• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים עולמות פראיים מתפרעים :)

הסתכלתי קצת על מה מומלץ ונראה שיש ל-SW כמה דברים מעניינים.

בגזרת הפנטזיה:
יש את ה-Fantasy Companion, Savage Pathfinder
50 fathoms פנטזיה בסגנון פנטזיה-פיראטים, שהמולץ גם כאן.
Rippers Resurrected ציד מפלצות בזמן אנגליה הוויקטוריאנית
Vermilium פנטזיה אפלה-מערבון. בהחלט נראה רעיון מעניין מאוד.

בגזרת המערבונים:
Deadlands ו-Deadlands Reloaded. לא התעמקתי בהבדלים. הראשון כנראה עם יותר פלייבור. יש עוד כמה דברים של Deadlands.

בגזרת הסייברפאנק ראיתי די הרבה המלצות על:
Sprawlrunners שזה מעין המרה של Shadowrunners, שהומלץ גם כאן.
Interface Zero 3.0

בגזרת המד"ב:
The Last Parsec
יש קומפניון מד"ב רק לגרסה קודמת. לפנטזיה יצא חדש רק לאחרונה, אבל גם עבורו מדובר על כמה שנים של דיליי.

לא יודע איך זה יוצא, אבל יש להם גם קומפניון לכוחות על Super-Powers Companion. אם מבוצע טוב יכול להיות מעניין

מניח שיש עוד דברים, אבל לא יצא לי להסתכל עדיין.
לא יודע אם מדובר בעצלנות, אבל יש כאלו שמתאימים לגרסה הקודמת (דלוקס) ולא לנוכחית (הרפתקה). נכון שאפשר למצוא להם המרה (עמוד או שניים סך הכל), אבל יש דברים שנשארו כמה שנים במצב הזה.

לא יודע עד כמה זה באמת עובד טוב, אבל יפה שעושים עם זה הרבה דברים שונים.

עריכה אחרונה:
מניח שיש עוד דברים, אבל לא יצא לי להסתכל עדיין. לא יודע אם מדובר בעצלנות, אבל יש כאלו שמתאימים לגרסה הקודמת (דלוקס) ולא לנוכחית (הרפתקה). נכון שאפשר למצוא להם המרה (עמוד או שניים סך הכל), אבל יש דברים שנשארו כמה שנים במצב הזה.

לא יודע עד כמה זה באמת עובד טוב, אבל יפה שעושים עם זה הרבה דברים שונים.
המהדורה הנוכחית SWADE יצאה רק בסוף 2019 ובאמצע הייתה קורונה. בהקשר הזה, בעיני זה יפה מאוד שהם הוציאו כבר את ספרי העזר של פנטזיה, אימה וגיבורי על, כך שביחס למהדורה הקודמת חסר רק ספר העזר ליצירת עולמות מדע בדיוני. (וזה לא שבספר הבסיס של SWADE חסרים חומרים ליצירת משחק מדע בדיוני...)

בעיני, המוצרים המעניינים של עולמות פראיים הם דווקא עולמות המערכה ולא ספרי העזר. כל עולם מערכה בא עם עולם, הרפתקת plot point אחת לפחות *וגם* חוקים שאפשר לגנוב עבור עולמות מערכה אחרים.

בהוצאה לאור של עולמות מערכה, לעולמות פראיים יש *המון* עולמות מערכה רשמיים, בין אם מקוריים ובין אם כאלו שהופקו בזיכיון. כאן החברה צריכה למצוא איזון מסוים בין קצב הוצאה של עולמות מערכה שיהיה רווחי, הוצאה של תמיכה מספקת בכל עולם מערכה כזה, וגם בין מחזור עולמות והוצאה של עולמות חדשים. אם נניח תסתכל על מו"ד 5, יש המון המון תמיכה בממלכות נשכחות, אבל אין כמעט תמיכה רשמית בספרי העולם של המדריך לראבניקה או באברון – כל אחד מהם קיבל ספר עולם והרפתקה לדרגה ראשונה וזהו (וגם תראה כמה שנים זה לקח למרות שאברון נחשב עולם אהוד מאוד ממהדורה 3).

בכל אופן, עולם המערכה הראשון שיוצא בכל מהדורה הוא Deadlands שהוא עולם הדגל של פינאקל ושעולמות פראיים סוג-של-נכתבה-עבורו.

במהדורה הנוכחית SWADE, שכאמור אנחנו מדברים על ממש קצת יותר מ-4 שנים, יצאו Deadlands: The Weird West כמובן; Deadlands: The Lost Colony שהוא הגרסה העתידנית של אותו עולם אלפי שנים בעתיד; Pinebox Middle School שהוא מותג חדש אבל טכנית מתרחש באותו עולם של East Texas University מהמהדורות הקודמות; Holler; העולם Necessary Evil; גם שני עולמות מערכה חדשים שאחד מהם מקורי ואחד בזיכיון: פאת'פיינדר בעולמות פראיים ו-Legend of Ghost Mountain. זה 7 עולמות משחק ב-4 שנים.

לגבי עולמות מערכה שעוד לא יצאו למהדורה הנוכחית של המשחק, בחלק מהמקרים יכול להיות שהם לא ייצאו בכלל. לדוגמה עכשיו כשיש את Pinebox אני לא חושב שיטרחו להוציא את East Texas University, כי הם די דומים ומתרחשים באותו עולם.

ועוד נקודה אחרונה, היא שלחלק מהעולמות שיצאו במהדורה הקודמת Deluxe, יצא מדריך חינמי שמסביר לך איך להמיר את כככללל התוכן שלהם למהדורה החדשה, ובחלק מהמקרים יצאה גם הרפתקה במהדורה החדשה. לדוגמה Rippers Resurrected יצא ב-Deluxe, אבל יש מדריך חינמי להמיר את המידע ל-SWADE וגם יש שתי הרפתקאות של Rippers ל-SWADE.

Rippers Resurrected ציד מפלצות בזמן אנגליה הוויקטוריאנית
Deadlands ו-Deadlands Reloaded. לא התעמקתי בהבדלים. הראשון כנראה עם יותר פלייבור. יש עוד כמה דברים של Deadlands.
לשאלתך, בפעם הראשונה שעולם מערכה יוצא, יש לו כותרת אחת. בפעמים הבאות הוא מקבל כותרת משנה. אז יצא Deadlands, ובהמשך כשהוא עודכן למהדורות נוספות הוא קיבל את כותרת המשנה Reloaded. הגרסה העדכנית ביותר היא Weird West.

שווה לציין שרוב עולמות המערכה שבבעלות פינאקל מתעדכנים גם בציר הזמן בין ספרי הבסיס שלהם במהדורות שונות. זה אומר שכשאתה קורא לצורך העניין את Pinebox Middle School, הוא מתרחש אחרי קמפיין ה-Plot Point הרשמי של East Texas University ויש כמה רפרנסים לספר המתאים מהמהדורה הקודמת של המשחק.

במקרה של אדמות המוות, זה קצת מבלבל כי בקמפיין הרשמי של reloaded היה קטע של קסם מסע בזמן, כך שבספר Weird West יש חלק שסוקר את עיקרי העלילה של הקמפיין מהמהדורה הקודמת (הקריאה שלו לא הכרחית בכלל והיא שם לטובת המעריצים הוותיקים).

בגזרת הסייברפאנק ראיתי די הרבה המלצות על:
Sprawlrunners שזה מעין המרה של Shadowrunners, שהומלץ גם כאן.
Interface Zero 3.0
שניהם של מו"לים צד ג' ולא "רשמיים". אבל פינאקל יחסית מקדמת דברים כאלה. Sprawlrunner נחשב מצוין.
בגזרת המד"ב:
The Last Parsec
יש קומפניון מד"ב רק לגרסה קודמת. לפנטזיה יצא חדש רק לאחרונה, אבל גם עבורו מדובר על כמה שנים של דיליי.
יש גם את The Lost Colony ואם זה נחשב גם Flash Gordon.

בעיני, המוצרים המעניינים של עולמות פראיים הם דווקא עולמות המערכה ולא ספרי העזר. כל עולם מערכה בא עם עולם, הרפתקת plot point אחת לפחות *וגם* חוקים שאפשר לגנוב עבור עולמות מערכה אחרים.
מעניין, אסתכל עליהם.

לשאלתך, בפעם הראשונה שעולם מערכה יוצא, יש לו כותרת אחת. בפעמים הבאות הוא מקבל כותרת משנה. אז יצא Deadlands, ובהמשך כשהוא עודכן למהדורות נוספות הוא קיבל את כותרת המשנה Reloaded. הגרסה העדכנית ביותר היא Weird West.
תודה, זה קצת מסדר לי את זה.
יש הבדלים בשימוש בקסם בעולם בין המהדורות השונות?
אם אני רוצה להסתכל על Deadlands אז אפשר להסתכל רק על הגרסה העדכנית ולהתעלם מהשאר?
יש ערך נוסף משמעותי שהקומפניון מוסיף או שהוא לא מוסיף דברים מספיק משמעותיים?

למרות ש-Deadlands הוא עולם מערכה רשמי שלהם, בהתחשב בזה שבפנטזיה שיחקתי הרבה (הקומפניון/פאת'פיינדר), ודברים אחרים מעניינים שעושים עם זה - Vermilium בינתיים הוא דווקא זה שהכי קרץ לי. בעיקר מבחינת התימה.

עריכה אחרונה:
יש הבדלים בשימוש בקסם בעולם בין המהדורות השונות?
כן, הקסם טוב יותר ב-SWADE :cool:
בגדול צמצמו את מספר הכוחות באמצעות איחוד של כוחות שהיו דומים מדי זה לזה. היה כוח אחד שנותן קשיחות, כוח אחד שנותן שריון, איחדו לכוח אחד שנותן שריון או קשיחות בהעלאה. דברים כאלה.
אם אני רוצה להסתכל על Deadlands אז אפשר להסתכל רק על הגרסה העדכנית ולהתעלם מהשאר?
בגרסאות הישנות יש מערכות plot point, אז אולי תרצה לשחק אותן ואז להתקדם בציר הזמן למערכות של גרסה חדשה יותר... אבל בגדול אם אתה רוצה מידע על עולם מערכה מסוים מספיק לרכוש את הספר האחרון.
יש ערך נוסף משמעותי שהקומפניון מוסיף או שהוא לא מוסיף דברים מספיק משמעותיים?
ספרי העזר לא נותנים עולם, אלא פשוט ערימה גדולה של רעיונות, יתרונות, חוקים אופציונליים ומפלצות, ואתה בוחר מתוך ספר העזר במה אתה רוצה להשתמש כשאתה מתחיל קבוצת משחק משלך בעולם מערכה משלך.

לדוגמה בספר העזר לפנטזיה יש כמעט 30 גזעים שאתה אמור לבחור אילו מהם קיימים בעולם שלך, חוקים לבערך 10 מקורות עוצמה שאתה בוחר איזה מהם קיים אצלך, פסקת נתונים לדרקון עם טבלת יכולות מודולריות כדי שתבחר מה זה בכלל דרקון בעולם המערכה שלך, חוקים לבסיס פעולה של ההרפתקנים שאתה לא חייב להשתמש בהם וכו'.

באדמות המוות אפשר לדעתי להסתכל על האחרונה ועל ספרי ההרחבה / הרפתקאות שיצאו לה - יש מבחר נאה שרק הולך וגדל כל הזמן. זה עולם המערכה הכי מושקע של עולמות פראיים. זה גם בגלל שלמעשה קודם היה את אדמות המוות ורק אחרי זה הגיע עולמות פראיים.
כמו שכבר תואר, יש לו גרסאות של אותו ״עולם״ אבל בזמנים שונים. המושבה האבודה זה מדע בידיוני וגם יש גרסה מודרנית ששמה ברח לי.

אבל בגדול אם אתה רוצה מידע על עולם מערכה מסוים מספיק לרכוש את הספר האחרון.
מעולה!

ספרי העזר לא נותנים עולם, אלא פשוט ערימה גדולה של רעיונות, יתרונות, חוקים אופציונליים ומפלצות, ואתה בוחר מתוך ספר העזר במה אתה רוצה להשתמש כשאתה מתחיל קבוצת משחק משלך בעולם מערכה משלך.
התכוונתי ספציפית לקומפניון של Deadlands. זה היה בחלק שלו, אז לא ציינתי.
מניח אבל שמה שכתבת תקף גם אליו

אני חושד שהנרוביאן התכוון למדריכים הכלליים, כמו המדריך לאימה, המדריך לגיבורי על או המדריך לפנטזיה.
ספרי הקומפיניון (ובחיי שאין לי תרגום מהיר לזה) הם מועילים יותר, אם כי הם יותר אוסף של דברים מעניינים ופחות קוהרנטי. ספציפית זה של אדמות המוות מיועד בעיקר למנחה, ומכיל עוד מערכות פלוט פוינט, הרפתקה קצרה, מידע על העולם וגם מידע לשחקנים. לא מספיק מכיר כדי לדעת אם זה ספר ההרחבה הראשון לאדמות המוות שהייתי ממליץ עליו אחרי ספר המערכה עצמו, אבל הוא בהחלט ראוי. תלוי מה אתה מחפש - הרפתקה / מערכה מוכנה, ספר הרחבה על העולם או ספר הרחבה כללי למערכה.

תלוי מה אתה מחפש - הרפתקה / מערכה מוכנה, ספר הרחבה על העולם או ספר הרחבה כללי למערכה.
בינתיים אני מחפש להכיר שיטות שונות, וביניהן SW. ל-SW יש יתרון שהיא שיטה גנרית, אז זה מעניין מה עשו איתה. אני לא מחפש כרגע להתעמק בסטינג ספציפי של SW.
שאלתי לגבי הקומפניון של Deadlands כדי לקבל מושג עד כמה הוא תורם לספר Core של הסטינג.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה