• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על שחקנים סוררים ומפלצות אחרות

ומה בנוגע להתאמת מפלצות. לי אישית נראה שהחלשת המפלצות קצת לא יעילה, או סתם מסורבלת. הקרב של הפגישה שלנו היום למשל, לקח כמעט שעתיים (!), וכל המפלצות, חוץ מארבעה חפ"שים שהגיעו בסיבוב האחרון ( שכתבתי בעצמי ), היו מפלצות מדרגות גבוהות יותר שהחלשתי. יכול להיות שתרמו לאורך הקרב הממושך ההחטאות הרבות, למשל של הנוכל בכל פעם שהיה זכאי להתקפת פתע, אבל ההרגשה שלי הייתה של התקפות ונזק גבוהים מידי, והגנות נמוכות מידי.

בכל שיטה באשר היא, תמיד יש פתח לאילתור. אם אתה רואה שמשהו לא מסתדר, אתה משנה אותו תוך כדי על מנת שיעבוד. יותר מדי פלוסים ומינוסים? פשוט תמחק אחד מכאן ואחד משם, וזה יסתדר באמת.

לכן, כשאומרים לך לתת לשחקנים להישחט, לפעמים צריך לזרום עם זה... XD

לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה שלך. הם מורדים? תסלול להם את הדרך ותחזיר אותם למסלול של ההרפתקה בכוח. אתה 'אלוהים', אחרי הכל. בעיקרון, אתה יכול לעשות מה שבא לך.

ד''א, אם הם לא יכולים להביס את הנולים בפני עצמם, אז תן להם להילחם מול הנולים סיבוב וחצי עד שתגיע תגבורת מפוצצת דבש''ים חפש''ים ש'ישכנעו' שהדמויות צריכות 'עזרה' בהבסת הנולים.

לפעמים, אתה פשוט צריך שחקנים נאמני-סיפור. כמו שלי יש :)

סול אמר/ה:
לא ממש הצלחתי להבין את הבעיה שלך. הם מורדים? תסלול להם את הדרך ותחזיר אותם למסלול של ההרפתקה בכוח. אתה 'אלוהים', אחרי הכל. בעיקרון, אתה יכול לעשות מה שבא לך.

ד''א, אם הם לא יכולים להביס את הנולים בפני עצמם, אז תן להם להילחם מול הנולים סיבוב וחצי עד שתגיע תגבורת מפוצצת דבש''ים חפש''ים ש'ישכנעו' שהדמויות צריכות 'עזרה' בהבסת הנולים.

לפעמים, אתה פשוט צריך שחקנים נאמני-סיפור. כמו שלי יש :)

הממם, אם המצב יגיע לקיצון הזה, יכול להיות, אבל בינתיים אני מנסה להחזיר את ההרפתקה למסלולה בדרכים יותר עדינות, וגם אם אני לא אצליח, אני מתחיל לחשוב על סצנות מעניינות מאוד שיכולות להתרחש לפי התוכנית שלהם, אם אני צודק בכיוון הכללי שלה. אני לא חושב שהם יכולים לנצח את הנולים, אבל אם התוכנית הגאונית שלהם באמת גאונית והיא הולכת לעבוד, היא תעבוד ( אבל אני הולך לשמור על ריאליסטיות מחמירה, לפחות בנושא הזה :) ). ולפחות במשפט הזה:
King Revange אמר/ה:
השחקנים הם האלוהים של המנחה. תמיד. הם יכולים לפרוש לו מההרפתקה.
הוא צודק.
ובנוגע : אני אזהר בעתיד, תודה :D .

אני מניח שלא יצא לך לשחק ביותר מדי משחקי תפקידים שאינם וירטואליים. שחקנים משועממים עושים רעש, שחקנים משועממים נוטים להרוס את ההרפתקה שעמלת עליה, ושחקנים משועממים, ובכן, מחליטים לפרוש מהדבר הזה שאתה מכריח אותם לעשות. הרבה יותר קל לנהל משחק וירטואלי, וכמובן שהProfit נמוך מאוד ביחס לרווח משיהום טוב לשחקנים שלך במציאות.

הוא כבר אמר ש:
- זה השיהום הראשון שלו.
- הוא חושש שהשחקנים יגמרו עם טעם רע בפה.
- השחקנים שלו רוצים משהו אחר.

אז אפשר, לשיטתך, לכסח להם ת'תחת ולהראות להם מאיפה הדג משתין. השאלה היא לא אם הוא יכול, אלא אם הם רוצים.

זה היה נעים לך שבגלל כמה טעויות שנובעות מתוך חוסר ידע או התעלמות מעובדות מסוימות המנחה יחסל לך את הדמות?

יש לי קבוצה שאני משה''ם לה כבר משהו כמו שנה וחצי, ואנחנו נפגשים פעם-פעמיים בשבוע. רוב הזמן אני לא משה''ם משחקים מקוונים.
לא אמרתי לו להפוך את השחקנים למשועממים, אמרתי לו ליצור מצב שבו התוכנית שלהם לא עובדת ובתרחיש כזה הם כנראה ירצו את עזרת השומרים, שבעצם רוצים את עזרתם של השחקנים.

למר ריבנג': טוב, אני אקבל את זה כציון עובדה, ולא כעלבון או השוואה לאורק. ואני אמרתי את זה בעץ הקודם, וגם אם לא קראת אותו, ייתכן שהיית יכול להסיק זאת מתוך הדברים שלי.
לסול: שומרים? איזה שומרים?

אפור הגלימה אמר/ה:
למר ריבנג': טוב, אני אקבל את זה כציון עובדה, ולא כעלבון או השוואה לאורק. ואני אמרתי את זה בעץ הקודם, וגם אם לא קראת אותו, ייתכן שהיית יכול להסיק זאת מתוך הדברים שלי.
לסול: שומרים? איזה שומרים?
לא התכוונתי להעליב. אמרתי שאתה טירון בנושא, וזה ציון עובדה פשוט, כמו "וותיק" או משהו כזה. זה כמו שאני טירון במכות עם חרבות.

סול אמר/ה:
יש לי קבוצה שאני משה''ם לה כבר משהו כמו שנה וחצי, ואנחנו נפגשים פעם-פעמיים בשבוע. רוב הזמן אני לא משה''ם משחקים מקוונים.
לא אמרתי לו להפוך את השחקנים למשועממים, אמרתי לו ליצור מצב שבו התוכנית שלהם לא עובדת ובתרחיש כזה הם כנראה ירצו את עזרת השומרים, שבעצם רוצים את עזרתם של השחקנים.
אתה מתאר קבוצה של וותיקים. הם שרדו את המפגשים איתך יפה מאוד, וזה אומר שאתה יותר חופשי ביחס שלך כלפיהם: אתה יכול להרוג להם את הדמויות כי אתה יודע שהם איתך.

הרפתקה קצרה. כל הרעיון בה היה שהיא תהווה מעין סוג של פתיח להרפתקה מוכנה שמצאתי. רציתי להריץ את ההרפתקה כמה שיותר מהר, אבל בכל זאת להעלות את הדמויות דרגה, וזה השתקף בהרפתקה: עד כה, אף היתקלות לא הייתה בדרגת הדמויות או קלה יותר. משום מה, דווקא עם ההתקלויות הקשות יותר במונחי נק"ן, השחקנים התמודדו ביתר הצלחה. בפגישה הקרובה, לפי התכנון, תהיה התקלות קלה למדי.

בשומרים הכוונה הייתה לחברה שעליהם דיברת עץ קודם אאל''ט, שאתה רוצה שישתפו פעולה עם הדמויות.

אני בחיים לא יהרוג לשחקנים דמות. בחיים. גם אם זה נשמע דפוק, השחקנים אוהבים ומתחברים לדמויות שיש להם, גם אם היו להם דמויות בעבר שאותן הם החליפו.
וגם לא הצעתי לו להרוג את הדמויות, חס וחלילה. רק הצעתי לו שידגים לשחקנים את הכוח של הנולים - מן הסתם לא כזה שהם יכולים להתמודד איתו- ולגרום להם לחשוב שוב על מה שהם רוצים לעשות, מה שבתקווה יוביל למסלול המקורי של ההרפתקה.

סול אמר/ה:
אני בחיים לא יהרוג לשחקנים דמות. בחיים. גם אם זה נשמע דפוק, השחקנים אוהבים ומתחברים לדמויות שיש להם, גם אם היו להם דמויות בעבר שאותן הם החליפו.
וגם לא הצעתי לו להרוג את הדמויות, חס וחלילה. רק הצעתי לו שידגים לשחקנים את הכוח של הנולים - מן הסתם לא כזה שהם יכולים להתמודד איתו- ולגרום להם לחשוב שוב על מה שהם רוצים לעשות, מה שבתקווה יוביל למסלול המקורי של ההרפתקה.
הם לא מטומטמים. הם שמו לב לזה שהנולים מורידים אותם ביד אחת. ההיגיון אומר שצריך לפעול נגדם. צריך להמציא תוכנית. מאחר והשה"ם לא מוליך אותנו באף לאחת, כנראה שאנחנו לבד.

אני חושב שהם לא הבינו אותך מספיק טוב. אם אנשי הברון ישלחו אותם מילולית למצוא את תיבת הסערות, זה יהיה קל יותר.

אם אתה רוצה לגרום לשחקנים לחזור לנתיב של ההרפתקה, כדאי שתגרום שיהיה להם עניין בזה, וזה כמובן תלוי בשחקנים.

אם השחקנים חמדנים, תגיד להם שבמרתף הברון יש אוצר, ואז יתפסו אותם בדרך לגניבה שלו ויכריחו אותם לעזור עם הנולים, או לחלופין, פרס לעוזר או משהו כזה, למרות שהאפשרות הראשונה יותר מגניבה.

אם הם שחקנים בוגרים יותר, אתה יכול להשתמש בטריק בת הברון היפה, ואחד השחקנים מתאהב בה וכך זה מתגלגל.

אם הם חובבים קסם, תציע להם אוצר קסום שיהיה איכשהו קשור. וכמובן שיש עוד. אתה יכול להשתמש ברקע של השחקנים אם הוא מורכב מספיק (משהו שקשור לעבר שלהם) או לאלתר בהכירך את האופי של שחקניך ואת חולשותיהם.

בקיצור, קראתי את העץ בקצרה אז אני לא זוכר פרטים, אבל תגרום להם לרצות לחזור למסלול של ההרפתקה, אם איזה גזר שיהיה תלוי להם לפני האף (או לפי רייסטלין, תקווה). אם תעשה את זה מספיק מעודן כך שהם לא יבחינו שאתה מנסה בכוח להחזיר אותם, מה טוב. הם תמיד יכולים לחשוב שהנולים היו סתם האק אנד סלאש והמטרה האמיתית היא למצוא את האוצר הקסום, ואז בסוף שהם ימצאו את עצמם עומדים בחצר הברון ומגנים על השער, הם יזכרו להגיד "שיט! זה לא מה שתיכננו".

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה