אני מתאמן בג'ו ג'וטסו. לא הרבה זמן (בפסח אני עושה מבחן לכתומה), אבל בכנות, חגורות שאנשים מקבלים בגיל יסודי לא נחשבות... תהיו רציניים רגע... אתם באמת חושבים שבכיתה ה' מישהו יצליח לעשות משהו קטלני באמת? (לא מבחינה טכנית, מבחינת כוח ואכזריות..)
ובלי שום קשר, ג'ו ג'וטסו זו אומנות הלחימה הכי טובה. יש לה 2000 שנות וותק, ומאות סגנונות שונים. כל אמנויות הלחימה היפניות האחרות (החל בנינג'וטסו ועד לג'ודו) הן נגזרות של הג'ו ג'וטסו. לומדים תרגילי הגנה עצמית, וגם קרבות (אני מתכוון לאגרוף הדדי. ואגב זה, יש שם מכות ממש אכזריות בסגנון "אני אשבור לך את הצוואר כמו ששוברים לבנים"

rcwink: ), וכמובן המון ידע כללי. בסגנון המסויים שאני מתאמן בו, חלק מהרעיון הוא שבקרב אמיתי (כמו בסרטון ההוא ביוטיוב, לדוגמה) אתה סביר להניח שלא תזכור את כל התרגילים כמו שהם (עדיף שכן, כי הם מוכיחים עצמםפ יעילים), אלא שיהיה לך איזה שהוא מצא של טכניקות ומהן אתה תבחר בזמן אמת...
הג'ו ג'וטסו, אגב, היה אמנות הלחימה המשלימה עבור קנדו בשביל הסמוראים. כשאין לך\אתה לא רוצה להרוג את היריב, אבל אתה רוצה להביא אותו למצב דומה- ג'ו ג'וטסו זה הכלי.
וכניראה שאני גם אתחיל ללמוד נימפו
בנוגע לסרטון- אני חושב שזה ג'ו ג'וטסו או איגרוף (כלשהו). מתאים לסגנון. אבל בתאכלס יכול להיות שאין שם בכלל אמנות לחימה.. לא צריך ללמוד הרבה כדי לדעת שאם מישהו מביא לך מכות אתה צריך לפוצץ לו את הפנים...
אגב ג'ודו: קודם כל להגיד שזה ג'ו ג'וטסו מצונזר זו טעות. או לפחות חוסר דיוק. ג'ודו זה ספורט. ספורט מגניב, ייתכן, אבל ספורט. בתור אמנות לחימה, הוא לא יעיל בעליל. אני לא מזלזל בג'ודו, אני מדבר על עובדות: הוא נוצר כדי להתאמן בג'ו ג'וטסו לא מסוכן, רק בשביל הספורט.
הסנסאי שלי הוא לא ממש משהו שצריך להשוויץ בו. לא כי הוא רע, אלא כי הוא לא ממש משתווה אל מה שהזכירו קודם. הוא דאן 2 בג'ו ג'וטסו, אגב, וגם עוסק (אני לא יודע בדיוק באיזו חגורה) בקראטה, נימפו, ואגרוף תאילנדי.
ועוד משהו שצריך לציין: שמתם לב שאמנויות לחימה סיניות בכלל לא משתוות ליפניות? הו פשוט לא עובדות! טאי צ'י בכלל... מי נותן לנזירים להמציא אומנות לחימה?