• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עץ מקצועות יוקרה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא sharon
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
כל אחד מוזמן לפרסם כאן מקצועות יוקרה וביקורת)עדיף ביקורת בונה( על מקצועות היוקרה שפורסמו כאן.

אני אתחיל:
נחש הדם
מאז ומתמיד היו קיימים אנשים אשר במרדף אחר כוח וממון הסכימו לשתף פעולה עם יצורי השאול, אנשים אלה נחרטו לנצח בין דפי ההיסטוריה כ"ארורים", אך גם אותם "ארורים" אשר שירתו את יצורי השאול מתוך פחד ותאוות בצע לא היו נוראים כנחשי הדם.
נחשי הדם הם יצורים אשר ויתרו על כל טיפת אנושיות שבהם כדי לקבל כוח, לעד יזכרו אותם נחשים כיצורים "נתעבים" בלבבותיהם של בני האנוש.
דרישות
תה"ב: +8
נטייה: כל שאינה סדר או טוב
כשרונות: עמידות, עמידות משופרת, מת לחיות, ערנות וסיבולת
מיוחד: כדי להפוך לנחש דם יש לבצע תחילה טבח בקנה מידה גדול(לפוחת עשרים איש), כמו כן נחש דם חייב לשתות את דמו של יצור חי אחד לפחות פעם בחודש אחרת יאבד את תוספי ההתקפה שלו, את התוסף להצלות וחלק מכוחותיו המיוחדים(כוחות אלה חוזרים אליו כאשר הוא שותה דם פעם נוספת)
תכונות מפתח: כוח מגביר את הנזק שגורמים נחשי הדם בקפא"פ, זריזות מעניקה לו את היכולת להתחמק מרודפיו, חוכמה וכריזמה מסייעות להשגת את מטרותיו של הנחש.
מיומנויות מקצוע: שחיה(כוח), טיפוס(כוח), קפיצה(כוח), תרמית(כריזמה),תנועה שקטה(זריזות), תורת ארצות הפרא(חוכמה), משלח יד(חוכמה), לוליינות(זריזות), התחזות(כריזמה), חוש כיוון(חוכמה), דיפלומטיה(כריזמה), האזנה(חוכמה), הסתתרות(זריזות), איום(כריזמה), איזון(זריזות), אומנות הבריחה(זריזות)
ק"פ: ק12
נקודות מיומנות לדרגה: 4 +מתאם התבונה
שליטה בנשק ובשריון: נחשי הדם אינם זוכים בשליטה בנשק ובשריון נוספים מעבר למה שהם כבר שולטים בו אך על נחש דם ללבוש שריון קל שאין לו מחסר שריון אחרת הוא מאבד את כל תוספי המהירות שלו, את כל תוספי הצלות התגובה שלו ואת תוספי התגבור למיומנויות הקשורות בזריזות
דרגה ת"ה הצלות ק/ת/ר מיוחד
1 +1 +2/+2/+2 איבוד אנושיות, הסתתרות בהמון, מציצת חיים
2 +2 +3/+3/+3 כוחות טמאים, התחמקות מרודפים
3 +3 +4/+4/+4 הילת דם/פעם ביום
4 +4 +5/+5/+5 איבוד אנושיות
5 +5 +6/+6/+6
6 +6 +7/+7/+7 הילת דם/פעמיים ביום
7 +7 +8/+8/+8 איבוד אנושיות, כוחות טמאים
8 +8 +9/+9/+9
9 +9 +10/+10/+10 הילת דם/שלוש פעמים ביום
10 +10 +11/+11/+11 איבוד אנושיות, התחמקות מרודפים משופרת
מיוחד:
איבוד אנושיות: נחש הדם מאבד לאט לאט כל טיפה של אנושיות שהייתה קיימת בו והופך ליצור שטני, הנחש יכול לבחור איזה מהתכונות הבאות הוא רוצה לספח לעצמו:
גוף הנחש: נחש דם הבוחר בתכונה זאת מצמיח זנב, ניבים, טפרים וקשקשים.
-הזנב: ניתן לתקוף עם הזנב( פגיעה חומרה 3*) אך הדמות אינה שולטת בו, הזנב מספק תוסף +2 לכל בדיקות המיומנות אשר קשורות בכוח ובזריזות, ניתן להשתמש בזנב כאילו היה הוא יד נוספת אך הדמות סובלת ממחסר -6 לכל פעולה(אורך הזנב שווה לאורך שאר הגוף).
-הניבים: הניבים מכילים ערס משתק, ניתן לבצע התקפה ללא נשק עם הניבים אך הדמות אינה שולטת בהם כנשק.
-הטפרים: כל פעם שהדמות תוקפת בהתקפה ללא נשק עם הידיים או הרגליים היא רשאית להוסיף +2 לנזק(במידה ופגעה) אך הנזק הוא נזק רגיל(חותך), כמו כן תוסף הנזק אינו מושפע מפגיעה חמורה.
-הקשקשים: הקשקשים משמשים כשריון טבעי +1
מהירות הנחש: הנחש הופך למהיר יותר, הוא נעשה אווירודינמי יותר, מה שמגביר את מהירותו ב3- מ' ומעניק לו תוסף תגבור +2 לבדיקות שחיה ואומנות הבריחה.
תגובות הנחש: הנחש זוכה ליכולת החמיקה, נחש הדם מקבל תוסף תגבור +2 להצלות תגובה ולתוסף תגבור +1 לבדיקות פגיעה בזמן ביצוע התקפה מזדמנת.
עיני נחש: הנחש מקבל ראייה אינפרה אדומה אותה הוא יכול להפעיל בכל זמן נתון לרצונו.
לחימה נחשית: הדמות מאמצת את שיטת לחימה הדומה להתקפותיו של נחש, הנחש זוכה בכשרון התקפת זינוק.
חשיבה נחשית: תוסף הערנות של הדמות גדל ל +4, הדמות זוכה לכשרון יוזמה משופרת והדמות נעשית תוקפנית ביותר.
הסתתרות בהמון: נחש הדם יכול להסתיר את כל מאפייניו הנחשיים ובכך להידמות לאדם פשוט אך כדי להשתמש בתכונותיו הנחשיות עליו לחזור לצורתו המקורית, כדי להסתיר את מאפייניו הנחשיים נדרש הנחש למשוך אותם חזה אל גופו, פעולה זאת היא יכולת דמוית קסם שעורכת שלושה תורים(חזרה לצורת המקורית לוקחת פחות מסיבוב)
מציצת חיים: נחש הדם יכול לשמור חלק מן הדם אשר אותו הוא שותה, כל ליטר דם אשר הנחש בוחר לאגור נאגר בתוך שלפוחית קשיחה על גפיו של הנחש, הנחש בוחר איכן לאגור את הדם.
כוחות טמאים: מעבר לכך שנחש הדם מאבד את אנושיותו הוא גם זוכה בכוחות אפלים אשר נובעים מאכזריות טהורה:
ערס: ניביו של נחש דם רגיל מפיקים ערס משתק, בעזרת כוח זה הערס של הנחש מסוכן בהרבה. בהתאם לדרגת נש הדם הוא יכול להפיק רעלים שונים אשר גורמים להשפעות שונות, לוקח יום שלם להחליף את סוג הערס(בתנאי שיש לו ניבים)
קשקשים עבים: כוח זה מעלה את תוסף השריון הטבעי של נחש הדם ל +2(בתנאי שיש לו קשקשים)
לשון נחש: נחש הדם מקבל תוסף תגבור +2 לכריזמה
שליטה בגפיים: כוח זה מאפשר לנחש דם להשתמש בידיו ובזנבו בצורה מושלמת כאילו הוא מושפע מהכשרון "שליטה בשתי ידיים", הנחש כבר לא סובל ממחברים עקב שימוש בזנבו(בתנאי שיש לו זנב)
דם הנחש: נחשים ויצורים דמויי לטאה יהססו לפני שהם יתקפו את נחשי הדם(אלא עם נחשי הדם תוקפים אותם או שהמישהו שולט עליהם בכל דרך שקיימת)
התחמקות מרודפים: בדרגה שנייה נחש הדם מגביר את מהירותו ב 1.5 מ' וזוכה לתוסף תגבור +2 להצלת תגובה ולכל בדיקות המיומנות הקשורות בזריזות.
הילת דם: מדרגה שלישית יכולה נחש הדם להשתמש ביכולת מיוחדת זאת, כדי להפעיל את היכולת הזאת חייב נחש הדם לאגור לפחות ליטר אחד של דם, פעם ביום(מס' הפעמים גדל כל שלוש דרגות) יכול נחש הדם להשתמש ביכולת המיוחדת "הילת דם", כאשר נחש הדם מפעיל יכולת זאת הוא הופך למכונת מלחמה אכזרית ורבת עוצמה. הילת הדם מעניקה תגבור +5 לת"ה, +4 לערכי הזריזות והחוסן, המהירות של נחש הדם עולה גדלה ב 3 מ' והוא מקבל 20 נק"פ זמני, הילת הדם נמשך תור אחד על כל ליטר דם שנחש הדם מחליט לבזבז.
התחמקות מרודפים, משופרת: בדיוק כמו התחמקות מרודפים אך המהירות עולה ב 3 מ' ותוסף התגבור להצלות תגובה ובדיקות מיומנות הקשורות בזריזות עולה ל +4

טבלאות נזק ניבים וזנב
גודל נזק נשיכה נזק זנב
קטן 1ק2 1ק6
בינוני 1ק4 1ק8
גדול 1ק6 1ק10
טבלת מנות ערס ליום
גודל מנות ערס ליום קצב התחדשות מנות
קטן 5 מנות ערס מנה כל 4.8 שעות
בינוני 15 מנות ערס מנה כל 1.6 שעות
גדול 45 מנות ערס מנה כל חצי שעה
טבלת סוגי ערס:
דרגת הנחש השפעה נזק ראשוני נזק משני ד"ק הצלה
1 שיתוק 1ק4 שעות אין קשיחות 15
3 נזק לכוח מחסר 1ק6 מחסר 1ק6 קשיחות 19
2 אובדן נק"פ 2ק6 נזק 1ק4 נזק קשיחות 17
4 נזק לחוסן מחסר 2ק4 מחסר 2ק4 קשיחות 21
6 שיתוק 4ק2 שעות תמידי קשיחות 25
8 נזק לכריזמה מחסר 1ק4 מחסר 1ק4 קשיחות 26
8 נזק תבונה מחסר 1ק4 מחסר 1ק4 קשיחות 26
9 נזק לחוכמה מחסר 1ק4 מחסר 1ק4 קשיחות 26
10 מוות מוות אין רצון 27
הערות:
-הנזק לתכונות הוא תמידי
-כאשר יש גם נזק ראשוני וגם נזק משני יש לבצע שני גלגולי הצלה(אם הצלחת בראשון אז לא צריך)
-אובדן נק"פ הוא זמני
-ניתן להחזיר את התכונות שאבדו על ידי לחש מרפא
דרגת הנחש מסמנת את הדרגה שבה צריך להיות נחש הדם(דרגת מקצוע היוקרה) כדי להפיק את הרעל

יפה משוקע [ למרות שאני לא אוהב דמויות רעות...] אבל לא נראה לי שזה מאוזן, נראה לי חזק מידי... אין לו חסרונות בכלל, רק תוספים...

שכחתי להוסיף חסרונות אבל בעיקרון נשק מבורך גורם לנחש הדם נזק משולש, מגע של איש קדוש גורם לו נזק כמו מים קדושים והוא מושפע גם מים קדושים.
בכל מקרה
יצרתי עוד מקצוע יוקרה:
מהנדס מכונות
מקצוע יוקרה זה שמור בדרך כלל לנומים אך ידוע על מיקירים שבהם גמדים ובני אנוש נחשפו לעולמם המופלא של מכונות הקיטור, מהנדסי המכונות הם כל אותם אנשים אשר מאמינים כי למדע יש כוח והם מקדישים את חייהם למדע בחיפוש אחר תגליות והמצאות חדשות .
דרישות:
מיומנויות: מלאכה(נפחות) 6 רמות, ידע(הנדסה) 6 רמות, אלכימיה 6 רמות, חיפוש 6 רמות, ידע(מכונאות) 6 רמות, איסוף מידע 3 רמות.
כשרונות: מיקוד מיומנות באחת מהמיומנויות הנ"ל
מיוחד: על המהנדס להיות חבר בגילדת הרפתקנים כלשהי
ק"פ: ק8
נקודות מיומנות לדרגה: 6 + מתאם התבונה
שליטה בנשק ובשריון: מהנדסי מכונות שולטים בכמה פטנטים מיוחדים אשר מפורטים בהמשך
תכונות מפתח: חוסן משפר את סיכויי ההישרדות של המהנדס, כוח אוזר למהנדס להגיע למקומות קשים, תבונה וחוכמה משפרות את סיכויי ההמצאות של המהנדס לפעול.
מיומנויות מקצוע: טיפוס, שחיה, קפיצה, אלכימיה, חיפוש, מלאכה, משלח יד, לוליינות, איסוף מידע ודיפלומטיה.
דרגה ת"ה הצלת ק/ת/ר מיוחד
1 +0 +3/+1/+1 פטנט מגניב, הרכבת מכונות
2 +0 +4/+1/+1 קשיחות רבה
3 +1 +5/+2/+2 פטנט מגניב, עמידות
4 +1 +6/+2/+3 הסקרנות הרגה את החתול
5 +2 +7/+3/+4 פטנט מגניב, עמידות בקיטור
פטנט מגניב: המהנדס מסייר ברחבי העולם בחיפוש אחר ידע אשר יעזור לו בהמצאותיו, במהלך החיפוש מהנדסי המכונות נחשפים לסכנות רבות, כדי להגביר את סיכויי הישרדותם הם נעזרים בכמה פטנטים מגניבים:
כבל טיפוס: מתקן זה יורה אנקול טיפוס למרחק מקסימלי של 20 מטרים, המתקן מעניק תוסף +5 לכל בדיקות הטיפוס וניתן להשתמש בו כנשק(1ק6 נזק חודר, פגיעה חמורה 3*, נשק בינוני, משקל 6.8 ק"ג, כאשר לוחצים על כפתור "החזר חבל" נגרם ליריב 1ק8 נזק נוסף)
מטה נשלף: זהו מוט מתכת קטן אשר בלחיצת כפתור נהפך למטה באורך מטר וחצי, המטה מתפקד כמו מטה רגיל אך הוא שוקל קילו אחד
דוד קיטור: זהו מכל מים מתכתי אשר בתחתיתו מצוי כלוב שבתוכו בוערת להבה, על המכל מחובר צינור שבקצהו התקן המאפשר פתיחה וסגירה של פתח הצינור, ניתן להשתמש בדוד הקיטור כנשק(1ק8 נזק קיטור, פגיעה חומרה 2*, נשק גדול, משקל(ללא מים) 8.3 ק"ג) ניתן למלא בדוד עד 35 ליטר מים. יש לשחרר מדי פעם את הקיטור אחרת המתקן יתפוצץ ובכך יגרום 1ק2+8 נזק לכל מי שיימצא בטווח 10 מטר מהמתקן, כל תור שבו השסתום פתוח משתחרר קיטור השווה ל 2.5 ליטר מים.
מטול שוריקאנים: דווקא משום שמהנדסי המכונות אינן דמויות קרביות הו מצוידות במגוון אמצעים אשר מסייעים להם לשרוד כמה שיותר, מטול השוריקאנים משמש בעיקר כנשק טווח רחוק(1ק6 נזק חותך, פגיעה חמורה 3*, יחידת טווח 12 מ', משקל 4.3 ק"ג, תחמושת: שוריקאנים).
הסקרנות הרגה את החתול: מהנדסי המכונות מחפשים בכל העולם אחר טכנולגיה, טבעי שהם יתקלו בסכנות ומכשולים רבים לכן זוכים מהנדסי מכונות מדרג רביעי בתוסף +3 לכל זריקות ההצלה שלהם
הרכבת מכונות: מהנדסי מכונות בדרגה ראשון זוכים לתוסף +1 לכל בדיקות המיומנות אשר קשורות בהרכבת מכונות.
עמידות בקיטור: מהנדסי מכונות מהדרג החמישי זוכים בהפחתת נזק 15 מפגיעות

איזה קטע, אני עובד כרגע על מקצוע יוקרה דומה!
אולי נשתף פעולה ונשדרג את שני המקצועות לאחד?

נ.ב.- "עשן התעשייה" ו-"מכונאות קטלנית" נראים לך? הם מוסיפים בונוסים להצלות מרעל גזי ולנזק כנד יצירי כפיים, בהתאמה. מצד שני, לשלי יש ק"פ ק6, וכמה שינויים, ביניהם 10 דרגות.

the Nerubian אמר/ה:
איזה קטע, אני עובד כרגע על מקצוע יוקרה דומה!
אולי נשתף פעולה ונשדרג את שני המקצועות לאחד?

נ.ב.- "עשן התעשייה" ו-"מכונאות קטלנית" נראים לך? הם מוסיפים בונוסים להצלות מרעל גזי ולנזק כנד יצירי כפיים, בהתאמה. מצד שני, לשלי יש ק"פ ק6, וכמה שינויים, ביניהם 10 דרגות.

מקצוע היוקרה שלך נשמע אדיר אבל אני מעדיף שתכתוב את שלך בנפרד ולא יחד עם שלי בגלל שמקצוע היוקרה שלי מבוסס על מרדף אחר טכנולוגיה בכל פינה ביבשת ואילו מקצוע היוקרה שלך נראה לי מבוסס על שילוב יכולות קרביות עם מכאניקה, מה שאני מנסה לומר הוא שמקצוע היוקרה שלי מסייע לשלך כך שהקשר בין מקצועות היוקרה הוא מעסיק ומועסק אך עם ישלבו אותם כל אחד מהם יאבד את המשמעות שלו.
בכל מקרה בבקשה תפרסם את מקצוע היוקרה שלך ברגע שתסיים אותו אני משוכנע שנום מסוים רק ירוויח מכך.

tomer half orc אמר/ה:
אני חושב שאני יאמץ את המקצוע של המהנדס.
אבל אני יכניס בו כמה שינויים.

תוכל לספר לי מה השינויים בדיוק?

במקרה סיימתי לכתוב מקצוע יוקרה נוסף:
הנפח המאגי
בזמני עתיקים היה ידוע סודם של העתקים, בזמנים עתיקים ידעו כיצד ליצור חפצי קסם כל כך חזקים עד כי כוחם התחרה בכוחם של האלים עצמם. הידע כיצד ליצור את אותם חפצי אדירים ורבי עוצמה נעלם, יש האומרים שהאלים עצמם מחקו סודות אלה מראשם של בני התמותה מפחד להמשך קיומם. כיום מעטים הם אשר הולכים בדרכו של מסדר זה בניסיונו לשחזר את תהילת העבר ולחשוף את הסודות שנקברו במעמקי הזמן
דרישות:
כשרונות: לפחות כשרון יצירת חפצים קסומים אחד
מיומנויות: מלאכה(נגרות) 12 רמות, מלאכה(נפחות) 12 רמות, תורת הלחשים 14 רמות, ידע(מאגי) 14 רמות, אלכימיה 12 רמות
לחשים: היכולת להטיל לחשי מאגיה מן הדרג החמישי
מיוחד: על הדמות לשרוד טקס חינכה סודי
ק"פ: ק6
נקודות מיומנות לדרגה: 6 + מתאם התבונה
שליטה בנשק ובשריון: הנפח המאגי זוכה לשליטה בפטיש קרב
דרגה תה"ב הצלות ק/ת/ר מיוחד
1 +1 +3/+0/+1 ידע עתיק +1, הקרבת קורבן, +1 לדרגת המטיל
2 +1 +4/+1/+1 הוזלת מחיר 1/50, +1 לדרגת המטיל
3 +2 +5/+1/+2 שיפור יצירה, +1 לדרגת המטיל
4 +2 +6/+2/+2 +1 לדרגת המטיל
5 +3 +7/+2/+3 ידע עתיק +1,+2 לדרגת המטיל
6 +4 +8/+3/+4 שיפור יצירה, +1 לדרגת המטיל
7 +4 +9/+3/+4 כשרון יצירת חפצים נוסף, +1 לדרגת המטיל
8 +5 +10/+4/+5 +1 לדרגת המטיל
9 +5 +11/+4/+5 ידע עתיק +3, שיפור יצירה, +1 לדרגת המטיל
10 +6 +12/+5/+6 הוזלת מחיר 1/75, +1 לדרגת המטיל

ידע עתיק: חפצי הקסום אשר ניתן ליצור כיום יכולים להעניק תוסף התקפה/דרג"ש מקסימלי של +5, הידע אותו רכש הנפח המאגי מגדיל את מקסימום התוסף(מקסימום +6 בדרגה ראשונה, +7 בדרגה חמישית ו +8 בדרגה תשיעית)
הקרבת קורבן: כדי להעניק לחפץ קסום אותו יצר הנפח תכונות ייחודיות וכוח רב במיוחד על הנפח להקריב חלק ממנו בכל פעם שבו הוא יוצר חפץ קסום ייחודי(ראו שיפור יצירה)
הוזלת מחיר: הנפח המאגי לומד לנצל את משאביו עד טיפת הנק"נ האחרונה ובכך מקטין את עלות הנק"נ של החפץ הקסום, בדרגה שנייה קטן ל 1/50 ממחיר הנק"נ הרגיל ובדרגה בדרגה עשירית תוסף זה גדל ל 1/75 ממחיר הנק"נ הרגיל.
שיפור יצירה: חפצים קסומים אשר הנפח המאגי יצר הם חזקים יותר מאשר סתם חפצים קסומים, שיפור זה בא לידי ביטוי בכמה דרכים:
-שיפור איכות לחשים: שיפור זה מתייחס למגילות, שיקויים, שרביטים וטבעות בגלל שהם מכילים לחשים מדרגות נמוכות יחסית לשאר חפצי הקסם, כל פעם שלוקחים שיפור זה לכשרון יצירה מהנ"ל עולה דרג הלחש המקסימלי באחד.
הענקת תכונה: הנפח המאגי יכול לבחור להתמחות ביצירה של תכונה ספציפית אצל החפצים הקסומים אותם הוא יוצר, הנפח יכול לבחור כאשר הוא יוצר את החפץ האם הוא רוצה להעניק לו תכונה מיוחדות או לא.
רשימת התכונות:
תכונה עלות נק"נ נוספת בזמן יצירה הערות
קביעות + 5000 החפץ מושפע מלחש קביעות
חפץ תבוני + 10000 לחפץ יש תבונה ואישיות משלו
מהיר +2000 ראו כשרון "לחש מהיר", ללא העלאת דרג לחש
חודר +2000 ראו כשרון "לחש חודר"
מיטבי +3000 ראו כשרון "לחש מיטבי", ללא העלאת דרג לחש
אילם +1000 ראו כשרון "לחש אילם"
חסר תנועה +1000 ראו כשרון "לחש חסר תנועה"
חסר הילה +2500 לחפץ אין הילה קסומה
בלתי נראה +3000 החפץ בלתי נראה
חסר משקל +1500 החפץ קל כנוצה

מה זה הפחתת הנזק 15 מפגיעות?

בקשר לפטנט מגניב - זה פחות יכולת של המקצוע לדעתי. אם מדובר בטכנומאגיה, שקלת אפשרות של שתלים, בדומה לסייבורג?

לגבי נחש הדם - נראה לי יותר מתאים כ template ופחות כמקצוע יוקרה, למרות שמגניב, אם כי חזק מדי כמקצוע יוקרה.

The oldman אמר/ה:
מה זה הפחתת הנזק 15 מפגיעות?

בקשר לפטנט מגניב - זה פחות יכולת של המקצוע לדעתי. אם מדובר בטכנומאגיה, שקלת אפשרות של שתלים, בדומה לסייבורג?

לגבי נחש הדם - נראה לי יותר מתאים כ template ופחות כמקצוע יוקרה, למרות שמגניב, אם כי חזק מדי כמקצוע יוקרה.

א. הפחתת נזק 15 מפגיעות של קיטור, זאת אומרת שכל פעם שהמהנדס סופג נזק מקיטור הנזק הזה מופחת ב15 נקודות פגיעה
ב. פטנט מגניב הוא אביזר טכנולוגי שאותו מקבל המהנדס, הוא יכול גם לבנות אחד מקורי זה לא ממש יכולת של מקצוע זה יותר כמו פריט ציוד שהוא מקבל בחינם, אחרת זה היה עולה לו במאות מטבעות. האמת לא שקלתי אפשרות של שתלי אולי אבל זה לא נראה לי כל כך מתאים למקצוע הזה, אולי הנרוביאן יתעניין בשתלים.
ג. מה הכוונה בtemplate ?אף פעם לא שמעתי את המושג הזה :oops:. ברורק שזה יצא מגניב, אחרי 5 שעות של עבודה לא מתקבל זבל :flame:

שרון, יוזמה ברוכה. לי אישית קשה מאוד לקרוא מקצועות יוקרה בפורום. אני אשמח מאוד אם תערכו את המקצועות ותשתמשו באופציות של הדגשה כדי שיהיה יותר קריא.
ובפעם הבאה רצוי מקצוע אחד בכל הודעה, הרבה יותר נוח.

אני אשמח להגיב בהמשך.

Ferenheit אמר/ה:
שרון, יוזמה ברוכה. לי אישית קשה מאוד לקרוא מקצועות יוקרה בפורום. אני אשמח מאוד אם תערכו את המקצועות ותשתמשו באופציות של הדגשה כדי שיהיה יותר קריא.
ובפעם הבאה רצוי מקצוע אחד בכל הודעה, הרבה יותר נוח.

אני אשמח להגיב בהמשך.
מה הכוונה מקצוע אחד בכל הודעה פרסמתי 3 מקצועות יוקרה, אף לא אחד מהם היה באותה הודעה יחד עם השני ומכיוון שאני היחיד שפרסם מקצועות יוקרה עד עכשיו אז אני לא מבין.

אני לא מתעניין בשתלים.

גם מטרתו של המהנדס שלי היא חיפוש טכנולוגיות חדשות.

באשר לטכנומאגיה- המהנדס שלי יכול להתעסק בטכנומאגיה, אבל זו רק אופציה(מתוך כמה אפשרויות)

לדעתי אין טעם במקצוע יוקרה להרפתקנים שתפקידו העיקרי הוא ישיבה בנפחייה והכנת חפצים למכירה. מסיבה זו, לדעתי הנפח המאגי מעט חסר תועלת. האשפים והמהנדסים אצלי יכולים להסתפק במעבדה מאולתרת בקרונית, עם ציוד בשווי 500 מ"ז(אבל לפעמים צריך לחדש מלאי) ועוד חומרים למעשים יוצאי דופן(גולם, מגילה מדרג גבוה, וכו').

גם לא כדאי לך להמציא דרכי שיפור הצלות או תה"בים. השתמש בתה"ב או הצלה קיימים, ואם ברצונך לעשות מקצוע חזק ברפלקסים, אבל שגם יעיל כנגד רעל, אל תמציא הצלה בינונית לקשיחות, אלא תן במהלך הדרגות תוספים כנגד רעל(זו דוגמה)

the Nerubian אמר/ה:
אני לא מתעניין בשתלים.

גם מטרתו של המהנדס שלי היא חיפוש טכנולוגיות חדשות.

באשר לטכנומאגיה- המהנדס שלי יכול להתעסק בטכנומאגיה, אבל זו רק אופציה(מתוך כמה אפשרויות)

לדעתי אין טעם במקצוע יוקרה להרפתקנים שתפקידו העיקרי הוא ישיבה בנפחייה והכנת חפצים למכירה. מסיבה זו, לדעתי הנפח המאגי מעט חסר תועלת. האשפים והמהנדסים אצלי יכולים להסתפק במעבדה מאולתרת בקרונית, עם ציוד בשווי 500 מ"ז(אבל לפעמים צריך לחדש מלאי) ועוד חומרים למעשים יוצאי דופן(גולם, מגילה מדרג גבוה, וכו').

גם לא כדאי לך להמציא דרכי שיפור הצלות או תה"בים. השתמש בתה"ב או הצלה קיימים, ואם ברצונך לעשות מקצוע חזק ברפלקסים, אבל שגם יעיל כנגד רעל, אל תמציא הצלה בינונית לקשיחות, אלא תן במהלך הדרגות תוספים כנגד רעל(זו דוגמה)

תפקידו של הנפח המאגי הוא לחפש כל חייו אחר ידע אודות העתקים הקדומים וניסיון לברר כיצד מיצרים אותם, אם השנים/הדרגות לומד הנפח כיצד ליצר חפצים חזקים יותר בגלל זה הנפח המאגי הוא מקצוע יוקרה ולא מקצוע בסיס(הוא רק תוספת ולא מרכיב עיקרי, לדעתי הוא יכול לתרום לעלילה רבות)

בקשר להצלות ותה"ב, אני לא כל כך צרוצה מהשיטה בה משתמשים במו"ד 3, ולכן אני יוצר לפי ההבחנה האישית שלי :!:

אני עובד עכשיו על מקצוע יוקרה - הגלדיאטור,אז למי שיש רעיונות(חפצים ויכולות שמתאים)שישלח לי בפרט

לדעתי כדאי שתיהיה לו האופציה לבחור כשרונות של שיטות/סגנונות לחימה כמו אלה שמופיעים במדריך השלם ללוחמה

דקל אמר/ה:
cheos אמר/ה:
אני עובד עכשיו על מקצוע יוקרה - הגלדיאטור,אז למי שיש רעיונות(חפצים ויכולות שמתאים)שישלח לי בפרטי
יש כבר כזה מקצוע יוקרה, עם אני לא טועה במדריך השלם ללוחמה

דווקא אין אבל מה שישש זה התייחסות לקרבות הגלדיאטורים וכמה חפצים קסומים שיכולים לעזור)שרשרת דקרים אם אני לא טועה(

old man יש לי את mm1 זה בסדר

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה