• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא asaf
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
Atkinson אמר/ה:
Ogmios אמר/ה:
asaf אמר/ה:
באיזה עולם אתם משחקים/משהמי"ם?

מאד תלוי מה.

קווינטרה, קמפיין הפנטזיה הon-and-off שלי, הוא עולם מקורי משלי.

מצד שני, יש מספיק עולמות משחק מעניינים בפני עצמם לנסות, כמו הקבוצה הנוכחית שלי בה אנחנו משחקים Mage: the Ascension בלונדון של לפני עשור.
לונדון של שנות התשעים? נשמע די סתמי. אני זוכר שהייתי שם והיה סתם אפור ויבש. אפילו לא מסתורי.

יבש? בלונדון? אלפי בריטים מתפללים לימים כאלה ;-)

אז אתם משחקים בעולמות קבועים.
אני לא מבין מה טוב בזה הרי ההתקדמות של הדמויות בעולם היא מאוד איטית אצלי כל פעם שהם הולכים לאזור חדש אני ממציא או לוקח ממה שכבר יש לי אזור קטן ובו עושה להם את ההרפקה הבאה למה צריך עולם שלם?

צריך, כי אחרי כמה זמן השחקנים שמים לב שכל ההרפתקאות שלהם באותו מקום.....
למשל אני, אני נוהג לשרטט מפות, אני לא השה"ם, אני פשוט אוהב שיש לי מפה, אז אני מנסה לשרטט את המפה לפי איפה שאנחנו הולכים.
וגם אם השחקנים שלך יודעים שההרפתקאה באותו מקום, אחרי כמה זמן זה משעמם להסתובב באותם מקומות (מניסיון :wink: ).

asaf אמר/ה:
אני לא מבין מה טוב בזה הרי ההתקדמות של הדמויות בעולם היא מאוד איטית אצלי כל פעם שהם הולכים לאזור חדש אני ממציא או לוקח ממה שכבר יש לי אזור קטן ובו עושה להם את ההרפקה הבאה למה צריך עולם שלם?
זה תלוי בעד כמה הדמויות מתקדמות. דמויות בדרגות גבוהות נוטות לטייל יותר.
כך או כך, כדי שהיה לך עולם בנוי: א. בשביל שלא תיפול על פשלות של חוסר הגיון או סתירות במערכה. ב. כי כדי לבנות מערכה מורכבת פוליטית, אתה חייב לבנות עולם מלא המכיל כל הצדדים האפשריים במשוואה הפוליטית.

Atkinson אמר/ה:
asaf אמר/ה:
כך או כך, כדי שהיה לך עולם בנוי: א. בשביל שלא תיפול על פשלות של חוסר הגיון או סתירות במערכה. ב. כי כדי לבנות מערכה מורכבת פוליטית, אתה חייב לבנות עולם מלא המכיל כל הצדדים האפשריים במשוואה הפוליטית.

למה דמויות בדרגה גבוהה נוטות לטייל יותר?

אלדריון אמר/ה:
Atkinson אמר/ה:
asaf אמר/ה:

למה דמויות בדרגה גבוהה נוטות לטייל יותר?
כנראה כי יש להן אמצעים לטייל לזמן רב יותר ולמרחק רב יותר. הן יכולות להגיע למקומות יותר מרוחקים מ"העיר הסמוכה" או "הכפר הקרוב" שיספיקו לחבורה מתחילה.

פִיָה דֵאַנוֹמברָה היא ממלכה שחיברתי בתיכון ועד היום היא הכי פעילה שלי נוֹמברָה הוא עולם שתוח וחסר גבולות שהחלק היחידי הממופה בו היא הממלכה פִיָה דֵאַנוֹמברָה העולם נוצר ע"י המגורשים כבוצה של אלים שונים שגורשו מעולמות המקור שלהם (מרבית עולמות הפנטזיה הקיימים) וחברו יחד ליצירת נוֹמברָה כל אחד גנב כמה נשמות מתוך העולם שממנו הוא בא ויחד הם ישבו את העולם בגזעים השונים. הזקיפים של סיוּטָר עולם המעבר לא אהבו את העולם החדש שנוצר ושלחו כל מיני תפלצות להחריב את העולם החדש מלווים ע"י דֵלוֹן אחד הזקיפים. אך לפני שיבוא שאר הזקיפים האלים פיזרו את הערפילים וסגרו את הקשר של העולם עם שאר העולמות כל שאין לצאת או להכנס לעולם הזה .
פִיָה דֵאַנוֹמברָה היא המקום המוגן היחיד מכיוון שהזקיף השטלת על מרבית העולם והא מנסה להשמיד גם אותה כך שלמרות שהיא מיושבת היא עדיין רווית סקנות.
בעיר הבירה חייה שושלת דיִיַסול אשר אלת האיזון השרישה בתוך נשמתה את האמונה באיזון כללי בטבע זוהיא משפחה גדולה מאוד אשר קיבלה מהאלים כוחות פנימיים מסויימים ואל עף שהם במקוןר בני אדם הם למעשה נחשבים כגזע אחר. אין להם זכות לבחור נטייה הם נייטרלי טהור.
מעיר הבירה היושבת במרכז חודש רכיבה באיזור פורה ועשיר לכיוון דרום מנתחיל המדבר הגדול אשר לחצותו צריך עוד שלושה חודשי רכיבה במדבר והדרך היחידה לעשות זאת זה או באמצעות דרואיד מדבר (קיט הקיים בעולם) או באמצעות השבטים המקומיים שהובאו על פי העקרונות של שבטי הנוודים של אל קאדים רק עם ההבדל הקטן שהם אלפים. המדבר נגמר באזור פורה נוסף אשר קימות שם שתי ערים נוספות ודרומה משם מתחיל ג'ונגל שבועיים רכיבה לתוך הג'ונגל יש הר מלא במערות אשר מיושב ע"י קבוצה של אלפים אפלים אבל טובים הם באו אחרי המגורשים מכיוון ממלחות נשכחות מכיוון שהאלים של האלפים האפלים המרושעים ניסו לחסל אותם הם שומריחם על ההר מכיוון שהזקיף החניס אלפים אפלים לעולם לפני שהערפילים פוזרו והם מגינים על ההר שהוא הכניסה החידה מהעולם התחתון אשר שם יושבים האלפים האפלים המרושעים.
מעבר להר ממשיך הג'ונגל אשר גבולותיו מעולם לא נמצאו היו פרשים שהעמיקו עד כדי חצי שנה רכיבה לתוך הג'ונגל ולא ראו אפילו רמז לסופו.
על שאר הממלכה אני לא אפרט גיאוגרפית חוצ מהגבולות שלה כי היא די בנאלית יבשת גדולה כמה אגמים ונהרות, היא מתפשתת מהבירה 6 חודים צפונה עד הים וגם הוא כמו הגו'ונגל סופו לא ידוע אך יש כאלה המאמינים שהזקיף מחזיק שם עולם שלם של מפלצות ביבשת מרוחקת ממתין לרגע הנכון לפלוש ורק דרקוני היים מגינים על הממלכה מהכיוון הזה (מדי פעם בהרפתקאות השתמשטי ביים כמקום לתקוע איים שונים בשביל כל מיני דברים שהייתי צריל להוסיף אך היים עצמו אינו ממופה. 8 חודשים מערבה הממלכה ממשיחה עד לשרשרת הרים אשר מגיעה עד החלל החיצון ובגלל שאין שם אוויר לא ניתן לחצות את ההרים הללו והאגדה מספרת שתוך ההרים הללו מיושבים ע"י יצורים תבוניים מכונפים ובעלי שני ראשים ויכולת קסם גבוהה ביותר. אחרי 5 חודשים לכיוון מזרח יש מצוק ענק שאף אחד לא רואהאת התחתית שלו והוא נמשך אך ניתן לראות בעזרת משקפת חזקה שיש הרחק באופק אדמה נוספת אך מכיוון שהמצוק בניהם הוא בלי תחתית והמרחק המשוערך הוא 15,000 מייל ומהמצוק עולות כל מיני סופות חול ורוח חזקות לא ניתן לעבור לצד השני .
כמובן שהוצאתי כמה פעמים את הדמויות מחוץ לממלכה במסעות בלטי אפשריים ושימוש בקסם עתיק לצורך הרפתקאות מסויימות אבל האזורים הללו מלאים בתפלצות של הזקיף ומדי פעם י איזה כפר של דמויי אנוש שהצליח לשרוד בסביבה ההיא אבל תמיד יש משהוא מוזר בכפרים הללו.

כבר שנתיים שאני כותב עולם אחר מורכב יותר אבל זה עדיין לא לפרסום.

אני משחק בעולם שהשהם שלי המציא.
אני גם מתכוון למצוא קורבנות ולהנחות להם, כדי לבדוק את עולם הנשמה הלבנה, שפירסמתי אותו כאן לפני כמה זמן.

וצריך עולם שלם, כי בדרך כלל קמפיינים מתפרסים על פני עולם שלם, או לפחות רובו.

ואני חושב שלבכל מקום לשחק מאג' יכול להיות מעניין.
חוץ מאולי בתקופת הדינוזאורים :P

זיפנאב.

ורגע, אני אעשה יחסי ציבור לעולם שלי:
http://web-creatures.net/rpg/module...c&t=5619&sid=d3c8ae82763626efa39e352e05630230

ואתם רוצים להכנס ולקרוא אותו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה