• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 עוד גזעים

אני מריץ משחק לשחקנים דיי מתחילים שלא מכירים את כל הגזעים והמקצועות אז להרפתקה הראשונה נתתי להם רק את הגזעים מהמדריך לשחק מהדורה 5 כדי להקל על הבחירה. אבל עכשיו אני רוצה להוסיף להם עוד גזעים שיהיה להם יותר מבחר אז אני רוצה להוסיף להם עוד אפשרויות. יש למישהו רעיונות למה אפשר להוסיף שיהיה כיף אבל לא מסובך מידי?

וואו יש המון אפשרויות, זה בסדר שנתת להם רק את האפשרויות המוצעות בספר (שזה לא מעט), אולי תברר אם יש גזעים שיותר מעניינים אותם (גובלינים/קאנטורים/יואן טי/טורטלים וכו') יש ברשת המון גזעים נוספים למשחק רשמיים ולא רשמיים.
זה כמובן תלוי גם באיזה עולם מערכה ואיזור בתוך עולם אתם משחקים, בכל אופן לא הייתי ממהר עם זה, יש עולמות שלמים וחיים שלמים לחקור אפילו עם הגזעים "הבסיסיים".

מספר שאלות:
1-קודם כל- באיזו שיטה מדובר? מו"ד מהדורה 5? מו"ד מהדורה אחרת? פאת'פיינדר? אם כן- איזו מהדורה?

2- למה אתה רוצה להוסיף גזעים? זו שאלה חשובה שתעזור לנו לענות לך. האם השחקנים לא מרוצים מהגזעים הקיימים? ואם הם לא מרוצים- מדוע? האם פשוט רוצים להתנסות יותר? האם נחשפו לגזעים ספציפיים שהם רוצים לשחק? או סיבה אחרת?
או שמא אתה רוצה להוסיף, ואם כן- מדוע? פשוט להוסיף עוד אופציות? אולי אתה מרגיש שמיצית את הגזעים הקיימים? או שאתה רוצה להוסיף גזעים עם קשר מיוחד לעולם המשחק?

3- מה זה "מסובך מדי"? למיטב הבנתי וממעט הנסיון שלי במהדורה 5, רב הגזעים מאוד פשוטים, ולא מסובכים מדי. הייתי נמנע מגזעים מאוד חריגים (לדוגמא מחושל קרב) וגזעים המוסיפים מכניקות/ אפשרויות שאתה לא בהכרח רוצה (לדוגמא- ארקקורה עם יכולת תעופה) ודי מאפשר את השאר, כל זמן שיש להם מקום בעולם שלך.

אני לא הייתי משתגע על המוני גזעים- זה גם גורם לרב לתחושת עולם לא אמין ("מאיפה כל אלו באו? איפה הקהילות האלו? מאיפה המשאבים לכולם?") אלא אם מדובר בעולם מאוד מאוד מאוד מטרופוליני.

בגדול, הייתי בוחר כ 15-25 גזעים סה"כ, שיש להם מקום וקשר ברור לעולם.
כשליש מהם- גזעי המקור.
כחצי גזעים יותר צדדיים/ שוליים, אך עם נוכחות מספקת בעולם, ומכניקה/ נישה מעט יותר מעניינת.
וכשישית- גזעים מאוד יוצאי דופן/ בעייתיים/ "מיוחדים". (לרב מנוגדים למרבית שאר הגזעים/ אאוט-סיידרים/ בעלי מכניקה מאוד מגבילה/ יוצרת בעיות). למה? כי כמעט תמיד יש שחקן או שניים שחייבים לשחק משהוא כמה שיותר שונה/ ביזארי, וזה מאפשר לך לתת אפשרויות אלו, ולדעת מה הגבול שלך ל"יוצא דופן".

טוב, אם במהדורה 5 עסקינן, אז רשימה לדוגמא. שים לב שיש לי יחסית מעט מאוד נסיון עם השיטה וייתכן שאחרים יעירו לגבי דברים שאני מפספס:
# גזעים בספר השחקן:
שומר אותם, אם כי אישית אני לא מחבב את דם הדרקון, אבל זו העדפה אישית בלבד.
# גזעים נוספים, אך פחות מוכרים:

- גוליאת': למי שאוהבים לשחק טיפוס של ענק, או טיפוס מאוד עמיד שאינו גמד.
- אאסימר: מאותה סיבה שחלק אוהבים לשחק טיפלינגים, רק הפוך.
- דוארגר/ סבירפנבלין: הי, אם לאלפים יש את הדרו, אז גם לגמדין ולננסים מותר (המממ... באם יש גרסת Underdark לבני מחצית?)
- כל הגנסי (אני מחשיב את 4 תתי היסודות כגזע אחד). אם מישהוא מאוד רוצה להדגיש יסוד מסויים.
- טבקסי: אנשי חתול/ שועל זריזים וחוצפנים מושכים שחקנים רבים.
- גובלין+/- הובגובלין/ דביבון: לדמוי אדם תככן/ מלחמתי "מהצד השני של המפה" כביכול.
- שיפטר/ משנה צורה: לי שאוהב אלמנט חייתי/ פראי/ זועם, בסגנון וולברין. מכניקה נחמדה מאוד.
- טורטל: אני נע בין "מה לעזאזל?" ל"וואלה דווקא מגניב!". מאסטר אוגווי מקונג-פו-פנדה? או הצבה המדענית הכסחנית מלב הקריסטל?
- לאונין? אנשי הפרא האציליים והחזקים של הערבות, עם מראה מגניב. קלישאה, אבל יכולים לעבוד, אם משוחקים היטב.
.
# הגזעים הקיצוניים יותר:
- Changeling/ מחליף פנים: הם יכולים מאוד להעשיר משחק, או להרוס משחק. צריכים מנחה ושחקנים בוגרים מאוד, עם תיאום ציפיות, ולאפשר את השימוש החכם ביכולות, אך לא בצורה שתהרוס כל אתגר.
- מחושל קרב/ Warforged: מכנית לא מורכב מדי, אם כי יש מספר יכולות מעניינות מאוד, אך חלקן יכולות בקלות לעקוף אתגרין מסויימים.
מבחינת משחק דמות מאוד מעניינים, ומאתגרים.
.
נראה לי מספיק להרחבה.

המממ... באם יש גרסת Underdark לבני מחצית?
באחד הדו"נים עשיתי משהו כזה - זוטונים בסגנון גולום:

הובגובלין/ דביבון:
ב- Volo הביצוע שלהם היה פשוט פח אשפה.
להובגובלין יש איזה תוסף מונפץ שמבוסס על... מספר החברים שלו שרואים אותו משפיל את עצמו.
הדובלין קיבל תוסף נזק מונפץ וגבוה בהגזמה (2ק6) להתקפות פתע, מה שאומר שכל מי שרוצה לשחק גנב-נזק היה לוקח אותו. איך דובלין אמור להסתדר עם חבורה מגזעים שבני עמו נוהגים לאכול לארוחת צהרים? עזבו, אאיקר אבונוסים אכשיו אגנב שילי חזוק מספיק!

טורטל: אני נע בין "מה לעזאזל?" ל"וואלה דווקא מגניב!". מאסטר אוגווי מקונג-פו-פנדה? או הצבה המדענית הכסחנית מלב הקריסטל?
לי הם תמיד נראו כמו צב נינג'ה עם בעיות גנטיות.

מה שKol Korran כתב נראה טוב, חוץ מגובלין והובגובלין, שאני לא ממליץ אותם מאוד. אל הגזעים המפלצתים בVolo's חשבו פחות מאל האחרים - גם באיזון, וגם בכללי - אפשר לראות את זה כשהם לא מקבלים תמונות או תאור ו(Just?) נידחסים בכמה עמודים...
דובלין אני מנחש שזה Bugbear אז גם אותו אני לא ממליץ. ודביבון - זה לא חיה?

וגם, סים לב שאתה בוחר גזעים שמתאימים לסיפור. אל (שוב, Just?) תבחר גזעים שנראים מגניב, תחשוב איך הם נכנסים לסיפור של המשחק.

וכמו שBadbug אמר, לפעמים הגזעים הרגילים בלבד מהPHB מספיקים לעשרות משחקים.

צריך לשים לב שהגזעים במה' 5 הם לא בעלי השפעה משחקית מאוד חזקה אלא יותר בונוס מכאני נחמד לרוב.
כמובן שיש גזעים יותר חזקים (חצי-אלף) ופחות, אבל גם זה לא מאוד משפיע אלא אם אתה מחפש לשבור את המשחק.

וכל ההקדמה הזו באה להגיד - מדוע אתה רוצה להוסיף עוד גזעים למשחק?
אם זה רק כדי לתת גיוון לשחקנים, אז הייתי פשוט נותן להם את קסנת'ר שיקחו משם מקצועות/בילדים/גזעים/כשרונות וכיו"ב
יש גם חצי-חוק רשמי שאומר היום שדמויות בדרגה הראשונה בוחרות כשרון, מה שמאפשר לבדל אותן. זה מופיע למשל ברומח הדרקון ואם אני זוכר נכון גם בטאשה.

אבל בגדול, ההחלטה הכי משמעותית בחמש, ובערך היחידה - זה בחירת המקצוע והבילדים (וגם לחשים למטילי לחשים)

Ah, I See You're a Man of Culture As Well | Know Your Meme

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה