• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מתעוררות נשכחות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Atkinson
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Atkinson

פונדקאי ותיק
מי מכם שחצה את העשור השני לחייו אולי זוכר את משחקי המחשב הממש (אבל ממש!) ישנים אשר היו מתנהלים לגמרי על טהרת הטקסט. המחשב היה מספר לנו מה קורה ואנחנו היינו כותבים מה אנחנו עושים. קלאסיקה בהתהוותה.
לסגנון המשחקים הזה קוראים (כך גיליתי לאחרונה) Interactive Fiction והוא ממש לא נעלם מהעולם. מסתבר כי כבר 10 שנים נערכות תחרויות מיוחדות ליצירת משחקים שכאלה וממש בימים אלה נערכת אחת נוספת.
אז אם בא לכם להשתתף או אולי אפילו לכתוב איזו "הרפתקה" משלכם, תפדלו. :)

שנאתי את זה... שיחקתי בכמה כאלה והם פשוט מעצבנים! במיוחד הקטע שאתה מנסה להרים משהו, אבל המשחק פשוט לא נותן לך להרים אותו ולא אומר למה

Exploring Wizard אמר/ה:
ננסק אמר/ה:
ב-www.the-underdogs.org יש סקשן שלם על המשחקים האלו, שם למדתי על הז'אנר והתחרויות השנתיות. לא מזמן הורדתי את "9:09", משחק קצרצר וזוכה פרסים, ובצדק. שווה, תורידו.
באמת, הרפתקאות טקסט זה כיף.
למען האמת, הרפתקאות טקסט זה קקי.

כן, יש לדוגמא גם משחקי מחשב שמחקים d.&.d כמו לדוגמא temle of elemntel evil שבו המחשב בוחר מה את יכול לומר, הכוונה שלי היא שאתה לא יכול לכתוב 'מקפץ במעלה המדרגות' וכדומה, דרך אגב, לא נראה לי שזה שייך ממש למשחקי תפקידים.

טמפל או אלמנטל איוול חרא של משחק, קח את נוורווינטר או באלדורס גייט כדוגמא, אם כבר.
ובהם בד"כ יש לך אפשרות לבחור מה לעשות, את לא יכול הגיד מה שבא לך, אבל אתה יכול
No! I will never betray the seer
whaddya got?
]presude] its not enough, I want 5000 gold

יאדה יאדה יאדה, בהחלט מספיק.

Crozius Arcanum! אמר/ה:
ראיתי בחדר מחשבים בבצפר שלי לפני כמה ימים משחק כזה שאתה משחק ערס... רולפליי משעשע במיוחד
"ערס קווסט"?

זה לא הרפתקאת טקסט אפילו. סתם יש לך ארבע אפשרויות ואתה בוחר אחת (1-4).

חוץ מזה, קווסטים הרבה יותר מהנים.

באלמנטל איול זה עובד על אותה שיטה, כי המחשב לא יכול לתרגם כל שאלה לתשובה מסוימת, אז עושים לו מגבלות מסוימות וכותבים לך מה יש לך לומר, זהמין קוד כזה עם אני לא טועה...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה