• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פרירן, המלצה נלהבת

אם אתם אוהבים סיפורים מבוססי dnd אבל גם מחפשים משהו קצת יוצר מיוחד ויפה מסתם טיול סתמי של לחימה בדרקונים, אני ממליץ בחום על פרירן: מעבר לסופו של המסע.

הסדרה מספרת על אלפית בשם פרירן, שלאחר שהחבורה שלה הביסה את מלך השדים פגשה אותם שוב, אחרי 50 שנה, כדי לראות איך הם הזדקנו, כי מבחינת אלפית 50 שנה זה לא כל כך הרבה. לאחר שהימל הגיבור של החבורה נפטר בשיבה טובה, היא מתחילה להתחרט שלא העבירה איתו מספיק זמן. לפני שחבר נוסף שלה מהקבוצה מת, הוא מצליח להפיל עליה שולייה בשם פרן, וביחד איתה פרירן יוצאת למסע חסר כיוון לכאורה כדי להכיר טוב יותר את המין האנושי.

10 הפרקים הראשונים הם מהיפים והעמוקים ביותר שראיתי אי פעם, ובאמת מצליחים להיכנס ללב בצורה יוצאת דופן. אחר כך (בעיני) יש נפילה קטנה (אפילו שזה עדיין טוב) עד פרק 24, שם הסדרה חוזרת להיות יצירת מופת. העונה השניה יוצאת כרגע, ונראית בינתיים מבטיחה במיוחד.

בעיני הסדרה לא רק גאונית אלא גם ממש מסייעת לצורך שמירה על שלווה במצב הנוכחי, ובכללי היא בנוסף לסדרת פנטזיה אחת מסדרות העזרה עצמית הכי טובות שיש.

אני באופן אישי לא מכיר הרבה מקומות לצפות בה, מלבד אתרים פיראטיים, שאני לא רואה לנכון לשלוח קישורים שלהם כאן.

אפשר לצפות בפרירן דרך Crunchyroll

זו באמת סדרה מדהימה. ואדפטציה מדהימה במיוחד (כמעריץ נלהב של המנגה) הרבה מהסדרה מזכיר את שר הטבעות מבחינת הוייב.
זו סדרה על המסע, ועל איך פעולות פשוטות יכולות לשנות את החיים של אחרים לטובה דורות קדימה. על המשמעות של להיות אנושי, על לאהוב ולאבד, והאם זה עדיף על פני לא לאהוב בכלל.

וזו סדרה שפוגעת חזק יותר ככל שמתבגרים.

גם מבחינה טכנית, היא מצוינת. מוזיקה מדהימה של אוון קול, עם אנימציה ואמנות מדהימות. הסדרה לא רצה, אבל כשיש אקשן היא יודעת לעשות אקשן. הדיבוב הוא אחלה גם כן, למרות שאני מעדיף את המקור ביפנית.
היא גם מתעלמת באלגנטיות מהמון מהדברים היותר מוזרים או מגעילים של אנימה. אין בה מיניות או החפצה או משהו כזה, והיא לגמרי מתאימה לכל הגילאים בלי לרדד את עצמה בשום צורה.

העונה השנייה בדיוק הסתיימה, (רק 10 פרקים, אחרי 24 של העונה הראשונה) והוכרזה עונה שלישית שתצא באוקטובר 27, שתהיה אדפטציה של הארק הטוב ביותר במנגה. אני מצפה לזה בקוצר רוח.

העונה השנייה בדיוק הסתיימה, (רק 10 פרקים, אחרי 24 של העונה הראשונה) והוכרזה עונה שלישית שתצא באוקטובר 27, שתהיה אדפטציה של הארק הטוב ביותר במנגה. אני מצפה לזה בקוצר רוח.
מצפה בקור רוח...

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה