• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים חדשות הכרוז סיכום 2025 והתוכניות ל-2026 של פינאקל

פינאקל פרסמו סיכום שנה עם מבט גם לשנה הבאה:
בגדול, 2025 היתה עם ארבעה פרויקטים, קצת רגוע ביחס לשנים קודמות - אבל אולי הסיפא של הבלוג מסבירה את זה, כי מסתבר שגם ג'ודי וגם אהרון מתמודדים עם מחלות קשות :(

נראה של-2026 יש אחלה תוכניות, כולל:
  • חגיגות שלושים השנה של אדמות המוות, כולל מערכה חדשה, ספר אזור חדש ועוד הפתעות, כולל לא רק של משחקי תפקידים
  • נראה שאוניברסיטת מזרח טקסט חוזרת! מי שלא מכיר, מדובר במערכה של סטודנטים באוניברסיטה שנלחמים בערפדים ויתר מפלצות ומרעין בישין. אחד המערכות המדליקות של עולמות פראיים, שעדיין לא עודכנה למהדורת ההרפתקה
  • גם Rifts תקבל עוד ספר מערכה (אולי אחרון?) ואחרי אירופה ממשיכים למזרח הרחוק עם the Ends of the Earth, שתכלול את סין, אוסטרליה ויפן. אישית Rifts זה משחק שממש מעניין אותי וגם קניתי את ה PDF, ואני מקווה יום אחד לשחק בו.
  • והכרזה אחרונה-אחרונה חביבה, זה המרה של נתיב ההרפתקאות מכתיר המלכים לפאת'פיינדר בעולמות פראיים! אני מקווה שגם נראה עוד תוכן מכאני חדש לשיטה.
מה מתוכנן בעברית? פרטים בקרוב :)

נראה של-2026 יש אחלה תוכניות, כולל:
  • חגיגות שלושים השנה של אדמות המוות, כולל מערכה חדשה, ספר אזור חדש ועוד הפתעות, כולל לא רק של משחקי תפקידים
אדמות המוות זה עולם הדגל של פינאקל. אני חושב שאין כמעט שנה בלי תוכן כלשהו עבורו, וחגיגות 30 שנה בטח יגיעו עם איזה כרך מהודר ואולי משחק לוח?
  • נראה שאוניברסיטת מזרח טקסט חוזרת! מי שלא מכיר, מדובר במערכה של סטודנטים באוניברסיטה שנלחמים בערפדים ויתר מפלצות ומרעין בישין. אחד המערכות המדליקות של עולמות פראיים, שעדיין לא עודכנה למהדורת ההרפתקה
בעקרון כן עודכנה – המערכה של Pinebox Middle School מתרחשת בעיירה הסמוכה לקמפוס (אבל מתמקדת כמובן בילדים). אבל המערכה המקורית נחשבת לאחת הטובות ביותר של SW deluxe edition וגרסה מחודשת שלה זה מסקרן מאוד.
  • והכרזה אחרונה-אחרונה חביבה, זה המרה של נתיב ההרפתקאות מכתיר המלכים לפאת'פיינדר בעולמות פראיים! אני מקווה שגם נראה עוד תוכן מכאני חדש לשיטה.
הוכרז כבר רשמית בסרטון עם מייק ברבאו בזמן הקמפיין של כתר הפגרים, ועוד יותר מזה הוכרז שההמרה תהיה מבוססת על החידוש למערכה (לפאת'פיינדר 2) ולא על הגרסה המקורית (לפאת'פיינדר 1)!
מה מתוכנן בעברית? פרטים בקרוב :)
הו...! ספר גם לי! ;)

יש כמה תוספות די משמעותיות – הוסיפו את ההקדמה ושלוש הרפתקאות (כולל הרפתקה אחרונה אחרי ההרפתקה האחרונה המקורית), ושינו חלק מהרפתקאות הצד (אני מתקרב לשם בהמרה שלי, אבל כבר בהרפתקה הראשונה הפכו נבל משני משונה לנבל משני אחר שאשכרה קשור לעלילה).

לא הייתי מחכה - נשמע שזה יותר הרחבה ועולם ודברים מגניבים, אבל לא הולכים לשנות את הספר עולם הבסיסי, ויש די והותר חומר כדי לשחק בו. אם יש הזדמנות לך על זה, גם אצלי הוא בטופ 3 למשחק הבא (אמנם להריץ את דו-קרב עם השטן ולא מערכה מלאה, אבל עדיין)

מסקרן לשמוע מה מעניין אותך ב Holler? זה נשמע לי כמו עולם מאוד נישתי.

טוב לדעת, סביר להניח שמה שיש לי הוא די והותר אבל אם כבר מתנסים במשהו, מעדיף לחוות אותו to the max :) הנסיון הקודם שלי ושל שחקנית נוספת עם המע' (אמנם ב savage pathfinder) לא כ"כ הסתדר, רוצה למקסם סיכויי הצלחה

רוב המשחקים שמעניינים אותי נישתיים :) מניח שרוב האנשים לא שמעו על לפחות חצי מהרשימה הסופית שלנו.

התעניינתי בHoller כי הוא נשמע מתאים להריץ משהו בוייב של הסדרה Justified בשילוב אימה, אנשים "רגילים" בסביבה מרוחקת, תאגידים חסרי פנים עם אינטרסים נסתרים, אימה פולקלורית- זה משהו שאני חושב שכולנו נהנה ממנו, בייחוד אחרי קמפיין פנטזיה ארוך יחסית שהגיע לרמות עוצמה שוברות עולם, ביותר ממובן אחד.
האופ' השניה היתה copperhead county , אבל אנחנו לקראת סוף קמפיין BitD בן מעל חצי שנה, אז רוצה לנסות משהו חדש

דווקא holler נשמע לי חמוד מאוד. אני לא בטוח כמה הוא שונה מכאנית מ-Deadlands (ושניהם כוללים אקדוחנים במערב ארצות הברית הפנטסטי). הפוקוס למשחק שונה, כי באחד האויב העיקרי זה רשע על טבעי ויש גם נבלים אנושיים מהצד, ובשני האויב העיקרי זה "החבר'ה הגדולים" האנושיים ויש גם מפלצות מהצד, אבל אין מניעה עקרונית לשחק עם אחד במבנה עלילתי כמו של השני.

אני כן מסכים שפרויקט מימון זה לא שיקול להשהות את תחילת המשחק, במיוחד אם הכוונה שלכם זה אדמות המוות – יש לה מלא חומר כבר, כולל ערכת הרפתקה (horror on headstone hill).

באופן כללי, ספר העולם של אדמות המוות מספק המון תוכן בפני עצמו - אם כי אין לו הרפתקה בתוך הספר.
אם אתה מחפש מערכה, יש כמה היום.
אני קראתי את Blood drive, שהיא יחסית ליניארית ומתחילה יחסית רגועה בלי הרבה על-טבעי. הרפתקאות של בוקרים.
אימה בגבעת המצבה היא יותר ארגז חול עם המון חופש לחקור.
שתי המערכות שונות לגמרי. יש עוד מערכה או שתיים שיצאו שאני לא מכיר.

מבחינת הרפתקאות אני מכיר שתיים - דן-קרב עם השטן שהיא מצוינת ועוד אחת בספר העזר שלדעתי פחות טובה. יש גם כמה הרפתקאות קצרות.

פינאקל פרסמו כעת קצת מידע על חגיגות 30 השנים של אדמות המוות, וזה נקרא מגניב מאוד –

• ספר עיון/אומנות עם מידע על ההיסטוריה של אדמות המוות, פיתוח המשחק המקורי והגרסה לעולמות פראיים, המותג, תוכניות לעתיד וכו'.
  • ספר בסיס של אדמות המוות – מאחד את תוכן עולם המערכה יחד עם כל החוקים שצריך כדי לשחק, כך שאפשר לרכוש את הספר הזה כמוצר עצמאי במקום לרכוש את SWADE+העולם (בדומה לפאת'פיינדר פראי שהוא מוצר עצמאי – בעיני רעיון מבורך. The oldman The oldman מה אומר? ברשימה לתרגום?
  • ערכת התחלה של עולמות פראיים עם אדמות המוות, שזה בעיני מצוין. אני לא חושב שלעולמות פראיים הייתה ערכת התחלה מסודרת מעולם, ובשנים האחרונות נראה שערכות התחלה באמת הפכו למוצר יחסית מצליח בעולם משחקי התפקידים (יש אפילו משחקים עם יותר מערכה אחת, כמו לדוגמה מו"ד 5/פאת'פיינדר 2/הטבעת האחת).
  • מארז קלפי כוחות לאדמות המוות – מכיל סט קלפים נפרד לכל מקור עוצמה, ובו כל הכוחות הזמינים של אותו מקור עוצמה.
בנוסף צפויים לצאת ספר הרחבה/הרפתקה, שלפי הרמזים יביא את הערפד דרקולה בכבודו ובעצמו למערב הפרוע, ואני משער שגם מוצר כלשהו שהוא לא משחק תפקידים – כנראה משחק לוח או משחק קלפים.

אני מופתע, וקצת מאוכזב אפילו, מההחלטה של לעשות ספר שעומד בפני עצמו לאדמות המוות לעומת ספר הרחבה למהדורת ההרפתקה.
זה כן עבד טוב בפאת'פיינדר פראי, אבל שם חלק ניכר מהקהל הוא חדש. במקרה הזה קצת לא ברור לי לאיפה בדיוק הם מכוונים, אולי אופתע, אבל אני לא בטוח כמה אנשים יש שמתעניינים באדמות המוות וזה היה המחסום, כשמהדורת ההרפתקה הוא אחלה ספר בפני עצמו.

ערכת ההתחלה זה בהחלט רעיון מבורך באנגלית ומשהו שהיה חסר. אם כי אני חושב שבעברית אסופת ההרפתקאות היא הרבה יותר מגניבה ומציעה שלוש עולמות מערכה ולא אחד. צריך לחכות ולראות האם למשל תהיה יצירת דמות בערכת ההתחלה או רק קלפי דמות. אם הערכה תכלול עותק של המדריך לשחקן, זה יהיה ערך מטורף, אבל סביר יותר שזה יהיה בערך ברמה של חוקי ההתחלה המהירה שיש באסופת ההרפתקאות רק קצת יותר רחב.

מסתתרת כאן שאלה של כמה מהאנשים שמשחקים עולמות פראיים משחקים באדמות המוות. זה מהלכים הגיוניים מאוד אם שליש או חצי משחקני השיטה משחקים גם באדמות המוות. זה גם הגיוני אם שיין רוצה לעשות את זה כי זה עולם המערכה שלו :)

דרך-אגב, הם גם הכריזו על כנס חגיגי בן שלושה ימים באוקטובר שהוא כל-כולו אדמות המוות, בהחלט מדליק לאמריקאיים!

מסתתרת כאן שאלה של כמה מהאנשים שמשחקים עולמות פראיים משחקים באדמות המוות. זה מהלכים הגיוניים מאוד אם שליש או חצי משחקני השיטה משחקים גם באדמות המוות. זה גם הגיוני אם שיין רוצה לעשות את זה כי זה עולם המערכה שלו :)
ההצלחה של מוצר כזה תלויה במידה רבה בשאלה כמה אנשים ירצו לשחק באדמות המוות בלי לגלוש הרבה לעולמות פראיים אחרים.
לא מן הנמנע שיש כאלה, במיוחד שאדמות המוות נתמך כבר עם כמה עולמות ספין-אוף שיכולים להתלבש על ספר הבסיס שלו בצירי זמן שונים; ושמנסים לדחוף את המותג של העולם המסוים הזה עם תוכן שאינו משחק תפקידים.

עוד שיקול – אין לי מושג מה הנתונים העולמיים של פאת'פיינדר פראי (ושל The Savage World of Solomon Kane, שהוא מוצר צד ג' שגם קיבל אישור פרטני להיות ספר בסיס עצמאי עם חלק ניכר מחוקי SWADE) אבל יכול להיות שהמכירות שלהם כאלה שמצדיקות בעיני פינאקל לעשות ניסיון דומה גם עם אדמות המוות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה