נראה לי צריך להעמיק בזה. מה הקשה עלייך להריץ? יכולה לתת דוגמה ממשחק? מה ניסית לעשות ולא הצליח?ומצאתי את עצמי מתקשה להריץ
זה רק מחזק שצריך להבין מה היה הקושי ולא להיכנס רק לשיחה על הסטטיסטיקות של מו"ד ואיך להתמודד איתן (זה גם לא משהו שאני יכול לייעץ עליו הרבה...)אני ניסיתי גם להנחות פלאים כמה פעמים אבל זה לא הצליח להגיע למערכה
אוקי, זה נשמע לי כמו קושי בהתגמשות. רצית להמשיך את הסיפור ההוא, אבל לא היה ניתן בגלל חוסר נוכחות של הדמות המרכזית לסיפור, ולא הצלחת לעבור למוקד אחר. נשמע שזה שיעור ששווה ללמוד (שלא יהיה לך ספק, זאת טעות שעשיתי הרבה פעמים. פשוט למדתי שלפעמים התוכניות הכי מגניבות שלי צריכות להיגנז, כי הן לא מתאימות כרגע למציאות של המשחק).אני יודעת כאירגנתי את הקבוצה היה לי בהתחלה קשה עם אחד הדמויות השחקן ואז ניסיתי לחשוב איך לקשר בין דמות שהיא מאוד שונה יחסית משאר הקבוצה שבסוף נשענתי על פורמט שאהבתי מהדמות שלו והרחבתי אותו ואז היו פעמים שהשחקן לא הגיע ומצאתי את עצמי מחכה מלא זמן כדי שהקבוצה תהיה נוכחת
תראי, חלק מהחוויה המורכבת אבל גם המספקת במשחקי תפקידים זה שהתוכניות שלנו לא יצאו לפועל כמו שתכננו. אפשר להנחות כנגד הנטיה הזאת, ולנסות להחזיר את המשחק (ואת השחקנים) לתוכניות שלנו. אני חושב שזה נתיב שיש בו בעיקר תסכול. החכמה היא לקבל את השינויים שהשחקנים, המשחק, ולפעמים המקריות של נוכחות השחקנים מביאות לסיפור שלנו, ולתת לו לצמוח לאן שהוא יצמח, ויותר לנסות לכוון אותו לדברים מעניינים מאשר לכוון אותו לתוכנית שתכננת מראש.
לגבי הרצון למצוא שותפים לבניית עולם: אולי שווה לך לשחק במשחקים ששמים את יצירת העולם במרכז, כמו השנה השקטה או מיקרוסקופ. יש להם יתרון מובנה נוסף בכך שהחוקים אומרים מה לעשות בכל תור במשחק, ואין בהם צורך במנחה.
עניתי על הקשיים שהצלחתי להבין ממה שסיפרת. לא סיפרת שום דבר על הקושי במבוכים ודרקונים.מקווה שזה הסברים על קשיים של הנחייה שלי מספיק מובנים
את מתכוונת, נניח, שלא מספיק התייחסת לכך שמבוכים ודרקונים עוסק בלצאת להרפתקאות, להתמודד עם אויבים מסוכנים ולמצוא אוצרות?אולי אני לא בטוחה איך להסביר את עצמי אני חושבת שלקחתי על עצמי משהו גדול מבלי באמת לזכור את הדברים של dnd לבד
אוקי. הייתה לך תוכנית גדולה, אבל היה קשה לך להחליט איך לגזור מזה מה קורה עכשיו?כן היה הרפתקה והיו שדים שהיה צריך להתמודד איתם כדי להציל את היבשת האלפית