• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

קבוצה מטורפת

מאנצ'קינים לא אוהבים קרבות - הם אוהבים לשבור את הדלת, לנצח את המפלצת ולקחת את האוצר.

יש איזו משוואה מוטעית של קרבות מול "חידות", ושצריך יותר חידות בשביל העמקת משחק התפקידים - אבל חידות שצצות משום מקום ולא קשורות לכלום גם הן לא ממש תורמות הרבה.
למבוך מלא בחידות ומלכודות כמו ב"גוניס" יש הגיון עלילתי, אבל להיכנס למרתף במבשלת-בירה ופתאום למצוא שם אריה כחול ששואל אותך שאלות שהועתקו מהספר הישן והמעצבן "מתמטיקה מבדחת" (אם תמצא אותו בבית של מישהו, דע שאביו היה חנון בסיקסטיז, רק שאז קראו לזה "זיגי") זה לא הרבה יותר אמין מאשר להיכנס למרתף במבשלת-בירה ולמצוא שם אריה כחול שמתקיף אותך.

קרב טוב יכול להיות מלא תיאורים, מתח ומשחק דמות. מה שכן, קרבות מנצ'קיניים יהיו מרובים יותר, נטולי אמינות עלילתית, ויסתיימו בניצחון הדמויות על מפלצות מגוונות יותר ויותר. על "הרפתקת השושנה המ*דיינת" כבר שמעתם?

מנזר החשיש הייתה הרפתקה שאני כתבתי, בעוד ש"השושנה המ*דיינת" הייתה הרפתקה שכתב והריץ נער שענה לכינוי "גיז'רוני" (הלחם של גישרוני על שם הגשר שבשיניו, יחד עם גיז' שזה מטומטם בגרוזינית, כמו "גיז'י צרוחה" - פרה מטומטמת, או "גיז' מיימוני" - קוף מטומטם)

ההרפתקה הייתה מורכבת ממסדרון ארוך, בו ניצבו מפלצות מחוברת השה"מ האדומה, בסדר אלפביתי ותקפו את הדמויות בזו אחר זו (וכשמתו השאירו חפצי קסם וזהבים), כשבסוף היה חדר ענק בו נמצאה שושנה ענקית, בצבע ורוד ועם ריח של זיעה ושתי ידיים שעירות, שתפסה את הדמויות, ביצעה בהן מעשים מגונים קשים, וטילפרטה אותן ליבשת אחרת.

אני אישית לא רואה שום קשר בין קרבות למאנצ'קיניות, אפשר להיות מאנצ'קין בלי הרצון לקרבות ורק עם הרצון להתחזק...(למצוא כל הזמן אנשים שמביאים לך חפצים קסומים פלוס 5000 להתקפה בלי להשתמש בה כי כולם מפחדים ממנו...)

אור-ניומן אמר/ה:
אני אישית לא רואה שום קשר בין קרבות למאנצ'קיניות, אפשר להיות מאנצ'קין בלי הרצון לקרבות ורק עם הרצון להתחזק...(למצוא כל הזמן אנשים שמביאים לך חפצים קסומים פלוס 5000 להתקפה בלי להשתמש בה כי כולם מפחדים ממנו...)

כדי להתחזק, צריך לעלות דרגות. כדי לעלות דרגות, צריך נק"נ.
למפלצים יש תג מחיר בנק"נ על התחת.
מ.ש.ל

zalmor אמר/ה:
יש מספר דרכים להתחזק לא רק לעלות בדרגות זה להתחזק אלא גם קבלת חפצים

וחפצים מוצאים על מפלצות. למפלצות חזקות יש חפצים שווים. כדי לקחת חפצים חזקים, צריך לנצח מפלצות חזקות. כדי לנצח מפלצות חזקות, צריך דרגות. בשביל דרגות צריך נק"נ. כשמנצחים מפלצות חזקות, מקבלים גם נק"נ.
מ.ש.ל

ran-newman אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
אני חייב לחלוק עליך. חפצים קסומים לחוד ודרגות לחוד, המאנצ'קין יסתפק בכל אחד בנפרד.

שכחת לציין בהגדרות המאנצ'קין "אוהב לאונן תוך כדי מחשבה על מה שהלוחם השולת!!1 שלו עושה עם האלפית החטובה"

בקבוצת המו"ד הראשונה שלי, לפני יותר מעשר שנים, היה טיפוס ששיחק קוסם, שהיו לו שתי מטרות בחיים:
1) לרשום את כל הלחשים בחוברת בספר הלחשים שלו.
2) לבצע אקט מיני בכל המפלצות בחוברת השה"מ.

תראה סיפור מוכר, שבהחלט ניתן להכניס אותו למשחק של מו"ד (אם הוא לא היה כזהמוכר אז היה יותר טוב להכניס אותו). המלך ארתור איפה הוא השיג את הרב שלו? אז מאותה דוגמה אתה רואה שאתה לא חייב דווקא הרוג מפלצות בשביל חפצים טובים. אבל אין ספק שיותר הגיוני שהם יהיו אצל מפלצות.

zalmor אמר/ה:
תראה סיפור מוכר, שבהחלט ניתן להכניס אותו למשחק של מו"ד (אם הוא לא היה כזהמוכר אז היה יותר טוב להכניס אותו). המלך ארתור איפה הוא השיג את הרב שלו? אז מאותה דוגמה אתה רואה שאתה לא חייב דווקא הרוג מפלצות בשביל חפצים טובים. אבל אין ספק שיותר הגיוני שהם יהיו אצל מפלצות.

אם לא הבנת, אז אני בהחלט נגד לחלק חפצי קסם ולצוד מפלצות.

כף-האווז, אתה רוצה להגיד לי שאתה לא נהנה מקרבות? קרבות זה חלק מהכיף במבוכים ודרקונים(גם עם לא חלק גדול)ומשחק בלי קרבות באמת יכול להיות משעמם מאוד גם עם אתה לא מאנצ'קין לפי תענתך,

אור-ניומן אמר/ה:
כף-האווז, אתה רוצה להגיד לי שאתה לא נהנה מקרבות? קרבות זה חלק מהכיף במבוכים ודרקונים(גם עם לא חלק גדול)ומשחק בלי קרבות באמת יכול להיות משעמם מאוד גם עם אתה לא מאנצ'קין לפי תענתך,

קרבות הם מעניינים כשהם עשויים טוב. הקרבות בנוסח עדות המאנצ'קינים אינם מעניינים במיוחד, ומזכירים יותר את "מבוא לסטטיסטיקה" שלמדתי בשנה השנייה באוניברסיטה. מה כזה כיף בלחסר נקפי"ם עד שיגיעו לאפס?

כף האווז אמר/ה:
zalmor אמר/ה:
יש מספר דרכים להתחזק לא רק לעלות בדרגות זה להתחזק אלא גם קבלת חפצים

וחפצים מוצאים על מפלצות. למפלצות חזקות יש חפצים שווים. כדי לקחת חפצים חזקים, צריך לנצח מפלצות חזקות. כדי לנצח מפלצות חזקות, צריך דרגות. בשביל דרגות צריך נק"נ. כשמנצחים מפלצות חזקות, מקבלים גם נק"נ.
מ.ש.ל

ופה נעוץ ההבדל המהותי בין המאנצ'קין לבין סתם פאוור גיימר. המאנצ'קין מתחיל עם חפצי הקסם, ללא להרוג שום מפלצת. למאנצ'קין כוח המצאה אדיר, שגורם לו לקבל MINIWAND מבלי לשחוט אפילו גובלין.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה