• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סולמארי - בקרוב באתר ברשת הפונדק!

אלדריון אמר/ה:
...בימי הביניים רק כ1% עד 8% מהאוכלוסייה יהיו אורבניות...אם אתה רוצה ליצור מחוז סופר-אורבני, אני מאמין ש10-15 אחוז מהאוכלוסיה שיגורו בערים ועיירות יהיה מתאים יותר (וגם אז, הם תלויים רבות במזונם באחרים... דבר שכמובן יכול להכניס עניין בסיטואציה
נו, כל יום לומדים משהו חדש. אשנה את זה בהקדם :)

עד עכשיו, התחלה יפה.
וקבל ח"ח על הפירוט (מלבד העובדה שצריך לסדר ולהעמיק) - אתה מציב שלד, שיכול להיות בעל פוטנציאל אחר-כך.
מה שאני מצפה לו הוא ה-Spice: הסיפורים הפיקנטיים, הרעיונות המובילים שניתן לבסס עליהם קמפיינים, והדברים המיוחדים שמבדילים את העולם שלך מעולם מדיבאלי רגיל בתוספת קסם.

ח"ח וכו' :-)

בתחילה ארצה להצטרף להערה של envinyatar.. נראה שהעולם בנוי מלמעלה תוך ירידה לפירוט רב - אבל לא בהכרח הפירוט הנכון , חסר לי באופן אישי משהו שהדמויות יכולות באמת להתעסק איתו, להכיר אותו , לשנות אותו ולהשפיע עליו , וכו'.
ההשקעה ניכרת ואני אישית רואה כאן שלד מצוין למשחק מבוסס אינטריגות פוליטיות ומשחקי שליטה למיניהם. זה אולי מוקדם מכדי לשאול אבל האם אופיים של הלוחמים/כוהנים/רוצח מתבטא באיזורי השליטה שלהם ? אני אישית אשמח לראות יותר פירוט על אופי השליטים והשלטון (והחיכוכים בין השלטונות השונים) על פני פירוט של שמה של הבת התשיעית של האציל השלישי משמאל , למרות שגם זה נחמד :-)

בכל מקרה ההשקעה ברורה וניכרת ואם יבואו עידכונים מקיפים שכאלה על כל הפרובינציות (בתוספת הפרטים שהעליתי) אני משוכנע שזה יהיה עולם עשיר ומרשים.

keep up the good work !

או-וה, תודה ענקית לכולם! איזה כבוד, גדעון אורבך האגדי ובאלר התותח נותנים ביקורות טובות על העולם שלי...
לבאלר: אל תדאג, כל הפרובינציות יפורטו ככה. לאחר הפירוט על כל הפרובינציות (שיכלול מידע רב על הדת והמיתולוגיה) אני ארד להיסטוריה, ולאחר מכן אפרט יותר על דגרים חשובים בכל פרובינציה, כשבמקביל אתחיל לכתוב גם על הברברים ממזרח והגארנתים מצפון. ככה שמה שכבר כתוב על ונם הוא רק התמצית :wink:

בחופש שבועות אני מתכנן להעלות עידכון על פרובינצית ססוונד ובית קומור, ומאחר ומדובר באחד מבתי "הכוהנים שומרי הסדר" לפי צוואתו של המלך ווינמאר, אני מתכוון גם להעלות חלק מהמיתולוגיה.

אגב שכחתי לציין - מפה (גם ברמה כללית של מיקום איזורים עיקריים - אפילו ללא קנה מידה) תמיד עוזרת לי באופן אישי לראות את העולם בעיני רוחי. אשמח לראות אחת כזאת :-) *ממתין לעידכונים הבאים* :-)

אוקיי, מאחר וסוונד היא פרובינציה דתית מאוד, חשבתי שיהיה רעיון נחמד אם לפני שאפרסם את המידע עליה אתן לכם טעימה קטנה מהמיתולוגיה והדת הרונסטאסיים. יש כאן מספר קטעים מספרים שונים, הסברים ינתנו אם תבקשו. תהנו :wink:

האימפריה הרונסטאסית – מיתולוגיה ודת
"...בהתחלה היו רק שבעת התודעות הידועות כדאל (Dal), אמוראן (Amoran), גיניס (Giniss), נפאס (Neffas), זונור (Xonor), לאת (Lat) ובאריינק (Barrienk) באוקיינוס של כלום, שבאמצעו עמוד של אור. לעמוד אין אורך ואין רוחב, אין גובה ואין סוף, אין מיקום ואין גבולות – ושבעת התודעות מתקיימות באור הבלתי נגמר. אף תודעה לא ידעה על קיומה של תודעה אחרת, וכל תודעה רצתה להפוך לחלק מהאור שקיים אותה. דאל היה הראשון שהתאחד עם האור, והפך למים. באריינק ולאת התאחדו עם האור ביחד, במקרה, והתנפצו לאין סוף רסיסים שהפכו לקסם. נפאס התאחד עם האור, וכשניסה להתחרט – התפוצץ לאבקה ונהיה אדמה על פניו של דאל. זונור הפך לאש, גיניס הפך לטיפות דם, ורק אמוראן – שהיה החזק מכולם – הצליח להתאחר עם האור מבלי למות. רק חלקים בודדים ואבקה נפרדו ממנו בתהליך, ורובם הושמדו. תהליך ההשמדה יצר את התודעות הקטנות. החלקים שלא הושמדו הפכו לחיים.
בסולמארי החדשה קמו מתחת לאפו של אמוראן ששת התודעות השניות – דרגון (Dragon), קסופור (Xcophor), מאגף (Muggfe), דומוס (Dommose), דורוס (Dorrose) וקאנט (Kant).כל אחת מהתודעות השניות שאפה לשליטה בעולם, אך אמוראן, שהיה חזק מכולם יחדיו, לא נתן להם אפשרות להתרחב. ממורמרים, כל אחת מהתודעות השניות הולידה ממישור הקסם של שיירי באריינק ולאת את התודעות השלישיות – שבשונה מקודמותיהן – היו חומריות ויכלו להכפיל את עצמן. אמוראן, על אף כוחו הבלתי ניתן לתפסיה, לא יכל לעצור את ששת התודעות השניות ואלפי התודעות השלישיות, ולכן השקיע את כל עוצמתו כדי להוליד מהאור כמה אלפי יצורים רבי עוצמה, שקרא להם אמוראנאן ראטיג (Amoranan Ratig), או "האבאטארים של אמוראן" (Avatars of Amoran) בשפה הידועה. במשך אלפיים שנה ניטשו בעולם קרבות עזים, בהם נלחמו התודעות השניות והשלישיות באמוראן וצבאו על שליטה בעולם . במהלך המלחמה היבשת האליפטית נשברה, ונוצר העולם שאנו חיים בו כיום. משראו התודעות השניות שלא יוכלו להביס את אמוראן, ברחו התודעות וצבאותיהם אל תוך מישור הקסם. רק קאנט, שהיה החזק ביותר, סירב לברוח, ונלחם עד שכל צבאו הושמד. אמוראן כלא אותו ביבשת שכולה יערות סבוכים, בתוך סלע אדיר. קאנט נאבק בסלע, והסלע התנפץ, כשרסיסיו מפוזרים בתוך אותו יער אדיר, וקאנט כלוא בתוך כל רסיס ורסיס.
אמוראן ידע שלחמשת התודעות השניות וצבאותיהם יש גישה לסולמארי, ולכן יצר את האנשים בחורשות ובמישורים, את הגמדים בקרח ובהרים, את האלפים מעבר ליער האדיר, ואת האורקים בגבעות. אמוראן הפקיד את ידע המאורעות אצל האמוראנאן ראטיג וכל שאר יצירותיו, אך הם נשכחו במהלך הדורות, מלבר אצל האמוראנאן ראטיג.
לאחר כמה אלפי שנים האמוראנאן ראטיג, נהפכו לתודעות לא חומריות, לאחר שלא ראו תועלת בלהישאר במצבם החומרי..." – "התחלה", מיתולוגיה ודת, כרך I

"...לפני כמה מאות שנים, בראשית העידן הראשון של האימפריה הרונסטאסית, נתגלו כתבי המיתולוגיה על ידי מלומד, ששמו אבד. המלומד, שכנראה היה אציל, הצליח להשפיע על מנהיג האימפריה (יש האומרים ווינדאר הראשון, יש האומרים דארוויל הראשון) לכפות את ההכרה והאמונה במיתולוגיה על תושבי האימפריה. איש לא יודע מה היו מניעיו, אך הוא הצליח בכך..." – פרקים בהיסטורית האימפריה – כרך I

"...בני אדם טהורים מאין כמוהם, חסרי שיער, ומתנשאים לגובה שש רגל, בעלי כנפיי נוצות כסופות או זהובות, וסימנים ומילים וציורים טהורים מצוירים על גופם בזהב, ובעלי סגולות קסם ומרפא נהדרות – האמוראנאן ראטיג הם סמלי הטוהר והשלמות של כל העולם כולו. נבונים, חזקים ויפים, שומרי האדם, הם ללא ספק מלאכת מחשבת של אל, וללא ספק יצירה מחומר האור הקדוש, מחומר החיים..." – מכתבי המקדש

----------------------------------------------------
בפעם הבאה: על הדת עצמה

פידבקים בבקשה :)

טוב מאוד! תמשיך ככה!(מגיע לך לקבל צל"ש...)רק חבל שאתה כותב את זה בקטן, יש אותיות שלא נכנסו בכל הדף וקצת קשה לקרוא...(אני אישית העברתי את זה למסמך של וורד בשביל לקרוא(ומחקתי!))

אתה יודע מה חסר לי פה?

מי שמתנגד לשלטון, רשתות גנבים מבריחי סחורה, מהפכות איכרים לךמען זכויותייהם...
העולם מערכה הזה נשמע מאוד יציב, שליו וחסר מתנגדים.

מודל מאוד תפל.
הכתיבה טובה, אבל חסר הנופך של הצד שלא מת על השלטון המלוכני, הסודות הקטנים של חצר המלוכה. קצת פלפל חסר לך... :roll:

כובען מטורף - אני עוד לא סיימתי את הבלילה של העוגה ואתה כבר רוצה לשים קצפת? חכה, זה יגיע... יש בעיות באימפריה מכאן ועד הודעה חדשה. שלא נדבר על הבעיות שמחוץ לאימפריה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה