החוש השישי הוא אחד המשחקים הכי טובים שאני מכיר, פשוט כי יש בו את כל מה שצריך בשביל משחק טוב. הוא פשוט, יצירתי, מגניב וקומפקטי. הוא מתאים לילדים מגיל שמונה ומעלה ויכול להעביר מעולה יום שבת ריק עם המשפחה או מסיבת פיג'מות. החיסרון היחיד שלו הוא שהוא לא בדיוק משחק שמשחקים תוך כדי אכילה, דיבורים וצפייה בטלוויזיה משום שהוא דורש ריכוז גבוה ואפס דיבורים.מה בקופסה?
- 100 קלפים ממוספרים מ-1 עד 100
- 5 קלפי חיים עם ציור של ארנב קריפי
- 3 קלפי שורקאן
- 12 קלפי רמה, גם הם עם ארנב קריפי שהפעם החליט לעשות יוגה משום שבכל קלף הוא מופיע בתנוחה אחרת, כל אחד מוזרה יותר מהשניה.
הכנת המשחק
פתחו את הקלף של level 1. הניחו לידכם קלפי חיים כמספר השחקנים וקלף שוריקאן אחד. חלקו לכל שחקן קלף מספר.
מהלך המשחק
כל שחקן מתחיל עם קלף אחד. מטרת השחקנים היא פשוטה: להניח את הקלפים במרכז בסדר עולה. מה הקאץ'? אסור לדבר. בכלל. למעשה צריך שיהיה שקט מוחלט וריכוז מלא. אסור גם להעביר הודעות סודיות בעזרת פתקים, שפת סימנים או בעלי חיים מאולפים. המטרה היא לחדד את חוש קריאת המחשבות שלכם.
עכשיו, רובכם בטח צועקים עכשיו על המסך דברים כגון: איך לעזעזל אני אמור לעשות את זה?!?!?! אני לא איזה וורלוק דרגה 5!!!
למעשה, יש עיקרון די פשוט שברגע שמבינים אותו המשחק נהיה יותר קל, אבל בעיני הכי כיף זה לנסות להבין ביחד את השיטה.
אם יש בידיכם קלף בעל מספר גבוה כגון 78, הסיכוי שלאחרים יש מספר נמוך יותר די גדול, ולכן כדאי לחכות. לעומת זאת, אם אתם מחזיקים בידיכם קלף עם מספר נמוך כגון 8, רוב הסיכויים שאין למישהו מספר יותר נמוך, ולכן כדי לחכות קצת ואז מיד לשים אותו. בקיצור: ככל שהמספר שלכם יותר גבוה תחכו יותר זמן.
כשתסיימו את רמה אחת, המשיכו לרמה 2, והפעם חלקו 2 קלפים לכל אחד. ככה תמשיכו עד רמה 12, או עד שיגמרו לכם קלפי החיים.
בסוף חלק מהרמות תקבלו קלף חיים נוסף או שוריקאן שיעזרו לכם בהמשך.
שוריקאן: במידה ושחקן רוצה להשתמש באחד מקלפי השוריקאן של הקבוצה עליו להרים יד. כדי להסכים לשימוש, על כל שחקני הקבוצה להרים יד גם כן.
במידה והסכמתם, הניחו בצד את קלף השוריקאן. כעת על כל שחקן להוריד את הקלף הכי נמוך שברשותו והמשחק ממשיך בלעדיהם.
יתרונות וחסרונות
כפי שציינתי קודם המשחק הוא קל להבנה, לנשיאה וללימוד, אבל להצליח לנצח? זה כבר קשה מאוד, במיוחד בקבוצה של יותר משניים. סביר להניח שבחמש הפעמים הראשונות אתם לא תעברו אפילו את רמה 4, אבל גם לשחקנים מנוסים מאוד קשה להגיע לרמה 12. החוש השישי הוא אתגר, ותאמינו לי שברגע שאתם וחברכים תבינו את זה אתם תבלו שעות על גבי שעות במשחק תוך ניסיון לסיים אותו (מה שאני אגב עדיין לא הצלחתי).המשחק מעולה בשביל אוהל בקמפינג או סתם זמן מת שאתם רוצים למלא, אבל אם אתם קבעתם פגישה עם החברים כדי לשחק, להרעיש ולעשות בלגן, יכול להיות שהוא פחות יתאים. הוא דורש שקט מוחלט, ובשלב מסויים מישהו ירצה לראות איזה פרק של חברים או לנשנש קצת נאצ'וס תוך כדי המשחק ובמקרה כזה, יש משחקים אחרים.
עוד דבר שכדי להיזהר בו (ובכל משחק שיתופי אחר) הוא האשמות. גם אם מישהו הורס שוב ושוב, אל תכעסו עליו, על תתייחסו אליו כאילו הוא טיפש ועל תאשימו אותו בהכל. מנסיוני, גם כשאמירות כאלו באות בהומור הן יכול להרוס בקלות את האווירה.
בקיצור: המשחק מומלץ לכולם ובמיוחד לאנשים שאוהבים אתגרים אינטלקטואלים משותפים. רק צריך לזכור שהוא לא מתאים לכל אחד בכל זמן.
אז יאללה, רוצו לחנות!