טוב, אם במהדורה 5 עסקינן, אז רשימה לדוגמא. שים לב שיש לי יחסית מעט מאוד נסיון עם השיטה וייתכן שאחרים יעירו לגבי דברים שאני מפספס:
# גזעים בספר השחקן:
שומר אותם, אם כי אישית אני לא מחבב את דם הדרקון, אבל זו העדפה אישית בלבד.
# גזעים נוספים, אך פחות מוכרים:
- גוליאת': למי שאוהבים לשחק טיפוס של ענק, או טיפוס מאוד עמיד שאינו גמד.
- אאסימר: מאותה סיבה שחלק אוהבים לשחק טיפלינגים, רק הפוך.
- דוארגר/ סבירפנבלין: הי, אם לאלפים יש את הדרו, אז גם לגמדין ולננסים מותר (המממ... באם יש גרסת Underdark לבני מחצית?)
- כל הגנסי (אני מחשיב את 4 תתי היסודות כגזע אחד). אם מישהוא מאוד רוצה להדגיש יסוד מסויים.
- טבקסי: אנשי חתול/ שועל זריזים וחוצפנים מושכים שחקנים רבים.
- גובלין+/- הובגובלין/ דביבון: לדמוי אדם תככן/ מלחמתי "מהצד השני של המפה" כביכול.
- שיפטר/ משנה צורה: לי שאוהב אלמנט חייתי/ פראי/ זועם, בסגנון וולברין. מכניקה נחמדה מאוד.
- טורטל: אני נע בין "מה לעזאזל?" ל"וואלה דווקא מגניב!". מאסטר אוגווי מקונג-פו-פנדה? או הצבה המדענית הכסחנית מלב הקריסטל?
- לאונין? אנשי הפרא האציליים והחזקים של הערבות, עם מראה מגניב. קלישאה, אבל יכולים לעבוד, אם משוחקים היטב.
.
# הגזעים הקיצוניים יותר:
- Changeling/ מחליף פנים: הם יכולים מאוד להעשיר משחק, או להרוס משחק. צריכים מנחה ושחקנים בוגרים מאוד, עם תיאום ציפיות, ולאפשר את השימוש החכם ביכולות, אך לא בצורה שתהרוס כל אתגר.
- מחושל קרב/ Warforged: מכנית לא מורכב מדי, אם כי יש מספר יכולות מעניינות מאוד, אך חלקן יכולות בקלות לעקוף אתגרין מסויימים.
מבחינת משחק דמות מאוד מעניינים, ומאתגרים.
.
נראה לי מספיק להרחבה.