• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

משחק אצטקי

Chief

פונדקאי מהשורה
אני נמשך בזמן האחרון לדברים שקשורים לאמריקה התיכונה לפני שהספרדים ודומיהם הגיעו. אני רוצה להריץ משחק שמבוסס על משהו דומה (תרבויות דומות ופלישה של עם זר), אבל יש לי קצת בעיה. אין לי מושג איך יקרו הדברים הקטנים. האם יש פונדקים? שליטים קטנים? סיכוי להרפתקנים? כל מיני דברים שהם מובן מאליו במו"ד ימה"בי, ואין לי שום מוש אם הם קשורים, יהרסו את המשחק או ניתנים לשילוב ע"י שינויים קלים.

אני אשמח לעצות.

כל ההתישבויות האנושויות דומות זו לזו אולי מגישים משהו אחר בפונדק במקום בשר חזיר צלוי ואולי במקום בירה שותים שוקו חריף. אבל הכל אותו הדבר. תקרא את הספר בת מונטזומה - ספר מצויין יכניס אותך לאווירה של התקופה.

קראת את הערך בויקי? הוא די מקיף.
אם כי אני לא בטוח שמוזכרים שם פונדקים. מצד שני, אפשר להניח שאם א. יש כסף ולא רק סחר חליפין וב. יש אנשים (בעיקר סוחרים) שנוסעים ממקום למקום אז יהיו מקומות שישכנו אותם.

עולם כזה יהיה אקסטרימלי בנוי בצורה של-

"כאן זה הערים/שטחים של הטובים" וכשתעבור גבול מסויים זה יהפך ל"ארצות/שטחים שהרעים כבשו לנו/אנחנו רוצים לשחרר מידי הפראים" (תלוי בנק' המבט כמובן).

יש סרט על כומר ישועי שיוצא להמיר את הדת של שבט בדרום אמריקה, כדי לך לראותו אותו, אני לא זוכר שם, אבל משחק שם רוברט דנירו.

כמו כן, למשחקי גילוי עולם חדש הייתי מציע לעיין בשחר האדמה.

להבנתי לא מדובר במערכה של גילוי עולם חדש / פלישה (ובכל מקרה זה לא בדיוק שחר האדמה).

בקשר לנושא עצמו, יש שלטון מרכזי מאוד חזק, אמונה ב"קיסר-אל" וכיו"ב. כמובן שתלוי גם על איזו תרבות אתה מדבר. והשאלה האם אתה רוצה לקחת את זה כמו שהוא ולהריץ שם הרפתקאות, או להשתמש בזה כרקע למשחק פנטזיה (כמו מזטיקה)?

לא אמרתי שזה כמו... אמרת ששוה להציץ בשחר האדמה לרעיונות...

ובנוגע למשחק, אני פיספסתי את ה"לפני" בחלק על הספרדים, אבל בעיקרון אני חושב שבמשחק כזה תצטרך להמציא הרבה בעצמך כי לא ידוע הרבה על מה היה חפני שהספרדים הגיעו, כי ההיסטוריה מסופרת מפיהם בסך הכול... אבל לפי דעתי כדי לך לקרוא על המיתולוגיה של דרום אמריקה ומשם לקחת רעיונות.
אגב, אני חושב שמשחק כזה יתאים יותר כחד פעמי/משחק של מספר פגישוץ קצר מאשר כמערכה ארוכה של ממש.

אני לא יודע אם יצא לך לראות את הסדרה 'ערי הזהב הנסתרות' אחת הסדרות היותר מגניבות של ילדותי. אבל בהחלט אפשר לעשות קווסט כמו זה שבסדרה, אולי לא אפי אבל בהחלט ארוך ןמגניב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה