• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים מרוצללים פראי

בשעה טובה אני מתכונן לחזור להנחות, ובכדי להתחיל עם משהו פשוט שמתי את הכוונות שלי על עולמות פראיים - הרי לא קניתי את הספר בכדי שיצבור אבק על המדף :)

עולם המערכה שחשבתי להריץ (בהנחה שהשחקנים יסכימו) הוא מרוצללים, והתחלתי לחשוב על איך להתאים את השיטה לעולם. מרבית הדברים נראים לי די בסיסיים, אך שתי נישות הן בעייתיות בעיניי:
- המטריקס, אותה שכבה של מציאות מדומה שנמצאת מעל למציאות הרגילה, שבמרוצללים יש מכאניקה ספציפית שמטפלת בה, קשה לדימוי מבלי להמציא לה מכניקה ייעודית או לפשט אותה משמשעותית.
- ריגרים, או שליטה במזל"טים / כיו"ב - שוב מכאניקה ייעודית שקיימת במרוצללים, אבל אין לה מקבילה בעולמות פראיים -השאלה האם לפשט או שיש תחליף ראוי?

אשמח לשמוע רעיונות על שני הדברים לעיל, ועוד טיפים כללים להרצת משחק סייברפאנק / עתידני בעולמות פראיים.

הריגר נשמע לי פשוט - אפשר להתייחס לציוד הרובוטי שלו כמו מיומנויות. השחקן מגלגל "מזל"ט" במקום חיפוש, למשל.
זה בהנחה שאתה לא מעוניין שהוא ישתלט על ציוד חדש בזמן המשחק, שאז הוא צריך לתפקד כמו ההאקר (להילחם עם מישהו אחר על השליטה בתוכנה, למשל).
ההאקר זה באמת מורכב יותר. אעיף מבט מאוחר יותר בחוקים לראות מה הדבר הכי דומה שיש.

*עריכה* - טוב, הייתי אומר שהאקינג עובד לפי ארבע פעולות אפשריות שמבוססות בערך על כוחות קסם:

1. איתור - אתה חייב לאתר תוכנה לפני שתוכל לעשות בה משהו. בעידן השישי, רוב התוכנות נגישות בצורה אל-חוטית דרך המטריקס. קל לאתר תוכנה שנמצאת בטווח הווי-פיי של ה-Deck שלך (הצלחה אוטומטית, אלא אם זו תוכנה מוסתרת או מוצפנת).
ככל שצריך לעבור דרך יותר רשתות בדרך לתוכנה המבוקשת, הפינג שלך עולה וקשה יותר לאתר את התוכנה, אם לך מידע שיעזור למצוא אותה.
לאתר תוכנה בקומה אחרת של הבניין זה כנראה ד"ק 4, אבל אם אתה יושב בבית קפה בפריז ומנסה להגיע למחשב של הביתי של עשיר מסוגר בלונדון (כזה שלא גולש יותר מדי באינטרנט ולא מפיץ קבצים בשום משום), הד"ק יהיה באזור 20.

2. פריצה - אחרי שמצאת את התוכנה, צריך לפרוץ אליה. בדרך כלל אפשר לפרוץ לתוכנה ולצפות בנתונים שלה מבלי שירגישו בך. ככה אפשר לגנוב מידע או לצפות במצלמות האבטחה של בניין המשרדים. קושי הפריצה יכול להיות 4 ומעלה. אם מישהו איתר את התוכנה שלך ורוצה לסלק אותך החוצה מתוכנה אליה פרצת, אלו גלגולים נוגדים.

3. השתלטות או הקרסה - יופי, פרצת אל התוכנה ואתה רוצה לערוך בה שינויים כדי לשפר אותה, להרוס אותה או להשתמש בה לטובתך. בדרך כלל מרגע שפרצת אל התוכנה, אפשר להשתלט עליה או להקריס אותה בלי בדיקה, אבל זה עלול לקחת כמה דקות ובמהלכן קל מאוד לגלות שמישהו פרץ פנימה.

4. הצפנה - הצפנה משמשת אותך כדי להסוות את הנוכחות של הקבצים שלך ברשת או בתוך תוכנה ספציפית, גם בזמן שאתה עורך בה שינויים.

כל ארבעת הפעולות האלו משתמשות באותו כישור - תוכנה - שמקושר לפקחות שלך, אבל היתרונות של הדמות יכולים להתייחס לפעולה ספציפית (לדוגמה "תוכניתן לונסטאר לשעבר: קבל 2+ להצפנה").
עבור מערכות שלא מחוברות למטריקס, צריך לפרוץ דרך מחשב שמחובר אליהן (באופן ידני או בעזרת אנטנת USB שתחבר אותם למטריקס).

אני חושב שחלק מהעניין בעולמות פראיים הוא לא ליצור מכניקות נפרדות וספציפיות ולא לדמות כל פעולה שהדמויות עושות. המוטו של עולמות פראיים הוא "מהיר! עצבני! כיפי!" ולא "גלגלו מאה קוביות כדי לדמות את המציאות הבדיונית".
לעניין - חוקי המרדף והפעולות הדרמטיות אמורות לכסות את ההשלבה והמקלעת. יש כמה PDFים חינמיים שמסתובבים ברשת לטיפול בקיברנטיקה, אם תרצה אני אשלח לך אותם או קישור אליהם, אבל לדעתי לא צריך להסתבך איתם אלא פשוט לכתוב אותם כיתרונות (או במקרים קיצוניים ככוחות).

זה בכוונה Near-impossible. בשביל זה הדקר של הקבוצה ירצה להגיע למקום שיש ממנו גישה נוחה לתוכנה (פיזית או דרך המטריקס: למשל אם אני רוצה לפרוץ למערכות האבטחה של משרדי אצקנולוגיה בניו-מקסיקו אעשה את זה דרך משרדי אצטקנולוגיה במקום אחר ולא דרך המחשב של הילבילי באמצע הרי הרוקי).

כדאי להסתכל על Interface Zero - עולם של SW עם כמה רעיונות דומים מאוד למרוצללים (ובדיוק יצא Interface Zero 2.0).

בנוסף לזה, השבוע יוצא ה-Sci-Fi Companion של SW ... בטח יכיל כמה חוקים לדברים כאלו.

ברור שזה אפשרי, זה פשוט לא רוח השיטה. רוח השיטה בעולמות פראיים היא שתמיד (מלבד קפא"פ) הד"ק הוא 4, מתאמים של 1 ו-2 הם רציניים מספיק ומתאם של 4 הוא רצחני וקיצוני. כל הרעיון הוא שאתה מגלגל, מסתכל על הקוביה ורואה אם יצא לך 4 או פחות בלי להסתבך עם טבלאות וחישובים ודרגות וקשקושים.

למה טבלאות וחישובים?
אם הדקר נמצא באיזה צריף בהרי הרוקי והשחקן אומר "טוב, אני רוצה להגיע למחשב של ג'ונסון שאני מכיר מיפן", המנחה יגיד לו "זה כמעט בלתי אפשרי ולכן הד"ק 24 לא כי זה כתוב בטבלה אלא כי זה נשמע הגיוני - אלא אם יש לך דרכים יותר מדוייקות לאתר אותו".

לדעתי השיטה שלך בעייתית מיסודה - היא לא מהירה ופראית, אבל אם זה מה שהזקן מחפש שיבושם לו.
אני הייתי משתמש בגלגולי "ידע: מחשבים" רגילים ואם יש משהו יוצא דופן משתמש בפעולות דרמטיות (שזו מעין מקבילה לאתגרי המיומנות של מו"ד).
אם רוצים לדמות קרב במקלעת אפשר להשתמש בחוקי הקרב הרגילים רק שמשתמשים בדירוגי תוכנה במקום חמיקה ולוחמה (רק להבהיר - אני מכיר את חוקי מרוצללים מהדורה שנייה) - דק סובל 3 פציעות ואז מעיף את המשתמש מהמקלעת (או גורם לו נזק במקרה של קרח שחור).

בסוף מרוצללים פראי לא יצא לפועל, אבל כן התחלנו לשחק במערכה של firefly עם עולמות פראיים.
השתמשתי בהמרה שנמצאת כאן -http://www.savageheroes.com/conversions/fireflyrpg.pdf

בסך הכל עובד יפה, למרות שאני מופתע מהמורכבות היחסית של עולמות פראיים. קודם שיחקתי עם חוקי ההתחלה המהירה, והם יותר פשוט מהחוקים המלאים, שמכילים למעשה די הרבה מכאניקות "קטנות" שונות.

בקצרה - סדרת מד"ב "מלוכלך" (ספינות חלל ישנות ומטרטרות ואנשים שמתנהגים כאילו הם במערב הפרוע), בבימוי ג'וס וויידון (באפי, הנוקמים) שירדה אחרי עונה אחת בגלל לוח שידורים מוזר מצד המפיצה וכל המעריצים מאוכזבים.
קצת אחר כך הצוותשעבד על הסדרה התכנס כדי לעשות סרט - "סרניטי" - בשביל לעשות לפחות חצי הרגשה של סיום, אבל הרבה קצוות מהסדרה נותרו לא פתורים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה