• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחקי פורום בשולחן העגול

ariel127711 אמר/ה:
הטעות היחידה היא זה שאתה גורם לפונדק להכחד הגיעו כמות גדולה של משתמשים שהם אמורים להיות דור העתיד של הפונדק לא מפריע לי שהעץ נסגר, מפריע לי התוצאות שזה יביא על הפונק וילו ורוי יסכימו איתי והם הביאו דוגמאות שונות לכך מהעולם ומהאינטרנט.
אוקיי, העץ הזה הגיע לטונים שלא ציפיתי. מה כבר קרה,סגרו את העץ שהכי אהבת? אם זה עד כדי כך מפריע לך, תפתח קבוצת ווטסאפ או סקייפ של האיש שמתחתיי. אין צורך לריב בגלל זה. האמת, שאני מבין את הנקודה של פלאפי, גם אם לא מסכים איתה במאה אחוז. פלאפי בסך הכל רוצה שהפורום יהיה קצת יותר פורום, וקצת פחות קבוצת ווטסאפ. אני בטוח שאין לו כל כוונות זדוניות לגבי הפורום, תקן אותי אם אני טועה.

ariel127711 אמר/ה:
[post]660771[/post] דור העתיד של הפונדק
דור העתיד? דור הפאקינג עתיד של הפונדק? ומי זה אמור להיות בדיוק, אתה? שמתוך 275 הודעות שפרסמת בפורום של אתר "הפונדק - משחקי תפקידים ותחביב" ספרתי פחות מ-10 שמתייחסות למשחקי תפקידים ותחביב? ש40% מההודעות שלך הן בעץ אחד ויחיד בשולחן העגול שמוקדש כולו ללשאול אנשים שאלות רנדומליות אוף טופיק בהגדרה? ושאתה עוד גאה בעובדה הזאת?? ששאר ההודעות שלך מדברות בכלל על משחקי מחשב, נושא שהוא כל כך אוף טופיק בצורה ברורה בפורום הזה שדחפנו אותו לתוך תת-פורום קטן ומוזנח שנמצא בכלל תחת הקטגוריה "קהילה"? אם אתה המייצג של "משתמשי דור העתיד של הפונדק", אז וואלה מצידי שכל הדור הזה ייכחד ולא יהיה. אתה לא קשור לשום דבר שהפונדק מתעסק בו, ואתה גם לא תורם לו במאומה. אתה מוזמן ללכת ולמצוא איזה פורום אחר עם ילדים בני 15 שמדברים על להוריד טורנטים של משחקי מחשב ולשאול אחד את השני אם הם אוהבים להכין שיעורי בית. או זה או שתתאפס על עצמך, תבין איפה אתה נמצא, ותתחיל לקחת חלק בקהילה הזאת בצורה פרודוקטיבית.

לא הייתה לי כוונה להגיע לרמה כזאת של דיון פלאפי במיוחד לא עם מנהל אני גאה בזה אז מה?

אני לא דיברתי על עצמי בדור העתיד דיברתי על אלה שהם משחקים בעצים בשולחן העגול שהם יחסית קטנים ממני, בסופו של דבר הם יתבגרו תאמין לי פגשתי אנשים בfxp שעברו תהליך כזה מספאמרים לאנשים שתורמים לקהילה הזאת בכתיבת מדריכים או רוי או ילו אסיד הזכירו את האורק שכנראה הוא עבר משהו שדומה למה שקורה כאן דור העתיד של הפונדק תלוי באנשים שלפעמים מספימים אבל הם יגדלו ויתבגרו לפי דעתי צריך לתת לזה הזדמנות לא בישבילי ולא ובשבילך אלא למען הפונדק.

אינני מתכוון לריב איתך אם עצבנתי אותך זה לא היה במכוון בסך הכל אני דואג לעתיד של הפונדק אני לא מתכוון לריב איתך בטח שלא ברמה של תגובה הקודמת כמו שאני לא יורד עליך ומדבר נקי אז אני מצפה לקבל יחס כזה ממך אם יהיה תגובה דומה אני פשוט יפסיק לדבר איתך אני מניח ששנינו אנשים בוגרים ואפשר לדבר בדיבור הולם ונעים.

ariel127711 אמר/ה:
אינני מתכוון לריב איתך אם עצבנתי אותך זה לא היה במכוון בסך הכל אני דואג לעתיד של הפונדק אני לא מתכוון לריב איתך בטח שלא ברמה של תגובה הקודמת כמו שאני לא יורד עליך ומדבר נקי אז אני מצפה לקבל יחס כזה ממך אם יהיה תגובה דומה אני פשוט יפסיק לדבר איתך אני מניח ששנינו אנשים בוגרים ואפשר לדבר בדיבור הולם ונעים.
:clap:

Adran אמר/ה:
אריאל, אתה מדבר שטויות. שום דור עתיד לא יצמח ממשחקי פורום שכל התוכן שלהם הוא ספאם. אתה רוצה לדאוג לפורום? לפחות תתעסק בנושאים שקשורים אליו.

אז גם ילו אסיד ורוי מדברים שטויות? אני מדבר מהנסיון שלי בפורומים אחרים וגם רוי הביא דוגמה לפורום שבו קרה מקרה דומה.

הפורום גדל מאוד שהשמשחקים האלה היו פתוחים היו כל יום מעל 20 מחוברים כמה שזכור לי, ולצערי אני מרגיש שאתם זורקים את כל זה לפח.

אנשים מתבגרים זאת עובדה שאתה לא יכול לשנות אותה ואם הם יהיו כאן שבתור בוגרים רוב הסכויים הפונדק יהיה פורום חי ופעיל ואני מדבר על פעילות רגילה ולא פעילות של קבוצת ווצאפ.

יש כאן עובדות צריך למתן את הספאם הזה אבל למתן אותו לשלוש עצים ולא יותר ככה הפונדק יגדל ובעתיד אותם משתמשים שמפריעים לכם יגדלו ויהיו חלק פעיל בפונדק ובוגר.

לסיכום: צריך דור עתיד לפונדק ואם הם לא יהיו מי יהיה? אינני רואה קהילה צעירה אחרת כאן בפונדק הרוב כאן בוגרים, מנסיון שלי ומדוגמאות שלי ילו אסיד ורוי אתם סוג של מכחידים את הפונדק מקהל צעיר שיגדל להיות כמוכם בוגר ואיכותי.

אני באמת רוצה להביא דוגמה היסטורית אתם מתנהגים כמו גרמניה הקומוניסטית בסוף כולם יעברו לצד של השני של הגבול.

קהילת העתיד תיבנה מהאנשים שמגיבים בפורומים של משחקי התפקידים- הנושא העיקרי של הקהילה הזו. בין אם אלו יהיו במו"ד, משחקי תפקידים כלליים או מקוונים (למרות שאני כן חושב שיש קבוצה קטנה שיוצאת מעט מידי ממשחקים מקוונים, אני מאמין שהם יעשו את זה עם הזמן). וגם בפורום מד"ב ופנטזיה לאחרונה, עם אתגרי הכתיבה.

היא לא תיבנה מהאנשים שכול זמנם על הפורום היה במשחקי הקהילה הספאמיים. זה פורום תחביב, לא פורום קהילה, והוא לא נועד בשביל שאנשים מכול רחבי האינטרנט יבואו ויתאספו בו ביחד, אלא ששחקני תפקידים ואנשים מתחומים קרובים יתחברו ביחד. זה למה סינון כמו זה של "איזה תוכן צריך או לא צריך להיות בפונדק" הוא כן חיובי.

נ.ב. אריאל- אתה משתמש בשמות של 2 משתמשים- ילו אסיד ורוי, אבל אני כן אשמח אם כן תצטט משפטים מדויקים שאתה מתבסס עליהם. כי ממה שראיתי, הדעה של אסיד הייתה "השוק יאזן את עצמו"- כלומר שהוא כן מסכים שהספאם והמשחקים הם בעיה אבל חושב שהם יוחלפו לאט לאט בתוכן יותר טוב בלי שיכפו דברים, ורוי אולי הציע תת פורום- אבל אמר בעצמו שיש הצפה של מספר העצים (ולא הכחיש את הספאם אגב, רק אמר שזה מפריע לו פחות).

אני שונא להשתמש בדעתם ככה (כי זו לא מאפיה), כי אולי אני עצמי הבנתי לא נכון אותם ולכן אני לא יכול פשוט להתייחס לזה כאילו אני מבין את כול דעתם לחלוטין, ואני לא מוציא שום הוכחה מהדעות שלהם לגבי הטיעונים שלי. אבל אתה פשוט ממשיך להשתמש בדעות שלהם כהוכחה כפשוט "משתמש ותיק תמך בי", במקום להתייחס לטענות עצמם ולמה אתה מסכים איתן גם אתה.

כהערת אגב, אני חושב שלמרות שהרעיון מאחורי האיש שמתחתיי היה ספאמי, כאשר נשאלו בו שאלות ענייניות כמו "האם האיש שמתחתיי שיחק לאחרונה בקמפיין מעניין?" או "מה דעתו של האיש שמתחתי על [סרט/סדרה, אבל לא רק]?" זה היה פתח לדברים מעניינים לכתוב ולגלות על חברי הפורום. לא הכול בו היה רע, הבעיה היא שהספאם היה 60%-80% לפחות, אם לא יותר.
אני כן עדיין בעד חיסול או שינוי כולל של משחקי הקהילה במתכונתם הנוכחית.

אבל עוג אנשים מתבגרים בסופו של דבר אני אומר את זה כי אני מכיר אנשים שעברו שינוי כזה זה כמו אנשים שטובים במשחקי מחשב בהתחלה הם לא מבינים את המשחק ולאט לאט הם משתפרים בו.

אני לא אומר שכולם יתבגרו אבל חלק מהם יכולים להוות חלק מהפונדק בעתיד וגם הפונדק באמת מתעורר לחיים.

הכוונה שלי היא כמו ילו השוק יתאזן והם יגדלו להיות אנשים בוגרים כמוכם, אתם בהתחלה שלכם ישיר הבנתם את הפונדק והכל? אני מניח שלא ולנעול עצים מבלי ללמד את המשתמשים איך לדבר כמו שצריך זה פשוט נורא.

תלמדו אותם אל תנעלו עצים רק בגלל הודעות מסוימות הם או יעזבו או פשוט יבינו ויצליחו לתקן את עצמם לנעול עץ לכולם מבלי ללמד את מי שצריך הוא לא הגיוני בתכלית מעבר לכך זה עונש קולטיבי שלא הוגן כלפי מי שלא עשה ספאם.

אריאל, גם אם נתעלם לרגע מההחלטה של פלאפי לסגור את העץ ואם זה היה המעשה הנכון, אתה חוזר ואומר (במילים שלך) שהפורום יגווע וינבול אם לא יגיע אליו דם חדש, ואתה צודק. אתה צודק שהפורום הזה ימות לאיטו בלי אנשים חדשים.
אתה גם צודק בכך שרוב מי שמשחק במשחקי הפורום יתבגרו ויהפכו למשתמשים "מועילים" יותר ופחות "נובים".
אבל, כאן מגיעה הבעיה. אם נלך על מטאפורת הדם, אתה משווה את הפורום לAB שיכול לקבל תרומת דם מכל סוג דם, אבל למעשה, הפורום יותר מסוג O- הוא יכול לקבל דם חדש רק מאותו הסוג שלו. משחקי הפורום אולי מושכים דם חדש לפי הגדרתך (אע"פ שלדעתי זה לא נכון ואסביר למה בהמשך) אבל האנשים שבאים לפורום רק בשביל משחקי הפורום לא מועילים לפורום ו/או קשורים אליו בשום צורה. משחקי הקהילה המדוברים לא קשורים בשום צורה לנושא של הפורום. אין להם שום קשר למשחקי תפקידים ותחביב, הם הפכו לכלי של בדיחות גרועות וצחוקים בין חברים שמקומם לא בפורום. (יוצא מם הכלל יחיד הוא העץ של 'גלגלתי 1 טבעי' שדרגוניין פתח אבל במצב שהיה לפני הנעילה גם הוא כבר לא היה קשור למ"ת בשום צורה).

עכשיו, אתה אומר שהמשחקים האלה מביאים אנשים חדשים לתחביב, אני לא מסכים איתך. האם יש כאן מישהו שהצטרף לפונדק רק בשביל משחקי הקהילה? אם כן (ואני מפקפק בזה) האם הוא הצטרף לתחביב שמאגד את כל המשתמשים כאן בזכות זה?
אני טוען שקורה ההפך, שאנשים שמצטרפים לפורום בשביל התחביב מוצאים את עצמם נשארים בשביל משחקי הקהילה ונותנים להם להיות עיקר הפעילות שלהם בפורום. זה דבר רע.

ואריאל, אתה אומר שאתה חושב על טובת הפונדק, אבל מה הקשר שלך לפורום הזה? אתה נטע זר כאן, כמו שפלאפי אמר, אין לך שום קשר למה שמאגד את חברי הקהילה הקטנה הזו. אתה לא שחקן תפקידים, אתה לא מנחה, לא לארפר או שחקן משחקי לוח, מיניאטורות, כותב פנטזיה או מד"ב… הדברים שאתה עושה בפורום הזה מתחלקים לשניים- אתה משחק במשחקי הקהילה מלאי הספאם, ואתה מדבר על משחקי מחשב- נושא שהקשר שלו לפורום כל כך קלוש שהוא קיבל תת פורום נידח תחת פורום השולחן העגול. אז… מה אתה כבר יודע על הפונדק? זה לא פורום "הכל כלול" כמו fxp שאתה מזכיר הרבה (ורוב האינטרנט גם מתרחק ממנו) או פורום קהילה, זה פורום תחביב שנשען על תחביב מסוים, ויש לו קהל יעד מסוים. ואתה לא חלק ממנו.

חוץ מזה הזכרת שהפורום "גדל מאוד" בזכות משחקי הקהילה הזו, אבל… זה לא משנה. הפורום לא נמדד על פי כמות המשתמשים שמחוברים אליו בכל רגע נתון אלא על פי האיכות של הנושאים בו. ונושאים כמו משחקי הקהילה מורידים את האיכות הזו, עליה אנחנו נאבקים לשמור.

אתה גם חוזר ואומר שנעילת העצים היא עונש קולקטיבי, אבל תסתכל על העץ שוב. היחידים שנפגעים מהנעילה שלו הם מי שמגיבים שם באופן קבוע, ואלה בדיוק מי שמספימים.
אתה קורא לזה "עונש" ואתה אומר שזה לא מלמד את ה"דור הצעיר" איך כן להתנהג, אבל עונשים נוצרים כדי ללמד כיצד לא להתנהג, וזה בנוסף לדוגמא שהמשתמשים ה"ותיקים" יותר נותנים מראה כיצד כן אמורים להתנהג בפונדק.

נראה לי שסיימתי את תפקידי בעץ, נראה כאילו כולם חולקים עליי וזה הרגשה לא טובה.

הגעתי לפונדק בגלל משחקי מינטוארות אני שחקן של 40K אני הגעתי לכנסים של הפונדק.

התמונה שלי היא מעולם 40K היא של הספייס מארינס של האמפרייל פיסט.

א) מבקש להפסיק עם טענות לגופו של אדם - לא רלוונטי ולא מקדם את הדיון (או את הקהילה). גם ממש לא נכון להגיד למישהו האם הוא חלק או לא חלק מהקהילה. כל מי שמפרסם בפונדק הוא חלק מהקהילה.
ב) העץ ננעל בגלל שאחרי שפלאפי הזהיר, במקום להמשיך עם דיון רלוונטי, עברו להתחצפות. זה בדיוק מה שכתבנו במדיניות: נקבל בשמחה עצי משחק, כל עוד שומרים על רמה נאותה (אני למשל חושב שהדיון על הקיסר היה מגניב)
ג) במקביל לנעילת העץ, המשתמש גם קיבל אזהרה. לכן כן, אם הוא ימשיך להספים הוא גם יקבל באן לפי חוקי הפורום לתקופה הקצובה.

העוג הברברי אמר/ה:
[post]660834[/post] הדעה של אסיד הייתה "השוק יאזן את עצמו"- כלומר שהוא כן מסכים שהספאם והמשחקים הם בעיה אבל חושב שהם יוחלפו לאט לאט בתוכן יותר טוב בלי שיכפו דברים,
למען הדיוק לא לזה התכוונתי, אני לא הבעתי דעה אם הם בעיה או לא, כי אין לי כזאת.
אומנם הסיגנון לא לטעמי ולכן אני לא משתתף בהם, אבל מבחינתי היחיד שיכול לקבוע אם הם בעיה או לא זה מי שהפורום שלו, והוא מחליט איזה תוכן מתאים לו. כלומר אולדמן.
מה שאמרתי היה, זה שגם אם רואים את זה כבעיה, אני מאמין שהפיתרון הוא לתת לשוק להתאזן לבד.

ואני חושב שההתנפלות על אריאל היתה מאד אגרסיבית ולא במקום. התנפלות כזאת על משתמש לא מתאימה לפונדק הרבה יותר ממשחק פורום כזה או אחר.
זה לא שאנחנו כאן איזה כת עם תנאי קבלה ודרישות. סך הכל פורום אינטרנטי ומי שמגיב כאן, ואפילו רק קורא שקט, הוא חלק מהפורום.

העוג הברברי אמר/ה:
אני שונא להשתמש בדעתם ככה (כי זו לא מאפיה), כי אולי אני עצמי הבנתי לא נכון אותם ולכן אני לא יכול פשוט להתייחס לזה כאילו אני מבין את כול דעתם לחלוטין

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה