• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עץ המנצ'קינים (עץ הנק''ן)

כן. זאת לא מתרת המשחק.
אבל חייבים להודות שהרבה יותר כיף לשחק דמות רמה 10 מאשר דמות רמה 1...
אני באופן אישי מעדיף לשרוף כפרים, כולל כל חיות המשק, המוחן נק"נ, אם אתה שורף אותם כשהם עובדים בשדה זה המון נק"נ, הם נחדשבים אנשים חמושים :lol:
זה היה בצחוק, לכל אלפי היער למיניהם.

אני כבר פשוט חייב...
לפי החישובים שלי, אם אדווין(ודרך אגב, הוא ב*מקרה* אשף שמתמחה בלחשי זימון, וחלק מאגודת הקוסמים האדומים ממלכות נשכחות?) הרג כל כך הרבה, בעוד שאתם לא עשיתם דבר בקרב עצמו, אבל אתם עדיין מקבלים נק"נ, אז לא האנשים האחרים גם צריכים לחלק ביניהם את הנק"נ? בוא נראה, "100 וטרולים+ אורקים בחיים" חלקי מספר כל האנשים בצבא... אה... יש לי הרגשה שלא הקרב הזה הולך להעלות אותך דרגה, לא לפי ההיגיון שאתה מציג פה.

צל-אש אמר/ה:
כן. זאת לא מתרת המשחק.
אבל חייבים להודות שהרבה יותר כיף לשחק דמות רמה 10 מאשר דמות רמה 1...
אני באופן אישי מעדיף לשרוף כפרים, כולל כל חיות המשק, המוחן נק"נ, אם אתה שורף אותם כשהם עובדים בשדה זה המון נק"נ, הם נחדשבים אנשים חמושים :lol:
אם הייתי השה"ם שלך הייתי מוריד לך על זה נק"ן.
אלא אם כן הייתה לך סיבה ממש, אבל ממש טובה לעשות את זה.

אחרי קרב ארוך ויפה נגד מנהיג גובלינים מאסיבי החלטתי לתת לעצמי 700,000,000,000 נק"ן ולהפוך לשה"ם דרגה 50+
כמה כיף להיות שה"ם :-)
נק"ן מחולק על פי הגיון - לא על פי השיטה. ניתן להשתמש בו גם ככלי לעידוד רול פליי. במקרים בהם זה נחוץ.

צל-אש אמר/ה:
חדדתי שזה יקרה, לכן הוספתי את הסמיילי בסוף, אבל כנראה אני לא ברור...
זה היה בצחוק.
ואני חשדתי שאתה תגיד את זה, ולכן הורדתי לך גם 10 מכל התכונות, 5 מהדרג"ש, ו50 מהנק"פ שלך.
וזה יכול גם להמשיך למינוסים.

אני מעמין בשיטה של hok-xp לתת נק"ן לפי הרגש.
או לפחות אני מעמין בשיטה הזו כשאני זוכר לתת נק"ן...

אני נותן נק"ן לפי אירועים והתקלויות שבהן יש סיכוי שהדמויות למדו משהוא
(אני עובר איתם על כל החלקים הראשיים של הפגישה ומחליט אם הם למדו משהוא
שימושי וכמה)
ולפי הרצון שלי להתחיל לסים יצורים גדולים יותר...

soul-reaver אמר/ה:
אני כבר פשוט חייב...
לפי החישובים שלי, אם אדווין(ודרך אגב, הוא ב*מקרה* אשף שמתמחה בלחשי זימון, וחלק מאגודת הקוסמים האדומים ממלכות נשכחות?) הרג כל כך הרבה, בעוד שאתם לא עשיתם דבר בקרב עצמו, אבל אתם עדיין מקבלים נק"נ, אז לא האנשים האחרים גם צריכים לחלק ביניהם את הנק"נ? בוא נראה, "100 וטרולים+ אורקים בחיים" חלקי מספר כל האנשים בצבא... אה... יש לי הרגשה שלא הקרב הזה הולך להעלות אותך דרגה, לא לפי ההיגיון שאתה מציג פה.

יש לי כמה דברים להגיד לך:
1)אנחנו נקבל נק''ן על כל אורק ואורק שנהרג במלחמה גם אם אני לא יהרוג אפילו עכביש אני יקבל נק''ן, משום שאנחנו ארגנו את המלחמה.
2)כפי שציינתי עדיין יש טרולים ואורקים שנשארו בחיים ומתחננים להישסף על חרבי ועל חרבי חברי.

נייטמר, הוא אומר שאם אתם מקבלים נק"נ על זה שהייתם אחראיים למלחמה, אז הנק"נ צריך להתחלק בין כל משתתפי המלחמה הפעילים והלא פילים. זאת אומרת, הלוחמים, הנפחים, וכו' וכו', כך שלא ישאר לכם כלום. כמובן שהשה"ם שלכם יתן לכם בכל זאת נק"נ, אבל הוא מראה לך חור בתוכנית שלך

אין סיבה שהחבורה תקבל נק"נ על כל האורקים כי הרי היא לא עומדת מולם לבד - לעזרתה עומד צבא שלם של מאה איש הכוללים קוסמים.
סביר להניח שהנק"נ יתחלק שווה בשווה בין כל המשתתפים בקרב מה שישאיר אתכם עם די מעט ממנו.
מה שכן, על ביצוע מוצלח של המשימה מגיע לכם נק"נ לפי החלטת השה"ם.

Wood-Elf אמר/ה:
Dragon_Master אמר/ה:
אני,לורדור, רץ כמו משוגע והורג מלא מפלצות ונלחם והורג וכו'....מקבל 500 נק"ן.
הגנב יורה 2 חצים שאת שניהם הוא מחטיא-הוא מקבל בדיוק אותו נק"ן כמו לורדור!

אבל אני רכשתי יותר ניסיון ממנו! למה זה ככה?
לא ראיתי את זה מקודם...
הוא מקבל נק"ן על כך שהוא למד ממך.
אתה צריך להיות גאה בעצמך.

לא הבנת אותי כנראה. אלו שני מקרים שונים. למה אני והוא קיבלנו אותו מספר נק"ן כשאני רכשתי יותר ניסיון וגם למדתי דבר או שניים על היריב שלי, בזבמן שהוא למד איך מחזיקים חץ כמו שצריך!!!{ציניות, הוא לא באמת למד להחזיק חץ!!}

nightmare אמר/ה:
soul-reaver אמר/ה:
אני כבר פשוט חייב...

יש לי כמה דברים להגיד לך:
1)אנחנו נקבל נק''ן על כל אורק ואורק שנהרג במלחמה גם אם אני לא יהרוג אפילו עכביש אני יקבל נק''ן, משום שאנחנו ארגנו את המלחמה.
2)כפי שציינתי עדיין יש טרולים ואורקים שנשארו בחיים ומתחננים להישסף על חרבי ועל חרבי חברי.
לשיטתך, המלך ששכר (או מפקד, או ציווה, או כפה) אותכם לעשות זאת מקבל את כל הנק"נ, ולמעשה, לעולם איש לא יוכל להרוויח נק"נ, כי הוא תמיד עובר לבעלי השררה שנתנו את הפקודה.
הו! אכזרי הוא הנק"נ וטבעו חמקמק! רק השה"מ יוכל לרתום אותו לרצונו!
בקיצור, אם אין לך תואר שכולל ראשי תיבות לא-מובנים, אין לך ממש סיכוי.
אני במקומך הייתי הופך לדב"ש. :wink:

nightmare אמר/ה:
...איך שהו(אני לא זוכר איך), גילינו את מקור הצבא שפגע באותו כפר של אלפים...

זה מדאיג. אתה לא זוכר? הסיפור הוא העיקר.

...כדי שניכנס הצגתי את עצמי כמשרת של אותה אישה(אני לא באמת משרת שלה! אבל רק בזכות זה נכנסתי לארמון)...

על זה הייתי נותן לך נק"ן, אם זה היה הגיוני לסיפור.

...לאחר שנכנסנו היה לנו קשה שהמלך וויליאם ה-8 יאשר לנו לקחת אנשים כדי להביס את הטירה, אבל אחרי שיכנועים רבים(שאני אומר הרבה אני מתכון ל-2 שני שיעורים שכל שיעור זה שעה וחצי, אך לבסוף הוא הסכים)....

שיעור... מעניין.

...אותו מכשף(אדווין שמו), סייר באזור למצוא מקום טוב שנוכל להתקיף את הטירה.
לאחר ויכוחים רבים של אסטרטגיות, אדווין, הציע שמכשפת, ואשף מהקבוצה שלנו, יעניקו את כוחם האנרגתי לאותו קוסם, ועם כוחם הוא יצור כדור אש ענקי(המכשפים שלנו יחלשו מעט, אבל אחר כך הם יחזרו למצבם הקודם).
אדווין יצר כדור אש עצום, וירה אותו לעבר הטירה.
הטירה פשוט התמותתה ומלא אורקים נהרגו.
אנחנו עכשיו בעיצומה של המלחמה.

על הרעיון של אדווין (משוחק על ידי השה"ם) הייתי מתגמל את אדווין. שים לב - לא מדובר על הטלת הלחש אלא על הרעיון. אתם לא הייתם מקבלים בונוס בזכותו.
להיפך, למעשה נראה שכמעט ולא עשיתם כלום בהקשר זה (גם לא המכשפת והאשף) והמשימה הצליחה בצורה די סוחפת שלא בזכותכם. אמנם גייסתם את המלך ודרכו מכשף - כל הכבוד, אבל על השמדת הטירה אתם יכולים לתבוע קרדיט חלקי בלבד.

לגבי ההרוגים - הייתי מפיל עליכם גשם של טיטאנים אם הייתם מדברים ככה אלי (אבל אתם אולי הייתם אומרים שבזכותכם מתו כל הטיטאנים אז מגיע לכם נק"ן עליהם....).
הנק"ן שלך אמור לייצר את הנסיון, הביטחון, העוצמה של הדמות.
הריגת מאות אויבים, מרחוק, בעזרת רעיון לא מתוחכם שלא היה שלכם מלכחילה, מעמדה של ביטחון לא מספקת לכם אף אחד מהדברים האלה. התגמול שלכם (של הדמויות!) יכול להיות פרסום ותהילה, קשרים ומכרים - אולי מישהו אפילו מכיר לכם תודה. ערך הנק"ן צריך להיות סימלי, ובוודאי שלא קשור בכלל למספר המדויק של ההרוגים. לפי ההגיון שלך, מצית סדרתי שעובר בכפרים ושורף אותם צריך להנות מעוצמה חסרת תקדים (תוך 3 כפרים הוא נהיה EMbermage10/Fire Savant5). מי שמחבל בקרקעיות ספינות שיוצאות מהנמל יכול לעשות כמות דומה של נק"ן.

DRAGON-MASTER, מכיר את האימרה שמהצלחות לומדים אבל מטעויות לומדים יותר?

SOUL-REAVER מומלץ שעליות דרגות לא תתבצענה באמצע סצינה (ואולי לא באמצע הרפתקה בכלל). יש אנשים שם בחוץ, שכאשר יש להם מספיק XP (נגיד בין האורק העשירי לאחת עשרה) הם עולים פתאום דרגה, מחדשים את מאגר הלחשים היומי שלהם ואפילו מתרפאים פתאום! (אה-לה דיאבלו). זה רע.
אויבים שמתקדמים עם הזמן וצוברים עוצמה זה אחלה.

נייטמר (תורדק) יא מנצ'קין שכמוך, למה לפתוח עץ המנצ'קינים?! כדי להראות לעולם כמה אתה ספאמר נק"ניסט? אני אומר: מנהלים, לנעול.

זה כל כך מעצבן כל שנושאים שהוא פותח.
כל אחד ואחד מהם הוא עץ מטומטם שכל קשר בינו לבין המציאות הוא מקרי בהחלט!

דיי כבר!

מנהליסטים, לנעול!

א בל הוא מאד משתדל לא לעשות כן.

וגם- אני מסכים עם פרנהייט.
אתם באמת לא עשיתם הרבה (כלום).
אתם צריכים לקבל נק"ן רק על ביצוע המשימות (לגייס את המלך, לנצח במלחמה, לא על ההריגות.).

אתמול:
בתאריך ה-2.6.04 ההתקפה התחילה. ההתקפה התחילה, כאשר ידידי -ELF-ירה את החץ הראשון לעבר הטירה.
לאחר מכן כל הקשתים החלו לתקוף.
הכל הלך כמו שצריך....
הקשתים פשוט ירתו אחד אחד את האורקים.
התחלנו לחשוב שאנחנו מנצחים או יותר נכון שוחטים את האורקים.
הכל הלך כאלכה עד אשר אני, מרדריד ודקסטר יצאנו להתקפה עם חל הרגלים.
הבעיה המעצבנת היחידה שהיתה, היא שיש נהר שמקיף את הטירה, והנהר בעומק של כמה מטרים, וכמעט כל חייל לבוש בשיריון קשקשים ולוחות מלא(מה שאומר שאי אפשר לעבור את הנהר)
אבל אני ברוב חכמתי, החלטתי לשתות שיקוי ריחוף(היה לי עוד מדרגה 2 ככה).
שתיתי אותו ועברתי את החומה.
התחלתי לשחוט אורקים אחד אחד, עד אשר באתי להכנס לטירה ואז אני פתאום נתקע במשהו ונופל.
כאשר אני מסתכל אני רואה טרול שמן במיוחד שמתחיל לדגדג אותי.
חשבתי שהוא נחמד, אז הרמתי את ידי ושאלתי אותו עם הוא יכול להרים אותי.
הוא הרים אותי בשמחה, אך הוא העיף אותי איזה 500 מטר ועפתי על הר וירד לי 18 נק''פ, ואז נגמר השיעור.

מה שאני צריך, זה רעיון איך שכל חילי הרגלים יעברו את הנהר, ואני צריך שיטות לחסל טרולים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה