• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

קונג-פו-נדק

אני אישית מעולם לא ראיתי את המקצוע הזה, מצטער... כך שהוא מן הסתם לא הבסיס לשלי...

חוץמזה שלפי דעתי הוא פחות מוצלח, אני רוצה להביא משהו פחות קסום ויותר נזיר לוחם, אני לא רוצה להיבא אומן לחימה, אני רוצה להיבא נזיר שהלחימה שלו ללא נשק תהיה נורמלית!

וואו, האמן לחימה ממש חמוד.
לפי מה שאני הבנתי, על כל תרגיל לחימה שהכנת, יש סמן (encounter ) כשאתה משתמש בתרגיל לחימה הזה, הסמן נעלם, ואתה לא יכול להשתמש בתרגיל הזה יותר לאותו היום, אלא אם כן אתה מחזיר אותו (recover ).
אם אתה סוורדסייג'(swordsage) אתה יכול להחזיר תרגיל אחד כפעולת סיבוב מלא, אם אתה וורבלייד(warblade), אתה יכול להחזיר את כל התרגילים המשומשים כפעולה מהירה, שבאה ביחד עם התקפה (אני חושב), או לא לעשות כלום כל הסיבוב (משהו כזה). אם אתה קרוסיידור
(crusader) כל התרגילים שלך חוזרים כשכולם נגמרים (אנ'לא בטוח).
אבל ממש אהבתי את אומן הלחימה שלך, הוא היה מגניב כמו... כמו משהו מגניב.

כמה טעויות בהודעה אחת אחד...
דבר ראשון והכי בסיסי- תרגילי קרב שמישים פעם בהיתקלות, לא פעם ביום. כל היתקלות תרגילי הקרב המוכנים של הדמות (rreadied menauvers) מתחדשים. תרגילי הקרב המוכנים הינם מספר מסוים של תרגילי קרב מתוך תרגילי הקרב הידועים לדמות. על מנאת להחליף את רשימת תרגילי הקרב הידועים דרושה פעולה ממושכת האורכת חמש דקות*.

*ניתן להכין את אותו תרגיל קרב פעמיים או יותר, ככה שאני יכול להכין 3 פעמים להב בוער לדוגמא.

זאת הודעה ששלחתי לעידן בהודעה פרטית והוא לא קיבל. היא בקשר להוספת אגרוף הלם לאמן הלחימה שלו.
אני חושב שהוא צריך לקבל את היכולת הזאת (אגרוף הלם) בדרגה שש. השאלה היא אם הוא בעצם מקבל את הכישרון בחינם, ומספר השימושים ליום הוא כמו בכישרון (1 או- 2 לכל ארבע דרגות אאל"ט), או פעם ביום על כל דרגה, כמו נזיר.

עידן, אני די בטוח שאתה טועה.
אני כרגע קראתי את החוקים לתרגילי קרב.
דבר ראשון: כל המקצועות מכינים אתה התרגילי קרב במדיטציה של חמש דקות. כדי להחליף את רשימת תרגילי הקרב המוכנים, לא הידועים, נדרשת מדיטציה של חמש דקות.
על כל תרגיל קרב מוכן יש סמן, וכשאתה מפעיל תרגיל קרב אתה מוריד את הסמן. זאת אומרת, שכל תרגיל קרב שמיש רק פעם לסמן, אלא אם כן אתה מחדש אותו (recover).
קרוסיידר: בסוף הסיבוב שבו הוא השתמש בתרגיל הקרב הראשון שלו לאותו היום, הוא מחדש שני תרגילי קרב, ברנדומליות, ולאחר מכן הוא מחדש כל סיבוב עוד תרגיל קרב, ברנדמליות.
כשקרוסיידור גומר את כל תרגילי הקרב שלו לאותו היום(משתמש בשניים בסיבוב, לדוגמא),
אז כול התרגילי קרב שלו מתחדשים.
סוורד סייג': כפעולת סיבוב מלא, הוא יכול לחדש תרגיל אחד לרצונו.
וור בלייד: אתה יכול לחדש את כל תרגילי הקרב שלך כפעולה מהירה, שבאה אחרי התקפה בקפא"פ, או כפעולה רגילה שאתה לוקח כדי לא לעשות עוד שום דבר בסיבוב הזה.
זה מה שאני הבנתי, אני ישמח אם מישהו יגיד לי אם אני צודק או לא (חוץ מעידנש).

ציטוט ישיר מהספר (הסבר על תרגילי קרב מוכנים, מופיע בכל המקצועות):
"so each of your readied menauvers can be used once per acounter"
ומכאן נובע, שתרגילי קרב שמישים פעם בהיתקלות. כל היתקלות חדשה אתה מתחיל עם כל תרגילי הקרב המוכנים שלך זמינים לשימוש.
בנוסף לכך (וזה דבר שגיליתי רק היום), כל מקצוע יכול לחדש תרגילי קרב מוכנים באמצע הקרב, כל אחד על ידי סוג פעולה אחר (warblade לדוגמא, משתמש בפעולה מהירה שחייבת לבוא אחרי התקפת קפא"פ על מנאת לחדש לעצמו את כל התרגילים). אני מתרגם עכשיו את החוקים המפורטים של תרגילי הקרב ומוסיף אותם למקצוע.

פנג- בוא קודם נגמור את המקצוע. אני רוצה להוסיף לו אגרוף הלם החל מדרגה 6. כמה פעמים ביום כדאי לדעתכם שהוא יוכל להשתמש בזה? (חשבתי על מחצית דרגת אומן לחימה).
בכללי, תיצרו כמה שיותר כשרונות סגנון ותפרסמו פה. צריך לפחות 8-10 כשרונות על מנת שזה באמת יהיה שימושי. אל תשכחו, חוץ מיכולות לכל סגנונות הלחמה (חוץ ממיוחדים מאוד, וגם לזה צריך להיות תרוץ טוב). ישעמידת בסיס שנותנת השפעה קבועה.

idansh אמר/ה:
ציטוט ישיר מהספר (הסבר על תרגילי קרב מוכנים, מופיע בכל המקצועות):
"so each of your readied menauvers can be used once per acounter"
ומכאן נובע, שתרגילי קרב שמישים פעם בהיתקלות. כל היתקלות חדשה אתה מתחיל עם כל תרגילי הקרב המוכנים שלך זמינים לשימוש.
בנוסף לכך (וזה דבר שגיליתי רק היום), כל מקצוע יכול לחדש תרגילי קרב מוכנים באמצע הקרב, כל אחד על ידי סוג פעולה אחר (warblade לדוגמא, משתמש בפעולה מהירה שחייבת לבוא אחרי התקפת קפא"פ על מנאת לחדש לעצמו את כל התרגילים). אני מתרגם עכשיו את החוקים המפורטים של תרגילי הקרב ומוסיף אותם למקצוע.
אוקיי, צודק שאפשר להשתמש בהם פעם בהיתקלות, אבל את הקטע הזה של הלחדש תרגילי קרב, כבר כתבתי, שתי הודעות קודם. ואי אפשר לשנות את רשימה של התרגילי קרב הידועים במדיטציה של חמש דקות, אלא את המוכנים.
איזה טיפש אני, חשבתי שהמילה encounter, היא דומה במשמעותה למילה counter(מונה), וחשבתי שאפשר להשתמש בתרגילים, לפעם במונה (once per encounter).
תודה רבה.

סוף סוף אני יכול להסביר משהו למישהו ולא להפך :D
יש תשעה דרגים של תרגילי קרב. כמו לחשים. יש תשע מסורות של תרגילים, והן:
רוח המדבר (desert wind), רוח מסורה (devoted spirit), תודעת יהלום (diamond mind), לב ברזל (iron heart), שמש שוקעת (setting sun), ידי הצללים (shadow hand), דרקון סלע (stone dragon), טפר הנמר (tiger claw) ועורב לבן (white raven).
אם אתה רוצה לדעת במה מתמקדת כל אחת מהמסורות, או שתכנס ללינק שעידנש הביא עמוד קודם, או לפי השם. דוגמא לתרגיל לחימה(אחד האהובים עליי):
התקפה של בהירות מושלמת (strike of perfect clarity)
לב ברזל (התקפה)
דרג: וור בלייד 9
דרישות: 4 תרגילי קרב ממסורת לב הברזל.
פעולת הפעלה: פעולה רגילה
טווח: התקפת קפא"פ
מטרה: יצור אחד

המיקוד העליון שלך, וצורת ההתקפה במושלמת שלך,
מאפשרת לך להפיל את יריבך במכת חרב מכוונת אחת.
אתה מבצע התקפה בקפא"פ כשאתה מפעיל את התרגיל הזה.
אם פגעת, הוסף 100 נקודות נזק לנזק של התקפה זו (בנוסף לנזק הרגיל).

ככה בונים תרגיל קרב.
בשביל לבדוק את האיזון של תרגילי קרב שאתה בונה, תיכנס ללינק שעידנש נתן עמוד קודם ותשווה אותם עם תרגילי קרב אחרים מאותו הדרג.
דרך אגב, כך תדע איזה תרגילי קרב מאיזה מסורת יכול ללמוד כל אחד מהמקצועות.
קוד:
מסורת      קרוסיידור  וור בלייד   סוורד סייג'
רוח המדבר    לא            לא             כן
רוח מסורה     כן             לא             לא
נפש יהלום     לא            כן               כן
לב ברזל        לא             כן              לא
שמש שוקעת  לא             לא             כן
ידי הצל         לא             לא              כן
דרקון האבן    כן             כן              כן
טפר הנמר      לא            כן              כן
עורב לבן        כן             כן             לא

לדעתי מו"ד לא עובד טוב עם אומנויות לחימה בופן המפורט שלהם. כשהאבקות מבחינה מכאנית מתבצאת כמו שהיא, ומכות ללא נשק זה פשוט מכות ללא נשק...
לדעתי חייב לפחות חוקים חלופיים בנושאים האלו בשביל שיהיה אפשר להשתמש באומן לחימה במו"ד.
ובקשר למקצוע אומן הלחימה שלך, הוא יכול להיות טוב אבל צריך שלקיחת אומנות לחימה מסויימת יקל את הגישה לאחרות ויקשה את הגישה לכאלו שהעקרונות שלהן שונות מאוד.
נניח בחיים האמיתיים מתאגרף תאילנדי שיעבור לקראטה יהיה טוב בהרבה מקראטיסט מתחיל כשאותו אדם היה מתחיל ג'יוג'יטסו הוא היה מתחיל במינוס מה שנקרא...

אבל האומונויות לחימה ללו אינם תרגילי קרב.
תרגילי קרב הינם סגנונות לחימה קסומים, אשר נותנים לאנשים אשר יודעים לתעל קסם לנשקיהם את כוחם. ישנם רק 9 סגנונות קרב רשמיים אשר נלמדו בהיכל המחלמה בטרם הוא חרב.
הוספת סגנון קרב למשחק הוא לא עבודה פשוטה (פלאפית). תום אוף באטל מאפשר מקום אך ורק ל9 סגנונות קרב לפיו. על מנת להכניס אחד נוסף זקוקים לפלאפ רציני ותרוץ טוב.
חוץ מזה ישנם סוג נוסף של סגנונות קרב- הסגנונות האסורים/חבויים (the secrets discipline). אלו הם מספר סגנונות לחימה, אשר בשל סיבות מגוונות לא הוכנסו להיכל המלחמה בשל סיבות שונות ונרדפו על ידו (שימו לב שההיכל הוקם לפי אלפי שנים לפי הספר, והוחרב לפני כמה מאות על ידי רשאר הבוגד ובעלי בריתו הראקשסה). ישנם גם את סגנונות המשנה, אבל הם אף פעם לא אושרו על ידי מכשפי החוף (בניגוד לסגנונות האסורים, אותם מכשפי החוף אישרו ואף פירסמו הצהרה על זה). מהסיבות הנ"ל הוספת סגנון לחימה למערכה רגילה (אני אישרתי את סגנונות המשנה לדוגמא בעולם שלי) הינו בעייתי.
אני מעדיף שתהפוך את אומנויות הלחימה לכשרונות סגנון, יהיה יותר פשוט, יעיל ויעזור יותר לפרוייקט.

כבר הובהר שכשרונות סגנון חזקים מדיי בהרבה...
כשרונות טקטטיים, אם תשים לב, לא שווים גרוש כשהם לבד- מה הם עושים? נותנים לך לבצע בדיקת זריזות כדי להוציא את היריב משיווי משקל לאחר שהוא מפספס התקפה מזדמנת? זה לא שווה כלום לבד! אבל כשיש עוד שניים שלוש כאלה שבאים גם הם לאחר מקרים לא שכיחים ביותר זה כבר יכול להיות טוב בשימוש נבון....

אבל סגנונות הלחימה האלה! כול יכולת בפני עצמה היא כמו כשרון יעיל מאד! בוא ניקח את סגנון הנמר- הסגנון הכי מאוזן- הכפלת הקפיצה שלך! זה שווה כשרון רגיל!, היכולת לגרום נזק חותך בהתקפות לא חמושות, גם זה שווה כשרון! ואני מצטער אבל היכולת השלישית שווה עוד יותר מכשרון!

אני אומר שניצור כשרונות א"ל, ונמשיך בדרך הרגילה של עצי כשרונות כש נגיד יהיה 3-4 כשרונות שאחרי הא"ל יהיה כתוב בסוגריים שהם שייכים לסגנון הנמר, ובדרישות הם יבקשו כשרונות נמר אחרים....

אוקי, הנה ניסיון לכישרונות אומנות לחימה. כולם(פרט לדרקון, לשור ולטיגריס) מיועדים לדרגה 6.

טופר עכברוש
כאשר אתה מכה ללא נשק, אתה מסוגל לגרום למחלה אצל קורבנך.
דרישות:אגרוף הלם, תה"ב +4, לחימה מסוגננת
תועלת:כאשר הדמות פוגעת ביריבה בעזרת מכה ללא נשק, על הנפגע לבצע הצלת קשיחות(ד"ק 10+ חצי דרגת הנזיר+ מתאם החוכמה של הנזיר) או לחלות בקדחת זוהמה. השפעות המחלה, וכן כל דבר אחר זהות למחלה עצמה(לפרטים ראה מש"מ) פרט לנזק התכונות, שהוא 1ק3 זריזות ו1ק6 חוסן. כל שימוש בכישרון זה עולה שני שימושים יומיים באגרוף הלם(או אחד, אני לא סגור)
טכניקת גוף שור
אתה מסוגל להיכנס לטראנס גופני מדהים ולהפוך לעמיד כשור.
דרישות:הצלת קשיחות בסיסית +6, חוסן 13, קשיחות רבה/עמידות
תועלת:כפעולה רגילה שאינה מעוררת התקפות מזדמנות, הדמות מסוגלת להיכנס ל'טראס השור'. טראנס השור מעניק לדמות תוסף מוראל +4 לחוסן, וכן גם את השפעותיו של הכישרון 'מת לחיות'. הטראנס נמשך 3+מתאם החוסן החדש סיבובים. כל שימוש בטראנס השור עולה שלושה(או שני) שימושים באגרוף הלם.
אגרוף טופר טיגריס
במהלך התקף זעם איום, אתה הופך אגרופים לטפרים.
דרישות:תה"ב +6, התקפת עוצמה, כוח 15+
תועלת:כפעולת תנועה המעוררת התקפות מזדמנות, הדמות יכולה להיכנס למצב הנקרא 'טיגריס רוחני'(רב תודות לפלאפי). במהלך מצב זה, כל ההתקפות ללא נשק של הדמות גורמות 1ק6 נזק נוסף, היא זוכה לתוסף מוראל +1 להתקפות ללא נשק, הנזק הנגרם על ידי מכות ללא נשק הוא חודר וחותך, והיא זוכה ביכולת התפיסה המשופרת. מצב זה נמשך 3+מתאם החוסן של הדמות סיבובים. כל שימוש בכישרון זה דור הקרבה של שלושה(או שני) שימושים יומיים באגרוף הלם.
רגל ארנב
הדמות נעשית גמישה ומהירה כארנב.
דרישות:הצלת תגובה בסיסית +5, זריזות 13+, תגובות קרב
תועלת:הדמות זוכה בתוסף +1.5 מ' למהירותה. אחת ליום, היא יכולה להעניק לעצמה תוסף חמיקה +2 לדרג"ש ותוסף העצמה +2 להתקפה ללא נשק, למשך 3 סיבובים. לא ניתן לפצל את ההשפעות.

זה מה שיש לי בנתיים. מחר יבואו הדרקון(כדורי אש תופת :twisted: ), הנחש(רעל והיאבקות), הסוס(מהירות על טבעית), העז(התקפות הרסניות), הקוף(היעלמות וצללים), התרנגול(התקפות מוות ואימה), הכלב(עוד לא החלטתי) והחזיר(גם עוד לא)

מעולה, את הארנבת פחות אהבתי, וגם את הטיגריס (אחרי הכול יש כבר נמר...)
אבל השור מעולה! וגם העכברוש... (אולי כדאי שתהיה דירשת פלאף/תיאור לזה שאומן הלחימה ינשוך את היריב! XD)

בקרוב- הצרצר (מפחיד :gah: ),התועלת המתפתלת, דגנון התמנון (יותר מדיי ידיים! ווי :cthulhu:), חיפושית הקרנף (נחשו :bang: ), פרפר (קלילית ותנועה :roll:), העכביש (במילה אחת- קורים), העקרב (רעל+קאטארים :D )

בנוסף- לכול אחד יצורף מקצוע יוקרה בעתיד הלא רחוק בכלל (כולם כתובים על דפים... אני רק צריך להעלות למחשב)

זכור לי משהו בסגנון של :"זה הזמן להרוג!", איזה תיאור של חיפושית הקרנף.
זה יהיה פרויקט החרקים שלך, לא? מחכה לו בקוצר רוח.
בקשר לכשרונות, הם מאוד חמודים, אם תוסיף תיאור על מישהו שמשתמש בהם, זה יהיה אדיר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה