• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עץ מקצועות יוקרה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא sharon
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
the Nerubian אמר/ה:
tomer half orc אמר/ה:
אני מהמר שהוא העתיק את כל המקצוע גלדיטור לא יתכן שהוא עשה הכל לבד זה מטורף.
ואם כן כל הכבוד לך הלוואי ויהיו עוד הרבה כאלה.

אם אתה מדבר עליי- המצאתי את המקצוע לבד, אבל אחרי פעמיים שההודעה נמחקה לי, לא כתבתי את כל סגנונות הלחימה שהמצאתי... לפרסם אותם?

כמובן :P

יצרתי מקצוע יוקרה חדש הוא יותר מתאים לדב"שים אבל ניתן לשחק איתו אך זה לא יהיה פשוט

חרש אומן
בימי קדם רק יחידי סגולה קיבלו לידיהם את הסודות העתיקים של יצירת המתכת, אנשים אלה היו מומחים בתחומם. כיום אנשים רבים עוסקים במקצוע העתיק, נפחות, חלקם בורכו בכשרון או בהכשרה המתאימה אך רובם סתם אנשים חסרי כל ידע אשר משתמים בכישוריהם לתיקון עבודתו של חרש אומן והם אינם מסוגלים ליצור בעצמם; אך יש חרשים מתכת אשר עברו אפילו את רמתם של המומחים הגדולים ביותר, אלו הם החרשים האומנים

שילוב במערכה: חרשים אומנים הם לרוב דב"שים אשר עומדים בראש גילדות/ארגוני סחר, ניתן למצוא אותם בעיקר בהרים ובמכרות בחיפוש אחר מתכות וסגסוגות חדשות.

דרישות:
תה"ב: +5
מיומנויות: מלאכה(חרשות נשק/נפחות כללית/חרשות שריון/הכנת קשת) 20 רמות
כשרונות: סיבולת, מיקוד מיומנות(חרשות נשק/נפחות כללית/חרשות שריון/הכנת קשת)
שליטה בנשק: מקבת(ממש דומה לפטיש קרב אך שוקל בערך 1.5-2.3 ק"ג יותר)

תכונות מפתח: חוסן(עבודה קשה ומאומצת), תבונה וחוכמה(תורמות לרוב מיומנויותיו של החרש) וכוח(מתכת זה לא דבר קל אתם יודעים).

מיומנויות מקצוע: מלאכה, משלח יד, ידע(אצולה ומלוכה, מתכות), אלכימיה, הערכה, זיהוי מניע, דיפלומטיה.

נקודות מיומנות לדרגה: 6 + מתאם התבונה

ק"פ: ק6

דרגה ראשונה: תה"ב: +1, הצלות: ק: +1, ת: +0, ר: +1, מיוחד: ידע נסתר, תורת הנפחות +1

דרגה שנייה: תה"ב: +2, הצלות: ק: +2, ת: +0, ר: +2, מיוחד: חתימת האמן

דרגה שלישית: תה"ב: +3, הצלות: ק: +3, ת: +1, ר: +3, מיוחד: ידי אומן, תורת הנפחות +2

דרגה רביעית: תה"ב: +4, הצלות: ק: +4, ת: +1, ר: +4, מיוחד: אין

דרגה רביעית: תה"ב: +5, הצלות: ק: +5, ת: +2, ר: +5, מיוחד: ידע נסתר, תורת הנפחות +3, מוניטין

ידע נסתר: בדרגה ראשונה וכל ארבע דרגות לאחר מכן זוכה החרש האומן ידע נסתר, סוד אשר מאפשר לו ליצור נשק חזק יותר קיימים שישה סודות אותם יכול חרש נשק אומן ללמוד:
1. נשק חזק(+3 לדרג"ש של החפץ)
2. נשק מדויק(+1 לבדיקות פגיעה)
3. נשק קטלני(+1 לבדיקות נזק)
4. נשק קל( שוקל רק שלושה רבעים ממשקלו המקורי)
5. נשק עמיד(הפחתת נזק 10 כנגד אש וכפור, לא מחליד)
6. חד כתער(הנשק לעולם אינו מכהה והוא עמיד ואם לא יזיקו לו או יחשפו אותו ללחות הוא ישרוד לנצח)

קיימים חמישה סודות אותם יכול חרש נשק שריון אומן ללמוד:
1. שריון חזק(+3 לדרג"ש של החפץ)
2. הגנה משופרת(+1 לדרג"ש)
3. לא מפריע( מחסר השריון קטן בשתיים והסיכוי לכישלון לחשי מאגיה קטן ב 15%)
4. שריון קל(שוקל רק שלושה רבעים ממשקלו המקורי)
5. שריון עמיד(הפחתת נזק 10 כנגד אש וכפור, לא מחליד)

חרשים אומנים אשר עוסקים בנפחות כללית יכולים לבחור כל אחת מהתכונות הנ"ל בתנאי שהיא מתאימה לחפץ(לפי החלטת השה"מ)

מכיני קשתות אומנים יכולים ללמוד חמישה סודות:
1. נשק חזק(+3 לדרג"ש של החפץ)
2. נשק מדויק(+1 לבדיקות פגיעה)
3. נשק קטלני(+1 לבדיקות נזק)
4. נשק קל( שוקל רק שלושה רבעים ממשקלו המקורי)
5. חד כתער(הנשק לעולם אינו מכהה והוא עמיד ואם לא יזיקו לו או יחשפו אותו ללחות הוא ישרוד לנצח)

תורת הנפחות: חרש אומן זוכה לתוספים לכל בדיקות המלאכה אשר קשורות במתכת אשר הוא מבצעה. בדרגה ראשונה תוסף זה עומד על +1 אך כל שתי דרגות לאחר מכן התוסף גדל באחד.

חתימת האמן: לכל חרש אמן יש סגנון ייחודי לו(אלא אם סגנונו הוא העתק של המורה/מדריך שלו ואז לשניהם יש את אותו סגנון, בערך), חרשים אומנים יכולים לזהות את סגנונו של חרש אומן אחר וכך גם אנשים אשר חקרו את עבודותיו של החרש(דבר שמקשה על מלאכת הזיוף של החפץ, +10 לד"ק של בדיקת הזיוף)

ידי האומן: כל חפץ שחרש אומן בדרגה שלישית ומעלה מצליח ליצר נחשב כמעשה אומן

מוניטין: אנשים רבים בכל העולם מכירים את החרש, נפחים מוכשרים רבים מוכנים להרוג כדי להיות שוליותיו והוא נחשב לאחד מהטובים ביותר בתחום הנפחות.

הערות:
חפצים מעשיו של חרש אומן נמכרים במחיר כפול ממחירם המקורי.
החרש יכול להעביר את כשרונות "הידע הנסתר" שלו ואת הבונוסים אשר מעניקה "תורת הנפחת" לשוליותיו וכך הם זוכים להם ישירות)תוספים אלה נצברים יחד עם שאר תוספי החרש האומן אשר השולה עלול להפוך לאחד במרוצת הימים(

שלוש הערות עיקריות -
1) בדרישות, 20 רמות במיומנות אומרת שעל הדמות להיות בדרגה 17 לפחות...
2) בקשר לתוספות לנשקים, לא ברור מה עלות הנשקים וכמה זה עולה לחרש נשק להכין אותם
3) המקצוע יוקרה כרגע לא פונה לא לד"ש ולא לדב"שים... אומנם זה רעיון נחמד שיש נשקים איכותיים יותר, אבל לא חייבים להמציא מקצוע יוקרה חדש בשביל זה.

The oldman אמר/ה:
שלוש הערות עיקריות -
1) בדרישות, 20 רמות במיומנות אומרת שעל הדמות להיות בדרגה 17 לפחות...
2) בקשר לתוספות לנשקים, לא ברור מה עלות הנשקים וכמה זה עולה לחרש נשק להכין אותם
3) המקצוע יוקרה כרגע לא פונה לא לד"ש ולא לדב"שים... אומנם זה רעיון נחמד שיש נשקים איכותיים יותר, אבל לא חייבים להמציא מקצוע יוקרה חדש בשביל זה.

בקשר להערות:
1. זה לא נכון, הדמות שלי עוד מעט דרגה 7 ואז יהיה לי 20 רמות במיומנות מלאכה(חרשות נשק) כל זה תלוי בשאפתנות של הדמות; וחוץ מזה זהו לא בדיוק מקצוע יוקרה אשר מיועד לדמויות דרגה נמוכה אלא לדמויות בדרגה גובהה מאוד(ראש הגילדה זה לסתם מישהו)
2. עלות רגילה של חומרי גלם(חצי ממחיר הבסיס במטבעות כסף) מעשה אומן מוסיף 300 מטבעות זהב למחיר וחפץ אשר נעשה על ידי חרש אומן עולה כפליים ממחירו של חפץ מעשה אומן
3. אני לא מבין בדיוק למה זה לא מתאים לדב"ש אולי תוכל לפרט? בכל מקרה אני קצת מקובע על הרעיון של מקצוע יוקרה עשוי לפתור הכל

מירב רמות המיומנות שיכולות להיות לך במיומנות מקצוע שווה ל-3 + הדרגה שלך. במיומנות שאינה מיומנות מקצוע המירב הוא חצי מזה. כך שלא יכולות להיות לך, על פי החוקים, 20 רמות מיומנות בדרגה 7 באף מיומנות.

זה לא בדיוק נכון.
דמות בדרגה 7 שלקחה את מירב נק המיומנות שלה בחרשות נשק תעמוד על 10 (7+3)
עכשיו אם בתחילה היה לדמות תבונה 18 ובדרגה 4 הוסיפה את נק התכונה לתבונה היא עומדת על 19 מה שמוסיף מתאם של +5 .
כלומר : 10 על רכישת מיומנויות +5 על מתאם תכונה = 15. וזאת לפני מתאמים שנוים כגון גזע, קסם, רקעמיוחד (באישור שה"מ), מדריכים קסומים וכו'.
בדרגה 8 הדמות תעמוד על 16. בדרגה 9 היא תעמוד על 17 בדרגה 10 היא תעמוד על 18
וכל זאת מבלי להתייחס למתאמים משניים. אם בדרגה 8 ו דרגה 12 הוא גם יוסיף את התכונה לתבונה הוא יעמוד על תבונה 21 מה שאומר שדמות שכזאת בדרגה 12 תהיה עם
מקס' נק מיומנות 15 (12+3) ועוד 6 נק' מתאם תבונה למלאכה כלומר תוסף המיומנות שלו יהיה 21.

קודם כל יש לי טעות קטנה, לא יהיה לי 20 רמות במלאכה בדרגה 7, בדרגה עשר יהיו לי עשרים רמות במיומנות מלאכה חרשות נשק(אלא עם אני אמצא מדריכים נוספים)
להלן פירוט:
10+ רמות במאלכה
2+ תבונה
2+ תוסף כשרון
6+ מדריכים שונים
אבל גם זה מכובד הרי השאיפה של הדמות שלי היא להיות נפח מצטיין

שרון אמר/ה:
קודם כל יש לי טעות קטנה, לא יהיה לי 20 רמות במלאכה בדרגה 7, בדרגה עשר יהיו לי עשרים רמות במיומנות מלאכה חרשות נשק(אלא עם אני אמצא מדריכים נוספים)
להלן פירוט:
10+ רמות במאלכה
2+ תבונה
2+ תוסף כשרון
6+ מדריכים שונים

כשאומרים "רמות" או באנגלית "ranks" מתייחסים רק למספר שמופיע בטבלת המיונמויות בדף הדמות, בטור שהכותרת שלו היא רמות (או ranks). מתכוונים רק לנקודות המיומנות שמקבלים כל רמה ומשקיעים במקצוע מסויים. הדבר הזה, על פי החוקים, יכול להיות לא יותר גדול מדרגת הדמות+3 למיומנות מקצוע או חצי מזה למיומנות שאינה מיומנות מקצוע (כלומר מה שאצלך, בדוגמה שנתת, שווה ל-10).
ה20 שעליו אתה מדבר, נקרא "תוסף מיומנות" (באנגלית skill modifier) ולא "רמות" (או "רמות במיומנות"). התוסף הזה מורכב מתוספים שונים ביחד עם הרמות - תוספי גזע, תוספי העצמה (מקשרונות, קסם, מדריכים).

התוספים שהשה"מ מאשר בהתאם להסטוריה של הדמות הם בדרך-כלל רמות נוספות שהוא מעניק לשחקן והם בדרך כלל מתווספות לשאר הרמות וביחד לא עוברות את המקסימום המותר, במקרים שבהם כן עוברים את המקסימום התוספים הם בדרך כלל תוספי העצמה.

בדוגמה שאתה נתת - אתה תוכל להיות מסוגל לרכוש את מקצוע היוקרה שלך רק בדרגה 17 (אם תשקיע את המקסימום האפשרי, כי אז בדרגה 17 יהיו לך 20 רמות במיומנות ואז תוסף המיומנות שלך יהיה גבוה בהרבה - יש לשער שבין 25 ל-30).
עכשיו אעבור על התוספים שלך ואגדיר אותם: ה-10+ זה רמות במיומנות. ה2+ מהתבונה זה תוסף תכונה (מתכונת-המפתח למיומנות). ה2+ מהכשרון זה תוסף העצמה (מהכשרון). ה6+ מהמדריכים זה תוסף העצמה (מההדרכה שקבלת).

אהה, גם רציתי להוסיף ש ערך תכונה 19 זה מתאם 4+ (כמו 18 ) וערך תכונה 21 זה מתאם 5+ (כמו 20). - ל the DM, רק כדי שתדע אם אתה באמת שה"מ... ואם לא אז השה"מ שלך די מפגר אם הוא אמר/הסכים שזה ככה. פעם אחרונה שבדקתי - לא היה כ"כ מסובך לקרוא טבלה כמו זאת שנמצאת בפרק 1 בסל"ש...

שרון אמר/ה:
3. אני לא מבין בדיוק למה זה לא מתאים לדב"ש אולי תוכל לפרט? בכל מקרה אני קצת מקובע על הרעיון של מקצוע יוקרה עשוי לפתור הכל

3. לא מתאים לדב"ש, לדעתי, מהסיבה הפשוטה ששה"ם יכול להשיג את אותו אפקט על-ידי מכירת החפצים הנ"ל במחיר הנ"ל ללא הסבר של המנגנון המכני מאחורי זה, לדעתי. ואם רוצים מנגנון מכני, אפשר פשוט ליצור כישרונות מתאימים ולא להסתבך עם מקצוע יוקרה - דבר יותר מתאים לאפקט הרצוי לדעתי מאשר מקצוע יוקרה. חוץ אם כמובן תרצה להוסיף כל מיני כוחות מיוחדים כמו אפשרות לבצע sunder בקלות, בונוסים לתקיפה נגד שיריון (הדמות מכירה את החולשות) וכיו"ב... שאז יש לזה אפקט "ממשי" על המשחק.

א. the dm הוא השה"מ שלי ואני מקווה שהוא י"כניס לך" כמו שאומרים, לדעתי זה יהיה משעשע
ב. נראה לי שאני אכניס כמה שינויים

חרש אומן

דרישות
תה"ב: +5
מיומנויות: מלאכה(חרשות נשק/נפחות כללית/חרשות שריון/הכנת קשת) 20 רמות
כשרונות: סיבולת, מיקוד מיומנות(חרשות נשק/נפחות כללית/חרשות שריון/הכנת קשת)
שליטה בנשק: מקבת(ממש דומה לפטיש קרב אך שוקל בערך 1.5-2.3 ק"ג יותר)

ככל שהחרש האומן נמצא בדרגה גבוהה(דרגת דמות) יותר כך הוא זוכה לתוספים שונים
דרגה
1-9 אין תוספים

10-15 ידע נסתר, תורת הנפחות +1, חתימת האמן

16-21 ידי אומן, תורת הנפחות +2, מוניטין

22+ ידע נסתר, תורת הנפחות +3

חוץ מזה השאר דומה:
נקודות המיומנות לדרגה
הק"פ
מיומנויות המקצוע
תכונות המפתח

הי חגי האם אתה רומז שמקצועות היוקרה הקודמים שלי לא היו מאוזים?

the Nerubian אמר/ה:
אממ... למעשה, the DM הוא השה"ם שלי, של שרון, של קימימארו סאן, של בי.אמ. ושל הדרואיד. ייתכן והוא טעה, אבל באשר לשרון, הוא כנראה לא הבין לחלוטין את הכתוב בספר.

שכחת את DOOM BRINGER אבל הוא כמעט שלא כותב כלום.
רמז aka אסף

עוד מקצוע יוקרה

האלוף
אלופים הם ההתגלמות הטהורה של מיומנות קרבית ואומץ לב. האלוף מייצג את אדונו, בין אם הוא שליטה של ממלכה ובין אם הוא כוהן אפל ומרושע, בקרב. אלופים מתמודדים כנגד אתגרים שונים בשמו של פטרונם. האלוף הוא דמות אשר מייצגת דמות אחרת אשר מהווה את פטרונו של האלוף. לרוב אלופים הם לוחמים או פלדינים. לפעמים משמש האלוף כמגן הממלכה ולפעמים אלופים נשלחים לבצע משימות אשר איש מלבדם לא יכול להשלים.

דרישות:
תה"ב: 10+
מיומנויות: רכיבה: 12 רמות, טיפוס: 8 רמות, שחיה: 8 רמות, טיפול בבע"ח: 6 רמות, דיפלומטיה: 12 רמות.
שליטה בנשק ובשריון: אלוף חייב לשלוט בכל השריונות והמגנים, ברומח כבד/קל ובחרב ארוכה/חרב אדירה.
כשרונות: מיקוד נשק(רומח כבד או קל) מיקוד נשק(חרב ארוכה או חרב אדירה), רכיבה קרבית, מיקוד מיומנות(דיפלומטיה).

פרטים:
ק"פ: ק12
נקודות מיומנות לדרגה: 4 + מתאם התבונה של הדמות.
גזעים: כל גזע יכול להיות אלוף בתנאי שיבחר לאלופו של גורם כלשהו(ממלכה, ברונות, מקדש, בית ספר או אפילו אדם פרטי).
נטייה: הכל
דת: הכל
שליטה בנשק ובשריון: אלופים אינם זוכים לשליטה בנשק או בשריון נוספים.

דרגה תה"ב ק ר ת מיוחד:
1 1 2 1 0 הילה של אומץ, כשרון לחימה 1+
2 2 2 2 0 פרץ אנרגיה 1 ליום, נושא כלים
3 3 3 2 1 כשרון לחימה 2+
4 4 4 3 1 מהלך אגדי 1 ליום
5 5 4 3 2 כשרון לחימה 3+
6 6 5 4 2 פרץ אנרגיה 2 ליום
7 7 6 4 3 כשרון לחימה 4+
8 8 6 5 3 מהלך אגדי 2 ליום
9 9 7 5 4 כשרון לחימה 5+
10 10 8 6 4 פרץ אנרגיה 3 ליום

הילה של אומץ: כמו הילת אומץ של אביר קודש, במידה והאלוף הוא עביר קודש אז התוסף עולה ל +6 במקום +4
כשרון לחימה: האלוף הוא נציגו של מישהו בשדה הקרב כתוצאה מכך האלוף הוא דמות קרבית מיומנת במידה קטלנית, אלוף זוכה לתוסף +1 לבדיקות פגיעה ונזק, תוסף זה עולה כל שתי דרגות.
פרץ אנרגיה: אחת ליום יכול האלוף להפעיל את יכולת פרץ האנרגיה שלו, האלוף מוחק כל השפעות עייפות שהיו לו קודם לכן והוא מוכן ומזומן לעסוק בכל פעילות ולהתעייף שנית.
נושא כלים: בדרגה שנייה זוכה האלוף למלווה תמידי, זהו נושא הכלים הנאמן, נושא הכלים הוא מלווה יוצא דופן, שלא כמו מלווים אחרים יכול נושא הכלים להגיע לאותה דרגה כמו זאת של האלוף. במידה וזה מתרחש נושא הכלים עוזב את האלוף והופך לעצמאי, בדרך כלל לאביר. האלוף יכול לבחור לעצמו נושא כלים חדש. נושא הכלים יכול להיות מכל גזע אך עם נטייה כמו של אלופו.
מהלך אגדי: פעם ביום יכול האלוף לבצע התקפה מוצהרת ללא כל מחסרים, המהלך האגדי בדרך כלל נותן תפנית לקרב או מסיים אותו ולרוב אותו מהלך ייזכר לעד בספרו של מלומד או בשיריו של פייטן זה או אחר.

יש לו עוד משהו אחד מיוחד אבל זה די משתנה מכל שה"מ ועולם מערכה.

אלוף זוכה להטבות מיוחדת ולתכונות מיוחדות בהתאם לפטרון שלו.
לדוגמא:
אלוף של ממלכה יזכה בהנחה של 5% + חצי ממתאם הכריזמה שלו כפול 5% על כל הפריטים הלא קסומים בממלכה שלו(עד למקסימום של 45% הנחה).

כמובן שיש עוד וזה מאוד שונה משה"מ לשה"מ, מפטרון לפטרון ומעולם לעולם

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה