• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 נק"פ במהדורה 5

מרתוס אמר/ה:
אאל"ט יש הגבלה לנזק שיכול להיגרם מנפילה. (20ק6)
וואלה? אז אם יש לך תוסף גבוה מקשיחות ונק"פ טוב אין לך מה לחשוש מנפילות. לדעתי לא צריכה להיות הגבלה. מצד שני, נזק מינימלי מקסימלי צריך להישאר 20, כלומר שיש סיכוי לשרוד גם אם אתה לא הכי חסון. חשבתי כרגע על רעיון - מ200 מטר להתחיל להחליף כל 10 מטר אחת מהקוביות בק10, ומ400 מטר להחליף כל 10 מטר אחת מהקוביות בק20. הרעיון הזה לא סופי והוא מוגבל ל600 מטר, אבל זה מה שיש לי כרגע.

כן, יש הגבלה, אבל ביא לא נועדה בשביל מקרים כאלה (שאני כשה״מ הייתי מחליט בלי גלגול קובייה שהוא מת, רק בגלל הטיפשות), זה נועד למקרים שאתה מטפס על צוק ענק בדרגות הגבוהות, וגלגול גרוע בקוביה גורם לך ליפול- מי היה רוצה לאבד ככה דמות?

Well Played גאלאן... Well Played... :clap:

אגב בדקתי את זה והקטע הזה של 20ק6 דווקא הגיוני. בפיזיקה יש דבר שנקרא מהירות סופית, בעקרון זה אומר שאתה לא יכול ליפול יותר מהר ממהירות מסוימת. אדם ממוצע לא יעבור את ה270 קמ"ש אם הוא לא בתנוחת טיל או שהוא ממש מנסה ליפול מהר.

הדוגמה באמת לא הייתה בשיא אבל העיקרון הזה של עד חצי נק"פ אתה לא מדמם לא הגיוני. בעולם שבו אנשים נחתכים ומדממים מדף נייר מנוול אני משוכנע שמכת גרזן של אורק לא "תחליש לך את העור" אלא תפער לך פצע, גם אם הוא ייסב נזק זעום.
מה המשמעות של לחש ריפוי במצב הזה? "היידיים של הכוהן זורחות כשהוא נוגע בך ואתה כבר לא עייף" "אני קורא לאלים! תתפרו לו את הגלימה!" ? אם אני לוחם עם 160 נק"פ ויורים עלי 30 חצים עם ממוצע נזק של 2.5 (75 נזק סה"כ) אז מה הדפתי את כולם? הם פגעו לי בגלימה? הם שיעממו אותי עד שהתעייפתי? הם פגעו לי בעור וקפצו ממנו כי העור שלי כ"כ חזק שחייבים מטח חצים בשביל להכין אותי להתקפה?

חתכי נייר אולי מציקים, אבל הם לא אמורים לפגוע ביכולת שלך להתגונן.
גרזן של אורק לא "מחליש לך את העור" אלא הוא *פשוט לא פוגע בך*. הצלחת לחסום אותו עם המגן או עם השריון או שסתם התחמקת ממנו ברגע האחרון. אנחנו קוראים לזה "פגיעה" כי זה בכל זאת פגע ביכולת שלך להתגונן ביעילות, אבל זה לא אומר שהגרזן תקוע לך בעצם הכתף.
ואז הכהן מטיל ריפוי. "הו פלייר האדיר והמאיר על הכל, חזק את רוחם של הלוחמים ועזור לנו לנצח!" ואז הלוחם הקבוצתי מרגיש רענן יותר וכושר הלחימה שלו חוזר אליו.

וכן, גיבור אפי כמו אודיסאוס מסוגל להחלים מפציעה שבמציאות תשאיר אותך מת.

שוב, זה לא ממש חדש ולא ממש גאוני. הנק"פ אבסרקטי וכל מקרה לגופו. לדוגמה לברברי יש נק"פ שנמדד ב-ק12 (ובמהדורה 4 נק"פ של מגונן) ואני לא חושב שהוא יודע להסיט מכות כמו לוחם, כמו איזה ג'ק ספארו.
המקורות מהם הוא שואב השראה הם הברזרקרים, "לוחמי הדוב" ואנחנו יודעים עליהם כמעט אך ורק מה שהרומאים (שכבשו ודיכאו אותם) כתבו עליהם. ואתם יודעים מה הם כתבו? שהברזרקרים הם פאקינג מפלצות. שבזמן קרב הם נמצאים בכזה טירוף שהם ממשיכים להלחם עם חרבות נעוצות בהם והם סופגים פציעות שמביאות אדם אחר למוות כואב.
קונאן הברברי? הוא דומה יותר לסייר.

או'ריילי אמר/ה:
Well Played גאלאן... Well Played... :clap:

אגב בדקתי את זה והקטע הזה של 20ק6 דווקא הגיוני. בפיזיקה יש דבר שנקרא מהירות סופית, בעקרון זה אומר שאתה לא יכול ליפול יותר מהר ממהירות מסוימת. אדם ממוצע לא יעבור את ה270 קמ"ש אם הוא לא בתנוחת טיל או שהוא ממש מנסה ליפול מהר.

הדוגמה באמת לא הייתה בשיא אבל העיקרון הזה של עד חצי נק"פ אתה לא מדמם לא הגיוני. בעולם שבו אנשים נחתכים ומדממים מדף נייר מנוול אני משוכנע שמכת גרזן של אורק לא "תחליש לך את העור" אלא תפער לך פצע, גם אם הוא ייסב נזק זעום.
מה המשמעות של לחש ריפוי במצב הזה? "היידיים של הכוהן זורחות כשהוא נוגע בך ואתה כבר לא עייף" "אני קורא לאלים! תתפרו לו את הגלימה!" ? אם אני לוחם עם 160 נק"פ ויורים עלי 30 חצים עם ממוצע נזק של 2.5 (75 נזק סה"כ) אז מה הדפתי את כולם? הם פגעו לי בגלימה? הם שיעממו אותי עד שהתעייפתי? הם פגעו לי בעור וקפצו ממנו כי העור שלי כ"כ חזק שחייבים מטח חצים בשביל להכין אותי להתקפה?

צודק, שכחתי להביא בחשבון מהירות טרמינלית (מהירות סופית). המהירות הטרמינלית של בנאדם מגיעה לאחר נפילה של חצי ק"מ (במילים אחרות, ליפול חצי קילומטר וליפול טריליארד קילומטר, כל עוד אתה נמצא באותו לחץ אוויר, יגרום לך את אותו הנזק בדיוק גם בחיים האמיתיים). אבל זה לא משנה, כי מגדל אייפל מתנשא לגובה של 1050 פיט בלבד (כלומר, הנזק המקסימלי האמיתי הוא 150ק6, לא 20ק6).

rui אמר/ה:
אני לא זוכר איפה קראתי את זה אבל היה אחד שהשה"ם שלו הביא רעיון גאוני שזה כאילו כושר החמיקה שלך,

מה שברמה 1 מכה של 10 נזק תהרוג אותך ברמה 10 תדע לנווט אותה יותר טוב.
זה אני... זה הכי הגיוני בעיני.

ונרוביאן, אני חצי מסכים איתך, אבל בעצם מה אומר נזק מאסיבי? אם למשל יש לי 200 נק"פ, והורידו לי 70 נזק, אני עדין לא באמת נפצעתי לפי מה שאתה אומר, אבל בעצם השרירים התפוסים שלי עלולים לגרום לי למות? לא, לא בעיני לפחות. זו פציעה קשה מאוד, שאולי לא פטאלית בפני עצמה, אבל היא מציפה את המוח שלך בממסרים שעלולים להרוג אותך. תחשוב על זה גם, שבן אדם שמקבל הרבה מאוד שריטות ימות, ולכן יותר בטוח, בעיני, להניח שאתה יודע למתן את אותן שריטות. אף בן-אדם לא שורד חרב בבטן, ובמערכה שלי גם אלים לא.

[/quote]ונרוביאן, אני חצי מסכים איתך, אבל בעצם מה אומר נזק מאסיבי? אם למשל יש לי 200 נק"פ, והורידו לי 70 נזק, אני עדין לא באמת נפצעתי לפי מה שאתה אומר, אבל בעצם השרירים התפוסים שלי עלולים לגרום לי למות? לא, לא בעיני לפחות. זו פציעה קשה מאוד, שאולי לא פטאלית בפני עצמה, אבל היא מציפה את המוח שלך בממסרים שעלולים להרוג אותך. תחשוב על זה גם, שבן אדם שמקבל הרבה מאוד שריטות ימות, ולכן יותר בטוח, בעיני, להניח שאתה יודע למתן את אותן שריטות. אף בן-אדם לא שורד חרב בבטן, ובמערכה שלי גם אלים לא.[/quote]

My Point Exactly :orcwink:

למרות שאני מאוד אוהב ראלסטיות במקרה הזה אני מעדיף פשוט לשתוק יש דברים שלא ניתנים להסברה
כי לוויזארד אין אפשרות להוציא חוקים שייספקו את הראלסטיות של הנק"פ אבל יורידו את הכיף שבמשחק ובעקיפין את הרייטינג שלו כי זה לא רווחי להם
(וכנראה שהם מאוד אובים כסף :!: בעצם מי לא אוהב ) אז הם מעדיפים לעשות את זה קצת פחות ראליסטי אבל הרבה יותר פשוט וכיף

וד"א אהבתי מאוד את ההערה שמישהו כתב כאן שצריך להתאים את הריאלסטיות לחוקים ולא ההפך

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה