הודעה מסקרנת:
לא בטוח איך/האם ניתן לאכוף… אבל בהחלט Virtue signal
רק שכלי ציור אחרים לא גונבים יצירות שנמצאות תחת זכויות יוצרים ורומסים כך את האמנים שיצרו אותן.AI הוא כלי כמו כל כלי ציור אחר
גם AI לא עושה את זה, הוא עושה את מה שהוא מאומן לעשות.רק שכלי ציור אחרים לא גונבים יצירות שנמצאות תחת זכויות יוצרים ורומסים כך את האמנים שיצרו אותן.
שוב, זה פשוט לא נכון.וכרגע, מה שהוא מאומן לעשות זה לפגוע בזכויות יוצרים.
לא ממש, הטכנולוגיה הזאת זמינה גם בחינם. בכל מקרה ההודעה שלך גם מתעלמת מזה שמי שמשתמש באומנות מכונה בלי touchup של אומן הוא בד"כ מי שהשתמש בסטוק ארט...לכיס של כמה חברות טכנולוגיה
נושא הדיון הוא השימוש של חברה גדולה באמנות כזאת. ובכל מקרה, התהליך שתיארתי קורה בפועל וממנו אגזור את עמדתי בנושא, גם אם אתה מאמין שהוא תהליך שאסור להתערב בו.הוא בד"כ מי שהשתמש בסטוק ארט...
נשמע שאתה יודע הרבה דברים שאני לא יודע, אז פרט, נמק והסבר:נושא הדיון הוא השימוש של חברה גדולה באמנות כזאת. ובכל מקרה, התהליך שתיארתי קורה בפועל וממנו אגזור את עמדתי בנושא, גם אם אתה מאמין שהוא תהליך שאסור להתערב בו.
אני לא כל-כך בטוח. ביולי שנה שעברה הממשלה הבריטית הכריזה על כוונה לחוקק New UK copyright law for AI data mining, שהיה אמור לאשר שימוש מסחרי במידע שמוגן בזכויות יוצרים (עם כמה הגנות למחזיקי הזכויות), אבל הם הודיעו על ביטול בפברואר השנה.בטוח מישהו יעשה זאת, להערכתי מאוד בקרוב.
לצערי נתקלתי בלא מעט טכנופוביה בסגנון של "הנול המכאני ייקח את העבודה לאורגים הגונים" בשיח על בינה מלאכותית בחו"ל, עוד לפני שהשיח הגיע לנושא זכויות היוצרים.על פניו זה נראה כהמשך העימות בין תומכי זכויות היוצרים לבין תומכי הקוד הפתוח. זו באמת שאלה על מה בדיוק מאמנים את האינטלגנציות המלאכותיות הצעירות כך שהאחריות נופלת על המפתחים להחליט באיזה צד של העימות הם נמצאים ולא להיתמם בטענה שהם חייבים לתת לאינטלגנציות המלאכותיות כמה שיותר אפשרויות לאימון כדי שהתוצאה תצא הכי טוב שאפשר. אני לא חושב שמדובר בטכנופוביה אם מדובר בהמשך העימות הנ"ל רק במקום אחר.
לא מזמן האזנתי להרצאה מעניינת ביוטיוב על זיהוי תוכן שנוצר ע"י צ'אטבוטים. אם הפנמתי נכון(תקנו אתי אם אני טועה) התוכנה מנסה לנחש על בסיס מאגר מידע ענקי מה סביר שתהיה המילה הבאה(בפשטות)- היא כלל וכלל לא מובנת על מקוריות. אז קצת מוזר לדרוש ממנה "מקוריות"- אולי המקוריות שלה היא לעשות מיזוג של נתונים/רעיונות שסטטיסטית לא חוזרות הרבה במאגר הנתונים(להוציא טקסט "מקורי" מהבוידעם). קיצר הרעיון הוא לנסות לראות האם התוכנה היא "מקורית": אם לא אז זה רובוט אם כן אז המחבר הוא האדם.עם זאת, מניסיון מסוים עם ChatGPT, הטכנולוגיה רחוקה מלהיות בשלה ורחוקה מלהיות יצירתית. המנוע יודע לכתוב חיבור ברמה של תיכון, עם מבנה פסקה נכון, שזה הישג אדיר, אבל כשניסיתי לייצר (בשביל הניסוי) תכנים של משחקי תפקידים, למשל, הם יצאו דיי בנאליים. המנוע גם יודע לכתוב קוד פייתון בסיסי, אם כי שלא תמיד עובד, ויודע לייצר משחקי תפקידים שלמים אך גם כן, לא יצירתיים מידי.
אני חייבת לציין שהמסגור ( הכותרת שנתת כאן) ממש מכעיסה אותי : מה שהם בחרו לסכם כאן היה " פאיזו עומדת לצד הכותבים והאמנים", וזה נכון - יש יתרון ברור ליצירה של תוכן עצמאי ו... איך נגיד את זה ? חכם.הודעה מסקרנת:
www.chaosium.com