• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחקי פורום בשולחן העגול

אני מסכים שהכל הופך לקצת ספאמי, ויש אנשים שכתבו שהכל חוזר על עצמו, אך הפורומים נועדו בשביל הכיף. לרוב האנשים הם כיפים, ולכן צריך להשאירם, אך אני מסכים כי כדאי לשפר את רמת התוכן.

לדעתי, העצים האלו טובים. אנשים נהנים מהם, ומי שלא נהנה לא צריך להיכנס. אז הרמה שלהם מעט ירודה, אבל אין כל-כך דרך להעלות דברים כאלה רמות, ולדעתי עדיף להשאיר אותם (לפחות את רובם) במקום לסגור אותם.
אני רק רוצה להוסיף, שאני נכנס בשבילם לשולחן העול אבל על הדרך נחשף לעוד דברים. הרבה אנשים לא היו רואים דברים בשולחן העגול כי לא הייתה להם סיבה להיכנס אליו אם לא היו את משחקי הקהילה.

בנוסף, משחקי הקהילה עוזרים לנו להכיר זה את זה, מה כל אחד אוהב ומכיר, וסך-הכל - מאחדים את הקהילה של הפורום.

לסיום, אני מציע שנימנע משני דברים -
  • ג'יפים - זה כבר הגיע לרמה מציקה. וגם התלוננויות על ג'יפים נחשב.
  • וויכוחים, ריבים והתלוננויות על המשחק. זה הורס אותו, קוטע אותו ולא טוב. תנו למשחק הקהילה לזרום ואל תתווכחו כל הזמן.

dragonitzan אמר/ה:
לדעתי, העצים האלו טובים. אנשים נהנים מהם, ומי שלא נהנה לא צריך להיכנס. אז הרמה שלהם מעט ירודה, אבל אין כל-כך דרך להעלות דברים כאלה רמות, ולדעתי עדיף להשאיר אותם (לפחות את רובם) במקום לסגור אותם.
אני רק רוצה להוסיף, שאני נכנס בשבילם לשולחן העול אבל על הדרך נחשף לעוד דברים. הרבה אנשים לא היו רואים דברים בשולחן העגול כי לא הייתה להם סיבה להיכנס אליו אם לא היו את משחקי הקהילה.

בנוסף, משחקי הקהילה עוזרים לנו להכיר זה את זה, מה כל אחד אוהב ומכיר, וסך-הכל - מאחדים את הקהילה של הפורום.

לסיום, אני מציע שנימנע משני דברים -
  • ג'יפים - זה כבר הגיע לרמה מציקה. וגם התלוננויות על ג'יפים נחשב.
  • וויכוחים, ריבים והתלוננויות על המשחק. זה הורס אותו, קוטע אותו ולא טוב. תנו למשחק הקהילה לזרום ואל תתווכחו כל הזמן.
ג'יפים זה כולל טנדרים מאזדות וכל דבר אחר בסגנון(אני אומר את זה כי כשבמזל וחבל החלטנו לאסור את הג'יפים מישהו בא עם מאזדה)

א. כמו שכבר אמר אולדמן:
The oldman אמר/ה:
קודם כל הנעילה היא זמנית, זה דרך למשוך תשומת לב לדיון.
אז אשמח אם תפסיקו להגיד דברים כמו
ariel127711 אמר/ה:
אני גם חושב שאם זה החלטה לחלוטין של פלאפי לבדו זה באמת ניצול כוח לרעה ואני הייתי מנהל בfxp במשך מעל חצי שנה וראיתי כמה מנהלים שמנצלים כוח.
זה פשוט מראה שלא באמת קראתם את התגובות של המנהלים כאן.
ב.DonVT-
donVT אמר/ה:
למה בזמן הדיון נועלים, אחד אומר שזה רע וכל השאר אומרים טוב והאחד הזה משאיר את העצים נעולים
כיוון שהדיון לא הסתיים, זה שהאנשים שמשחקים במשחקי הקהילה האלה מתנגדים מהר לא אומר שכולם מסכימים איתם, יש עוד הרבה אנשים בפונדק, וכמעט אף אחד מהם חוץ ממכם לא הביע דעה. תן לזה קצת זמן. אני בטוח שיש לך דברים אחרים לעשות בחיים חוץ מלשחק במשחקי הקהילה הללו.

ג. הפורום הוא לא "פלטפורמה חופשית לכל תוכן שעולה על הדעת" כמו שפלאפי ניסח את זה לפני, והעצים המדוברים כבר באמת הגיעו לרמה שהם נחשבים יותר ספאם מאשר הומור, וכשיש ארבעה כאלה זה בהחלט מפריע.
וזה כן פוגע בפורום, כי מי שרואה את העצים האלה יכול לקבל דעה מסוימת על הרמה של התוכן בפורום, וזה מאוד בעייתי.

ד. בנוגע לעובדה שמשחקי הקהילה הללו הם סיבה להכנס לשולחן העגול, בחמשת השנים שלי בפורום גיליתי שבדרך כלל מישהו חדש מתמקד בפורום אחד או שניים (בדר"כ פורום מו"ד ופורום משחקים מקוונים) ולאט לאט נפתח ונכנס לשאר הפורומים גם. במילים אחרות, אנשים ייחשפו לפורום השולחן העגול בין אם משחקי הקהילה הללו יהיו ובין אם לא.

ה. אני חושב שזו בעיה ענקית כשיש הרבה אנשים חדשים שנרשמו רק בגלל שחברים שלהם משחקים במשחקי הקהילה הללו, חוץ מזה שהם מקבלים רושם לא נכון בנוגע לפורום- לרמה המצופה בו, למשמעות שלו, ולמהות שלו- וזה רק פוגע בפורום. אני גם חושב שזה מאוד בעייתי לבקש מאנשים לצרף חברים שלהם לפורום בשביל משחק (נגיד משחקי העיירה האחרונים) אבל זה קורה גם בפורום משחקים מקוונים בין כה וכה, ואין כ"כ מה לעשות בנושא.

ו. בנוגע לג'יפים, לי אין שמץ של מושג על מה אתם מדברים. יצרתם לעצמכם בדיחות פנימיות, וזה סבבה, רק שאני לא חושב שהמקום של הבדיחות הפנימיות הללו הוא על דפי הפורום. אני חושב שאם אתם רוצים אתם לגמרי מוזמנים לפתוח קבוצה כלשהי בסקייפ, בוואצאפ, בפייסבוק, בדיסקורד או בכל פלטפורמה אחרת שמבוססת על דברים כאלה, ולדסקס ולצחוק על דברים בה. אני עושה את זה הרבה בכמה וכמה קבוצות בסקייפ ובוואצאפ.
וזה למעשה גם מדבר על ההודעה של שחר:
shachar2004 אמר/ה:
משתמשים רבים נהנים מהם, או סתם נהנים טיפה להתכתב על נושאים שונים מרוב הנושאים שמדוברים בפורום, ומי שזה מפריע לו לא חייב להיכנס אליהם.

כמו שרשום בחוקי הפורום, חוק 3a, הגדרה ג'-
הודעות שמיועדות למשתמש בודד או לקבוצה מצומצמת מאוד של משתמשים ואיננה מכילה שום עניין ציבורי [הן ספאם]. מקומן של הודעות אלה בהודעות פרטיות או כל תוכנת מסרים מיידים. לא בפומבי.
http://www.pundak.co.il/forums/app.php/rules#חוק-3a

ז. בנוגע להצעה של פלאפי ליצור עץ דביק, זה רעיון מעולה לדעתי. זה יגביל את משחקי הקהילה למשחק אחד בכל זמן נתון, וימנע הצפה של עצי ספאם.

ח. בנוגע למה שאולדמן אמר בנושא איזון השוק:
The oldman אמר/ה:
בפועל זה לא תמיד קורה, אלא להיפך בגלל הספאם חלק מהאנשים עוזבים את הדיון ומי שנשאר זה מי שהספים.
זה בהחלט המצב, בהתחלה אני הייתי יחסית פעיל במשחקי הקהילה הללו, "גלגלתי 1" ו"האיש שמתחתי", אבל כמות הספאם די הבריחה אותי. ניסיתי מדי פעם להגיב שם כדי להעלות קצת את רמת ההומור, אבל גם מזה כבר התייאשתי. :-?

ט. שחר, אני אתמקד כרגע במשפט אחר בתגובה שלך,
shachar2004 אמר/ה:
אם זה מהנה לכמה וכמה ילדים (והכמות לא קטנה בכלל), ולא מפריע, כלומר לא עובר על חוקי הפורום, אף אחד לא מתייחס בצורה רעה אל משתמשים אחרים, וכו', אז לסגור את זה נראה כמו פעולה שאתה עושה כדי להפסיק דבר שאתה אישית לא מחבב, והרבה אחרים כן, ואתה מנצל את כוחך כמנהל לסגור את זה.
הפורום הזה לא כ"כ מיועד לילדים, או לפחות, לילדותיות. זה פורום לדיונים, רציניים בעיקרם. זה פורום שפונה לקהל מצומצם- שחקני תפקידים. בסך הכל, זה פורום בוגר ורציני. לאו דווקא מבחינת גיל- אני מכיר הרבה אנשים צעירים שנמצאים בפורום הזה ובהחלט מתנהגים בצורה בוגרת ורצינית בו. אז להגיד שכיוון שכמה "ילדים" (לפיך) נהנים ממשהו צריך להשאיר אותו... אני לא בטוח שזה טיעון תקף.

י. דודו-
Dodo אמר/ה:
עץ אחד לא נושא אחד
same same new name מה שנקרא

אוי עזבו את הג'יפים, זה לא קשור עכשיו, מישהו בטח יתחיל עכשיו להתלונן על חלומות, ונראה לי שכבר הפסיקו לכתוב על ג'יפים. כלומר - פופו הפסיק. הוויכוחים מפריעים, אבל זה לא הדיון עכשיו. הדיון הוא אם צריך להפסיק אותם לגמרי, ואני לא רואה שום סיבה טובה לזה. בוא פלאפי, ותאיר את עיני, תסביר לי למה בדיוק משחקי הפורום הם רעים, וצריך לסגור אותם.

shachar2004 אמר/ה:
[post]659370[/post] בוא פלאפי, ותאיר את עיני, תסביר לי למה בדיוק משחקי הפורום הם רעים, וצריך לסגור אותם.

כי הם ספאם. זה הכל.
אני (ואני מניח שעוד משתמשים לפי התגובות כאן) לא אוהב לראות את אותם העצים במשך כמה שבועות, ואפילו חודשים. ארבעה עצים שפועלים באופן יומי זה מוגזם, כאילו משחקים כאלה הם חלק טבעי מהפונדק.

הבקשה סך הכל לגיטימית למדי, לצמצם את הפעילות שלהם, לא לסגור. עץ שיוקדש למשחקי פורום זה אחלה, זה יקטין את כמות העצים ולא יאלץ אתכם לכתוב פחות.

וכך רבותי, הגיעו העצים הללו למצב שלהם.
אחד מנסה לדבר על משהו, השני מגיב, השלישי מצטט, הרביעי מצטט אותו ומגיב לקודם, ומה קיבלנו? ספאם.
בתור התחלה, צריך להגביל לדעתי את מספר המשחקים המותרים בו זמנית, להגדיר רף מסויים לתגובות האפשריות, אחרת זו לא חוכמה להגיד "כל הזמן אמרתי שהתגובות האלו לא מתאימות" ובין השאר לכתוב חוקים מובנים (לאסור על ג'יפים, טרי פראצ'ט ודומיהם לחדור למשחקים)
בנוסף לכך, יש משהו במה שנאמר, העצים הללו אכן מוסיפים את רוב המתרחש בפורום הזה, וצריך לתת לו חיים חדשים, משום שהפורום ריק מתוכן שאינו המשחקים הללו, מלבד עצים שפותח אולדמן מפעם לפעם.

בנוסף לכך הייתי מציע לפתוח סקר מסוג כלשהו

shachar2004 אמר/ה:
אוי עזבו את הג'יפים, זה לא קשור עכשיו, מישהו בטח יתחיל עכשיו להתלונן על חלומות, ונראה לי שכבר הפסיקו לכתוב על ג'יפים. כלומר - פופו הפסיק. הוויכוחים מפריעים, אבל זה לא הדיון עכשיו. הדיון הוא אם צריך להפסיק אותם לגמרי, ואני לא רואה שום סיבה טובה לזה. בוא פלאפי, ותאיר את עיני, תסביר לי למה בדיוק משחקי הפורום הם רעים, וצריך לסגור אותם.
כמו שהסברתי כבר בעצמי, (א.) משחקי הקהילה הללו מייצגים בצורה מסוימת את הפורום. כמו כל נושא ונושא בו. ובמיוחד כיוון שיש הרבה מהם. הם גורמים לפורום להראות "רדוד", (ב.) ההומור בהם הוא בעיקר הומור פרטי שמעניין רק קבוצה מצומצמת של אנשים ומקומו לא בפומבי אלא בתוכנת IM כלשהיא, (ג.) יש אנשים שבאים רק בשביל המשחקים הללו ומפספסים את ההוויה של הפורום.
אלה כבר 3 סיבות לסגור את המשחקים האלה או לפחות להגביל אותם כמו שפלאפי הציע, עוד משהו?

donVT אמר/ה:
אולי אפשר לפתוח תת פורום (ככה זה נקרא?)
לפתוח תת-פורום רק נותן להם לגיטימציה חזקה ומעודד את הסגנון הזה, ואני באמת נגד זה. כמו שאמרתי, הפורום הזה הוא פורום בוגר ורציני שמיועד לדיונים ובעל רמת שיחה מסוימת, ליצור תת-פורום שלם בשביל הדברים האלה זה מוגזם לחלוטין ורק פוגע בפורום.

Hell lord אמר/ה:
וכך רבותי, הגיעו העצים הללו למצב שלהם.
א.אחד מנסה לדבר על משהו, השני מגיב, השלישי מצטט, הרביעי מצטט אותו ומגיב לקודם, ומה קיבלנו? ספאם.

ב. בתור התחלה, צריך להגביל לדעתי את מספר המשחקים המותרים בו זמנית, להגדיר רף מסויים לתגובות האפשריות, אחרת זו לא חוכמה להגיד "כל הזמן אמרתי שהתגובות האלו לא מתאימות" ובין השאר לכתוב חוקים מובנים (לאסור על ג'יפים, טרי פראצ'ט ודומיהם לחדור למשחקים)

ג.בנוסף לכך, יש משהו במה שנאמר, העצים הללו אכן מוסיפים את רוב המתרחש בפורום הזה, וצריך לתת לו חיים חדשים, משום שהפורום ריק מתוכן שאינו המשחקים הללו, מלבד עצים שפותח אולדמן מפעם לפעם.
א. זה נקרא דיון מסודר, problem?
אבל ברצינות, אני לא רואה בעיה, ואני אחזור ואפנה לחוקי הפורום, שמגדירים ספאם.
http://www.pundak.co.il/forums/app.php/rules#spam

ב. נראה שהחוקים המובנים שלך הם פשוט למנוע מבדיחות פרטיות שכבר נשחקו לחזור, זה לא יעזור, בהתחשב בכך שתמיד יתווספו עוד ועוד "בדיחות" שחוקות כאלה שיעלו לכולם על העצבים בשלב מסוים. זה לא פתרון לטווח ארוך, ואפילו לא פתרון לטווח קצר במיוחד.

ג. אני לא כל כך מסכים איתך, הפורום הזה לא מת במיוחד. ראית את תתי הפורום של מ"ת כללי? הם מתים. מיניאטורות? פורום מת. השולחן העגול לא מת במיוחד, פשוט לא משתמשים בו יותר מדי. ולדעתי? זה לא באג, זה פיצ'ר.

אני מציע לעשות סקר ומה התוצאות יקבעו, רק תחשבו על האפשרויות בסקר שיתאימו לכל שחקני הפונדק.

א. וחוץ מזה באמת יש יותר מידי משחקים כאלו בפונדק ולא צריך להפסיק את זה, צריך להגביל את זה.

ב.
Hell lord אמר/ה:
[post]659377[/post] לכתוב חוקים מובנים (לאסור על ג'יפים, טרי פראצ'ט ודומיהם לחדור למשחקים)
->
nextorl אמר/ה:
[post]659379[/post] ראה שהחוקים המובנים שלך הם פשוט למנוע מבדיחות פרטיות שכבר נשחקו לחזור, זה לא יעזור, בהתחשב בכך שתמיד יתווספו עוד ועוד "בדיחות" שחוקות כאלה שיעלו לכולם על העצבים בשלב מסוים. זה לא פתרון לטווח ארוך, ואפילו לא פתרון לטווח קצר במיוחד.
אני מסכים עם נקסוטורל.

ג. מה הבעיה עם ג'יפים? כאילו, GIF? מה הבעיה איתם? הייתה לי תמונת פרופיל כזו פעם ואני לא היחיד.

נקסטורל, פחות או יותר אמרת כל מה שרציתי להגיד. רק עם דבר אחד שאמרת אני פחות מסכים:
אני גם חושב שזה מאוד בעייתי לבקש מאנשים לצרף חברים שלהם לפורום בשביל משחק (נגיד משחקי העיירה האחרונים) אבל זה קורה גם בפורום משחקים מקוונים בין כה וכה, ואין כ"כ מה לעשות בנושא.
להביא אנשים לפורום בשביל משחק תפקידים מקוון זה אחלה של דבר. אני מניח שיש פה אנשים שהגיעו לפורום דרך משחק, וחלק מהם גם נשארו אחר כך כדי לראות מה עוד יש בפורומים האחרים.

תגובות:

הרעיון של האיחוד לא טוב בעליל! לכל משחק יש עץ משלו שמישהו עבד עליו.
אה באמת? מישהו ישב הרבה זמן והשקיע מחשבה עמוקה במשחקים האלה:
זה משחק פורום,שבו כל אחד כותב מה הוא היה עושה אם הוא היה מקבל מלא כסף במו"ד,ואיך מי שאחריו קיבל את הכסף שלו.
כל אחד נותן מצב שהוא ניסה, ויצא לו 1-
הבא בתור אומר איזה כישלון אפי קרה, ואז תורו לתת מצב.
כל אחד מנסה לנחש פרטים על האדם שמתחתיו למשל: ''לאיש שמתחתיי קוראים יוסי'' או ''האיש שמתחתיי ננטש מתחת לחופה''.
?

אם זה מהנה לכמה וכמה ילדים (והכמות לא קטנה בכלל), ולא מפריע,
אבל זה מפריע. אתה רואה כאן לכמה אנשים זה מפריע.

אלא אם אתה קורא לבדיחות גרועות "ספאם".
אני בהחלט קורא להן ספאם. בייחוד אם זה עץ שמורכב כולו מבדיחות גרועות. אחת פעם ב, בתוך עץ שרובו לגיטימי, זה ניחא. אבל לא כשזה נושא העץ.

העץ שאני הכי פעיל בו הוא האיש שמתחתיי.
אני לא מבין למה זה מקור לגאווה. באמת נראה לך שהדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות בפורום הזה זה לפרסם תגובות כמו
האיש שמתחתיי הולך כל יום לבית ספר\אוניברסיטה\תיכון?
האיש שמתחתיי מוכן להיות חולה כדי לא ללכת לבית ספר?
האיש שמתחתיי מתגעגע לשחר כמוני?
?

לדעתי, העצים האלו טובים. אנשים נהנים מהם, ומי שלא נהנה לא צריך להיכנס.
אנשים נהנים ברחבי האינטרנט מכל מיני דברים, זה לא אומר שמקומם כאן. בהמשך לדוגמא לאיך נוצר עץ שטויות מרחבי הרשת, גם אז אנשים נהנו מאוד לפרסם מלא ספאם ולינקים מטופשים בשולחן העגול, עד שמישהו קם ושם לזה סוף.
אני אחזור כאן על מה שנקסטורל אמר:
הפורום הזה לא כ"כ מיועד לילדים, או לפחות, לילדותיות. זה פורום לדיונים, רציניים בעיקרם. זה פורום שפונה לקהל מצומצם- שחקני תפקידים. בסך הכל, זה פורום בוגר ורציני. לאו דווקא מבחינת גיל- אני מכיר הרבה אנשים צעירים שנמצאים בפורום הזה ובהחלט מתנהגים בצורה בוגרת ורצינית בו. אז להגיד שכיוון שכמה "ילדים" (לפיך) נהנים ממשהו צריך להשאיר אותו... אני לא בטוח שזה טיעון תקף.

ולבסוף:
בוא פלאפי, ותאיר את עיני, תסביר לי למה בדיוק משחקי הפורום הם רעים, וצריך לסגור אותם.

מלבד כל הדברים שנאמרו כאן עד כה, שכנראה חלפו מעל ראשך, אני חושב שאתן לתגובות שם לדבר בעד עצמן. ליקטתי כאן כמה מה"היילייטים" של המשחקים האלה. דמיין את עצמך כאורח מבחוץ שמגיע לפורום, נופל על אחד מהעצים האלה, ומעיין בתגובות הבאות על מנת לאמוד את אופי הפורום:
אני מנסה לאכול את שמביולוק הבן.
אני מנסה לכתוב אני מנסה לכתוב לכתוב אני מנסה לכתוב אני מנסה לכתוב אני מנסה וכו'
אני מנסה לכבוש את היקום.עם אננסים.
בקלי הסנאי יושב על עץ האננס בהודו ושר שירי הלל למגדל הבודד, ולמוגלי.
מזל שהגמד מתפכח ומבטל את הפרדוקס בעזרת גרפס
חבל שאתה מבין שעכשיו אתה אמור ללכת לבית ספר ואתה לא הכנת שיעורי בית באזרחות.
אני מנסה למשוך לדונלד טראמפ ב (איך הוא קורא לזה?) Poosie.
וכן, כתבת נאצים. בלי לכתוב "ימח שמם וזכרם".
אתה נאצי.
נאצי!!!!!!!!!!!!!
אתה תומך בהם!!!!!!!!!
אני לא מתכוון לזה באמת, אם נעלבת.
אני מנסה לשכנע אותך לערוק משורות הנאצים.
מזל שבגות'האם סיטי אין שום ג'יפ רנדומלי שיכול להעיף אותך לאיביזה.
מה?!
מה?!
מה?!?!?!
איך זה בדיוק עונה על האמירה הקודמת שלי? מה הקשר?
תקשיב, דראגוניצן, שלחת תגובה לא קשורה לשאלה שלי, וגרמת לארבע תגובות. למה?!?!?!?!?!
למה?!?!?!?!?!
למה לא הגבת לשאלה שלי?!
חבל שאל הג'יפים הרנדומלים הגדול מאוד כועס שהוא חיסל אתכם.
חבל שאתה בדיוק בקטע של ה"NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO" אחרי ה"איי אם יור פאת'ר" ואתה לא בדיוק במצב רוח להשמיד כוכבים.
אני יועצת התקשורת של ביבי הבוקר, ואני מנסה לצאת בשלום מהכותרת של ידיעות אחרונות.
שיש שד בשם ירושמעאל אלבוליבוביץ', וכנראה כל מהלך הטקס שמזמן אותו זה להגיד את השם שלו, ועכשיו הוא מעוצבן עליך
אולי כלב נובח אינו נושך,(בביטוי המקורי מבטאים נושאך כמו נובח) אבל מר מיאון נושאך בהחלייט!
האם האיש שמתחתי פעם חשב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב למה אני חושב?

לסיכום,
אפשר למלא את כל השולחן העגול במשחקים לא מזיקים, ואת כל הפורום בשחקנים לא מזיקים, ואת כל הפונדק בפוסטים לא מזיקים, והכל יהיה נחמד ומשעשע ולא מזיק. אבל אז זה לא יהיה הפונדק, זה יהיה קבוצת ממים בפייסבוק. מה שנותן לפורום הזה מטרה ומקום זה שחקני התפקידים ובעלי תחביבים דומים שמדברים אחד עם השני על התחביב שלהם, ואין עוד הרבה מקומות באינטרנט שמספקים כר פורה ובטוח לדבר על הנושאים האלו. משחקי קהילה זה דבר שולי ונסבל כל עוד הוא לא הופך בעיני משתמשים מסוימים למרכז העיסוק שלהם בפורום. אבל אין טעם להשקיע בו אנרגיה בצורת תת-פורום או חוקים מיוחדים משלו או סקרי דעת קהל וכן הלאה. באותה מידה שנפתח העץ הזה בפורום משוב כדי לקיים דיון בנושא, היה אפשר באבחת מקלדת אחת לנעול לצמיתות את כל העצים, להכריז שמעתה מי שרוצה לפתוח משחק צריך אישור, ולא לשאול את דעתו של אף אחד. וזה בגלל שהעצים האלה פשוט לא חשובים ולא העניין המרכזי של הפורום. הם תופעת לוואי ותו לא. והפורום הזה הוא לא דמוקרטיה ולא שוק פתוח, הוא מסגרת מוסדרת עם הנהלה שתפקידה לשמור על איכותו. וצר לי, אך העצים האלו מורידים את איכותו של הפורום.

אני חושב שמספיק אנשים הביעו כאן את דעתם כדי לקבל תמונת מצב. אני אתייעץ עם המנהלים ונחליט מה לעשות בנושא. אם מישהו רוצה להוסיף עוד דבר מה שעוד לא נאמר בנושא, הוא מוזמן. על תגובות זועמות ונסיונות שכנוע אישי תוותרו מראש.

שאלה לכל המשתמשים איך זה מפריע לכם שיש 5 עצים של משחקים כאלה ואחרים?

אני באמת רואה בשבועות האחרונים עלייה מאוד גדולה במשתמשים עלייה כזאת שכל השנה וחצי שאני כאן לא ראיתי את המספר מחוברים הזה.
באמת כדי לזרוק את כל זה לפח?

ברצינות זה לא מפריע לאף אחד.

העצים האלה הכניסו המון משתמשים חדשים ולא כדי לזרוק את זה לפח ולהרוס את המספר המופלא של המשתמשים האלה.

שכנעתם אותי - לדעתי כדי לאחד את המשחקים לעץ אחד. ולדעתי, כדי שניצור כאן יחד משחק שיהיה טוב ונחמד כמו כולם אבל יגרור פחות ספאם ובדיחות גרועות ושחוקות.

פלאפי אמר/ה:
נקסטורל, פחות או יותר אמרת כל מה שרציתי להגיד. רק עם דבר אחד שאמרת אני פחות מסכים:
אני גם חושב שזה מאוד בעייתי לבקש מאנשים לצרף חברים שלהם לפורום בשביל משחק (נגיד משחקי העיירה האחרונים) אבל זה קורה גם בפורום משחקים מקוונים בין כה וכה, ואין כ"כ מה לעשות בנושא.
להביא אנשים לפורום בשביל משחק תפקידים מקוון זה אחלה של דבר. אני מניח שיש פה אנשים שהגיעו לפורום דרך משחק, וחלק מהם גם נשארו אחר כך כדי לראות מה עוד יש בפורומים האחרים.
זה כבר עניין של דעה אישית, אני באופן אישי חושב שזה בעייתי כי לשחקן אין מחויבות למשחק אלא לחבר שלו. אבל אני לא חושב שזה המקום לפתוח את הנושא, או שיש מה לפתוח בכלל.

ariel127711 אמר/ה:
א.שאלה לכל המשתמשים איך זה מפריע לכם שיש 5 עצים של משחקים כאלה ואחרים?

ב.אני באמת רואה בשבועות האחרונים עלייה מאוד גדולה במשתמשים עלייה כזאת שכל השנה וחצי שאני כאן לא ראיתי את המספר מחוברים הזה.
באמת כדי לזרוק את כל זה לפח?

ברצינות זה לא מפריע לאף אחד.

העצים האלה הכניסו המון משתמשים חדשים ולא כדי לזרוק את זה לפח ולהרוס את המספר המופלא של המשתמשים האלה.

א. אין לי ממש מה להגיד, כבר הסברתי כמה פעמים את הבעייתיות. תקרא שוב את מה שאמרתי ומה שכל מי שהתלונן אמר, ואם אתה עדיין לא מבין... אין ממש מה לעשות.

ב. זה דבר טוב? זו שאלה של כמות מול איכות, והפורום הזה נועד בשביל האיכות, לא בשביל הכמות.

Hell lord אמר/ה:
בנוסף לכך, יש משהו במה שנאמר, העצים הללו אכן מוסיפים את רוב המתרחש בפורום הזה, וצריך לתת לו חיים חדשים, משום שהפורום ריק מתוכן שאינו המשחקים הללו, מלבד עצים שפותח אולדמן מפעם לפעם.

realy? לא משנה איך תסובב את זה, הפורום לא ריק מתוכן. מתי ביקרת בפעם האחרונה בתתי פורומים כמו מ"ת כללי, מו"ד ופאתפיינדר או משחקים מקוונים? יש עץ חדש כמעט כל יום. מבחינתי לפחות, זה לא נחשב ריק מתוכן.

Hell lord אמר/ה:
בנוסף לכך הייתי מציע לפתוח סקר מסוג כלשהו
popo reto אמר/ה:
אני מציע לעשות סקר ומה התוצאות יקבעו, רק תחשבו על האפשרויות בסקר שיתאימו לכל שחקני הפונדק.

אתם מאוד נאחזים ברעיון של סקר. וגם אם רוב הפורום יצביע בעד (ואני לא חושב שזה יקרה), אז? זה עדיין יפריע לאלו שנגד. עכשיו יהיו את אלה שיכתבו דברים בסגנון "אבל הרוב קובע, תתמודדו". אני לא רוצה להיות בפורום שבו כל ההודעות עוסקות גלגול 1 בקוביה. העצים האלו יכולים להיות נחמדים. לא כשיש 4 כאלו עם 15 הודעות ביום כל אחד.

אני מרגיש כאילו לוקחים כאן רק את הרע. אנשים כמו נקסטורל, דרגוניאן, TheKnightWhosaidKnit עשו דווקא בדיחות מצחיקות בעצים האלו בתורם לדעתי, ולא הספימו במיוחד. זה לאו דווקא דבר נוראי, זה נחמד מידי פעם- הבעיה היא באמת שזה יורד ברמה ככול שממשיך העץ כי נגמרות הבדיחות/רעיונות טובים.

אבל כן, אני מאוד בעד לצמצם לעץ אחד, זה רעיון מגניב וטוב. אני חושב שבתור פורום של משחקי תפקידים, אנחנו צריכים להתמקד במשחקי תפקידים- ולהדגיש משחקי פורום מעל משחקי קהילה.

אני כן חושב שזה לא נכון לשפוט על פי האיכות אלא פשוט בגלל העובדה שמשחקי הקהילה התחילו כספאם לא מזיק ומשעשע ועכשיו מזיקים. זו לא האיכות שהיא הבעיה, ואני לא חושב שהציטוטים אומרים הרבה. אתה לא יכול לצפות מכול אדם להיות האיש המצחיק ביותר שקיים, כמו שאתה לא יכול לצפות מכול משחק פורום להיות עמוק ומדהים. כמו שלא תשפוט לרעה משחק פורום שלדעתך הוא לא איכותי, כי בסופו של דבר- לא כול המשחקים יכולים להיות הטובים ביותר, כנ"ל פה.

הנקודה היא העובדה שזה ספאם שגדל למימדים גדולים. לא העובדה שהבדיחות מצחיקות אותך יותר או פחות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה