רוב המשחקים בז'אנר יעסקו בויקינגים, כי מה שמוכר בד"כ.
הראשון שקפץ לי לראש הוא Fate of the Norns, עם רונות במקום קוביות ומנסה להיות פחות pop culture.
בגלל ריבוי האופ', אשמח לדעת אם העניין הוא במע' קרובות למו"ד, איזו אווירה/ וייב אתה מחפש, מה רמת הקראנץ' וכו'
כי Age of Vikings לצורך העניין הוא מורכב יותר מכנית אבל מאפשר סיפורים יותר grounded- עם התחשבות בהסטוריה המשפחתית, תשוקות, פוליטיקה והאספקטים המיתיים משולבים פנימה. לעומת Saga of the Icelanders שהוא PbtA ומתמקד יותר בדרמה, או Yggdrasill שלוקח חופש יצירתי כדי למלא פערים היסטוריים ומתעדף "מגניב" על "נכון הסטורית" עם 2d10 ו Ragnaborg / Yggdrasil burns שהם גרסאות *Borg עם וריאציות כלשהי על רגנרוק, באחרון האל הנוצרי המיט חורבן על הארצות הנורדיות כנקמה על פשיטות ויקינגים והאסיר/ ואניר כלואים בהל, בעוד מפלצות חופשיות...
המלצה תהיה תלויה מאוד במה אתה מחפש:
וייב קודר של הסאגות, בדגש על המחיר הרגשי והמציאות היומיומית של חיים בתקופה? Saga of the Icelanders.
משחק מאוד טקטי עם מחקר לתוך רונות, בו חווים את רגנרוק? FotN.
משחק בו מאזנים בין פוליטיקה, פשיטות תקופתיות וחזרה לחלקת האדמה, עם passions ושלד של BRP? זה AoV.
אקשן משולח רסן, מכניקה קלילה עם וייב ויקינגי? הבורגים
אישית, כנראה הייתי בוחר בAoV, כי זה סוג המשחק שאני רוצה להריץ. קראתי חלקים מהספר בזמנו, הקב' פחות התחברה
הבהרה: המלצות מבוססות קריאה, לא יצא עם להריץ עדיין את רובם המוחלט