• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עץ מקצועות יוקרה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא sharon
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
המקצועות יוקרה שהעלתם מקודם מאוד מוצאות חן בעניי.. בעיקר הנפח המאגי .
רק צריך לדעת להציב גבולות לדמויות שכאלו שלא יהיה מצב שיהיה חוסר איזון במשחק ובכך הדמות החדשה תיהיה יותר חזקה מדמויות אחרות... ולהציב גבולות זה אומר שלא יהיו להם יתרונות רבים מידי ומעט חסרונות ולא להגזים אם זה... ( לא התכוונתי צפציפית אליכם אלא יותר בכלליות )

הנה המקצוע הגלדיאטורי:

אלוף הזירה:
הפעולה שבקרב, האויבים המגוונים, הקהל האוהד, התשוקה לניצחון, אלו הגורמים להופעת אלופ זירות בקרבות גלדיאטורים ותחרויות מסוכנות- אך מרגשות למיניהן. אלופי הזירה נודדים בחיפוש אחר כבוד והדר בכל מקום בעולם.
בזכות סוגי הקרבות המגוונים שהם עוברים, אלופי הזירה מתמחים במגוון סגנונות לחימה.

דרישות:
תה"ב: 4+
מיומנויות: הופעה(תרגילים בנשק) 8 רמות, תרמית 4 רמות, איום 4 רמות, טיפול בחיות 2 רמות.
כשרונות: רצון ברזל, מיקוד נשק(נשק קפא"פ חד ידי או דו ידני כלשהו).
מיוחד: חייב לנצח בקרב גלדיאטורים ללא שימוש בלחשים.

מאפיינים:
מיומנויות לדרגה: 4+ מתאם תבונה.
מיומנויות מקצוע: איום, לוליינות, הופעה(תרגילים בנשק בלבד), תרמית, זיהוי מניע,קפיצה, רכיבה.
שליטה בנשקים ושריונות: כל הנשקים הפשוטים והרגילים, כל המגינים והשריונות הקלים.
ק"פ: ק10

דרגה-תה"ב-קשיחות-תגובה ורצון-מיוחד
-1-----1+----2+------0+----סגנון קרבות, נשק מוכר
-2-----2+----3+------0+----ללא מורא, תשואות הקהל, כישרון נוסף
-3-----3+----3+------1+----סגנון קרבות, חימה שפוכה 1/ליום
-4-----4+----4+------1+----אלוף ללא עוררין, נשק מוכר
-5-----5+----4+------1+----סגנון קרבות, חימה שפוכה 2/ליום

סגנון קרבות: בכל פעם, אחד מהבאים. יש לענות על הדרישות:
-לחימה כפולה- הכישרון לחימה בשני נשקים או הגנה בשני נשקים, אם כבר יש לחימה.
-לחימה הגנתית- מומחיות קרבית, או, אם כבר יש מומחיות, מוסיף את מתאם התבונה לדרג"ש כמו שנזיר מוסיף חוכמה.
-לחימה מטעה- המחסרים להטעיית יצור מסוג שונה נעלמים, המחסר להטעיית יצור בעל 1-2 תבונה הופך ל 4- במקום . בנוסף, התקפת פתע +2ק6. דרישות: 10 רמות בתרמית, זריזות 14, כריזמה 14.
-הדיפה מכשילה- פגיעה חמורה מאפשרת התנפלות חופשית באותו תה"ב וללא התקפה מזדמנת כנגד הדמות, ולאחר מכל הכשלה ללא צורך בהתקפת מגע.
-פריקה וקטילה- לאחר פריקה מוצלחת, ניפוץ חופשי כנגד הנשק שנפרק, או התקפה נוספת, באותו תה"ב כנגד היריב, עם הנשק שנפרק ממנו, אבל דורש פריקה ביד לא חמושה. דרישות: תגובות קרב.
-לוחמה ברכיבה- רכיבה קרבית, או, אם כבר יש, אז דריסה. דורש 6 רמות ברכיבה וטיפול בחיות.
-הטלת אימה- מאפשר ייאוש יריב כפעולה שוות ערך לתנועה(במקום סיבוב מלא), ותוסף 2+ לבדיקות איום.

נשק מוכר: מיקוד נשק, או שליטה בנשק אקזוטי.

ללא מורא: האלוף חסין לפחד שמקורו אינו לחש או יכולת דמויית לחש.

תשואות הקהל: האלוף זוכה במתאמי קרב הגבוהים ב-1, בנוסף למתאמי הקרב הרגילים של קרבות גלדיאטורים(ראה המדריך השלם ללוחמה, קרבות גלדיאטורים, הקהל).

כישרון נוסף: אחד מהבאים, יש לענות על הדרישות: מיקוד נשק, הטלת כל דבר, החלמה מהירה, קשיחות רבה, תגובות בזק, לחימה עיוורת, מכה משופרת ללא נשק, אגרוף הלם, פגיעה חמורה משופרת, ביקוע, ביקוע אדיר, לחימה מסוגננת, מת לחיות, חמיקה, ניידות, התקפה בזינוק, חבטת מגן משופרת, שליטה בנשק אקזוטי, התנפלות משופרת, הכשלה משופרת, עמידות, סיבולת.

חימה שפוכה: בסיבוב בו האלוף פגע ביריב, ניתן לפתוח בחימה שפוכה. החימה נמשכת דרגת אלוף+מתאם חוסן סיבובים, ומעניקה 4+ לכוח, 2+זריזות, 2+להצלות רצון וקשיחות, 2+ נק"פ זמני/לק"פ.

אלוף ללא עוררין: בזכות אימונים בזירות ממולכדות לסיפוק הקהל, האלוף זוכה בחוש מלכודות 2+ וברתיעה.

בקשר לטלפטיה וטליקנזיס,צודק( :oops: ) והמקצוע שהכנת ממש יפה למרות שאצלי היו כמה דברים שונים. ועוד משהו:אני מכין מקצוע של מכשף בעל יכולות התגנבות והסתננות(הכלאה בין מכשף\גנב\נינג'ה) ואין לי רעיון לשם,מקווה שתעזרו

כאוס

יצרתי עוד מקצוע יוקרה:
מהנדס מכונות
מקצוע יוקרה זה שמור בדרך כלל לנומים אך ידוע על מיקירים שבהם גמדים ובני אנוש נחשפו לעולמם המופלא של מכונות הקיטור, מהנדסי המכונות הם כל אותם אנשים אשר מאמינים כי למדע יש כוח והם מקדישים את חייהם למדע בחיפוש אחר תגליות והמצאות חדשות .

"אך ידועים גם מקרים בהם גמדים ובני אנוש..."

קשה לי להבין למה אנשים מתעקשים לשים סטיגמות קבועות על גזעים מסויימים - ובמקרה המיוחד הזה, אני חושב שבני אדם כבר מזמן נחשפו לזה כבר בעולמנו שלנו, ויותר מפעם אחת. קצת הגיון - למה שהנומים יהיו היחידים שירצו לעסוק בזה ברוב המקרים? מה קרה לבני האנוש המוכרים לנו?

יואה אמר/ה:
יצרתי עוד מקצוע יוקרה:
מהנדס מכונות
מקצוע יוקרה זה שמור בדרך כלל לנומים אך ידוע על מיקירים שבהם גמדים ובני אנוש נחשפו לעולמם המופלא של מכונות הקיטור, מהנדסי המכונות הם כל אותם אנשים אשר מאמינים כי למדע יש כוח והם מקדישים את חייהם למדע בחיפוש אחר תגליות והמצאות חדשות .

"אך ידועים גם מקרים בהם גמדים ובני אנוש..."

קשה לי להבין למה אנשים מתעקשים לשים סטיגמות קבועות על גזעים מסויימים - ובמקרה המיוחד הזה, אני חושב שבני אדם כבר מזמן נחשפו לזה כבר בעולמנו שלנו, ויותר מפעם אחת. קצת הגיון - למה שהנומים יהיו היחידים שירצו לעסוק בזה ברוב המקרים? מה קרה לבני האנוש המוכרים לנו?

פשוט מאוד, זאת לא סטיגמה אלא גנומים לרוב נחשפים לזה ובגלל זה הם נותים לקחת מקצוע יוקרה זה יותר מאשר בני אדם/גמדים שכמעט ולא נחשפים לתחום

שטויות, בני אדם וגמדים נחשפים לתחום בהרבה עולמות מערכה כמעט כמו הננסים.

עריכה:
בעולם מערכה אחד, הגובלינים נחשפים לתחום אפילו יותר מהננסים.

עוד עריכה:
באותו עולם מערכה, נכון שלננסים יש טכנועיר שלמה בתור בירת הגזע, אבל לגמדים יש רובים ולגובלינים יש רובוטים, ספינות אוויר, חומר נפץ וטלסקופים. אגב, הגובלינים הם הגזע מספר אחת במגניבות באותו עולם מערכה(warcraft, למי שעדיין לא הבין).

אני בדיוק באמצע של מקצוע יוקרה-חוקר הקברים:הרעיון הכללי שלו שהוא מקבל הרבה בונוסים בכל מה שקשור במלכודות ובפריצת מנעולים(הוא גם יכול לבחור מלכודת מועדפת).עכשיו הבעיה שלי היא שלא הצלחתי למצוא לו חסרונות אז אני מצפה לתגובות

פרט עליו, כמו שאני פירטתי על אלוף הזירה. אם נראה מה המאפיינים שלו, יהיה לנו קל יותר לאזן אותו. לחלופין- אתה יכול לכתוב עליו פרטים נוסח: "הצלת רפלקס חזקה, קשיחות ורצון חלש, תה"ב בינוני" וכו'.

פשוט מאוד, זאת לא סטיגמה אלא גנומים לרוב נחשפים לזה ובגלל זה הם נותים לקחת מקצוע יוקרה זה יותר מאשר בני אדם/גמדים שכמעט ולא נחשפים לתחום
אין לזה סיבה מיוחדת, פשוט לשאר יש מקצועות שמייחדים אותם, הוננסים מסכנים כאלה אז שמו להם מקצוע כזה, בא לך להיות אלף מהנדס? אין סיבה שלא.

tomer half orc אמר/ה:
אני מהמר שהוא העתיק את כל המקצוע גלדיטור לא יתכן שהוא עשה הכל לבד זה מטורף.
ואם כן כל הכבוד לך הלוואי ויהיו עוד הרבה כאלה.

אם אתה מדבר עליי- המצאתי את המקצוע לבד, אבל אחרי פעמיים שההודעה נמחקה לי, לא כתבתי את כל סגנונות הלחימה שהמצאתי... לפרסם אותם?

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה