• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • שעות אחרונות לעליית שרי הרונות

היום בערב מגיע לסיום מימון ההמון של עליית שרי הרונות - שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

עץ אומנויות הלחימה הגדול!

אין, טייקוונדו זה הכי מגניב. זה הבעיטות הכי רציניות, והם גם עושים את הפעלולים הכי שווים. יום אחד הצצתי לאיזה שיעור (לבני נוער!) והם שם קפצו מעל 5 אנשים ורצו על קירות וכל מיני! (בחיי, לא צוחק)

פנג - שוב, כנראה לא אותו סגנון. אולי בסגנונות אחרים (שהם לא שוטוקאן, שזה מה שאני למדתי) חגורה כתומה זה משהו בסוף. במה שאני למדתי, חגורה כתומה הייתה השלישית בסדר (לבנה, צהובה, כתומה), והיה די קל לקבל אותה.

זיכרונות ישנים...למדתי ג'ודו במשך שנה כשהייתי בן 8 או 9, הגעתי לחגורה כתומה וסיימתי תחרות עם מדליית כסף :)
הפסקתי לאחר שנה בערך בגלל שזה התחיל להיות נורא משעמם.

התאמנתי בג'ודו לפני איזה 5-6 שנים לפחות.זה היה משהו כמו חצי שנה,ואני לא זוכר אם הגעתי לצהובה או לא...

בכל מקרה,אני אישית רוצה כבר כמה זמן להתחיל קנדו,אבל אני לא מוצא בירושלים.אם מישהו יגיד לי אני ממש אשמח...

גם אני למדתי שוטוקאן, ואף אחד לא מקבל חגורה כתומה אחרי שנה. אם כולם בקבוצה של ילדים בכיתה ב'.
זקנים כמו פלאפי שמתחילים קצת אחרי כיתה ב', בדרך כלל מסוגלים לקלוט קצת יותר, והם קופצים כמה חגורות, עד כתומה/ירוקה, ואז עוברים מבחנים רגיל ולאט...
ופלאפי עברת בחינה על כל חגורה? או שאחרי המבחן ישר קפצת לכתום?

אני מתאמן בג'ו ג'וטסו. לא הרבה זמן (בפסח אני עושה מבחן לכתומה), אבל בכנות, חגורות שאנשים מקבלים בגיל יסודי לא נחשבות... תהיו רציניים רגע... אתם באמת חושבים שבכיתה ה' מישהו יצליח לעשות משהו קטלני באמת? (לא מבחינה טכנית, מבחינת כוח ואכזריות..)

ובלי שום קשר, ג'ו ג'וטסו זו אומנות הלחימה הכי טובה. יש לה 2000 שנות וותק, ומאות סגנונות שונים. כל אמנויות הלחימה היפניות האחרות (החל בנינג'וטסו ועד לג'ודו) הן נגזרות של הג'ו ג'וטסו. לומדים תרגילי הגנה עצמית, וגם קרבות (אני מתכוון לאגרוף הדדי. ואגב זה, יש שם מכות ממש אכזריות בסגנון "אני אשבור לך את הצוואר כמו ששוברים לבנים" :orcwink: ), וכמובן המון ידע כללי. בסגנון המסויים שאני מתאמן בו, חלק מהרעיון הוא שבקרב אמיתי (כמו בסרטון ההוא ביוטיוב, לדוגמה) אתה סביר להניח שלא תזכור את כל התרגילים כמו שהם (עדיף שכן, כי הם מוכיחים עצמםפ יעילים), אלא שיהיה לך איזה שהוא מצא של טכניקות ומהן אתה תבחר בזמן אמת...
הג'ו ג'וטסו, אגב, היה אמנות הלחימה המשלימה עבור קנדו בשביל הסמוראים. כשאין לך\אתה לא רוצה להרוג את היריב, אבל אתה רוצה להביא אותו למצב דומה- ג'ו ג'וטסו זה הכלי.
וכניראה שאני גם אתחיל ללמוד נימפו :D

בנוגע לסרטון- אני חושב שזה ג'ו ג'וטסו או איגרוף (כלשהו). מתאים לסגנון. אבל בתאכלס יכול להיות שאין שם בכלל אמנות לחימה.. לא צריך ללמוד הרבה כדי לדעת שאם מישהו מביא לך מכות אתה צריך לפוצץ לו את הפנים...

אגב ג'ודו: קודם כל להגיד שזה ג'ו ג'וטסו מצונזר זו טעות. או לפחות חוסר דיוק. ג'ודו זה ספורט. ספורט מגניב, ייתכן, אבל ספורט. בתור אמנות לחימה, הוא לא יעיל בעליל. אני לא מזלזל בג'ודו, אני מדבר על עובדות: הוא נוצר כדי להתאמן בג'ו ג'וטסו לא מסוכן, רק בשביל הספורט.

הסנסאי שלי הוא לא ממש משהו שצריך להשוויץ בו. לא כי הוא רע, אלא כי הוא לא ממש משתווה אל מה שהזכירו קודם. הוא דאן 2 בג'ו ג'וטסו, אגב, וגם עוסק (אני לא יודע בדיוק באיזו חגורה) בקראטה, נימפו, ואגרוף תאילנדי.

ועוד משהו שצריך לציין: שמתם לב שאמנויות לחימה סיניות בכלל לא משתוות ליפניות? הו פשוט לא עובדות! טאי צ'י בכלל... מי נותן לנזירים להמציא אומנות לחימה?

anthema אמר/ה:
ובלי שום קשר, ג'ו ג'וטסו זו אומנות הלחימה הכי טובה. יש לה 2000 שנות וותק, ומאות סגנונות שונים. כל אמנויות הלחימה היפניות האחרות (החל בנינג'וטסו ועד לג'ודו) הן נגזרות של הג'ו ג'וטסו.
ידעתי שהעץ יגיע לתחרות ה"איזה אומנות לחימה הכי טובה". המאמן שלי הסביר לנו את זה ככה: "ג'ודו נגזר מהג'וג'יטסו. עכשיו תדמיינו מחשב עתיק נורא, שלוקח המון זמן להפעיל אותו וכאלה, לעומת המחשבים החדשים שעובדים מהר וטוב. הם נגזרו מהמחשב הישן". הוא התכוון להסביר שהחדש והמשופר הוא יותר טוב, וג'ודו הוא שיפור של הג'וגיטסו.
אני לא אומר שאני מסכים איתו, אבל אני לא חושב שאפשר להחליט ככה איזה אומנות לחימה יותר טובה, בלי שיש לך נתונים של ממש.
דרך אגב, אני כמעט ובטוח שהמניעים של המאמן שלי היו כספיים.. :)

אנת'מה - רוב ההודעה שלך נראית כאילו אתה מבין לא מעט, עד הקטע של
שמתם לב שאמנויות לחימה סיניות בכלל לא משתוות ליפניות? הו פשוט לא עובדות! טאי צ'י בכלל... מי נותן לנזירים להמציא אומנות לחימה?
ובכן פה אתה מקבל סתירה בפנים, כי אומנויות הלחימה הלא חמושות מקורן בסין. יפן במשך מאות שנים התאמנו רק עם חרבות ונשקים דומים, ורק בזמן האחרון אמצו גם הם אומנויות לחימה של ממש (כמו שאנחנו מתכוונים אליהן), כמו קראטה.
הקונג פו הומצא בסין, והוא המקור של רוב אומנויות הלחימה.

אבל יכול להיות שג'יו ג'יטסו הומצא ביפן, וממנו נגזרות אומנויות הלחימה היפניות. בכל מקרה, זה קרה הרבה אחרי שהתחילו להתאמן בקונג פו.

ואין דבר כזה אומנות לחימה יותר טובה. בסופו של דבר זה מגיע לכדי כשרון טבעי וכמות ההשקעה.

פלאפי אמר/ה:
הייתי כמעט שנה בקראטה (הגעתי לכתומה), ועזבתי.

האבסורד, הוא עשה חגורה בפחות מחצי שנה....
אני כבר שנה וחצי בנינג'טסו ועוד רחוקה החגורה הצהובה, למדתי גם שנה סייף (נחשב?), 5 שנים ג'ודו (חגורה ירוקה, מקום שלישי באליפות הארץ לילדים בגיל 11) ועשיתי כמה מחנות אימונים של שבוע מרוכז עם נתי כוהן ויעל ערד, ואני מרביץ לאחותי פעמיים ביום...

נינג'טסו הוא אכן אומנות לחימה מעולה ולמרות ההיסתברות הגבוהה לשבור אף (ומי שמכיר אותי יודע שיש לי הרבה אף לשבור), זה מעשי ביותר.

אני לא מבין מה כל כך בעייתי בזה שעליתי לחגורה כתומה בפחות משנה. כל מי שהתחיל ללמוד בערך בזמן שאני התחלתי, גם התקדם באותו הקצב. זה כנראה פשוט סגנון אחר, או שהסנסאי שהיה לי מעדיף להתקדם בקצב אחר (אולי החגורות המאוחרות הן סופר קשות להשגה?). לא כל המורים לאומנויות לחימה חושבים אותו הדבר בנוגע להתקדמות התלמיד.

שמתם לב שאמנויות לחימה סיניות בכלל לא משתוות ליפניות? הו פשוט לא עובדות! טאי צ'י בכלל... מי נותן לנזירים להמציא אומנות לחימה?
אתה טועה לגמרי.כמו שפלאפי אמר, המקור של אומנויות הלחימה בסין, והן יעילות מאד. חוץ מקונג-פו וסגנונותיו הרבים יש את בה-גואה, שלא סתם נקראת "המלכה של אומנויות הלחימה הסיניות" ועוד הרבה אומנויות. אגב, טאי צ'י אומנם נראה כמו יוגה, ולעיתים משמש כיוגה, אבל ברמות הגבוהות של טאי צ'י אפשר להרוג אדם די בקלות ובלי סימן. כלומר, אם הורגים מישהו בעזרת טאי צ'י אי אפשר לדעת איך הוא מת.

אתם מוזמנים לחלוק עלי, אבל לפחות תמצאו טיעונים יותר מבוססים.
הג'ו ג'וטסו התפתח ביפן לפני למעלה מ-2000 שנים. להגיד שרק בשנים האחרונות יפנים התחילו להתאמן באומנויות לחימה ללא נשק זו אמירה מגוחכת.
חוץ מזה, מעולם לא אמרתי שהיפנים לא למדו מהסינים. היפנים למדו כמעט הכל מהסינים. אבל הם הביאו את זה לתפיסה ורמה ושיטה אחרת. חוץ מזה הם תוקפניים מאוד בטבעם, ופרפקטסיוניסטים. זה למה החרבות שלהם היו הטובות בעולם, החיילים שלהם המורעלים בעולם (מבחינה מוראלית :P ), ואמנויות הלחימה היעילות בעולם. ובין השאר אלה הסיבות שבמרבית הקרבות בין סין ליפן היפנים ניצחו. (להגיד ניצחו זה קצת בעייתי. בכל זאת לסינים היה ועוד יש ייתרון כמותי אדיר על כל השאר, וכך הם הצליחו להדוף בסופו של דבר את הצבא היפני, אבל אפשר להגיד שהיפנים נצחו כי לא נלקחו להם (כמעט) שטחים, ואילו במספר הזדמנויות היפנים כבשו שטחים סיניים). כל אומנות לחימה שמתאמנים בה המון ומגיעים לרמות גבוהות היא קטלנית ויעילה, זה ברור, אבל לא כל האמנויות הן יעילות אחרי שנתיים שלוש של אימון. ואני חושב שזה צריך להיות פרק זמן מספיק כדי שמישהו ירכוש לפחות מיומנות מינימלית בהגנה עצמית. לעשות forms של טאי צ'י לא יעזור לך נגד ערס עם סכין אלא אם אתה ברמה ממש גבוהה. כנ"ל לגבי הרבה תרגילים דומים. רוב טכניקות הלחימה היפניות מתמקדות בפעולות פשוטות ויעילות, וזה מה שהופך אותן לכאלה- פשוטות ויעילות.

אמנות לחימה יעילה גם היא זה איגרוף טאילנדי, ששמש את הצבא של עוד מדינה קדומה במזרח שפרח לי שמה. יצא לי להלחם עם אחד שמתאמן בזה. זה טוב.

איתמר.

אמנות לחימה יעילה גם היא זה איגרוף טאילנדי, ששמש את הצבא של עוד מדינה קדומה במזרח שפרח לי שמה.
תאילנד?! :P

וכן, אגרוף תאילנדי זה די סוס. אבל במיוחד המתאגרפים בתחרויות החצי-חוקיות שבתאילנד - שם הם מתאמנים מגיל צעיר, כל היום. הטיפוסים האלה זה החבר'ה הקשוחים באמת.

ואם היפנים פיתחו את הג'יו ג'יטסו והעתקים מהסינים, כנראה שג'יו ג'יטסו זה לא האומנות הכי עתיקה.

אף פעם לא אמרתי שהיא האומנות הכי עתיקה. רק שהיא מספיק עתיקה כדי להגיד שיש לה וותק רציני, ושהיא לא משהו חדש.
אומנות הלחימה הראשונה ביפן, דרך אגב, היא האבקות סומו. היא שמשה בטקסים דתיים כדי להכין את האדמה לזריעת האורז.

בנוגע לאגרוף תאילנדי: תאילנד היא מדינה יחסית צעירה. נזכרתי עכשיו, מדובר בסיאם. אגרוף תאילנדי שימש את הצבא של סיאם.

אגב בעבר בסומו המפסיד היה עושה לעצמו חרקיריה(התאבדות של הכנסת סכין או חרב לבטן ועושה סיבוב שלם היה בנדאם מת) אז שכך אל תבנו אותי לא נכון סומו לא ממש היה נחמד בימים של פעם. אבל כים זה הכל סמלי.

יש כאן משהוא שרוצה להיות מתאבק סומו?

אומנות הלחימה הכי עתיקה זה אומנות הערסים...
לקחת שרשרת,סכין,קרש,מלא אבנים בכיסים ויאללה מכות

עכשיו עיגרוף תיאלאנדי זה מכות רגילות,הולכים לחוג ומלמדים ללכת מכות!להגן מהצד בלי שיכאב,לתת עגרוף לתוך האף שהעגרוף הזה ייפרק מישהו בשניה
ללמוד לבעוט בלי שיתפסו את הרגל וכו'
עגרוף תיאלנדי=מכות+שרירים+זריזות=מומלץ

לא טועה. גם נשים מבצעות ספוקו.
קצת הרחבה בנושא:

גם נשים סמוראיות. זו טעות נפוצה לחשוב את הסמוראי ללוחם. זו טעות. בושי הוא לוחם. זה גם פירוש המילה. סמוראי הוא משרת. סמוראי זה מעמד, ודרך חיים, ובהכרח אשה של סמוראי תהיה סמוראית, ובת של סמוראי תהיה סמוראית. זה נכון שחלק ניכר מהתפקיד של הסמוראי היה קשור במלחמה, ולשם כך גם הנשים עברו הרבה פעמים הכשרה בלחימה בנאגינאטה (חנית ארוכה עם להב מעוקל) וסכין. כשם שעל סמוראי גבר להרוג למען אדונו, גם על סמוראית להרוג למען אדונה. סמוראי, אגב, היה נאמן לקוד הבושידו (דרך הלוחם), ואחד הדברים שצריך לעשות לעיתים כשפועלים לפי הבושידו זה לבצע ספוקו בשביל לשמור\להשיב את כבודך. זה נעשה, כמובן, רק באישור אדם בדרגה גבוהה ממך (אם יש כזה).

גברים מבצעים ספוקו על ידי חיתוך הבטן, ולאחר מכן כריתת הראש (כשהסמוראי מתחיל לאבד מכבודו עקב הכאבים הנוראיים, אדם אחר שתפקידו לסייע מוריד לו את הראש במכת חרב). מכאן, לאחר עיוותים רבים במעבר לשפה האנגלית ואחר לעברית, נוצרה המילה חאראקירי. במקור ההגייה היא "הארא קירי" הארא= בטן, קירי= לחתוך. האראקירי זה לחתוך את הבטן.
נשים, לעומת זאת, לא היו מתענות בכאב הנורא של מעיים שנשפכים החוצה, כי הן נחשבות לחזקות פחות. נשים היו חותכות לעצמת את הצוואר. גם לא היה להן שולייה.

לוחמת סומו התפתחה כמה מאות טובות של שנים לפני הסמוראים. הרבה לפני הבושידו והספוקו.

אני אוהב לחפור על יפן,
איתמר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה