• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 שאלת הנחייה

יכולה להבהיר את השאלה?

האם הכוונה היא למדריך למנחה מתחילה?
אם כן יש הרבה מדריכים כאלו באינטרנט. בנוסף את יכולה למצוא בכל שיטה שיש פרק בספר החוקים (או ספר בפני עצמו) שהוא ייעודי למנחה המשחק שנותן הדרכה בנושא (למשל המדריך לשליט המבוך עבור d&d).

אם הכוונה היא איך מתחילים להנחות בפועל, אז פשוט צריך לאסוף שחקנים ולהתחיל להריץ משחק. בהתחלה כדאי לדעתי להריץ מודול מוכן של משחק קצר (כך שאת משקיעה רק במיומנות הבסיסית יותר כ game master ולא ככותבת הרפתקאות), לשחקנים שאת כבר מכירה ומוכנים למשחק קצר של סשן-שניים (כך שיש לך כמה שפחות התעסקות כמנהלת קבוצת משחק), עם דמויות מוכנות.

היי Sparks Sparks , אני חושב שהדבר הכי חשוב זה למצוא קבוצה של שחקנים שהם "באותו ראש" כמוך, במובן שהציפיות שלהם מהמשחק, מהקצב שלו, ומהאופי שלו דומות לציפיות שלך.

אחר כך כדאי להתחיל במשחק לא שאפתני מדי מצידך כמנחה. הרפתקה קטנה, בלי עולם מערכה מפורט מדי, עם מטרות ברורות למשחק. כשתראי שהמשחק כבר קרוב להגיע לסיום, תוכלי להתחיל לחשוב על ההרפתקה הבאה של אותן דמויות.

אני יודע שהתנסית בהנחיה כבר כמה פעמים. הדרך להשתפר בהנחיה ולהתקדם בהנחיה תמיד כרוכה בהסתכלות על מה שכבר עשינו וניסיון להסיק מזה מסקנות.

אין דרך אחת להגיע להנחיה, ואנשים יכולים לתת מגוון טיפים מניסיונם, אבל הם (אנחנו) לא יודעים מה הן נקודות הקושי שלך.

אני כן אציין שהכיוון שנרוביאן מציע הוא באופן כללי המלצה טובה להנחיה מתחילה: לנסות ליצור משהו קטן, שלא מנסה להיות הכל במשחק אחד.

אני ינסה להסביר ניסיתי להנחות dnd עם שותף נוסף מבחינת סטטיסטיקות שאני מתקשה איתם

רציתי להנחות מערכה בעולם dnd שהכנתי ומצאתי את עצמי מתקשה להריץ משם השאלה מה אני עושה עם הרצון להריץ ולשחרר יצירתיות מבלי להרגיש את עומס הסטטיסטיקה
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אני ניסיתי גם להנחות פלאים כמה פעמים אבל זה לא הצליח להגיע למערכה

עריכה אחרונה:
ומצאתי את עצמי מתקשה להריץ
נראה לי צריך להעמיק בזה. מה הקשה עלייך להריץ? יכולה לתת דוגמה ממשחק? מה ניסית לעשות ולא הצליח?

אני ניסיתי גם להנחות פלאים כמה פעמים אבל זה לא הצליח להגיע למערכה
זה רק מחזק שצריך להבין מה היה הקושי ולא להיכנס רק לשיחה על הסטטיסטיקות של מו"ד ואיך להתמודד איתן (זה גם לא משהו שאני יכול לייעץ עליו הרבה...)

אני יודעת כאירגנתי את הקבוצה היה לי בהתחלה קשה עם אחד הדמויות השחקן ואז ניסיתי לחשוב איך לקשר בין דמות שהיא מאוד שונה יחסית משאר הקבוצה שבסוף נשענתי על פורמט שאהבתי מהדמות שלו והרחבתי אותו ואז היו פעמים שהשחקן לא הגיע ומצאתי את עצמי מחכה מלא זמן כדי שהקבוצה תהיה נוכחת

אני יודעת כאירגנתי את הקבוצה היה לי בהתחלה קשה עם אחד הדמויות השחקן ואז ניסיתי לחשוב איך לקשר בין דמות שהיא מאוד שונה יחסית משאר הקבוצה שבסוף נשענתי על פורמט שאהבתי מהדמות שלו והרחבתי אותו ואז היו פעמים שהשחקן לא הגיע ומצאתי את עצמי מחכה מלא זמן כדי שהקבוצה תהיה נוכחת
אוקי, זה נשמע לי כמו קושי בהתגמשות. רצית להמשיך את הסיפור ההוא, אבל לא היה ניתן בגלל חוסר נוכחות של הדמות המרכזית לסיפור, ולא הצלחת לעבור למוקד אחר. נשמע שזה שיעור ששווה ללמוד (שלא יהיה לך ספק, זאת טעות שעשיתי הרבה פעמים. פשוט למדתי שלפעמים התוכניות הכי מגניבות שלי צריכות להיגנז, כי הן לא מתאימות כרגע למציאות של המשחק).

יכול להיות עכשיו אני מרגישה שאני צריכה למצוא משהו חדש להנחות בתקווה שאני אצליח למצוא משהו
כי כרגע אני עצובה מזה שלא סיימנו עם המערכה שהכנתי

כי מצד אחד מאוד מעניין אותי להנחות מצד שני קשה למצוא משהו שאני אתחבר אליו במובן הנחייה של משחק אני מאוד אוהבת
רולפליי ובניית עולם

תראי, חלק מהחוויה המורכבת אבל גם המספקת במשחקי תפקידים זה שהתוכניות שלנו לא יצאו לפועל כמו שתכננו. אפשר להנחות כנגד הנטיה הזאת, ולנסות להחזיר את המשחק (ואת השחקנים) לתוכניות שלנו. אני חושב שזה נתיב שיש בו בעיקר תסכול. החכמה היא לקבל את השינויים שהשחקנים, המשחק, ולפעמים המקריות של נוכחות השחקנים מביאות לסיפור שלנו, ולתת לו לצמוח לאן שהוא יצמח, ויותר לנסות לכוון אותו לדברים מעניינים מאשר לכוון אותו לתוכנית שתכננת מראש.

לגבי הרצון למצוא שותפים לבניית עולם: אולי שווה לך לשחק במשחקים ששמים את יצירת העולם במרכז, כמו השנה השקטה או מיקרוסקופ. יש להם יתרון מובנה נוסף בכך שהחוקים אומרים מה לעשות בכל תור במשחק, ואין בהם צורך במנחה.

תראי, חלק מהחוויה המורכבת אבל גם המספקת במשחקי תפקידים זה שהתוכניות שלנו לא יצאו לפועל כמו שתכננו. אפשר להנחות כנגד הנטיה הזאת, ולנסות להחזיר את המשחק (ואת השחקנים) לתוכניות שלנו. אני חושב שזה נתיב שיש בו בעיקר תסכול. החכמה היא לקבל את השינויים שהשחקנים, המשחק, ולפעמים המקריות של נוכחות השחקנים מביאות לסיפור שלנו, ולתת לו לצמוח לאן שהוא יצמח, ויותר לנסות לכוון אותו לדברים מעניינים מאשר לכוון אותו לתוכנית שתכננת מראש.

לגבי הרצון למצוא שותפים לבניית עולם: אולי שווה לך לשחק במשחקים ששמים את יצירת העולם במרכז, כמו השנה השקטה או מיקרוסקופ. יש להם יתרון מובנה נוסף בכך שהחוקים אומרים מה לעשות בכל תור במשחק, ואין בהם צורך במנחה.

אני חושבת שקפצתי עמוק מדי לחוויית dnd שלא סיימתי אותה כמו שחשבתי

מקווה שזה הסברים על קשיים של הנחייה שלי מספיק מובנים

מקווה שזה הסברים על קשיים של הנחייה שלי מספיק מובנים
עניתי על הקשיים שהצלחתי להבין ממה שסיפרת. לא סיפרת שום דבר על הקושי במבוכים ודרקונים.

מה הרגשת שהיה עמוק מדי במה שניסית לעשות? מה הציפיות שהיו לך שלא התממשו?

את לא חייבת לפרט כמובן, אבל אני לא יכול לעזור בקשיים שאני לא מבין...

אולי אני לא בטוחה איך להסביר את עצמי אני חושבת שלקחתי על עצמי משהו גדול מבלי באמת לזכור את הדברים של dnd לבד
את מתכוונת, נניח, שלא מספיק התייחסת לכך שמבוכים ודרקונים עוסק בלצאת להרפתקאות, להתמודד עם אויבים מסוכנים ולמצוא אוצרות?

כן היה הרפתקה והיו שדים שהיה צריך להתמודד איתם כדי להציל את היבשת האלפית
אוקי. הייתה לך תוכנית גדולה, אבל היה קשה לך להחליט איך לגזור מזה מה קורה עכשיו?

אחד הלקחים החשובים שאני למדתי בהנחיה זה שהתוכנית שלי לסיפור גדול הרבה פחות חשובה ממה עושים עכשיו. ואנור מהבחינה הזאת עושה נכון, ומציע להתחיל לעצב הרפתקה ראשונה מתוך המוטיבציות והרקע שעלו בבניית הדמויות, ואז מציע להמשיך את בניית העולם משם, הרפתקה אחרי הרפתקה, ולא לחשוב הרבה על "הסיפור הגדול" אלא לתת לו לגדול מתוך ההרפתקאות.

עריכה אחרונה:
אם ספציפית מדובר על מהדורה חמש, הייתי מנסה גם את ההרפתקה בערכת ההתחלה המקורית - מכרות פנדלבר.
היא מאוד מסבירה את החוקים ואחלה הרפתקה.

פשוט נשמע שחלק מהקושי זה בעיצוב הרפתקה, אם כך אז זה לא משהו שמנחה חייבת לעשות בעצמה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה