמת בנקודה לא פשוטה. כיף לקרוא אותה.

אני מנסה להיזכר ולא מצליח - חשבתי שאנטיגואה היא דמות די איזוטרית ולא ידועה לרוב האנשים (בגרסה הזאת של הסיפור). אולי בגלל ההקדמה שמקבלים יחד עם סילווארן מוקדם יותר. גם לא ברור לי לחלוטין איך יודעים שאנטיגואה היא ששבתה את סילווארן. האם רדונדה יודעת יותר מבעלה או שפספסתי משהו?

נ.ב.
הייתי מניח שהלוחם הענק ואליאניה יחוסלו, מאחר ולברבודה אין ממש קשר או יחס אליהם.

פרק עשרים: "על פי מידת האפלה"

מוות.

זו לא הייתה הפעם הראשונה שרדונדה חשה בעורפה ישות זרה ובלתי מרוצה. הפעם הראשונה הייתה עם טולסירה, האלה העתיקה והזנוחה של גזר הדין. לא היה לה מושג איך האלה הזו הבינה שהיא הוכשרה להיכנס בברית עם אל. יכול להיות שבארצות אחרות, ההחלטה איזה כהן ישרת איזה אל מוחלטת מתחילת תהליך החניכה אך לא בנסיכויות. בנסיכויות אתה צריך להילחם ולהוכיח את עצמך.

בהחלט הייתה תקופה בחייה שהיא רצתה להיות כהנת. היא הסתיימה כשחזרה לארסאדיל.

"אני לא טולסירה." לחשה אנטיגואה בתוך ראשה "ואת לא תיפטרי ממני בכזאת קלות."

רדונדה הסתכלה על אלאורה ואז הסתכלה על האישונים הצומחים. הם לא יכלו לעזור לה. אנטיגואה אומנם לא הייתה מה שנחשב בארצות הבר לאלוהות אך היא לא הייתה ישות טומאה שהיא יכלה לגרש ממנה. רדונדה הבינה שהיא כבר מתחילה ליפול תחת הקסמתה. אנטיגואה הייתה יצור טומאה מהעובדה שהיא השתמשה בכוחה של הטומאה למטרותיה. אנטיגואה הרי העירה את אשת החתול באלאורה. חוץ מזה, היא רצתה להרוג אותה מקודם.

"בואי נדון בזה, רדונדה. העובדה שאת מקנאת בבתך מעידה שאת הולכת לפי מידת האפלה."

בכל ימי חייה לא שמעה רדונדה על מידת האפלה. היא שמעה על האפלה כמשהו שקיים בפני עצמו ולא פשוט היעדר אור. אמרו שהטרולים ראו באפילה דברים שלא נראו באור השמש. אף אחד לא דיבר על מידה.

"מידת האפלה זה מושג חמקמק, אני מודה אבל היא קיימת. אני חוקרת אותה אלפי שנים, רדונדה." אמרה אנטיגואה בנימה מפתה. רדונדה הרימה את אלתה, מכווצת את אצבעות ידה הימנית, ועמדה לפנות לעזרת האישונים הצומחים כשהיא פשוט עמדה במקום, נוקשה כאבן.

"את סקרנית." אמרה אנטיגואה "לא נלחמת בי באותה העוצמה שאת חושבת שאת נלחמת."

רדונדה הבינה שהיא אכן רוצה לשמוע למה היא מתכוונת. היא הנהנה באיטיות והתפתלה, התפתלה בכאב שלא ידעה מאיפה הוא מגיע כאילו כל המחסומים שהציבה אי פעם נפרצו. היא לא הייתה מופתעת שהחיים עם סילווארן לא היו מה שהיא דמיינה לעצמה כשהתחתנו. יותר משהיא לא הייתה מרוצה מהנדודים שלו, היא לא הייתה מרוצה מכך שלא גמלה לו. היא ידעה שהוא היה מרשה לה וזה הוציא את כל העניין.

"אז מידת האפלה זה כל הדברים שהשארתי נעולים באפלה, אה? מאד מתוחכם, אנטיגואה."

היא שמעה את אלתה נופלת על כף רגלה. היא נזכרה בשנאתה המוחלטת לחברתה ללימודים ואז לחבורת המאתרות הנודדת מיזאנדרה, הבוגדנית שהחליפה חברות כמו שאשת אצולה מחליפה בגדים. כמה היא קינאה במיזאנדרה. היא חשבה שמנהיגת החבורה שלהם לינגארה טובה מדי לעולם הזה ותיקח אותה איתה. בסופו של דבר, קראווילה, קראווילה, מי שהתחבאה מאחורי זרועה כשהקרבות נעשו קשים מדי, הייתה מי שבגדה בה.

היא נדדה איתן ארבע שנים וזה כל הנאמנות שהיא זכתה לה.

"זו מידת הצדק, אנטיגואה." העירה רדונדה ושמעה את הבריה המרושעת אומרת: "בכנות, את לא מקשיבה לעצמך. את קינאת במיזאנדרה ואת מקנאת בסילווארן. זו מידת האפלה. אנשים מסרבים להאמין בה משום שאף אחד לא רוצה להאמין בכל הדברים האלו על עצמו."

וכל זה התחיל מכך שהיא טענה שאני מקנאת בבתי. אני אדם מורכב יותר מרגש קנאה, אנטיגואה.

"את לא מקנאת, את גם זועמת. חיית חיים שרק קיומם של אחרים העניק להם משמעות. את רצית להיות בעלת הכוח בחיים הללו." אמרה אנטיגואה ולרדונדה היה ברור שהיא מוקסמת. הקסמה חלשה מאד ממרחק רב מאד אך עדיין הקסמה. היא הייתה מאתרת של רכוש גנוב כל חייה הבוגרים. אנשים שילמו לה בזהב על שירותיה. מי שלחה את המתנקש לאנאבאירה? מי שלחה את סילווארן להרי פארגוסק? מי הכירה כל גנב וגנבת במאורותיה של ארסאדיל? היא.

"אם תשאלי אנשים על רדונדה, מה הם יספרו לך?" שאלה אנטיגואה. רדונדה גיחכה בעל כורחה כשהיא חשבה על הרעיון שמישהו צריך להכיר את שמה. היא אהבה שדברים התנהלו לפי רצונה. היא למדה עם השנים איך לדחוף את העולם כדי שיתנהל כפי שהיא רצתה. רדונדה לא הייתה הילדה המבועתת שחזרה לארסאדיל לאחר שהבינה שהעולם גדול עבורה.

היא משקרת לעצמה וברגע זה. היא חשה את זה בכל נים ונים בגופה. היא פחדה מהגדולה.

הכאבים עדיין ייסרו אותה. עתה הבינה שהיא נלחמת במשהו שהזדחל עם האפלה הכובשת את רוחה, משהו שלא יהיה לרוחה בכלל. היא הסתכלה צפונה לעבר הרי הפרגוסק ואמרה: "את מנסה להפוך אותי, אנטיגואה."

"אני מנסה ללמד אותך איך לחיות לפי מידת האפלה. את עושה את שאר העבודה יפה מאד."

ובאותו הרגע, רדונדה האמינה לה. הרצפה נפלה ונפלה כאילו הייתה עמדה באמצע התהום, תהום עמוקה. עיניה התכווצו כשמה שנראה כחשיכה השתבר לאלף גוונים של אפלה אמתית. היא הבינה שמשהו השתנה בה כשהיא הסתכלה על אלאורה וחשבה כמה זה יהיה משכר לעשות בה כרצונה. היא הייתה בתה של דיראסיה ולעשות בה כרצונה יהיה כמעט כמו לעשות בדיראסיה כרצונה. המחשבה פשוט שבתה את לבה של רדונדה במובן שלא הבינה.

לשון שחורה נעה בין חניכיים מוארכות שיצאו משפתיה. הלשון חיברה אותן לישות אחת, לישות ששמה לא היה רדונדה ולא היה אלאורה. הטפרים התעקלו בהנאה כשעורה של אלאורה נעשה כסוף, כל כך יפה, כשהיא פשוט חיה את החיים שהיא הייתה צריכה לחיות, חיים בעלי משמעות.

עיניה של אלאורה נפקחו, שחורות כמו האפלה שהולידה אותן. היא הביטה בה בהערכה, בהערכה שהיא עשתה את הדבר הנכון ולקחה את העוצמה שהאפלה הציעה לה בחיים אלו.

היא לא הייתה צריכה את אנטיגואה להבין שזה יהיה נפלא אם תוכל לשחרר את ארסאדיל.

רק אז הבינה רדונדה שעליה לצעוד אחורה. משהו עיקש ונוקשה הזכיר לה שזאת לא היא. זאת לא הייתה גם האפלה. זו הייתה הטומאה שדיברה מתוך רוחה, מבקשת להתפשט בעולם. היא נפלה לתוך הטומאה שבתוך האפלה, הטומאה שיצרה מגופה את הערפדים בארצות הבר.

האישונים הצומחים ירפאו אותה מהטומאה כפי שריפאו את אלאורה מהטומאה הזו מקודם.

היא לא הבינה שמצבה שונה לחלוטין ממצבה של אלאורה. הם נרתעו כשהיא התקרבה, שפתיה פעורות, ניביה נוצצים לאפילת החדר הזה. היא צריכה לשתות את מהות האישונים. המהות שלהם תרפא אותה. רדונדה שכחה שלא כך הם עבדו כשהם הצילו את אלאורה קודם.

ואז רדונדה ואלאורה התנפלו כגוף אחד על האישונים הצומחים. אז כך מרגיש להיות בריאה. היא מעולם לא זכרה כל כך הרבה טעמים בגוף אחד. היא ידעה שהיא אמורה לחוש כאב. פשוט לא היה כאב.

רק מוות.

ומה שהיה פעם רדונדה צמח. היא יכלה לראות את הקווים המזוגזגים של האישונים הצומחים מתפשטים כרשת על עורה הכסוף. היא תהיה בריאה ונקייה מטומאה כשהיא תסיים לשתות.

רק כשהיא עמדה בחדרה, טלפיה לופתים את האישון האחרון, היא הבינה את מה שעשתה.

האישונים הצומחים כבר לא היו משואות של בריאות. הם נבלו לגברים ונשים כסופי עור שהביטו בה בעיניים אפלות, מחכים שתחליט מה תעשה בהם. היא הייתה בעלת משמעות. וכל זה היה לא בסדר.

היא הייתה צריכה להחלים. במקום זה, האישונים הצומחים נעשו חולים. מה לא בסדר בה?

היא הסתכלה לעבר החלון של החדר והתחלחלה מהאישה החיוורת שחורת השיער שהביטה לעברה בעיניים אפלות. כל גופה היה חרוט בקווים שגרמו לה להיראות בלויה ממה שהיא. והיא הבינה מה הם עוד הקווים הללו אמרו: עתה היא יכלה ללדת את הילדים שלא היו לה, הילדים שסילווארן סירב שיוולדו לו.

אפילו עכשיו הבינה שהמחשבה הזו היא טירוף טהור. היא פשוט תציף את העיר ברוע טהור.

נדרשה כל עוצמת אישיותה לא לחשוב שזה רעיון נהדר. אחותה תדע את התשובה לשאלה. היא מי שעזרה עם האלה טולסירה בזמנו. היא רק צריכה לשרוד את הדרך למקדש מיקאנה.

היא חשה את כל ממדיה כשהיא נעה בחדר. היא הייתה מלאה במהותם של אלה ששתתה. בקרוב אם לא תפעל במהירות, הם ישתו בעצמם. ואז קלטה דבר אחד נורא: אלאורה! אלאורה לגמה מהאישונים הצומחים בדיוק כמוהה.

היא כרעה ברך כדי ללדת את החייל הראשון בגל הראשון שישטוף את העיר הארורה הזאת.

הפקודה נדמה עוד בטרם עלתה מפיה. אנטיגואה הייתה שם, צופה בכל מחשבה ומחשבה. רדונדה הבינה שזו הייתה תוכניתה מכלתחילה. אלאורה הייתה חלשה מכדי לסרב לפקודתה.

"אכזבת אותי, בת."

ויצוריה של אלאורה הסתערו לעבר רדונדה, נהדפים על ידי יצוריה של רדונדה. רדונדה הרימה את אלתה מהרצפה והיכתה ביצוריה של אלאורה בעוצמה שלא האמינה שהתקיימה בה. הם נפלו אחד אחרי השני על הרצפה בעודה חשה את הטומאה נסוגה צעד אחר צעד, מתנקזת מגופה.

ורדונדה פתחה את פיה רק כדי לראות אור לבן בוקע ממנו, מטהר את החדר מטומאת הרוע.

רק לאחר שכל זה הסתיים, רדונדה מצאה את עצמה עומדת מעל האלה, כורעת תחת משקלה.

עתה עורה החוויר כשהאישונים הצומחים חזרו לצורתם המקורית אבל זה היה ההבדל היחיד.

היא כבר לא הייתה רדונדה יותר. היא חשה את עצמה מקושרת אל האפלה ששרתה על החדר – מהאפילה שבצינורות שהזרימו חום אל החדר ועד לאפלה הגדולה שהזרים לתוכו הלילה. עיניה השחורות ראו באפלה כמו שעיניה ראו באור היום. לא היה דבר הנסתר ממנה עכשיו.

היא הייתה בעלת אפלה.

עריכה אחרונה:
פרק מעניין, מותח, אבל מבלבל. אני לא בטוח מה מצבה של רדונדה עכשיו. למיטב הבנתי, היא השיגה כוח חדש, אבל תודעתה לא השתנתה (למרות שאנטיגואה עדיין שם?).

כמו כן, חלקים כאלו מאוד קשים לעיכול - כל הדמויות שמוזכרות פה חדשות, עם שמות לא פשוטים:
היא שמעה את אלתה נופלת על כף רגלה. היא נזכרה בשנאתה המוחלטת למיזאנדרה, הבוגדנית שהחליפה חברות כמו שאשת אצולה מחליפה בגדים. כמה היא קינאה במיזאנדרה. היא חשבה שלינגארה טובה מדי לעולם הזה ותיקח אותה איתה. בסופו של דבר, קראווילה, קראווילה הייתה מי שבגדה בה.

אני מאוד מעוניין לראות מה יקרה הלאה, אבל לעיתים אתה מציג מושגים חדשים תוך שימוש בהם ברגעי שיא של העלילה (אפלה, מידת אפלה, וטבעם של האישונים הצומחים במקרה הזה), מה שמקשה על ההבנה של הסצנה. לפחות זה כך ללא תיאורים ברורים או דמיון למושגי פנטזיה מוכרים.

למרות זאת, נהניתי לקרוא. אנטיגואה ממשיכה להיות נבלית מצוינת ועובדת היטב כהשפעה משחיתה.

תודה על התגובה. :)

אנטיגואה מזכירה שהאפלה היא מידה בפרק מוקדם וחשבתי לחקור בפרק הזה למה היא בדיוק מתכוונת כך שגם הקורא וגם רדונדה אמורים לגרד בראש לגבי כוונותיה. הפרק הבא ייתן הגדרה ברורה יותר בעניין. אני מודה שלגבי האישונים הצומחים, במקור היה לי בראש שהם שתילי ג'ינסונג (צמח מרפא סיני שנראה כמו בן אדם. יש עיסוק נכבד בצמח הזה ב-"גשר של ציפורים" מאת בארי היוגארט אם אתה מכיר) ורק לקראת סוף הפרק התפתחה בי ההבנה מה הם בדיוק.

מממ... אלה חברותיה של רדונדה לחבורה כשהיא נדדה בנעוריה מינוס אחת שלא הוזכרה בשם משום שהיא האפילה על כל השאר. ערכתי את הפסקה כדי שבתקווה תהיה ברורה יותר.

פרק עשרים ואחת: "לאור הכוכבים הרכים"

לידה.

אפילו אחרי שהם החזירו אותה, אלאורה עדיין ילדה אם לקרוא לדבר הזה בדיוק לידה. ילד יצא מתוך מעבר במרכז קווים מתעקלים לבנים והחליק לתוך העולם, תמים ונטול בינה. הוא היה לבן ובעל פלומת שיער זהובה אבל בפירוש מבוגר מילדותיה שנולדות חסרות אונים. מתי העובדה הזו השתנתה?

רדונדה ידעה, מצחה כבד מכל הדברים שעברה רק לפני רגע, מתי. האפילה הייתה דברים רבים. אחד מהם הייתה שהם נולדו כשהם חלשים ותלויים באחרים. אצל חלקם, כמו אצל מיזאנדרה, התקופה הזו בחיים לא הסתיימה מעולם. הילד ניסה להבין את מקומו בעולם. אלאורה הביטה בו באימה שהייתה שמורה אצל רדונדה לדברים הרבה יותר גרועים מילדים.

אלאורה לא הייתה ילדה שילד ילד. היא הייתה אישה מבוגרת שמצאה את עצמה עם ילד.

"רדונדה," אמרה אלאורה בקולה המשיי "היכן אני?"

רק אז קלטה רדונדה שאלאורה לא הייתה במודעות מלאה כל הלילה. יכול להיות שאנטיגואה פשוט השתלטה עליה בשנתה ורק עכשיו היא התעוררה לחלוטין. לרדונדה היו בעיות משלה. הן יכלו לחכות רגע.

"את בחדר השינה שלי." אמרה רדונדה בקור "אנטיגואה השתלטה על גופך ושילחה אותך."

אלאורה לטשה מבט לעבר הילד חסר האונים ושאלה: "אז כל הסיפור לא היה חלום מזוין?"

"יותר קרוב לסיוט אבל כן." אמרה רדונדה, מממששת את עורה שהשתנה למשהו אחר, ערפילי יותר בתחושתו, "אני חושבת שכדאי שנלך לאחותי יוהנדה. לה יהיו את התשובות."

ואז קלטה שאלאורה הסתכלה עליה במבט מורעב שאצל גבר היה מתפרש אצלה אחרת. אלאורה הייתה צריכה חיבוק. זה הכל. רדונדה הניחה את אלתה, סוקרת את האישונים הצומחים שעמדו נוקשים על שידתה אחרי שבגדה בצורה כזו עמוקה באמונם, וחיבקה אותה.

ואז הילד התחיל לצרוח.

רדונדה אף פעם לא הייתה אמא לילד אבל היו לה חברות שכן היו. היא ניערה את אלאורה בעדינות ואמרה לה לקחת את הילד למטבח בתקווה שיש להן ממתקים כלשהם עבורו. אלאורה הסתכלה בשאלה אם הדבר הזה אנושי בכלל. רדונדה הסתכלה על עץ היוצר בחוץ, אומרת: "הוא אחד מילדי השחר, אלאורה. אין לו שושלת רבת ייחוס שתשקיף עליו מהעבר, רק עתיד אינסופי לפניו. כן, הוא, לטוב ולרע, אנושי בדיוק כמוך אם השמונה לא שינו בך... כלום."

לא לקח לה רגע כדי להסתכל באישה הגבוהה והחיוורת שהשיבה לה מבט. רשת שחורה של מתומנים כיסתה את עורה החיוור עד לשיערה השחור שכמעט והתמזג עם השחור הזורם של בגדיה החדשים. רדונדה קלטה שאף אחד לא יבין את הקשר בינה לבין מי שחייתה כאן. אלאורה זיהתה אותה אבל רק משום שהן חלקו עכשיו רגע מעוות לגמרי שהיה מעבר לרוח.

"העיר הזו עדיין יכולה להיות שלך." שמעה רדונדה את אנטיגואה באוזניה, חוזרת על ארבע, "לחשי לטומאה שתעלה מהאפלה והעיר תהיה שלך."

האם זה פיתה אותה? לא. אי אפשר היה להשיב מתנה שניתנה מהשמונה כך שתישאר כזאת. היא חשה עדיין את קווי המתאר של ניביה וטלפיה הכבדים. למרות שהיא לא חשה מורעבת, היא יכלה להרגיש את זרימתה של האפלה מסביבה. היא חשה את יכולתה לגרום לה לגאות. והיא ידעה שלא תעשה את זה עדיין.

היא צריכה לדבר עם אחותה יוהנדה בתקווה שהיא תזהה אותה לפני שהיא תצא מדעתה... שוב. היא לא חשה שהאפילה מנסה לדבר אליה. היא לא תוכל לדבר אל נפש בת תמותה. היא חשה את מגעה העדין בכל זאת על רוחה, מגע שלא הבינה את השפעתו בכלל על רוחה. היא רק קיוותה שלא יצא משהו מטורף לגמרי מזה.

מתחתיה היא ראתה שומרי לילה רוכבים מתחת לחלונה. היא הבינה שהם לא סתם רוכבים. הם היו בדרכם לביתה. מגדלי הקוסמים, שהגנו על העיר, הבינו שמשהו מוזר קרה בביתה.

"הייתה לך הזדמנות." אמרה אנטיגואה "עתה תצטרכי להתמודד עם ההשלכות של מעשיך."

כן. היא עדיין מנסה לפתות אותה להפוך את העיר למקום של טומאה. רדונדה ראתה שאלאורה כבר עזבה את החדר עם הילד. האישונים הצומחים היו רפויים על שידתה, מתמתחים לרגע כשהביטה עליהם, והיא ידעה שעליה להתמודד לבד מול שומרי הלילה הללו. הם לא היו מזיקים לעומת מה שארסאדיל יכלה להשליך על מי שאיימו עליה באפלה נצחית.

הדלת נפתחה, חורקת על ציריה, עוד בטרם עזבה את החדר. והשאירה את אחותה מאחוריה. מישהו מרחוק פתח להם דלת.

שומרי הלילה הגיעו באלות ברזכוכית , שנראו כאילו הן עשויות מקריסטל, ופניהם מלאות אימה. אלאורה האכילה את הילד במה שנשאר מהמתוקים כשרדונדה פנתה אל השומרים. המבט התאוותני שלהם נראה לה משונה. גופה בדרך כלל לא עורר את הסוג הזה של המבט.

"בעלת אפלה." אמרו שומרי הלילה, קדים. עתה, מלאה בחוכמה חדשה שמקורה מהאפלה, רדונדה זיהתה את הצלקות המורכבות של מאמיני הצללים על שומרי הלילה אלו. טוב ונאה, מי מלבדם יהיה מטורף דיו להסתובב ברחובותיה של העיר בלילה?

כמובן שרדונדה שמעה עליהם עוד מקודם. הצללים היו מי שמתוכם יצאו האלים של הטרולים. את לא יכולה לחיות עם סילווארן בלי לשמוע סיפורים על הרפתקאותיו עם הצללים. עתה ידעה רדונדה שהוא מעולם לא פגש אף אחד מהם אלא סיפר לה סיפורים, סיפורים ששמע מאלה שפגשו אותם.

"למה אתם פה?" שאלה רדונדה, קולה העמוק יותר מדהים אותה. היא אכן גבהה הלילה.

"הבית שלך סומן לפני חמישה לילות, בעלת אפלה. עתה הוא טהור אבל בלילה שלפני כן, היה חשש להתפרצות." ענה אחד משומרי הלילה בייראת כבוד, שלוותה בלחשושים מלאי תאווה לבשרה הרך שבגדיה החושפניים לא עשו דבר כדי להסתיר אותו, "כמובן והממונים עלינו היו שמחים לקבל כמה הסברים על נוכחותו של ילד בבית שלא אמורים להיות בו... ילדים."

היא יכלה לקחת אותם למיטתה אחרי כל השנים הללו שסילווארן נדד ממנה ובחזרה. נאמנותה של רדונדה עתה נשמעה לה שלא במקומה. היא מושכת בעיניהם וזה החמיא לה. סילווארן לא יאמר לה על זה כלום. ככלות הכל, היא בגדה איתו כשהיא הייתה נשואה לאביה של ברבודה. היא ידעה שהיא חיפשה ביטחון במערכת היחסים איתם ומין הייתה אפשרות, אפשרות שלא עמדה לרשותה ישירות עד כה. ההרהורים על סילווארן לא החניקו את זה. רדונדה חשה בלתי מסופקת אחרי כל מה שהיא עברה. היא ידעה עתה שאלו היו השינויים. האפלה עשתה את ההרהורים הללו חזקים. מחובתו של בעל האפלה להעצים את נוכחותה. עתה ידעה למה נועדו הניבים והטלפיים שלה. הם נועדו לחרוט את האפלה בארצות האלו. והם כבר היו מצולקים ממפגשים קודמים עם האפלה. היא לא תזיק להם יותר ממה שנזוקו. זה רשע ללא קורבנות.

"אני חדשה בתפקיד." אמרה רדונדה, מרגישה כמה קולה מבעית את שומרי הלילה המסכנים, "אני אשמח ללמוד ממכם סיפורים על עמיתיי."

התאוותנות נסוגה מתחת אל פני השטח כששומר הלילה הקשיח את פניו ואמר: "כמובן, בעלת אפלה, האם תרצי שנספק לך ליווי ברחובות הללו?"

היא יכלה לשמוע את השניים לוחשים זה לזה שכדאי לחכות עד שתמשול יותר במיומנויותיה. בעלת אפלה, שלא שלטה במיומנויותיה, כך מסתבר, יכלה להזיק לבריאותם. רדונדה לא הופתעה שאפילו למאמיני הצללים הייתה סוג של ביקורת על אלה ששירתו את האפלה. הנסיכויות היו מקום הרבה יותר מסודר אם לאנשים הייתה היכולת לכבד את אדונם.

היא תהתה אם הייתה מאחורי זה כוונה אצילית לתת לה את הבטחון העצמי מול אנטיגואה. היא הוכיחה מקודם שעם מעט הקסמה, אין לה בעיה להפיל אותה במלכודת. בדקה הבאה, רדונדה הבינה שמשהו לא בסדר בדרך בה הצללים נפלו על חפצי הבית. היה שם מישהו, מישהו שטוב בהתגנבות.

והוא עשה את דרכו אל המטבח בצד השני של הבית.

מבטה של רדונדה הזדחל על פני הפינות החדות של מציאותה רק כדי לראות את אלאורה מפנה את תשומת לבה אל אחד המדפים הגבוהים בארון. לאור חיבתה של בתה ברבודה למתוקים, הן בחרו להסתיר אותם במדף שהיא לא יכולה להגיע אליו וכך גם לא הדורבן. לעומת זאת, אלאורה הייתה מספיק גבוהה כדי להגיע אליו.

"לפי המבט שלך, בעלת אפלה, אפשר לחשוב שיש מתנקש בבית." אמר אחד משומרי הלילה בנימה שאמורה להיות מתבדחת אך רדונדה מצאה שהצדק איתו. מקור האור היחיד בבית היה אור הכוכבים הרכים שהגיעו מהחלונות. היו אלה כוכבים במגוון צבעים שנעו מכחול עמוק ועד ורוד קטיפה. לא היה צורך באמצעי תאורה בלילה שכוכבים כאלו האירו את השמיים. הירח הרטוב שלח את אפילתו כדי שהלילה ירד על ארצות הבר ויגן עליהם מהאור. מכל מקום, אור הכוכבים השאיר הרבה פינות חשוכות למתנקש. היא יכלה לשמוע את הרעש של מלכודת למכרסמים נפרקת. עתה היא ידעה איפה המתנקש. לא שלכך תכננה כשהמלכודות הונחו ונמתחו. היא אפילו שלחה את סילווארן לצוד אחרי כמה מהחולדות הללו. זה סיפק לו תעסוקה בימי החורף הקפואים שהדרכים היו לבנות מכדי לצאת מעיר זו.

רדונדה מצאה את עצמה מתקדמת בשקט רק כדי לעמוד מול מישהו שהיה בצורה מפורשת העתק אחד לאחד של רוסקאדין אם היה מבוגר יותר וגבוה יותר. שיערו בגון החול של המתנקש היה קצר ועיניו היו מוצרות בריכוז בעוד כל גופו עטוף בכחול כהה שהסווה אותו.

"ראוויד."

מתנקש העילית הסתובב למשמע המשמע השם שהיה, טוב ונאה, שמו האמיתי ולא השם שנודע פה בכל הנסיכויות:

אומנטלובה.

שומרי הלילה נראו כבוחנים את האפשרויות שעומדות לפניהם: לברוח ולחיות עוד לילה או למות הלילה. רדונדה יכלה לומר שהסיכויים שלה גרועים עוד יותר משלהם. ככלות הכל, אלתה נשארה בחדר השינה שלה. המתנקש מצמץ כמנסה לזהותה בעוד אלאורה קופצת מטה אל רצפת המטבח. הילד ברח אל פינתו המוצלת של המטבח, חוסה תחת צל הארון הגבוה. המתנקש הסיט את מבטו כאומר שהוא לא נוהג להרוג בלתי מעורבים. הרגע הזה הספיק, מכל מקום.

אלאורה אחזה באחד מסכיני המטבח שהחזיר את השתקפות אור הכוכבים הרבים לאינספור.

"מותה לא ישיב לך את בנך, ראוויד." אמרה רדונדה, תוהה מאיפה באות המילים לפיה, "לינטסורי אסף את נשמת אמה רק כדי שלא תבזבז את שארית חייך על נקמה חסרת ערך."

הפעם המתנקש הפשיר והביט במלוא חמתו ברדונדה בעודו אומר: "במשך מאות בשנים, חכמים שאלו את עצמם האם נשמות הנאספות אל ארמונו של לינטסורי חיות או מתות. אנוכי, שלא חכם יותר מכל חכם, חושב שאמה בחיים דיה כדי לדעת מה זה מוות של צאצא. לא שהשמונה ילקטו את נשמתה אלא לינטסורי אסף את נשמתה."

"כבר שטחת את הטענות הללו ב-'רביד הנשמות הארורות'." סיננה רדונדה שנזכרה באותו ערב קריאה וכמה סילווארן נאנח והעביר את משקלו מברך לברך מבלי להבין על מה דיברו "מה בדיוק עושה אלאורה ארורה? על אדם לבצע מעשים שבין אדם לאדם או אדם לאל, ראוויד."

"אנחנו חיים בחברה ששופטים אותך לפי מעשה שביצע אבי אבותיך עשר דורות לפני כן. למה לחמש עשרה המשפחות יש חשיבות על פי החלטה אקראית שקיבלו אלפים לפני דורות? אדם יכול לרשת את הפשע!" נהם המתנקש בצורה שהבהירה שמחשבתו לא צלולה לחלוטין.

"יש מן התבונה בדבריו. אדם לא נושא את החטא לבד. כל החברה שלו נושאת את החטא." העירה אנטיגואה מהאפילה, והפעם לא הייתה שום הקסמה בדבריה אלא שכנוע עצמי עמוק, "אם בן זוגך פשע כלפיי, כולכם צריכים לשלם את המחיר."

רדונדה לא הייתה מהמתדיינות. זה היה מקומה של אחותה יוהנדה. עם זאת, היא מי שדיברה. אחד משומרי הלילה לחש לה שעמיתו הלך לקרוא לתגבורת. הם היו רק הכוח לפני המחנה. הם לא נועדו להתמודד מול מה שימצאו פה. רדונדה התייחסה אל הלחישות הללו בסובלנות.

"... אבל אמרת שכל גדולתו של לינטסורי הוא שהוא איננו אל מלחמה נישא ומרוחק מהעם. הוא מכיר כל נשמה ונשמה שהוא אסף אל אוספו." מצאה רדונדה לבסוף את המילים "דיראסיה ביצעה את הפשע."

"האם לא שפטת רק לפני דקה את אלאורה על פי פשעיה של אמה כלפיך?" שאלה אנטיגואה "את לא יכולה לומר משהו ולעשות את ההפך הגמור בחייך." רדונדה יכלה לומר שהיא לא בדיוק הייתה צלולה בדעתה קודם אך היא חשבה שכל הפעמים שאלאורה ישבה איתם סיפקו את אותו הצורך להראות לדיראסיה את עוצמתה. אפשר לנקום במישהו גם עם טוב לב, מסתבר.

אלאורה הידקה את ידה מסביב לניצב סכין המטבח. המתנקש היה חוסם כל תנועה שהייתה עושה. אפילו עתה הוא לא היה מרוכז לחלוטין בדיון מעניין ככל שיהיה אלא במעשה ההרג.

"אם זו הייתה הבת שלך, את לא היית מצטטת לי מאיזה ספר." נהם האב השכול "היית... –"

רדונדה נשכה את לשונה וחשבה שאדם, שלפי השמועה, החזיק במספר ההתנקשויות הגדול ביותר במאה הנוכחית, באמת לא יכול לפגוע בה במקום האישי שלה. רדונדה חשבה תמיד שהסיבה שהתחתנה עם סילווארן הייתה משום שבתה מתה ודעתה לא הייתה צלולה באותה השנה. מאז היא הגנה בעקשות על בחירתה להתחתן עם האיש המסוכן ביותר בכל הנסיכויות.

היא לא אהבה להודות בשגיאותיה.

"אני לא מבינה." שמעה רדונדה את אנטיגואה מודה באי שלמותה. האפלה גאתה מסביבה. היא הבינה שהשאלה הזו הייתה נכונה לגביה. אפלה הייתה חולשה שהעניקו השמונה לעולם. אנשים היו אמורים להתעלות מעל החולשה, ובמידת הצורך, להפוך אותה למקור של עוצמה. לא שזה משהו שאי פעם קראה או שמעה עליו אי פעם. זה נשמע מטומטם בטירוף מבחינתה.

"מים וסלע, סילווארן ישב איתי פעם וסיפר לי כיצד אמר לעצמו כמה האפלה היא הדבר המשגע ביותר שהוא ראה מעודו. הוא אמר לי את זה אחרי שבריוניו של הסוחר יוסקאר ניסו להרוג אותי ואת בתי. העובדה שאדם לא עושה את מה שאתה מצפה ממנו להרגיש לא אומרת שהוא לא מרגיש את מה שאתה מרגיש." אמרה רדונדה וחשבה שהיא זכתה למבט מהמתנקש – מבט של עניין.

"אני הייתי צריך לקחת את החוזה הזה." הודה אומנטלובה לבסוף "לינטסורי החליט אחרת."

הפעם רדונדה חשה דקירה כשהיא הבינה שראוויד מדבר על סילווארן כאילו הוא מת. דיראסיה יצאה למצוא ולהציל אותו. זו הייתה התכלית של ההרפתקה. כך היא הבטיחה לה.

"ברור שהוא בחיים. לא חשתי אותו כשסרקתי את גופו של מי שהוא פלש לתוכו אבל הוא... בחיים!" צווחה אנטיגואה כאילו ניתזו מעל פניה מים רותחים ביותר "הבנת אותו לא נכון. הוא –"

"אתה צריך לדון בזה עם כהן לינטסורי." אמרה רדונדה "לא לרצוח אנשים בלתי מעורבים."

המתנקש קד בפניה ונעלם לתוך האפלה. רדונדה לא חשבה שמישהו יאמין לה אם תספר לו. ואז חשבה על משהו עוד בלתי ייאמן: אחד השיעורים הראשונים שלה שבה למדה את אומנותה עם חברותיה. המורה שלהן הסבירה להן שאחת הדרכים לזהות ישות אלוהית, אף על פי שהיא לא היחידה, היא אם היא מוכנה להכיר שעתה עליה לחלוק במתנותיה עמן. הקשר בין רדונדה לאנטיגואה היה פתוח לשני הכיוונים וכל דבר שהיה לאנטיגואה היה, למעשה, היה לרדונדה. היא יכלה לשמוע את אנטיגואה מגיבה בחלחלה לתובנה הזאת. ונעלמת

ולפני שהספיקה לנשוף, נבחת כלבים צהובים ומזוקנים נשמעה ברחוב לפניה. כרכרה עצרה.

הפעם היא לא הלכה אל יוהנדה.

הפעם יוהנדה באה אליה.

עריכה אחרונה:
וואו. רדונדה יכולה לככב בספר משלה, היא גיבורה מעולה.

אני מניח שזה לא ישתנה, אבל חייב להעיר שריבוי השמות מעייף. לא רואה סיבה שגם לרב המתנקשים ולבנו יהיו מספר שמות.

כמה שאלות:
  • איך רדונדה וראוויד יודעים על מותו של פירא? וכמה זמן עבר מאז?
  • למה אלאורה ילדה?
  • האם המושג "בעלת אפלה" הוזכר בעבר? האם זה באמת מה שרדונדה כעת, או שהשומרים חברי הכת טועים בזיהוי?
  • לא הבנתי אם רק רדונדה או גם אלאורה השתנו חזותית.

תודה על המשוב החיובי. אני מודה שגם לי הפרק הרגיש כבד אחרי שסיימתי לכתוב אותו.:)

לדעתי, חלק מהנקודה של המתנקשים הוא שהם עוטים ופושטים זהויות. פיראסקר מעולם לא היה שמו האמתי. יש כוח בלדעת את השם האמתי של אנשים כאלו וזו הסיבה שרדונדה משתמשת בידע הזה כדי להעמיד אותו במקום. אם להיות כנים, עד לפרק הזה, חשבתי ששמו של רב המתנקשים הוא אכן אומנטלובה, רק לקראת כתיבת הפרק עלה בי הרעיון ששמו האמתי הוא למעשה ראוויד.

* אנטיגואה סיפרה לרדונדה שפירא מת לפני שני פרקים. לגבי ראוויד, יש כמה אפשרויות - לינטסורי בכבודו ובעצמו, רשת המודיעים שלו או שהוא שמע על זה בעת עבודתו שכן היה לו חוזה בקוט (חשבתי על סצנה בו הוא פוגש את ברבודה כשהיא מסתובבת בקוט אבל זה לא יצא לי). כפי ששומרי הלילה ציינו, חלפו חמישה לילות כפי שהם מונים את הזמן למרות שלרדונדה זה נראה כפרק זמן קצר יותר.
* שאלה טובה שעשויה לרדת לגבי הדרך בה השמונה תופסים את טבע היצירה. הם לא כאלה שיעצרו לידה אלא ידאגו רק שהיא לא תפגע בהם.
* המושג 'בעל צדק' הוזכר קודם. אנטיגואה מציינת שהאפלה היא מידה בפני עצמה ורציתי לחקור את הרעיון קצת יותר לעומק. היות ואנשי הנסיכויות הם פוליתיאסטים, העמדה כלפי מאמיני הצללים נקבעת לפי דעתך כלפי הטרולים. נו טוב, רדונדה מתאימה לקריטריונים הבסיסיים של כהן של האפלה כפי שלימדו אותה ויש לה הילה שמאמיני הצללים מזהים מניסיונם עם בעלות ובעלי אפלה. לטוב ולרע, האפלה סימנה אותה כמשרתתה, לטוב ולרע, והיא מובילה אותה למצב הרוחני והנפשי שבו תוכל לתקשר איתה. סביר להניח שניתן לפרוש מהשירות הזה כפי שעשתה עם טולסירה אבל זה יהיה חוסר כבוד כלפי שמונת היוצרים של ארצות הבר.
* נראה לי שהשינויים באלאורה הם פנימיים מיסודם. היא עדיין ספגה משהו ממהותם של האישונים הצומחים שאפשר לה ללדת את הילד הזה. היא נראית על פניו אותו האדם שהייתה.

עריכה אחרונה:
פרק עשרים ושניים: "המחרוזת"

הכל התחיל מכך שהאדם הלא נכון היה במקום הלא נכון כדי לשמוע את הדבר הלא נכון. מלסיבר לא שלט בנסיבות שהביאו אותו לרגע הזה. אדם לא בוחר את מי שחוטף אותו מחייו בנארבז'קה שם היה המחסנאי שכולם כיבדו כולל האורקים שלא כיבדו כמעט אף בן אדם. הכל מתחיל ומסתיים מכך שהציל את כבודו של מלכם. כמובן שהוא לא יכל לדבר על זה. לא מדובר בהתנקשות או משהו שאורק גאה יכול לדבר עליו. זו הייתה מתיחה מטופשת. מתיחה שנעשתה ותפסה את המלך בלי בגדים. בלי בגדים בנארבז'קה ביום שבו נערך מצעד. מלסיבר עזר לו למצוא את מבוקשו מבלי לשאול מי האורק שנפל עליו וגילה אחר כך מי – זה היה המלך בכבודו ובעצמו.

עכשיו הוא היה רחוק מנארבז'קה כמו שהיה רחוק מאבות אבותיו ששרצו בשממת העולם.

האדם שהיה בלאסקור היה בתוכו. זה הזכיר לו את הפעם שהוא חיפש עבור המלך בגדים.

תפוס את עצמך בידיים, מלסיבר. זה לא היה הקול שלו. הוא הסתכל לעבר אנטיגואה, גבירתה של ליטקאז. האלפית הייתה יפהפיה אבל סארידה הייתה מעלפת. והיא הייתה אשתו. הוא תמיד חשב שהבחירות הנכונות הסתדרו עבורו במחרוזת עד שהבין עכשיו שזה קרה בגלל שמי שהוא נוצר ממנו בחר את הבחירה השגויה בכל פנייה בחייו מבלי להבין זאת. נחשוב על זה אחר כך ונחזור לאנטיגואה שהסתכלה עליו במבט שהפחיד אותו אבל לא עד... המוות.

הוא הסתכל על איש האריה שהיה פעם בן דמותו בארצות הבר. היא אמרה לו להרוג אותו.

ובדיוק אז ליטקאז רעדה כשהמלך החליט סוף סוף להציל אותו. הוא היה חייב לו את זה, חייב לאדם שמצא עבורו בגדים. רק למה הוא הרס את ארמונה של אנטיגואה בפצצה אחת.

"האזן לדבריי, הו גלימורד המחריב, כוונת הצופה של אחאג'וירנה. האזן לדבריה של אנטיגואה, שרת מאלקאביר. אם לא תפסיק עם הפצצות הללו, אני אהרוג את היקר לך, מלסיבר."

בינתיים הוא כבר ברח מאיש האריה, שואל עתה אם אנטיגואה הפכה עתה בין סיבה למסובב. היא כבר הורתה לאיש האריה להרוג אותו עוד בטרם האורקים הטילו את מיצרר הפצצות הזה. הוא רץ כשפצצות נופלות על הארץ, מחרידות את בנותיה של אנטיגואה ממנוחת הנצח.

"אמא," ייבבה אחת מהן "האם לא ברור לך שאחאג'וירנה באה לחסל אותך אחת ולתמיד?"

והיא לא הייתה יותר מערימה של אפר שחור. אנטיגואה לא האמינה בקבלת ביקורת בונה. רק אז נזכר שהוא יכול לעשות יותר מלברוח מאיש האריה. הוא יכול לשיר אל ארצותיו, לשיר שיביאו אותו אל ביתו בנארבז'קה שם חיה סארידה עם ילדיו. העניין שקשה להתרכז שאיש אריה שלוף טפרים רודף אחריך בצמאון דם שהשתווה רק לזה של מטילי הפצצות. מלסיבר הבין שעליו למצוא מחסה שם יוכל לשיר אל הארצות. הפעולה אשר נקראה כישוף.

הוא חש את זיעתו מדביקה את טוניקת עור האורק האפור שהעניק לו המלך כסימן לכך שיציל אותו אם יסתבך בצרות צרורות כמו הפעם. הטוניקה הגנה עליו מפני אפר הפצצות. הוא לא הופתע מכך שהוא לא נחנק מהעשן.

"למה אתה רודף אחריי?" התיז מלסיבר לאחור כשהוא חושב שזה הפעולה ההגיונית ביותר שהצליח להעלות על דעתו. אם איש האריה ייתן לו תשובה, הוא יוכל לבצע מהלך כנגדו. מלסיבר לא הגיע לעמדתו כמנהל מחסן מבלי לבצע מהלכים. הוא ידע את גבולות מוסריותו. המהלכים שלו תמיד בוצעו מתוך מחשבה על טובתם של האחרים.

איש האריה הסתפק בשאגה שבא ממעמקי גרונו הסמוק. זה אמר למלסיבר דבר אחד ברור: איש האריה היה עתה נבון כאריה. הוא פשוט צריך לגרום לו לחשוב שהוא נמצא ולא נמצא. הטוניקה הזו יכלה לעזור לו עם הפעלול הזה. הפצצות סיפקו לו את האור שהיה נחוץ לעסק. הוא רק צריך למצוא דרך לקלף אותה מעליו מבלי להיחנק למוות מהעשן. ואז הכל יהיה... בסדר.

ואז קלט שהייתה דרך הרבה יותר פשוטה להיפטר ממנו. הוא תפס אבן כבדה שעמדה בדרכו והשליך אותה בעוצמה ניכרת לעבר המקום בו נפלו הפצצות. הוא עצמו עצר במקומו, גונח. עתה עיניו הזהובות של איש האריה חשבו שהאבן זה אדם שבורח מפניו. מלסיבר יכל לשלב את ידיו כשהוא רואה את איש האריה מנסה להבין מבין הפצצות שנפלו סביבו היה מלסיבר. תבונתו אמרה לו שהגיע הזמן לשיר לשמיים.

הוא רק לא הבין לאן ייקח אותו השיר.

מלסיבר לא הבין שאיבד את ההכרה עד שמצא את עצמו עומד מול עצמו במחסן. הייתה זו הנשקייה של נארבז'קה בו כלי הנשק היו מסודרים לפי סוג, משקל וחומר גלם. להבים נצצו מסביבם ומטות הסתחררו במשענותיהם, מחכים שיבוא אורק וייקח אותם ממקום מנוחתם.

לאיש היו עיניים חיוורות. לא העיניים המעוינות עם השחור בתוך לבן בתוך שחור של כולם. עיניים ממש חיוורות. היה משהו מעיף את הדעת בלהסתכל בעיניים כל כך חיוורות עד שהאיש היה צריך לחזור על הצהרתו שלוש פעמים עד שמלסיבר הבין שהוא רוצה את גופו.

"למה?" שאל מלסיבר, פוער את שפתיו וסוגר אותם כדג במים.

האיש האחר, ששמו היה בלאסקור, ענה: "אתה באמת נשמע כמו אבא שלי."

אביו של מלסיבר היה אדם קשה כמו השממה שממנה הוא הגיע ולא היו אצלו יותר מדי חוכמות למי שלא עמד בדרישותיו הגבוהות. מלסיבר עיקם את שפתיו וענה: "לא נראה לי."

"מה לא נראה לך?" שאל בלאסקור "העובדה שאתה תפסיק להתקיים בעוד רגע או שאמרתי שאתה נשמע כמו אבא שלי." מלסיבר מצא את עצמו מזיז את שיני המסורים אל בלאסקור בעודו עונה: "לא נראה לי שאני נשמע כמו אבא שלך. אבא שלך אהב אותך. אני לא כל כך."

"אבא שלי היה איש חלש!" צעק בלאסקור בעוד השיניים מתחילים לסגור מעל גופו החיוור.

מלסיבר שילב את ידיו ואמר: "לשנינו יש נקודות חוזק שונות, בלאסקור, למרות שאנחנו, ביסודנו, אותו אדם מארצות שונות. אין לי שום כוונה לתת לך לעשות את מה שאתה רוצה."

"ולמה שתהיה לך את היכולת לבחור לעשות מה שאתה רוצה לעשות? אני כבר בתוכך." צחקק בלאסקור בצחוק שלא נשמע יותר מדי שפוי בטרם מצא שן נעוצה חזק בצד גופו, מתיזה דם על רצפת המחסן. רק מראה הדם הניתז מפצעו הימם את בלאסקור יותר מכל דבר.

פצעים לא התיזו דם בארצותיו.

"מה... מים... איך זה... סלע.... ייתכן?!" צעק בלאסקור בעודו נופל על רצפת המחסן, מדמם. מלסיבר דימה דריכה במגפו וגופתו של בלאסקור כאילו נשברה פעמים רבות תחתיה, מותירה אפר לבן על רצפת המחסן. מלסיבר חשב שלפלוש לתודעה זרה זה לא מספיק תמיד, אתה צריך גם ללמוד איך עושים את זה נכון.

וברור שבלאסקור לא ידע איך עושים את זה נכון או לפחות לא הספיק ללמוד את המיומנות.

משק כנפי הדרקון היה מה שהעיר אותו לבסוף משנתו. הוא היה מעל גבו של דרקון שחור. האישה שרכנה לפניו הייתה בהירת שיער ובעלת שוקיים ארוכות. ידיה עטו כפפות לבנות. הם היו גבוה מעל הרי פארגוסק בכיוון הלא נכון. השער לארצותיו היה בכיוון ההפוך לשם.

"סוף סוף התעוררת." אמרה האישה בעדינות, מצביעה בראשה לעבר השמש הזורחת מעל.

אז?

"אני מרגיש שיש הסבר טוב מאד למה אנחנו עפים לעבר... לעבר מה אנחנו עפים, רוכבת דרקון?" שאל מלסיבר בכל הנימוס שיכל לגייס במצב הזה. הוא שם לב שהמסור האל היה חגור על ירכיו. עלה בדעתו שכל עוד הוא עליו, בלאסקור רדף את גופו גם אם לא שלט בו. שום דבר בזכרונותיו של בלאסקור לא זיהה את האישה שרכבה לפניו ואז נזכר בשוקיים, השוקיים הארוכות.

"את הבת שלה." אמר מלסיבר לבסוף "האם אמך עדיין בחיים?"

האישה הצרה את עיניה הכחולות ואמרה: "אל תנסה לזייף התעניינות אחרי ארבעים שנה. אתה לא הוא."

מלסיבר אפילו לא היה בן ארבעים. הוא נזכר שמלאו לבלאסקור השנה שבעים שנה ארורות. אחד ההבדלים ביניהם היה שמלסיבר נראה בדיוק בן כמה שהוא היה. הוא ניסה להזדקף, לשאול ליותר פרטים לגבי המצב הזה. האישה נרגעה לאחר התפרצות הרגשות הרגעית. היא אמרה, בעוד הדרקון מבצע תיקון נתיב על מנת לא להסתבך עם העננים הכהים, "מאז מלחמות החורף שירתתי את הנסיכה אנאיס עד אתמול. הרוזנת השתלטה עליה ועל צעירות רבות בהרי פארגוסק ועתה היא יושבת בה. רוח הארץ הגנה עליי מרשעותה של הרוזנת. אנחנו בדרך למפגש עם חבורת הרפתקנים. המכשף אמר שיילך לארסאדיל ויזעיק עזרה."

היות וזה לא היה זכרון שלו, לקח למלסיבר כמה דקות להבין על מי היא מדברת בדיוק. וכאשר הבין שזו אנטיגואה, חשכו פניו. עתה הבין למה הם לא יכולים לפנות אל השער. אפילו אם היא מבינה שהוא לא בלאסקור, ביתה הופגז בגללו. היא בטח רוצה שהוא ימות, הוא והיקרים לו.

כובד הידיעה גרם לו להתעלף שוב.

רק יללות הזאבים מקפיאות הדם העירו אותו משנתו. הפעם הוא לא זכר שחלם אף על פי שמה שראה לנגד עיניו היה מעבר לכל דימיון: סרטן ענקי רכן לידו, מצל עליו בגופו הבהיר. הוא יכל לראות שני גברים שלאחד מהם היה שיער כחול בעוד לשני היה שיער שחור כצל עומדים במרחק עצום זה מזה בעוד האישה משפשפת את ידיה במטרה לחמם את עצמה. שפתיה היו סדוקות ופניה מוכתמות בעשן שחור. האיש שחור השיער ניסה עדיין את כוחו בפליטת מחרוזת עשן אך הכפור גרם למחרוזת להתנדף לפני שיצאה. הוא התבייש בעצמו. מלסיבר מצא את עצמו צריך להוריד מעליו את השלג כשניסה לקום. אפילו בחולשתה, האישה קמה ועזרה לו לקום כשהיא מסבירה בקול רועד, בעודה מנסה לא לבכות בזעם, שחבורת ההרפתקנים התעכבה בגלל שהיו לה עסקים משלה בקוט.

"אני שומע את התרעומת שלך עד לכאן, סדליה." אמר האיש כחול השיער "הוא הילד שלה. האם את מצפה מאם לנהוג אחרת?"

"אני מצפה ממנה לא להיכנס לשטח אויב." אמרה סדליה בעדינות "ובטח לא בשביל מפלצת. מה שהלאר עשה הגיע עד לבירה והוא עוד ציפה מאנאיס שתחלץ אותו מעונש מוות, ה... –"

והיא הסתכלה בידה ונדמה שהיא שואלת את עצמה כמה מזה היה משותף איתה. הם היו, ככלות הכל, אחים למחצה. היא עשתה את זה בעודה עוזרת למלסיבר לקום. הוא כמעט נפל.

האיש שחור השיער הפנה את מבטו אל השמיים המעוננים כאומר שמישהו מתקרב לשם. מלסיבר הצליח לקום וראה שסדליה חלשה מכדי ללכת. אפילו עם עזרתה של רוח הארץ, הכפור החליש אותה. היא הייתה צריכה את עזרתה של מדורה או לפחות בגדים חמים יותר.

והוא לא ציפה לכלום מדרקונים.

העץ כבר נחצה לשניים כשמלסיבר הגיע לזירת האירוע וראה את מי שהוא זיהה כברבודה. רק רגע לקח לו להבין שסדליה דידתה מאחוריו, כל צעד שלה נראה כמו אלף צעדים ארורים.

"בשם כל הטוב שבעולם, מה את עושה?" התיז מלסיבר בעוד מבטו ממוקד בחדות בברבודה.

סדליה בינתיים גמעה את המרחק שהפריד ביניהם והגיבה בצורה פחות טובה ממנו למראה הדוקרני של ברבודה. עתה היה תורה של ברבודה להיות חסרת הכרה כך שהיא לא שמעה את סדליה שואלת בנימה לא כזו לבבית מה הדבר הזה אמור להיות. משהו שהזכיר דורבן, שהיה כרוך מסביב לצווארה, ענה לשאלתה וסיפר להם מה קרה בבית המעצר. מלסיבר חש גאווה בתוכו כשהבין כשבת דמותה של אשתו בארצות הללו לוקטה על ידי אל. פשוט, בארצות שמהן בא זה היה הכבוד הגדול ביותר שהעניקו האלים לאורקים.

סדליה הניחה את עצמה על אחד מגזעי העצים והקיאה.

תודה על המשוב.:)

לבלאסקור יש את זוהר חצי האלפים שלו כהתחלה טובה... סדליה יש כושר אבחנה טוב והמכשף אמר לה שזה לא הוא.

למען האמת, לא חשבתי על זה אבל קח בחשבון שקורומירד לקח גם חבורה שלמה של אנשי חצר מאנאיסקה. הוא אמר שיביא חבורה מארסאדיל ואז הם יחליטו מה לעשות במלסיבר.

פרק עשרים ושלוש: "כנשיכת הכפור"

פעם חיו אח ואחות בעיר הבירה העליזה של העשירה בנסיכויות, גוואירסקה.

הייתה להם ילדה מאומצת בשם נאלידה שאהבה לנעול נעליים. היו לה שלוש מאות זוגות נעליים בחדרה והיא השתמשה בכולן. הייתה לה נעל לכל אירוע: נעל ללימודים במקדש השמונה, נעל לשוטטות ברחוב ונעל לנשפי החברה הגבוהה. נאלידה היה שיער בגון הכוכב. אור הכוכבים היה נוהג להסתבך עם שערה.

יום אחד הנערה הלכה לנשף שערכו אחי השמש והירח. היא רקדה עד שכל אור הכוכבים נסחט משערה. לקח שמונה פעמים עד שהוריה הבינו שזה לא היה כמו הנשפים האחרים. נאלידה נעשתה חולה עם כל נשף משום שעם אור הכוכבים הנסחט, נסחטה גם רוח הנערה.

בפעם התשיעית האח והאחות עקבו אחרי בתם החורגת. הם קיוו להציל את חייה מהנשף. אחי השמש והירח, שהיו מקושרים מהם, אפילו לא הסכימו להיפגש איתם. כשהנערה שבה, היא הייתה לבנה.

ובאותו הבוקר, היא מתה.

המוות לא מורשה להתקיים בגוואריסקה. אנשים לא מורשים להתאבל על מתיהם. גופות לא מורשות להיקבר בתחומיה. ורוצחים לא נענשים על פשעיהם משום שאם המוות לא קיים, מה הפשע שהם פשעו?

מקץ שמונה ימים, האחים עזבו את העיר מאחוריהם לצמיתות.

• ממעשיות העיר גוואריסקה
מקץ ארבעה-עשר ימים כפי שהם נספרים בנסיכויות, התעוררה ברבודה בשעת אדון האופל. היום הישן עמד למות ויום חדש עמד להיוולד. המקום בו נפקחו עיניה היה על גבה המיטלטל של כרכרה ללא סוסים שחרקה את דרכה על פני יער שהתחיל להפשיר לקראת האביב. גופה הרגיש כאילו נשבר במקומות רבים ורבה התכרבל, גופו מסודר במעגל ליד גופה המתוח. היא תהתה אם דמיינה את קול אביה.

היא שכבה בחלק החיצוני של הכרכרה. מבעד לחלונות נשקף נוף היער חסר העלים שהעיד על החורף הקשה שפקד את הנסיכויות. השמיים עטו גלימת עננים אפורה בלי שמץ של אור. היא יכלה לשמוע את המיית הצנרת של הכרכרה, דוחפת ומעלה חום לתוך מרחבי הכרכרה.

"וכמובן גם אני איתך." שמעה ברבודה את קולה המבעית של אנטיגואה בין מחשבותיה "חיכיתי שתתעוררי. האחרים יצאו לדוג אף על פי שאילסאמרה המעצבנת ההיא לא רחוקה."

אילסאמרה הייתה האישה שהלאר תקף. היא הייתה גם קוסמת שהתמחתה בקסמי ריפוי, למיטב זיכרונה. אנטיגואה השמיעה שרשרת של צלילים לא מזוהה ואמרה: "היא לא כזו מקפיאה, שתדעי לך. אלה רק קסמים שמחזקים את הגוף וזה סימן היכר לקוסמת לא מנוסה."

ברבודה מצאה שהיא לא מצליחה לזוז. היא תהתה אם הדבר הכבד שיושב על גופה ומונע ממנה לקום הייתה אנטיגואה. היא שמעה צחוק קר בעוד ברבודה מבינה שטיגורא תיקן אותה, מסלק את הנזקים שחולל המגע שלה עם משרתיה של אנטיגואה בבית המעצר המבעית ההוא.

"ברגע זה ראסילדה נמצאת בדרכה לארסאדיל, ברבודה. הם לא יודעים איזה גל של אפילה עומד לפקוד אותם." אמרה אנטיגואה בנימה מרוצה מעצמה. ברבודה קלטה מדבריה שהיא מקבלת עצות ממישהו שחי בתקופתם משום שאנטיגואה נראתה לה עתיקה מדי מכדי להבין את עקרון מפל הריכוזים שאמר שאם אוכלוסיה אחת מקיפה אוכלוסיה אחרת, האוכלוסיה האחרת מקבלת את מאפייניה של האוכלוסיה המקיפה. ובכל מקרה, איפה אנטיגואה תמצא... מספיק מפלצות בשביל גל האפילה שלה.

"ארסאדיל היא כפר שעומד לפגוש גל." ציינה אנטיגואה מה שחשבה לטעות מצד ברבודה.

ברבודה לא הייתה במצב רוח להתווכח עם אנטיגואה. היא לא הייתה אחת מהמתווכחות. היא העדיפה להמשיך הלאה אל הנושא המעניין הבא. אנטיגואה, שדומה שחשה בעניינה החולף, העירה שהם היו מעדיפים שתמשיך להיות חסרת הכרה אבל אנטיגואה העירה אותה. ההערה הזו החזירה את ברבודה להבנה שאם היא הפתיון, הרי שאנטיגואה עכשיו נלכדה במלכודת. עתה נותר שמישהו יבוא לבדוק מה הם העלו שלל במלכודת שלהם.

יללות זאבים הלמו בחזיתות הכרכרה, גורמות לצירים שהניעו את הכרכרה לקפוא למוות. הן הקפיצו את אלסמארה שלא הייתה רחוקה ממנה וגרמו לה להביט מעבר לחלון במבט מלא בעתה. הזאבים היו נמוכים מכדי להיראות מבעד לחלון אבל יללותיהם המקפיאות נשמעו ונשמעו היטב גם באוזניה של ברבודה. היא הופתעה מכך שאנטיגואה שולטת בזאבי הכפור.

עתה ברבודה הייתה מרותקת.

אלסמרה הרימה את ידיה ונגעה באוויר הקפוא באצבעות, מתווה מילת כוח של דליקה. הזאבים נשמעו עתה עמומים יותר כשטבעת בוערת הקיפה את הכרכרה, בוערת על לא כלום. ואז פנתה אלסמרה לעבר ברבודה ואמרה: "האם סיפרת לברבודה שאם היא תזוז ולו מעט, העיוותים בבשרה יהרגו אותה יותר מהר מהזאבים שמייללים בחוץ? רק הפרדנו ביניהם."

הייתה להם סיבה טובה לשמור אותה חסרת הכרה. מנוחה פשוט לא הייתה מצבה הטבעי. אפילו עתה נאבקה רוחה של ברבודה כנגד השיתוק שמנע ממנה למות. היא חשה באנטיגואה מסייעת לה בדרכה. ברבודה הבינה שזה לא רעיון טוב ובו זמנית לא רצתה להיות משותקת.

היא ראתה אותה יוצאת מהיער. שיערה הזכיר לה בגוניו הבהירים את אביה סילווארן בצורה כמעט מגוחכת. היא לבשה מעיל שחור שנראה גדול עליה בעודה מסתכלת על אלסאמרה. הזאבים נראו לברבודה מכווצים כאילו האש התפשטה מהטבעת לתוכם ואז נזכרה מהי: דליקה.

מילת הכוח עודדה דברים לבעור בלי קשר לכך שהיו זאבים או אוויר.

אלסאמרה משכה בחזרה את העוצמה לתוך מילת הכוח שלה. הזאבים, לאחר שמידת הדליקה הרפתה מהם, נטשו את המקום, קטנים יותר מקודם שכן הכפור והאפלה, שהיו מנת חלקם, הגביהו את קומתם. האישה נכנסה פנימה ועיניה באמת יותר מהזכירו לברבודה את עיני אביה אף על פי שהיו קשוחות יותר.

"סדליה היא אכן בתו של אביך." אמרה אנטיגואה "היא סיירת." והשאירה לברבודה להבין שהיא הצליחה לשטות בהם לגבי המהלך שהתכוונה כדי להיכנס לברבודה. רגש של פליאה התפשט בברבודה כשהיא הבינה מי היא בתו האמתית של אביה. היא לא הבינה עד עכשיו שתהתה אם אלאורה היא אכן בתם של אביה ודיראסיה. עתה הבינה שהיא טעתה בעניין זה. אלסאמרה הביטה לעבר ברבודה במבט מלא חמלה, שהחזיר אותה אל המציאות, ואמרה: "אנטיגואה נמצאת בגופה. קראי לאחרים, סדליה."

סדליה שילבה את ידיה ואמרה: "בוא נחכה עד שישובו מהדיג, אלס."

"אני יודעת את גבולות כוחי." אמרה אלסאמרה בכאב שהזכיר לברבודה שהיא הייתה קורבן תקיפה. היה מן הצדק בדאגתה של סדליה. היא הייתה עשויה לעשות משהו פזיז רק כדי להראות לעצמה שהיא חזקה ותקיפה. סדליה נגעה בסנטרה של הקוסמת היפה ואמרה: "כמובן."

אלסאמרה דחתה את מגעה של סדליה כאילו הזכיר לה מגע של מישהו אחר, של אחיה הלאר, ואמרה: "כבר ביקשתי ממך לא לגעת בי, סדליה."

סדליה הידקה את שפתיה ואמרה: "חשבתי על כך שאת יכולה לשלוח אות. זה יביא אותם." אך לא הסירה את מגעה מסנטרה של הקוסמת היפה כאילו זה היה מבחן של כוח מבחינתה.

אלסמארה נרתעה והתיקה את מבטה לעבר החלק הפנימי של הכרכרה שהיה נעול עכשיו כאומרת שאם היו לכרכרה אמצעי איתות, הם היו נעולים מבפנים. סדליה הטילה את ידיה ושאלה איך בדיוק מולגראב התכוון שתודיע לו אם כוחות אנטיגואה יתקפו אותן בעת הדיג.

"אני את שלי אמרתי." אמרה אלסמארה "האם את לא יכולה לפנות לרוח הארץ לצורך זה?"

סדליה חייכה בעצב ואמרה: "אף אחד מהם לא בדיוק מקומי כך שאין לרוח הארץ מה... לעבוד איתו." אבל אז עיניה אורו כחושבת על אפשרות נוספת. אז היא הפנתה את מבטה אל היער חסר העלים מבחוץ ולחשה מילים שנשבו עם הרוח לשם. אלסמארה שאלה לפשר זה.

"רוח הארץ שוכנת בכל הדברים החיים והדוממים שקשורים אל הארץ." הסבירה סדליה "היא תעביר להם את החדשות." ואלסמארה נפלה על רצפת הכרכרה כבובה שחוטיה נותקו.

סדליה הביטה בה בחמלה. ברבודה יכלה לראות דמעות כמעט נקוות בעיניה של הקוסמת. היא ידעה שכוונותיה של הקוסמת אציליות אבל ברבודה נחרדה מהרעיון שמשהו יכל להשתבש. היא יכלה להרגיש שמשהו הזיז את ידה כאילו אנטיגואה ניסתה להשפיע גם עליה. ההבנה שאנטיגואה מנסה לדבר גם על אחרים בכרכרה לא הפתיעה אותה. היא לא חשבה שהיא כזו מיוחדת. לו היא הייתה גבירה אפלה, סדליה ואלסמרה היו הרבה יותר מעניינות.

"אני מחפשת את הראויים, ברבודה." היסתה אותה אנטיגואה "האפלה הגדולה ביותר יכולה להימצא אצל האדם הכי פחות מתאים לכאורה. שתיהן גם מאד מבוגרות ונוקשות בדרכיהן. את צעירה."

הקוסמת העיפה שערה זהובה חיוורת על פניה, שיערה הבהיר נופל כמפל של זהב על כתפיה, בעודה מסננת שגאוותה לא נפגעה מספיק, מספיק כדי שתאמין לשקריה. כדי לטפל בברבודה, היה צורך בכל החבורה.

סדליה תופפה על קיר הכרכרה באהדה כאילו קלטה את המאבק בו הייתה שרויה הקוסמת.

עתה נותר רק לחכות עד שהחבורה תשוב והיא תוכל שוב להסתבך בצרות כפי שתמיד היה.

פרק עשרים וארבע: "הדיג"

אגם הזירמון לא היה קפוא בנקודה בה הצטלבו שורשי העצים חסרי העלים של היער. קשה לקפוא כשהעצים שותים אותך לפני שאתה מספיק להפוך לקרח. מסביב לבריכת השורשים, ניתן היה לראות דגים מתקהלים בנקודת החום הזו. לאחר שסדליה מצאה את המקום הזה, החבורה באה לכאן כדי לדוג.

מלסיבר עדיין זכר את הכרכרה חסרת הסוסים מוצאת אותם ביער. לא שהוא לא שמע עליהן. הוא רק הופתע שלטרולים בארצות הללו לא היו מלא כרכרות כאלו כמו בארצותיו. הכרכרה הייתה חמה כמו שהיער היה קר והייתה בטוחה אלף מונים מהיער הקפוא וזאביו המייללים.

הכרכרה הותירה אותם מאחור כשהם יצאו לדוג כדי לא להבריח את הדגים. בשם כל הטוב שבעולם, גם הוא היה נבהל אם היה שומע את הרעש שהכרכרה הזו משמיעה. עתה, אליאניה, האדמונית, מתחה את קשתה כדי לצלוף בדג הראשון שישחה אל הבריכה כדי להתחמם בה.

עתה נותר לו להתחמק מקרוגונד שעטה את מסיכת העץ המפחידה שלו וראה אותו מעולה. הוא כבר ציין כבר יותר מפעם אחת שהוא נראה איך שהוא נראה כשהיה בן ארבעים בערך. המכשף שילב את ידיו בכל פעם כמחכה להזדמנות הנאותה להסביר את פשר הדמיון ביניהם.

מלסיבר לא היה צריך את המכשף כדי להבין מה היה בדיוק קרוגונד. הוא היה השתקפותו.

כשמלסיבר נזרק לארצות הללו, השיר יצר את קרוגונד כמו שהוא יצר את מלסיבר בעבר. יותר מזה, הוא יצר לו גם את סרטן הרכיבה שהחליט שהוא אוהב את מלסיבר באותה מידה. ובינתיים, השיר סירב להחזיר אותו לארצותיו. משהו מבלאסקור עדיין נלחם להיות בחיים. לפעמים מלסיבר יכל להזדהות עם אנטיגואה ורצונה לנקום בו. האיש כלא אותו בארצותיו.

מחשבותיו נדדו אל קורומירד. הוא שמע מקודם שיחה בינו לבין הקוסם טיגורא על מגילה שהתקבלה ממכשף בשם רוה סאר שהתמחה בתבנית הכשף של המסומנים. אם הוא חשב בטעות לפנות למכשף מקודם, הרי עובדה שלא הוא ולא טיגורא הבחינו בעין העצומה עם תשע הצלעות על תבנית הכשף שרוה סאר שפך עליה את התלהבותו, עובדה שציננה את התלהבותו מהצמד. מלסיבר חיפש לעצמו מישהו שיוכל לשכנע איתו שהכישוף שקורומירד עומד להטיל כדי לתקן את תבנית הכשף של הנערה יוביל אותם רק למשהו גרוע בהרבה. צריך להיות עיוור כדי לא לזהות את הסמל של אנטיגואה שכל בר דעת בעולמו הכיר היטב. היא אפילו עיצבה את ארמונה כך. לא עזר שהוא חש שמישהו דוחף בעדינות את תודעתו, דוחף הלאה מהסמל הזה. הם לא היו לבדם ליד הבריכה. ואותו מישהו לא היה החבר שלהם.

"על מה אתה כל כך כועס, אח?" שאל קרוגונד, בועט בנעל העץ שלו בפני השטח של המים.

הוא החליט שאם יש ביניהם דמיון כלשהו, הוא יכול לנסות. הוא הסביר לו למה הוא כועס. בינתיים הוא ראה את קורומירד מציג את המגילה בפני מולגראב שהיה יפה מדי מכדי להיות טרול. קרוגונד בהחלט גייס את כל אומץ הלב שלו כשהוא נותר קבוע במקומו ואמר: "אח, העין העצומה היא סמל נפוץ מאד בארצותינו. הוא משמש את אלה שרואים את האמת הנסתרת... לכן העין עצומה."

"אני חושב שלסמלים שאתה מכיר יש מספר שונה של צלעות." ענה מלסיבר בעגמומיות. למרות שקרוגונד האמין לו, הוא בחר להכחיש את מה שעיניו של מלסיבר ראו על המגילה.

"פרט לזה, קורומירד מכשף מנוסה מאד. הוא יזהה בעת הטלת הכישוף שמשהו לא מסתדר." המשיך קרוגונד בשלו.

ואליאניה ירתה חץ לתוך הבריכה והמים בעבעו כשעיסת עץ מכורסמת צפה בחזרה אליהם. המים המשיכו לסעור כשמלסיבר הבין שהם הרגיזו את הדגים. יותר מצמד עיניים אחד צפה בהם מהמעמקים, מחשב את קיצם האפשרי. הוא שמע את הדגים נוקשים בשיניהם לעברם, מתכוננים לקפיצה מטורפת כדי לתפוס ולגרור את בני האדם והטרול שניסו לצוד את הדגים.

לאחר שסיים לחוות את דעתו זאת, הוא הבין שקרוגונד, כיאה לפחדן שהיה, התנדף מהמקום.

בעוד הדגים פוערים את מלתעותיהם הדקות כדי לתקוע אותם בירכיה החסונות של אליאניה, קורומירד דחק במלסיבר ואמר לו לעלות על כתפיו של קאראזור. הוא אמר שלשניהם יש את הסיכוי הטוב ביותר לתפוס את קרוגונד. מלסיבר הצליח לשאול למה זה משנה למכשף.

"אתם השרידים האחרונים מהחלאה הזה, סילווארן." אמר המכשף, מנגב את הרוק משפתיו, "אתם צריכים להיות במקום אחד כדי שאוכל לשלוח אותך הביתה, מלסיבר , ואדע, אדע שאקבל סוף סוף את המקום במועצת אגודת ההרפתקנים ששייך לי לפי כל מה שצודק, מלסיבר."

מלסיבר לא התכוון להתווכח עם העובדה שקורומירד התגלה כבעל ברית בדרכו לשוב הביתה. רק קאראזור התווכח כשהוא מנסה למנוע באגרוף קפוץ מהדגים הרצחניים להגיע אל ירכיה של אליאניה. מלסיבר ראה שהקוסם טיגורא עמל על בניית לחש שיגן על אליאניה. ובטרם נעצו הדגים את שיניהם, הלחש הוטל והדגים פרפרו באוויר, מחוץ למים הקפואים. אליאניה עצמה נבחה עליו בזה הרגע לצאת ולרדוף אחרי קרוגונד ולתת להם לפתור את זה.

קאראזור הרכיב את מלסיבר על כתפיו ויצא לדרך בין עצים חסרי עלים ואדמה חומה ובוצית.

ובאיטיות, הנוף הלך והשתנה והעצים התחילו, לתדהמתו של מלסיבר, לתפוח. זכרון של בלאסקור על המגדלים בהם גרו האלפים בארצותיו של מלסיבר הבהיר לו מה עיניו רואות: עצים שאנשים גרים בהם. עשן עלה מחרכים בין ענפי העצים שהתפתלו כנחשים בשמיים. על שורשי העצים השתרגו פטריות, שהיו רחבות יותר משהיו גבוהות, ושחררו בועות לבנות.

דאנדרי, מצודתו העיקרית של העמק. קרוגונד הוביל אותם הישר לתוך ביצורי המצודה הזו.

על הדלתות היו מצויירות הקרניים של אחד מאלי המלחמה הקדומים של הארצות הללו, קרניים שנצבעו בענבר שנזל מהעצים שכן הדלתות צמחו מהעצים כמו הענפים והפטריות. לא בני אדם בנו את המצודה אלא אלפים התאימו את העץ מרובה הגזעים הזה למטרותיהם.

יראת כבוד נחה על מלסיבר לרגע בחזותו בתפארת הענקים של העבר רק כדי כמעט ליפול, ליפול מכתפי חצי הענק קאראזור. הוא מצא את קרוגונד יושב על סרטן הענק, צופה בבריכה, בריכה שקיבלה את מימיה מאחד העצים. לפי המבט המרותק בעיני קרוגונד, זו הייתה אישה.

הוא הסיט את מבטו וראה אישה סופרת את החורים בגופה והיה זה גוף נאה בשם כל הטוב. לקח לו דקה להבין שהיא עורכת חישובים שנוגעים לצבא שחונה במצודה הזו. כמחסנאי, מלסיבר לא היה זר לצורה זו של חישוב שפותחה באחאג'וירנה והתפשטה לשאר הארצות. הוא הופתע לראותה בארצות האלו. האישה ניהלה חשבונאות על גופה וזה גירה את כולם. רק מלסיבר מצא שזה לא עומד לו.

אפילו קאראזור נראה מביע עניין באישה מנקודת מבטו הגבוהה להחריד שכן היה חצי ענק.

ואז נורו קרסים שחורים לעבר חזותיהם. מלסיבר חש את הקרס מנסה להיקשר אל גופו, מנסה ולא מצליח במיוחד. היו כמה יתרונות מלהיות מישהו מהארצות ההפוכות. אחד מהם היה חסינות לטומאה שכן לאחר כמה ניסיונות הקרס נשמט מחזהו והתפוגג. לא שזה עזר. קאראזור קרס על האדמה ביחד עם קרוגונד המתנשף. אפילו סרטן הענק השתתף בייסוריו.

"מה אתה?" שאלה האישה הנאה מקודם, שעתה הייתה מגולגלת בשחור, ושיערה זהוב כמעט כמו שיערה של אשתו סארידה. לא היה שום דבר בשיניה שהעיד על היותה ערפדה מרושעת. לא שהיא הייתה צריכה ניבים חדים עם הקרסים. הוא נזכר שהיא שאלה משהו וענה: "מלסיבר מנארבז'אקה. ומי את, גבירתי?"

"יולינדה." אמרה הערפדה, זוקרת גבה בהירה לעברו, מתענגת על ייסורי קאראזור וקרוגונד "אתה לא נראה כמו אחד מאנשי הארצות ההפוכות. אין לך את העיניים המשונות שלהם, מלסיבר."

היא מנסה להבין איך הצליח לדחות את קרס הטומאה שלה. מלסיבר החליט לומר את האמת.

"כפי שציינתי מקודם, אני מנארבז'קה שבאחאג'וירנה. האם אורשה להעיר לך משהו מועיל? אם תחליטי שזה מועיל, תחוסי על חיי חבריי." אמר מלסיבר, מקווה שהוא נשמע משכנע. יולינדה חייכה, חושקת את שפתיה האדומות, בעודה אומרת: "עתה אני נזכרת מי אתה. הגבירה אמרה להביא אותך אליה אם נופלת לרשותנו ההזדמנות."

"ומה אם אומר שיש לך הזדמנות להציל את גבירתך מאסון נוראי?" הציע מלסיבר בעורמה.

קרוגונד לידו פלט איום נמהר על כך שמלכי היער מאחוריו. הם יחזירו לו את נשימתו. ויולינדה תראה את זעמו של שודד ים אמיתי. יולינדה, שלא התרגשה כהוא זה מהכרזתו, ענתה: "כולי ניב, סילווארן."

בשם הטוב שבעולם, הוא באמת נשמע כמו סילווארן באותו הרגע.

"ראשית שאלה, האם את מזהה את העין העצומה עם תשעת הצלעות?" שאל מלסיבר, מתפלל שהוא טועה וזה באמת לא הסמל של אנטיגואה. הוא לא חשב שהיא מבינה בכישוף. הוא מצא שעלה בדעתו רעיון טוב יותר. יולינדה סקרה אותו מכף רגל ועד ראש ואמרה: "יכול להיות שאתה באמת לא סילווארן אלא התאום הלא יוצלח שלו. לגבי השאלה שלך, זהו הסמל של מסדר האמת המוכתמת. גבירתי בת ברית של המסדר העתיק והמכובד הזה. עכשיו טען את טיעונך, סילווארן, שכן גם אם אתה מלסיבר וגם אם אתה בלסקור, שניכם... סילווארן."

מלסיבר מיקד את רצונו והעיף את קרסי הטומאה מחזותיהם של חבריו לחבורה. הוא חשב שאם הם השתקפויותיו, הם קשורים אליו. עתה נכח שזה נכון והפעלול המטורף הזה הצליח.

הענק השתעל, ירק דם והסתובב לאחור בעוד הסרטן שבכלל לא נפגע מיהר אחריו, מבועת.

"בשם כל הטוב שבעולם, למה הלכת לשם?" שאל מלסיבר כשיצאו ממצודת דנדארי מאחור.

קרוגונד הביט בו במבט מעונה מבעד למסכת העץ שלו וענה: "הדגים הפחידו אותי, מלסיבר. ומלכי היער הנחו אותי ללכת לשם. זהו אחד מהם. האם לא שמת לב כמה המקום הזה עתיק?"

מלסיבר צחקק בעוד ידיו מתחפרות בכתפי חצי הענק ואמר: "עכשיו הכל מאחורינו, קרוגונד."

פרק ממש מגניב. לא ציפיתי שנראה את מלסיבר כגיבור, אבל הוא מוצלח ככזה.

אני מבין שאנחנו נכנסים לעלילה לא-ליניארית אם השיר של מלסיבר יצר את קרוגונד בעבר.

האם גם קאראזור הוא השתקפות של מלסיבר-בלאסקור? או שלא קראתי נכון?

יולנדה מפחידה ומוצלחת. אני מבין שקהילת האלפים נטשה את המקום זה מכבר והיא השתלטה עליו.

אני לא זוכר הרבה על "מלכי היער" מלבד סיפור על ילד-קשת שנעזר בהם. האם ראינו את הברית שנכרתה בינם לבין קרוגונד? והאם, למעשה, הם בגדו בו כעת כשהובילו אותו למלכודת?

יפה שאהבת. הפרקים של מלסיבר הם דרך לענות על כמה מהשאלות שנחות בליבו של הסיפור עד עכשיו.:)

למעשה כשברבודה פגשה את קרוגונד ליד האוטובוס, הדבר קרה זמן קצר אחרי שמלסיבר חצה לארצות הבר. קאראזור והסרטן הם חלק מההשתקפות.

המצודה אכן ננטשה על ידי האלפים ויושבה על ידי בני אדם ואלה מוקסמים כרגע על ידי אנטיגואה. נאמר שהעצים מאוכלסים.

העלילה של קרוגונד מנסה לרכוש את חסדם של מלכי היער מלווה את הדמות שלו מאז שהפציעה לתוך הסיפור. היות והוא דמות משנה בגרסה הזו להבדיל ממעמדו כדמות ראשית בגרסה הישנה, זה פחות בולט. ייתכן שמלכי היער פשוט רוצים שוב לראות אם הוא ראוי לחסדם. צריך לזכור שמבחינתם כל העסק באמת מוזר. קרוגונד הוא לא בדיוק מישהו שהם טיפחו מילדות. הם לא מבינים מהו.

פרק עשרים וחמש: "הבגידה"

במעבה יער אספארג היה כפר של דרך הסערה.

יום אחד חבורת הרפתקניות הלכה לאיבוד במעבה היער. האחרות מצאו אחת את השנייה כפי שהן למדו בפנימיית הלב המבורך אך אחת מהן הגיעה לכפר שבמעבה יער אספארג. הם הגישו להרפתקנית אוכל ומשקה, ותוך כדי הארוחה, ההרפתקנית התעניינה בדרך הסערה.

כשמצאו ההרפתקניות האחרות את ההרפתקנית האבודה, דרך הסערה הראתה לה אפשרות: לא להצטרף אליהן אלא להישאר בכפר. היא אכזבה את חברותיה שלחמו את דרכן לחברתן. ולאחר מילים רבות ודמעות רבות עוד יותר, הן נתנו לה את מבוקשה שכן אהבו אותה מאד.

• ממעשיות רובע הקסת הדולפת
ברבודה הייתה אנוסה לשמוע את אנטיגואה מדברת. היא נשענה על ניסיונה כמלקטת סיפורים כדי למיין את הזהב מתוך המילים על גבי מילים שהיא ערמה באוזניה שלא כולן היו כל כך מעניינות כמו שהיא חשבה כשהיא העלתה את המילים במחשבתה. עד כה ברבודה מנתה את העובדה שמסדר האמת המוכתמת היה כל כך לא מרוצה מאנטיגואה עד שהוא ניסה כמה פעמים לשלוח אותה לקצה. איימנדה הייתה רק האחרונה בשורת ניסיונות לא מוצלחים.

וגם היה הדבר הבא: אנטיגואה חיברה את הנקודות שברבודה מצאה והרכיבה מהן תוכנית. הם עמדו להשתמש בתבנית הכשף כדי להשמיד את אנטיגואה. ברבודה לא הבינה למה אנטיגואה מסכנת את חייה רק כדי למלא אותה במילים שהיא תשכח את רוב רובן אחר כך.

והדבר האחרון היה שדג נשך את אליאניה ולא מת מהרעלת מזון. היא חשבה שזה מצחיק. אנטיגואה עמדה שזו המזימה המבריקה ביותר שלה. אלה שעמדו לבגוד בה ייענשו בקרוב. ואז כל מה שיישאר לברבודה יהיה לשמוע את אנטיגואה עד שתאמץ את האפילה אל רוחה.

השאלה היחידה שהייתה לברבודה הייתה למה דווקא ערפדים אם הייתה לה אפשרות בחירה. היא חשבה שמזדאבים יותר מעניינים. אנטיגואה הסבירה שעד לאחרונה מזדאבים דרשו יותר מדי השקעת עוצמה מצדה ומסדר האמת המוכתמת לא היה מסדר על טהרת ערפדים. אז ברבודה הבינה שזו לא הייתה החלטה שלה.

את השיחה הזו ניהלה עם אנטיגואה בעוד קורומירד יושב ומתקן את תבנית הכשף שלה. ברבודה אכן תרמה את שלה לחבורה בכך שמנעה מאנטיגואה לעזוב את הכרכרה ללא סוסים. בינתיים אליאניה ניסתה להתקרב לאלסמארה משום שאת שתיהן דפקו חמש עשרה המשפחות. ברבודה הבינה היטב למה אנטיגואה חשבה שאליאניה הייתה המפלצת המושלמת.

רק חבל שרבה היה חסר הכרה כמו בובת גרב. היא הייתה מעדיפה לנהל איתו שיחה ועכשיו.

בינתיים היא שמעה את טיגורא מזכיר למולגראב שהוא בא כדי להעניק לסילווארן גוף חדש, לא לעזור בלחש שלא נוסה מעולם. זה התיישב לברבודה עם הלחשים לעיצוב גוף שטיגורא הפעיל עליה. מולגראב חייך, חושף את לסתו הכבדה, ופשוט היכה על כתפו כהולם בפטיש. הוא כבר אמר את כל הדברים האפשריים. הדבר היחיד שהוא לא אמר ובצדק הוא שטיגורא חושש מלפגוע בברבודה ואת זה ברבודה יכלה לכבד. אנטיגואה אמרה שגם כך היא תיפגע. המסדר שינה את תבנית הכשף שהייתה אמורה להגן עליה. ברבודה תהתה למה היא מדברת.

"כשאת תעזרי לאחרים להתאחד עם האפלה, את תעשי את זה בקצב שלך." ענתה אנטיגואה בנימה שהבהירה לברבודה שיש לה תוכנית. ברבודה ידעה שלא משנה מה יקרה עכשיו, החבורה תפסיד.

לבסוף קורומירד סיים לתקן את תבנית הכשף. הכרתה של ברבודה התחילה חומקת לה. לטיגורא לא היה האומץ לעשות את זה לה כשהיא ערה. הייתה זו אכזבה בשורה של אכזבות. הדבר היחיד שניחם את ברבודה בטרם איבדה את הכרתה הוא שגם הם יטעמו אכזבה בקרוב.

ברבודה מצאה את עצמה בחדר חשוך עם וילונות שחורים. היא זיהתה את החדר על המקום. היה זה חדרה של אנגואילה שאמה חתמה אחרי שהיא התאבדה. היא תהתה למה היא חולמת. היא לא חלמה קודם. לקח לה כמה רגעים להבין שהיא לא נמצאת לבד בחדר החשוך הזה. דמות נוספת עמדה בכניסה לחדר.

"מי את?" שאלה ברבודה שידעה את התשובה המחורבנת לשאלה בטרם יצאו המילים מפיה.

בירובידה הייתה גבוהה ממנה, בעלת שיער בהיר חלק ואברות כנפיים זהובות שיצאו מתוך גבה. פניה היו ערמומיים ומלאי זדון באופן שברבודה לא הייתה מצליחה לאמץ גם לו הייתה מנסה שנים. עיניה היו זהובות ונוצצות כמטבעות. כשהיא חייכה, ברבודה ראתה את הניבים.

"אליאניה הייתה רעבה." אמרה בירובידה, חושפת טלף, "כפי שנצפה, אנטיגואה הובסה. עתה קיימת רק בירובידה."

"תעשי מה שאת רוצה. מצדי אין שום בעיה שתקחי מעתה את הובלת הסיפור על כתפייך." אמרה ברבודה כשהיא קולטת כמה היא מדוכאת ומרירה. העולם הזה היה קודר ולא משביע. כל הסחות הדעת שרדפה אחריהן במשך שנים נראו פשוט סתמיות. אנגואילה הייתה, לדעתה, מי שעשתה בשכל ומתה. בירובידה הביטה בה ואמרה: "חשבתי שזה מה שתאמרי, ברבודה."

"אז בשביל מה החדר?" שאלה ברבודה "למה שפשוט לא תשלחי אותי הלאה אל השמונה?"

"אני לא קבעתי את החוקים." אמרה בירובידה, יותר משמץ מרירות ניכר בקולה הצונן, "והעלי בדעתך שיש לך שותפה לחדר." וברבודה ראתה את בת דמותה האלפית נשענת על הקיר בכיוון ההפוך, בוהה בתקרת החדר החשוכה. לבסוף ברבודה יכלה לראות את האישה החיוורת בעלת השיער השחור עם טורי קשקשי הדרקון הניצבת שם כאילו היא ישנה, זרועותיה משולבות, אבל בפועל הייתה מתה. זו הייתה דמותה האמתית של אנטיגואה. ברבודה תמיד זיהתה להט של דרקון מאחורי מילותיה אך עתה הבינה מאיפה הוא בא. "ובסופו של דבר, אם אויביי יסגרו עליי, את תהיי המסווה שלי." אמרה בירובידה בחיוך זדוני וסגרה את הדלת לחדר שלא היה כי אם התגשמותה ברוח של פינה בגוף שהיה עתה בשליטתה של המרשעת שזה עתה נולדה, בירובידה.

עתה כששריריה שבו לנוע, בירובידה קמה. הכרכרה ללא סוסים נעה לעבר אגם הזירמון, מי שהפכה את גופה חשבה שהיא תוכל להקים לתחייה את דיראסיה. אליאניה אף פעם לא הייתה חכמה במיוחד. היא ראתה את אלסמרה קודחת, פצעי הנשיכה בצווארה פועמים עם כל ניע. עתה היה עליה להכיל את המציאות שבה טיגורא וקורומירד כבר לא היו איתה. גופותיהם נחו לפניה, מרוקנים מדם, אך לא בדרכם לקום כערפדים בשום אופן שהוא. אליאניה שוטטה מספיק בעולם כדי לדעת שאי אפשר להפוך את המתים אלא רק את החיים. לפחות לא היא. לא היו סוכריות מכל סוג שהוא על הרצפה. השמונה לא באו על סיפוקם. הם ידעו כמוהה שאנטיגואה לא מתה. היא הייתה חלק מהשלם שהייתה בירובידה עכשיו. כל החוכמה, היופי והניסיון שצברה היו שלה. שום דבר מאישיותה, ככל הידוע לה, לא היה... שלה.

ואת רבה היא לא ראתה בשום מקום.

אליאניה ישבה בחדר הפנימי, עוטה את עצמותיו הכבדות של מולגראב כשיריון על גופה. כך למדה איך להפעיל את הכרכרה ללא סוסים. בירובידה ידעה שזה לא יארך זמן עד לקרב. היא תחוש בקרוב שהתעוררה לפני הזמן.

בירובידה שקלה את האפשרויות שעומדות לפניה והגיעה למסקנה שעליה להתגושש איתה. לא היה לה ספק שאליאניה הכירה דרכים להביס אותה מניסיונה כהרפתקנית שהסתובבה בנסיכויות במשך שנים רבות. היא חישבה שהיא תכבד אותה אם תביס אותה בהתגוששות.

ואז היא מצאה את עצמה עומדת בפני אליאניה שנותרה כפי שהייתה קודם פרט לגוון יותר אפרפר לעורה שנתן לה תחושה עוד יותר מחליאה של גווייה מהלכת. יכול להיות שזה לא היה רחוק ממה שהיא הייתה. הכרכרה הייתה יותר חיה משתיהן ביחד באותו הרגע הזה. בירובידה חשה את עיניה הכהות של אליאניה עוברות עליה בעודה חושקת בשיניה שטרם שוייפו לניבי ערפד. לבסוף טפחה על כתפיה באותה התנועה שמולגראב טפח על כתפי טיגורא. משהו מהעצמות שנשאה השפיעה על אישיותה. היא נראתה לבירובידה מלאת עניין.

"אז מה את הולכת לעשות עכשיו, בתו של סילווארן?" שאלה אליאניה בנימה מתגרה, חושפת את שיניה כחיית הטרף שהייתה. בירובידה הבינה שייתכן מוצא לא אלים לבעיה הזו.

"שבעתי מאכזבות." אמרה בירובידה שידעה כמה אליאניה אהבה נקמות "האם תעזרי לי, אליאניה?"

"את נשמעת... אחרת... אבל זה לא צריך להיות מפתיע." אמרה אליאניה בנימה מפוכחת "יש לי עניין לא גמור עם חצי אלפית מסוימת. אני מוכנה לתת לך את אלסמרה אם את רוצה. ראיתי איך הסתכלת עליה."

ההצעה הנדיבה הזו הפתיעה את בירובידה. טוב ונאה, ברבודה נהנתה להסתכל בשיערה הזהוב מאותה הסיבה שהיא אהבה להסתכל במטבעות זהב. זה נוצץ וזה נוצץ. בירובידה הבינה שאליאניה חושבת עדיין שברבודה, כבתו של אביה, חשבה על אלסמרה כיותר מזה, מושא לתשוקה.

"אל תיראי כזו מופתעת מנדיבותי, בתו של סילווארן." אמרה אליאניה, צוחקת ברשעות, "כמי שמסרה את בתה לאימוץ, אין לי את כל היום. אני מטילה עליך את אחריותה של אם."

אז ככל שדברים השתנו, כך הם נותרו אותו הדבר. בירובידה הבינה שאם הייתה ממתינה, היא הייתה מתעוררת ליד אלסמרה על גדת אגם הזירמון, תוהה איפה הכרכרה המחורבנת. היא החליטה לקחת את ההצעה הזו. היא תצטרך את אלסמרה לצורך המהלכים הבאים שלה. היא עמדה לתבוע את מורשתה של אנטיגואה.

וכך הכרכרה ללא סוסים הותירה את שתיהן מאחוריה. בירובידה מתחה את זרועותיה. היא מיקדה את רצונה והתחילה ליצור מחדש את הכרכרה ללא סוסים כפי שזכרה אותה מביקורה. אם הדבר הזה ייסע, לא יהיה ספק לשאר שבירובידה היא היורשת של אנטיגואה. לאף אחת אחרת לא הייתה העוצמה.

אחלה פרק. מעניין איפה רבה וסדליה, ומתי נראה שוב את מלסיבר. באופן כללי נחמד המוטיב של השתקפויות ואישים מקבילים עבור ארץ, גזע ומידה. אני לא מרגיש שההיגיון הפנימי של הופעת אותן השתקפויות ברור לי, אבל הוא לא חייב להיות.

אם הבנתי נכון, הטקס או אנטיגואה העירו את הצד הערפדי של אליאניה?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה