• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחקי תפקידים מבוססי מיתולוגיות

קניתי בדרקוניקון האחרון את Vaesen, משחק מסתורין וחקירה שסובב סביב מפלצות מהפולקלור הנורדי.
הדעות על המשחק הן חלוקות, ממה שראיתי, הבעיה העיקרית שמבקרים הציגו היא העובדה שהמכניקה של המשחק היא סובבת אקשן וקרבות, גישה שלא לגמרי מתאימה למשחק מבוסס חקירה שבו כדי להביס את המפלצות, צריך לגלות את הטקס המתאים.
אבל עוד לא יצא לי להנחות משחק, אז כל מה שאני יכול לומר זה שהספר נראה ממש טוב מבחינת עיצוב ואומנות.
Vaesen – Nordic Horror Roleplaying - Free League Publishing

יש את Beowulf שהוא לגמרי מבוסס על המיתולוגיה הנורדית, הנה רשמי קריאה:

בנוסף, כאוסיום הוציאו לא מזמן את Age of Vikings, שהוא על... ויקינגים.

אם אתה מחפש איזוטריה שנראית נחמד, היתה ב-1988 שיטה שהתבססה על המיתולוגיה הפינית, שמבחינת חוקים הייתה fantasy heartbreaker כמו-מו"ד טיפוסי:

אם אתה רוצה לצלול קצת למעמקי הקרינג' והביזאר של התחביב, יש את MYFAROG - משחק תפקידים כבד ומסובך שמשלב בין מיתולוגיה נורדית, טולקין ו... נאציזם אזוטרי ומיסטי:

לא חושב שאתה באמת רוצה לשחק בזה, או אפילו לקרוא את זה, אבל תדע שזה קיים.

Vaesen, משחק מסתורין וחקירה שסובב סביב מפלצות מהפולקלור הנורדי.
הדעות על המשחק הן חלוקות, ממה שראיתי, הבעיה העיקרית שמבקרים הציגו היא העובדה שהמכניקה של המשחק היא סובבת אקשן וקרבות
VAESEN משתמש במכניקה של YZE - שכמו ששמתי לב בעצמי בזמן שאני משתעשע בלהשתמש בה עבור משחק ריגול ריאליסטי בשנות השמונים, מאוד בנויה מסביב להישרדות, קרבות קטלניים, מסעות והתעסקות עם ציוד.

רוב המשחקים בז'אנר יעסקו בויקינגים, כי מה שמוכר בד"כ.
הראשון שקפץ לי לראש הוא Fate of the Norns, עם רונות במקום קוביות ומנסה להיות פחות pop culture.

בגלל ריבוי האופ', אשמח לדעת אם העניין הוא במע' קרובות למו"ד, איזו אווירה/ וייב אתה מחפש, מה רמת הקראנץ' וכו'

כי Age of Vikings לצורך העניין הוא מורכב יותר מכנית אבל מאפשר סיפורים יותר grounded- עם התחשבות בהסטוריה המשפחתית, תשוקות, פוליטיקה והאספקטים המיתיים משולבים פנימה. לעומת Saga of the Icelanders שהוא PbtA ומתמקד יותר בדרמה, או Yggdrasill שלוקח חופש יצירתי כדי למלא פערים היסטוריים ומתעדף "מגניב" על "נכון הסטורית" עם 2d10 ו Ragnaborg / Yggdrasil burns שהם גרסאות *Borg עם וריאציות כלשהי על רגנרוק, באחרון האל הנוצרי המיט חורבן על הארצות הנורדיות כנקמה על פשיטות ויקינגים והאסיר/ ואניר כלואים בהל, בעוד מפלצות חופשיות...

המלצה תהיה תלויה מאוד במה אתה מחפש:

וייב קודר של הסאגות, בדגש על המחיר הרגשי והמציאות היומיומית של חיים בתקופה? Saga of the Icelanders.

משחק מאוד טקטי עם מחקר לתוך רונות, בו חווים את רגנרוק? FotN.

משחק בו מאזנים בין פוליטיקה, פשיטות תקופתיות וחזרה לחלקת האדמה, עם passions ושלד של BRP? זה AoV.

אקשן משולח רסן, מכניקה קלילה עם וייב ויקינגי? הבורגים

אישית, כנראה הייתי בוחר בAoV, כי זה סוג המשחק שאני רוצה להריץ. קראתי חלקים מהספר בזמנו, הקב' פחות התחברה :(

הבהרה: המלצות מבוססות קריאה, לא יצא עם להריץ עדיין את רובם המוחלט

משחק שאני מתעניין בו טנטטיבית בתחום זה הוא Ironsworn, שהוא משחק בהשראת מיתולוגיה סקנדינבית שבנוי למשחק סולו, קו-אופ בלי מנחה, ומשחק עם מנחה. המשחק זכה להרבה שבחים ונסוב סביב גיבורים שנדרו "נדרי ברזל" ופועלים למלאם.

עוד לא שיחקתי בזה, עם זאת.

והמשחק עצמו בגרסה הדיגיטלית הוא חינמי!

מבוסס פינית אין? יש לי קראש על הקלוואלה, למי שמכיר

תודה.
מבוסס פינית אין? יש לי קראש על הקלוואלה, למי שמכיר
ועל מיתולוגיות כנעניות (מולך, בעל זבוב, ענת, בעל צפון, כאלה)
המזרח הקדום כמעט ואינו מיוצג לצערי במשחקי תפקידים. באיזשהו שלב ייתכן שאכתוב משהו כנעני פרופר, אם כי זה יצריך מחקר (או את התואר בהיסטוריה של המזרח הקדום שבמוקדם או מאוחר אעשה, הנושא מרתק אותי).

מגניב. בהצלחה.
אולי אפשר לכתוב משהו מבוסס על ההתייחסויות של המקורות ביהדות לדתות האלה, ולשים על השיטה הסופר פשוטה שאני תמיד משחקת בה. אם כי המקור הזה, שהכי זמין לי, מציג אותן באור… שגורם לי להרגיש שהמשחק יהיה 18 פלוס. כאילו, עבודת המולך זה אולי הדבר הכי זוועתי ששמעתי עליו

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה