• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על שחקנים סוררים ומפלצות אחרות

טוב, לפי הסדר:
סול אמר/ה:
בשומרים הכוונה הייתה לחברה שעליהם דיברת עץ קודם אאל''ט, שאתה רוצה שישתפו פעולה עם הדמויות.

אני בחיים לא יהרוג לשחקנים דמות. בחיים. גם אם זה נשמע דפוק, השחקנים אוהבים ומתחברים לדמויות שיש להם, גם אם היו להם דמויות בעבר שאותן הם החליפו.
וגם לא הצעתי לו להרוג את הדמויות, חס וחלילה. רק הצעתי לו שידגים לשחקנים את הכוח של הנולים - מן הסתם לא כזה שהם יכולים להתמודד איתו- ולגרום להם לחשוב שוב על מה שהם רוצים לעשות, מה שבתקווה יוביל למסלול המקורי של ההרפתקה.

אה, הבנתי. השומרים שדיברתי עליהם אז היו שומרים של כפר קטן ומבוצר, שמהווה רק תחנה אחת בדרך למטרה הכוללת. השחקנים לא ידעו מה לעשות, אז הצעתי להם ללכת לכפר, לנוח, להצטייד ולחשוב על העניין. ה"בעיה", שהם חשבו על העניין יותר מידי, ופיתחו תוכנית מסתורית שהתחילו להתכונן אליה בכפר עצמו, ובגלל זה פתחתי את העץ. עכשיו, בפגישה האחרונה הנולים התחילו לפלוש לכפר, ובגלל זה השחקנים היו יכולים לשתף פעולה עם השומרים (הם לא עשו את זה). אני בהחלט לא מתכוון להרוג את הדמויות, אולי, במקרה הגרוע, לשבות אותן. וניסיתי, באמת שניסיתי, להדגים את הכוח שלהם, אז השחקנים ויתרו על האפשרות להתגנב למחנה הנולי והחליטו לפתח תוכנית שלא מסמכת על כוח ברוטלי או מיומנות (ככל הנראה).

King Revange אמר/ה:
הם לא מטומטמים. הם שמו לב לזה שהנולים מורידים אותם ביד אחת. ההיגיון אומר שצריך לפעול נגדם. צריך להמציא תוכנית. מאחר והשה"ם לא מוליך אותנו באף לאחת, כנראה שאנחנו לבד.

אני חושב שהם לא הבינו אותך מספיק טוב. אם אנשי הברון ישלחו אותם מילולית למצוא את תיבת הסערות, זה יהיה קל יותר.

1. הם בהחלט לא מטומטמים, אני מסכים. 2. הם מביעים התנגדות נחרצת לכל הובלה באף, ולכן אם אני משתמש באחת, אני צריך להסוות אותה, ובשום מקרה הם לא יעודדו אותה. בפעם הראשונה שהצגתי את רעיון תיבת הסערות, בכמה שפחות הצגת הרעיון כאלו הם חייבים ללכת אליה, אחד מהם ( שדי מנהיג את השאר באופן לא רשמי, והוא גם המנוסה ביותר ) ציין שככל הנראה הצגתי את התיבה כדי שהם ילכו אליה. כאמור, הם לא הלכו, ייתכן שבעקבות מה שהוא אמר. 3. אם אנשי הברון יעשו את זה, אני לא יכול להראות את זה כהסללה. טוב, אולי אני צריך לפסוע בנתיב האופל ולהתחיל לשלוט על השחקנים :twisted: , אבל כמו שאמרת בעצמך, מכיוון שזו ההרפתקה הראשונה שלי, תהיה לי הזדמנות לפתוח את השער לגיהנום אח"כ.

דג אמר/ה:
בקיצור, קראתי את העץ בקצרה אז אני לא זוכר פרטים, אבל תגרום להם לרצות לחזור למסלול של ההרפתקה, אם איזה גזר שיהיה תלוי להם לפני האף (או לפי רייסטלין, תקווה). אם תעשה את זה מספיק מעודן כך שהם לא יבחינו שאתה מנסה בכוח להחזיר אותם, מה טוב. הם תמיד יכולים לחשוב שהנולים היו סתם האק אנד סלאש והמטרה האמיתית היא למצוא את האוצר הקסום, ואז בסוף שהם ימצאו את עצמם עומדים בחצר הברון ומגנים על השער, הם יזכרו להגיד "שיט! זה לא מה שתיכננו".

הצגתי גזר כזה בראשית ההתחלה ( חצי השעה הראשונה של ההרפתקה :lol: ) אבל נראה שבינתיים השחקנים שכחו ממנו, והספיקו להציב בפניהם את סיבה חדשה למטרתם: נקמה על הרס הכפר שבו הם שהו. יכול להיות שכדאי שאני אציג את רעיון האוצר בצורה יותר ברורה ומודגשת, אבל קודם אני צריך להחליט על דרך פעולה, לא על שלוש בו זמנית :D .

אתה יודע שהפיתרון הכי פשוט הוא לשנות את השם "תיבת הסערות" לשם אחר, ופשוט להוליך אותם בקצת יותר תחכום?

יש לי הרגשה שאני מדבר עם ילד קטן [לא בגלל שאתה לא חכם, אתה דווקא נשמע די פיקח]. ממש לא בגלל הניסוח או השפה, אלא בגלל חוסר המוכנות להתחכם איתם. אם הם חושבים שהם יעשו מה שבראש שלהם ואתה ממש לא רוצה לכתוב להם הרפתקה נוספת בגלל זה, אתה לא אמור לספר לנו שוב ושוב שהם עלולים לתפוס אותך בקלקלתך.

פשוט תאלתר. אם הם יוצאים לעיירה הזו, תגרום לזה שבסופו של דבר העיירה הזו תהיה סיפתח להרפתקה המוכנה שלך. אם הם לא רוצים לשמוע את השם "תיבת הסערות", פשוט תשנה את השם.

זה לא כזה מסובך.

במקרה הכי גרוע, השחקנים יכולים ללכת לאנשהו ואז ליפול בטעות לתוך החדר התת-קרקעי של תיבת הסערותכאשר המכשף הנולי קורא לרעידת אדמה.
זה לא אידיאלי, אבל אני מבין שננעלת על תיבת הסערות.

זה מזכיר לי את האפיזודות עם השחקנים שלי. אנחנו 4 כולל אני השה"ם שמשחק דמות (אין בררה). 30% מהפעמים מישהו חסר ובעוד 30% שהשיעור מתבטל. אני הולך לעבור לתקן חוג (אין ביטולים אם אין משהו רציני).
לפני שיעור שמתי להם במבוך בתור בדיחה מאורה צדדית של דרקון אדום. הדבילים נכנסו וניסו לגנוב את הביצים(ראו בחתימה שלי).
עשיתי איזה טריק שכשהדרקון רדף אחריהם תפסו אותו יחידת עילית וכיסחו אותו. כמובן שהם לקחו ת'אוצר. השחקנים מצאו אבקה, עקבות של גורי דרקונים (ההרפתקאה הבאה) וגביע נחושת שהיה צעצוע של הגורים (כדי לאמן את החמדנות והתככנות שלהם).
אני מביא את זה כדוגמא לחבורת שחקנים מרגיזה ולשיטה לעקוף את הצרות.

השאלה היא איך הראית להם שזה רע, גם השחקנים המתחילים שלי היו כאלה ויצרתי כפר קטן של הרפתקנים, שבו שהו הרפתקנים הרבה יותר חזקים מהם, אבל במקום לקבל עזרה הם החליטו שהם יודעים הכול יותר טוב (יותר טוב מ-7 נוכלים ברמות 14-16).

בסוף הראיתי להם למה אסור להם לתקוף את מחנה האויב בכך שהדמויות מוצאות כרזה מלפני 4 ימים שמספרת על שבוע הלוחמה הגדול (הפרס למנצח בתחרויות הוא חרב מלאכת מחשבת וקשת כוח כבדה עם תוסף כוח 3+, בהחלט פרס ראוי), הם הלכו לשם וגילו שמחנה האויב עשו שם טבח והרגו כ-40 הרפתקנים מנוסים בלילה,, את גופות ההרפתקנים תליתי במסבאה, מול מדף היינות הענק שניצב שם. :twisted: :orccooldark:

אולי הצגת להם את רעיון התיבה לא נכון?האם ניסית לרמוז להם על התיבה לאחר שהם ירדו מהרעיון?
תנסה אולי לרמוז לדמויות שרעיון התיבה "מתאים" להם,לדוגמא שחקנים שאהלוהיותם היא מלורה כנראה יאהבו את התיבה.

אתה יכול לעשות דבר כזה אים אתה ממש חייב ואין לך בריירה אחרת. עם אחד השחקנים הוא ממקצוע קדוש(כמו שבכל קבוצה נורמלית יש)אתה יכול לגלות את האל לפניהם להגיד שהם סטו מדרך היישר(משהו כזה)ואם הם לא יחזרו להרפתקאה ילקחו מהם כל התפילות שמילת המפתח שלהם היא קדושה. :idea:

נכון,הוא יכול להגיד להם דבר כזה,אבל אני לא מבין למה ישות אלוהית תפנה להרפתקנים עלובים ותגיד להם שהם סטו מדרך הישר,וזה גם טריק עלילתי גרוע ושקוף.
אני אגב,לפי סגנון הכתיבה,מנחש שאתה עוד אחד מההרפתקנים.נכון? :wink:

לשומר היערות ושחקני האחרים - אל תקראו!

טוב, במקרה, באופן ספונטני לחלוטין, בלי עידוד ממני השחקנים\דמויות חזרו למסלול ההרפתקה המקורי :o . אני לא חשבתי שזה יקרה. ציפיתי שהם יישארו איפה שהם, ויינסו להסתנן למחנה הנולי בדרכים שונות. לפי זה בניתי את הפגישה, וככה תיכננתי אותה. גם בניתי את המחנה והצבא הנולי לפירטי פרטים, הצבתי שם דב"שים מושקעים ותככים מסובכים. קצת חבל שכל אלה ירדו לטמיון. בכל מקרה, השחקנים\דמויות ישבו כמה זמן בלי ידיעה מה לעשות, עד שנזכרו בשמועות ששמעו על תיבת הסערות. מיד הלכו לברר עליה עוד מידע, ואח"כ נזכרו במעגל הטלפורט של קוסם, והלכו לשדל אותו בשביל להשתמש בו. בכל אופן, הבעיה המקורית נפתרה לגמרי, הדמויות צועדות לעבר הברון ואחר כך לתיבת הסערות. אני לא חושב שאני רוצה לוותר לגמרי על מה שקורה בתוך המחנה הנולי, אז אני אחשוב איך לשלב את זה אחר כך. ודבר אחרון, אני רק מקווה שהשחקנים לא לא ערכו הפרדת ידע שחקן-דמות כמו שביקשתי מהם, ועשו את מה שעשו רק בשביל לרצות אותי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה