• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פיתוח של מדעים מדוייקים בעולם קסום

Ferenheit אמר/ה:
בעולם ללא קסם שלי דרקונים "שחורים" יורקים חומצה (מיצי עיכול חזקים ביותר), דרקונים "ירוקים" משחררים גז כימי רעיל, ודרקונים לבנים (הם באמת בצבע לבן) אוספים קרח ושלג בפה שלהם ומרססים אותו מטווח קרוב על היריב (אבל אנשים קוראים לזה "נשיפת הכפור").
וכל מה שננסק אמר.
אם כבר בדוגמאות עסקנו, חמשת הדרקונים של ואנור:
1. דרקון השנהב ששוכן בחולות מדבר קלרג. במשך אלפי שנים הוא התרגל לחום רב והחום בגופו עלה עד שהוא מסוגל להמיס חול- אותו הוא מתיז על אויביו.
2. דרקון הגרניט- חי בתוך הר געש פעיל בהרים האדומים. מלבד שכבת גרניט שמכסה את עורו, הוא התרגל לנשום את האדים הרעילים שבתוך הר הגעש- ופה השימוש כבר מובן.
3. דרקון הכפור- חי בפסגות שן-קרח בצפון הקרחות, ובדומה לדרקון הלבן של פרנהייט אוגר קרחן ושלג אותם הוא מרסס.
4. דרקון האדמה שחי במערב, במשך שנים הסתגל לסוגי הצמחים האקזוטים של ארץ זו. שיניו, ציפוריו ואפילו דמו נוטפים רעל וחומצה.
לדרקון החמישי עוד אין לי רעיון, זה יבוא בהמשך (וראוי לציין שיש רק 5 דרקונים יחידים בואנור, והם לא מתרבים).

כמובן שהדרקונים בואנור הם יצורים קסומים, והקסם שלהם טמון, מלבד בצורה החיצונית שלהם, בכך שהם מסתגלים לסביבה שלהם והופכים לחלק ממנה.

Icel אמר/ה:
Ferenheit אמר/ה:
בעולם ללא קסם שלי דרקונים "שחורים" יורקים חומצה (מיצי עיכול חזקים ביותר), דרקונים "ירוקים" משחררים גז כימי רעיל, ודרקונים לבנים (הם באמת בצבע לבן) אוספים קרח ושלג בפה שלהם ומרססים אותו מטווח קרוב על היריב (אבל אנשים קוראים לזה "נשיפת הכפור").
וכל מה שננסק אמר.
אם כבר בדוגמאות עסקנו, חמשת הדרקונים של ואנור:
1. דרקון השנהב ששוכן בחולות מדבר קלרג. במשך אלפי שנים הוא התרגל לחום רב והחום בגופו עלה עד שהוא מסוגל להמיס חול- אותו הוא מתיז על אויביו.
2. דרקון הגרניט- חי בתוך הר געש פעיל בהרים האדומים. מלבד שכבת גרניט שמכסה את עורו, הוא התרגל לנשום את האדים הרעילים שבתוך הר הגעש- ופה השימוש כבר מובן.
3. דרקון הכפור- חי בפסגות שן-קרח בצפון הקרחות, ובדומה לדרקון הלבן של פרנהייט אוגר קרחן ושלג אותם הוא מרסס.
4. דרקון האדמה שחי במערב, במשך שנים הסתגל לסוגי הצמחים האקזוטים של ארץ זו. שיניו, ציפוריו ואפילו דמו נוטפים רעל וחומצה.
לדרקון החמישי עוד אין לי רעיון, זה יבוא בהמשך (וראוי לציין שיש רק 5 דרקונים יחידים בואנור, והם לא מתרבים).

כמובן שהדרקונים בואנור הם יצורים קסומים, והקסם שלהם טמון, מלבד בצורה החיצונית שלהם, בכך שהם מסתגלים לסביבה שלהם והופכים לחלק ממנה.

1. חול "מומס" = זכוכית
2.נגיד...
3.השלג לא יימס בפיו?
4.איך הגענו לרעל וחומצה מתיאור כל-כך מרגש על צמחים אקזוטיים ויפים?
5.אני לא רואה דרקון חמישי בדבריך או בדברי פרנהייט...

חול מומס הוא לא זכוכית. זכוכית זה מעין תערובת של כמה סוגי חול שהתיכו אותם (לא המיסו מכיוון שחול הוא מוצק.. אביב אני מתפלא עליך, אתה הרחבת כימיה), ואז מיצקו אותם במהרה. כל שאר התופעות פיזיקליות למדי ואפשריות, הבעיה האמיתית היא הפיזיולוגיה של הדרגון והעובדה שהכנפיים שלו לא יכולות לשאת את משקלו

doctor wang אמר/ה:
חול מומס הוא לא זכוכית. זכוכית זה מעין תערובת של כמה סוגי חול שהתיכו אותם (לא המיסו מכיוון שחול הוא מוצק.. אביב אני מתפלא עליך, אתה הרחבת כימיה), ואז מיצקו אותם במהרה. כל שאר התופעות פיזיקליות למדי ואפשריות, הבעיה האמיתית היא הפיזיולוגיה של הדרגון והעובדה שהכנפיים שלו לא יכולות לשאת את משקלו

בגלל זה רשמתי "מומס" , כי זה לא באמת מומס. ד"א- חול נוצר על ידי חום, אין שום התכה והצקה ( :lol: ) .
למשל-פעם הייתי בים, והסתכלתי על החול החם, וראיתי שם חתיכות קטנות של זכוכית.זכוכית נקייה ויפה.
חיפשתי וחיפשתי שאריות של בירה ולא מצאתי! והינה ההוכחה שלך! :)

אז אתה לא חיפשת מספיק טוב, אולי סתם לקחו את הבקבוק. זכוכית נוצרת בהתכה מהירה וצינון מהיר, וחול הוא SiO2 ולא נוצר מחום אלא נוצר בתהליך יצירת כדור הארץ

הזכוכית הנפוצה עשויה מתרכובת של חול (SiO2) עם נתרן (Na) או שאר המתכות האלקאליות. כמובן שיש עוד מרכיבים, אבל בזכות המתכות האלקאליות אנחנו מקבלים דרגות שונות של גמישות וחוזקה. לדוגמא - זכוכית שנעשתה עם שכבת אשלגן (K) היא חזקה הרבה יותר מאשר זכוכית שמורכבת מנתרן.

Dragon_Master אמר/ה:
1. חול "מומס" = זכוכית
2.נגיד...
3.השלג לא יימס בפיו?
4.איך הגענו לרעל וחומצה מתיאור כל-כך מרגש על צמחים אקזוטיים ויפים?
5.אני לא רואה דרקון חמישי בדבריך או בדברי פרנהייט...

1. (וואנג, אני משתמש במונחים נכונים רק שאני זוכר או שיש מבחן!) הזכוכית היא זכוכית רק אחרי שהיא התקררה. כל עוד הצורן חם הוא יכול לעשות דברים לא יפים.
3. למה שימס? כבר אמרנו שהדרקונים מסתגלים לסביבה בה הם חיים. אין מניעה שבתוך גופו משל דרקון הכפור תסרור טמפ' של מתחת לאפס.
4. אקזוטי= לרוב רעיל. דרקון שצריך לגדול בסביבה בה רוב הצמחים יהרגו אותו מפתח או חסינות לעניין או נשק טבעי יעיל מאד.
5. תקרא שוב: "וראוי לציין שיש רק 5 דרקונים יחידים בואנור, והם לא מתרבים".

לפי בקשתו של 'אייסל', אנסה להציג את עיקרי הדברים לגבי העולם שלי:
טטה (TETE) היא לולאת מוביוס כלומר אינסופית אך עם זאת בעלת שטח מוגבל* כשאדם יכול להיכנס לאחד ה-"קצוות" שלה ולהופיע בקצה אחר שלה. כוונתי היא למישור הנגלה שהמינים החושבים של טטה מגדירים אותו כ-"מציאות" (המישור הנגלה מקופל בלולאות גדולות יותר).
טטה עצמה היא גוף בעל גבולות מוגדרים בתוהו המקיף אותה מכל עבר ומאיים על עצם קיומה העדין של טטה בלי הרף. חליפות היום והלילה בטטה הם התוצאה של הדינמיקה המורכבת בין התוהו לסדר; שהתוהו פורץ את גבולות הקיום, לילה יורד על טטה. כשהסדר מושב, אור היום עולה*. המינים החושבים זיהו בחליפות היום והלילה סדירויות בנות קיימא המאפשרות, הלכה למעשה, למדוד את מעבר הזמן במישור הנגלה. מקור האור הוא במרכז העולם, בחלקו הזעיר ביותר, אך מעטים מבני המינים החושבים מודעים בצורה מלאה לעובדה הזאת.

*מדובר בשטח עצום, בכל אופן.

*אני מתייחס למילה "אור" בהכללה. הכוונה היא לאנרגית הקיום הבסיסית של טטה המתבטאת הן כאנרגיה צרופה והן כחומר צרוף. גם בשעות הלילה טטה מוארת אך בצורה שונה מביום.

א'. הלדין יש לך עולם מגניב. ^_^
יש מצב שאתה מפרסם אותו פה?

ב'. וואנג, אם אני לא טועה, זכוכית היא לא בדיוק מוצק. וגם לא נוזל...
אלא משהו באמצע... =\

הכתובת היא http://www.the-orc.com/network/odwin/

אני תמיד שמח לביקורות ענייניות.

לדוקטור וואנג, כמדומני, 'אייסל' מדבר על הזכוכית, כשהיא חמה, ולא כשהיא קרה. כל עצם מוצק
, אם יחממו אותו מספיק, יהפוך לנוזל בשלב מסוים (להוציא כמה יוצאי דופן שידלגו על שלב ויהפכו
לגז; זכוכית אינה אחת מיוצאי דופן אלו).

אם אני לא טועה, זכוכית בטמפ' החדר היא באחד משלושת מצבי הצבירה שאינם גז, נוזל או מוצק. מוצק אמורפי או משהו כזה (יש לזה שם יותר מדעי, אבל זה ממש לא התחום שלי).

זכוכית היא נוזל (צמיגי) בטמפ' החדר למיטב ידיעתי. אפשר לראות בחלונות ישנים מאוד שהם דקים למעלה ורחבים למטה או אפילו ממש חורים בחלק העליון של מסגרת החלון במקום שבו הזכוכית נזלה למטה כולה.

Wood-Elf אמר/ה:
א'. הלדין יש לך עולם מגניב. ^_^
יש מצב שאתה מפרסם אותו פה?

ב'. וואנג, אם אני לא טועה, זכוכית היא לא בדיוק מוצק. וגם לא נוזל...
אלא משהו באמצע... =\
זכוכית היא חומר מוצק, אבל אם רוצים להיכנס לרמה מולקולרית, היא שמרה על חלק מתכונות הנוזל שלה.

מכירים את בלוני ההליום האלו? ככה דרקונים עפים.
למה הם צריכים כנפיים גדולות כל כך? כדי שיוכלו לנווט טוב (ע"י ריכוז הליום במקומות שונים בכנף)
הרעיון שלכל דבר יש מטרה, וזה הכוח המניע אותו נשמע לי רעיון ממש מגניב, אני ממש חייב לנסות אותו פעם...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה