• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 חדשות הכרוז עוד קו מוצרים חדש Universes Beyond שמתחיל עם World of Warcraft

כפי שכבר נרמז זמן רב, ובהתאם להצלחה האדירה של מג'יק עם ערבוב של IP אחר לתוך המשחק, כעת מבוכים ודרקונים מצטרפת רשמית לקלחת עם קו המוצרים Universes Beyond שאמור להביא מותגים ידועים לעולם.
בעבר כבר היו מוצרים דומים, כולל במהדורה 5 - כמו למשל הערכה של דברים מוזרים, ריק ומורטי או העולמות של מג'יק, אבל כעת נשמע שמדובר במאמץ יותר ממוקד וארוך טווח לשלב בין ההצלחה של מבוכים ודרקונים עם מותגים אחרים בשוק.

הספר הראשון שיוצא לאור במסגרת הקו הוא לא אחר מאשר עולם המערכה World of Warcraft. הספר יצא לאור בנובמבר 2026, ויכיל מעל 250 עמודים עם מגוון תוכן חדש ליצירת דמויות בעולם של וורקראפט לצד תוכן למנחה:
  • 13 World of Warcraft® classes: New rules for playing all 13 World of Warcraft® classes, featuring 9 new and reimagined subclasses and over 40 specializations.
  • 16 species: Including the new Dracthyr, Draenei, Earthen, Forsaken, Haranir, Mechagnome, Pandaren, Tauren, Troll, Vulpera, and Worgen.
  • 60+ new spells and 25+ new magic items, including mounts and companion creatures.
  • 50+ new monsters and 30 dungeon boss stat blocks, built for tabletop peaks.
  • 7 iconic World of Warcraft® dungeons reimagined for tabletop play, with boss encounters worthy of the legends.
  • 23 factions with renown rewards for forging your legacy across Azeroth.
אפשר להזמין את הספר כבר עכשיו, כולל ב - D&D: World of Warcraft Gameplay Expansion | D&D Beyond
אישית הספר נשמע לי מאכזב, כי הוא מאוד ממוקד שחקן. אבל אני לא משחק מהדורה 5 אז...
גם כשהיו את הספרים של WoW למהדורה 3 אז אני לא קהל היעד. מי שכאן ששיחק במהדורה 3 ב WoW, אשמח לדעת מה דעתכם?
1785510739155.webp

כמה אנשים היום עדיין משחקים בוורקראפט?
אני יודע שלפני 15-20 שנה זה היה סופר פופולרי כולל זוגות שנפגשו דרך המשחק וסיפורים בסגנון.

יש בכלל צעירים שמשחקים בו או שגיל המינימום הוא 35-40?

מישהו שמשחק וורקראפט רוצה לספר קצת איזה מקצועות יש בוורקראפט שאין במו"ד? מאוד מסקרן אותי אם אלה יהיו סאבקלאסים נוספים, או ממש מקצועות חדשים לגמרי.
אני לא משחק WoW אבל המקצועות הם druid, warrior, rogue, priest, shaman, warlock, mage, hunter, demon hunter, monk, paladin, death knight ואאלט אחד חדש בשם Evoker.

באופן אישי כמי שגדל על משחקי האסטרטגיה בסדרה, הספר הזה לא מלהיב אותי ב-כ-ל-ל. העולם של וורקראפט קצת הלך לאיבוד בעיני עם רטקונים ובחיפוש מתמיד אחרי נבל גדול יותר ורשע יותר בכל פעם במקום לשחזר נבלים טובים ולשמר אותם לאורך זמן, והקוסמולוגיה עברה גם היא מאפס למאה. הספר הזה כנראה יהיה נאמן מאוד למצב הנוכחי של WoW (לפי רשימת הגזעים) ולמכאניקה של המשחק שממילא דומה למשחקיות של מו"ד 5 (כולם עומדים במקום ומרביצים לבוס ענקי).

שווה לציין שבימי מהדורה 3.5 היו שני ניסיונות רשמיים להביא את העולם לחוקים של מבוכים ודרקונים – Warcraft 3.5e ו-World of Warcraft Roleplaying game.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
חזרה