• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

קאלי אוורסטר - צבא העריץ הנורא מהמדבר [פרויקט דון-ארגונים]

למה אתה חושב שבן מלוכה או דיקטוטור כול שהוא צריך להיות חזק יותר מהסגנים שלו ושומרי הראש שלו? אני אומר שד"א 7 מקיסמום 8 לעריץ כזה זה מצויין, לא צריך יותר.
תזכור שכול המערכת הזאת לא בנויה לדמויות מעל דרגה 9-10... זה לא הנשגבים שאם יש צבא המפקד שלו חייב לבהיות יותר חזק מ90% מחיילי הצבא... זה קצת יותר ריאליסטי לעולם שלנו, שבו חייל בדרך כלל יהיה יותר מיומן בקרב מהמפקד הגבוה (לא מהמפקד בשטח).

עכשיו,אני אתן לך קונספט (ואני אנסה להשאיר כמה שיורתר מהאספקטים ששמת במקורי, כמו עיניין הדרקון, השירינות הנעים וכו'), ותגיד לי אם אתה יכול לעשות מזה משהו טוב מה דעתך?

לעריץ יש כדור בדולח אפל שבעזרתו הוא בנה צבא גדול של שיריונות מונפשים כדי לחצות את המדבר (כי הם לא צריכים מים ואוכל), ולשם כך הוא שיעבד את עמי אזור לבניית השיריונות (אפשר ללכת על הקטע שהוא כישף את רגליהן כך שיהפכו לרגלי שיריון מברזל וישמעו לפקודותיו כמו במה שכתבתי על הגובלינים שחורי הבוהן). בדרום קם צבא אדיר תחת שם לגיון הביזון הכחול, שאומן במיוחד לחצות את המדבר. אבל החציה הייתה קשה יותר מהערכות הטקטיקנים של הממלכה, והצבא נשחק מאד בדרך, והגיע לקצה המדבר בחצי מגודלו המקורי. הקרבות הקשים ניתשו, והליגיון החזיק מעמד רק תודות למאות העבדים ששיחרר ואשר חלק גדול מהם עזר לו בקרובות נגד העריץ, אך שעה שהליגיון הכחול מנותק מאספקה ושחוק מהמדבר מתפרק לאט לאט הדבר רק דחה את הקץ, ואז כשנראה היה שהמצב אבוד, הצליח צבא הביזון להשמיד את הכדור אך תוך כדי כך שיחרר (או שהמכשף שיחרר) כוח שזירז את תבוסתו ושאריות הצבא ברחו למדבר, אם כי כעת קצב בניית האוטומטונים נעשה איטי עד כדי כמעט חוסר תועלת,(ללא הכדור) כך שפלישה לדרום תוכל להיתרחש רק עוד שנים, כעת האוטומטטונים שנשארו משמשים כחוד חנית של צבא העריץ, כנוגשי העבדים וכשומרי ראשו הנאמנים ביותר
זה שומר על האיזון במערכה לפי דעתי ככה שהמצב יהיה קפוא.
שים לב, כמעט תמיד במשחקי/ספרי פנטזיה, יש מצב כול שהוא, קפוא שאחד הצדדים במשחק מפר (בגדול או בקטן, זה תלוי בדרגת הדמויות). כלומר, יש מצב קפוא שעומד על איזון עדין יורת או פחות, ואז מישהו רע מפר את האיזון והדמויות צריכות לתקן את זה, או שהמצב הקפוא הוא לא כולכך טוב, והדמויות הן אלו שמפרות את האיזון על מנת לשפר אותו.
צריך לתת מצב כזה כשבונים יחסי כוחות גדולים, כיוון שרק אז יש אפשרות לבצע שינויים בידי דמויות לא אפיות והמשחק יכול להימתח על פני הרבה דרגות. (כי בינינו, מה הבעיה לחזק את האוייבים הראשיים כשמדוןבר בדמויות בדרגה גבוה, אבל זה די קשה להחליש ממלכה שלמה מבלי לפגוע בעלילה ובהיגיוניות שלה, כשמדובר בדמויות בדרגה נמוכה).

ועוד משהו, שים לב, עולם נחמד ובעל קונספט מעניין- איי הסערה, שנינו נסכים שהעולם הזה בנוי טוב מבחינת יחסי כוחות (לפחות, גם אם אתה לא אוהב אותו אני לא חושב שמישהו יכול להכחיש שיחסי הכוחות שם בנויים טוב). בעולם הזה, האשף הכי חזק באי צור, (האי הכי גדול בעולם) הוא בדרגה 16! האשפים היחידים שחזקים ממנו, נמצאים עמוק באקדמיית הכשף ולא יוצאים משם אלא לשם מחקר.
ככה זה אין מה לעשות, מעל דרגה 15, הדמויות הן משהו אפי אגדי וענק שכולם מכירים בעולם.

תראה: המצב יהיה קלישאתי בטירוף. יש כת רעה, היא חסרת תועלת והיא סתם בשר תותחים עם תיאור מעניין, בואו נביס אותה. זה מ - ש - ע - מ - ם. לשם כך בניתי את הארגון הקיסרי - הוא עומד לנצח. הוא נמצא במצב תיקו לא קפוא בכלל עם שאר העולם, ואם המצב הזה ימשיך ככה, הוא ינצח בצורה ברורה. אבל :!: ויש אבל, השילוב של הדמויות במערכה יהיה קקושר או לא קשור לסירוגין - דמויות חלשות לא ידעו שהארגון ינצח. הן יכסחו את הזרוע הספיציפית שלו באיי הבהאמה, אבל לא ידעו שהוא התחפר שם עמוק מכדי שיוכלו לעקור אותו. מצד שני, דמויות חלשות יוכלו להצטרף לארגון בלי לדעת על דרכי הפעולה [על המניעים הן תדענה גם בדרגה הראשונה], ולעזור לו במאבקים הקטנים, כשבעצם המאבקים הקטנים האלה לא עוזרים יותר מדי. אבל הדמויות החלשות לא ידעו על כך, משום שזה לא חשוב להן. דמויות חזקות יעשו בדיוק את ההיפך. דמויות מתנגדות ילכו כדי לרצוח את ראשי הארגון ואת תומכיו, לפעול בעוז נגד הצבא המשולש וחלקן יתעמתו ממש עם המנהיגים האפיים. דמויות תומכות, בניגוד גמור למתנגדות, יהוו חלק מהמנהיגות הזוטרה/הגבוהה ויבלו זמן בחיסול מתנגדים, בריגול ובפעולות צבאיות נגד הקוסמים הארורים.

ואתה יודע מה היה הקטע? הקטע היה שלמרות שהארגון הוא "אפי" ו"קוסמי", כל דמות תוכל להרגיש שהיא עושה משהו בתוכו. כל שחקן יהנה מהמשחק משום שלכל דרגה יש את השילוב שלה בארגון או נגד הארגון. בארגונים אחרים, לא יכול להתקיים מצב שבו דמויות חלשות/חזקות מוצאות את מקומן בהרפתקה עם הארגון.

אני ניסיתי ליצור ארגון שהוא לא "רגיל". ניסיתי ליצור ארגון שמתשלב יפה בכל מקום - זה לא ברור אם המניעים שלו צודקים, וזה בכלל לא ברור אם הוא עומד לנצח [הוא יכול]. ניסתי ליצור ארגון שמתאים לכל דמות, בכל מצב. ניסיתי ליצור ארגון לא קלישאתי, ו... ובכן, הגעתם למסקנה שארגון כזה לא מתקיים בעולם שבו יש הרבה קסם או שיש נוכחות אלוהית מורגשת, משום שהוא מערער עליהן. אמרתי כבר אלף פעמים שלערער על משהו קיים דווקא יכול להיות מעניין, אבל אתם?

אם אתם יורדים לסוף כוונתי, אתם דורשים דברים ממוקדים מדי. טווח דרגות X משך Y קונספט Z. זה בסדר, אבל כשמערבבים אותם ביחד? זה יוצר הרפתקה, חבר'ה, לא ארגון.

אפשר לנעול, באמת.

זה לא יוצר הרפתקא,זה זה יוצר מערכה (או מיני-מערכה במקרה הזה), ממש כמו המערכה המצרית שהייתה פעם.
מדובר על מערכה בסגנון המערה הפרוע, לדמויות בדרגות 5-10 (זה הדרגה הממוצעת של הרפתקאן בעולם הזה) ומתרחשת במדבר עם ההיסטוריה שדון כתב.

הבעיה שלמה שאתה יצרת, זה אל שהוא לא מגניב בפני עצמו, הוא סבה, הוא פשוט מכריח את הדמויות לעסוק במה שכתבת!
חזירי הפרא לא מחייבים כול הרפתצקאה לכלול אותם יורת משמועה על שודדים שחיים באזור, גם השבטים הגובלינ-אינדיאנים, והשבטים הגובלינ-בדואים שנודדים בטריטוריות שלהם במדבר, ובטח ובטח הדרווישים המסתוריים שחיים בגפם במדבר הפתוח. השיריפים אומנם טיפה מחייבים אבל שוב, גם הם יכולים לזכות להיתעלמות.
צבא אדיר וענק שיכול לפלוש ולהשמיד הכול בכול רגע, קצת קשה להיתלעם ממנו.
דון כבר הבין את זה, ולכן ביקש מאנשים ליצור דברים שקשורים.

אז אולי ניצור עולם מערכה מתאים? כמו הפרויקט המצרי?

אבל זה מה שאנחנו יוצרים, רק דרך האירגונים כי זה המטרה של הפרוייקט, מעין 4-5 אירגונים וכתות שיבנו דרך הרקע שלהם עולם אחד הגיוני שקשור אחד לשני. אסור לאף אירגון לסרס היתפתחתות של אירגונים אחרים שעתידים לבוא, וכול אירגון צריך להיתחשב באירגונים הקודמים.

עברתי על זה ברפרוף וקראתי בעיקר את הקונספט. אם אתה רוצה לעשות מזה עולם אחר ונפרד משל דון - מצויין. אם אתה רוצה לחבר את זה לארגון של דון - ממש לא טוב לדעתי.
אני מניח שכבר כתבו את זה (דון ועידנש) אבל אני אנמק:
הארגון של דון חי במערב הפרוע, במדבר. באיזור כזה אני מצפה למצוא דמויות ברמה בינונית שחיות לבד או בכנופיות קטנות. המנהיגים האגדיים (הפושע השולף הכי מהיר, השריף המפורסם) טיהיו ברמות של קצת יותר מ10 (מקסימום 15, בהגזמה). אין שום כוח גדול ומשפיע, רק כוחות קטנים עם השפעות נקודתיות. חוץ מזה, הקסם נדיר. שום מפלצות גדולות וצבאות מונפשים ענקיים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה