שרון אמר/ה:
חסידי האור הם חברי כת פאנטיים שמאמינים באל "קאת'ברט הקדוש" , למרות שהם מאמינים באל טוב הם מבצעים מעשים שהשתיקה יפה להם, בשמו של האל הטוב הם "רודפים כופרים".
חברי הכת דוגלים במיגור הרוע מאל פני האדמה)והעולם התחתון( ולא בעזרה לחלשים ולנזקקים.
דרישות:
נטייה :נטרלי טב
תוסף התקפה בסיסי :1+
אלוהות: קאת'ברט הקדוש
שליטה בנשק :חרב אדירה
?
ראה שרון זהוא רעיון יפה ליצירת מקצוע בסיס חדש, בתור ההתחלה הייתי ממליץ לך להתייחס למדריך לבניית דמות (אם אני לא טועה הוא במל"ש) אך אתן לך כמה נק' שיש להתייחס אליהם בעת בניית מקצוע בסיס חדש.
1 . פתח את הספר לשחקן ובחר (עבור מקצוע זה) את תיאור המקצועות של אביר קודש, סייר, כהן ודרואיד. וראה לאיזה משתנים יש להתייחס כאשר בונים דמות של איש קרבות (שהוא שונה מלוחם) ולאיזה יש להתייחס לאיש אמונה.
2. לאחר מכן הפעל את מעבד התמלילים במחשב שלך.
3. בהתייחסות לנתונים יבשים יש לבצע הקבלות כדי לא לשבור את האיזון היחסי בין הדמויות.
4. הכנס שינויים גדולים כדי לגוון את בסיס הדמות לפי אופייה אתן דוג'
א. ללוחם, אקד, סייר כאנשי קרבות ניתנה להם בסל"ש שליטה בכל כלי הנשק והשיריונות חוץ מהנשקים האקזוטיים. כעת חשוב על הדמות, זהוא מסדר לוחמים שיותר עסוק בחזות החיצונית של לוחמיו מאשר בכישוריהם לכן במסגרת אימוניהם הם מאומנים אך ורק בנשקים גדולים ודו ידניים : קשט מורקבת ארוקה, שרשרת דקרים, חרב אדירה, חרב דו ידנית, רבה קשט כבד, אלת ברזל אימתנית, גרזן אורקי כפול להב ושכאלה גם אם הם ברשימת הכלים האקזוטיים) אך אין להם מוסג קלוש מה עוסים עם נשקים בינוניים או קטנים. בשימוש בחרב קצרה תן להם (6-) לפגיעה ובפגיון תן להם (10-). כדי לצבור נשק שאינו אדיר או דו ידני(הנשקים שלמדו במהלך האימונים שלהם) עליהם להשקיע כשרון (כשם שלוחם צריך להשקיע כשרון בנשקים אקזותיים)
אני לא אומר שזה השינוי הספציפי שעליך לבצע אני רק נותן דוגמה איך יוצרים מקצוע שאינו דומה למקצועות הקיימים ובכל זאת לא מבצע שמות באיזון המערכה. בכך תקבל גיוון איכותי.
5. כאשר מחניסים יתרונות וחולשות לדמות חשוב קודם על אופייה של הדמות, איך שחקן ישחק אותה, היכן אופייה של הדמות ייתרום למשחק תפקידים איכותי והיכן הוא יפריע לזרימה השוטפת, ורק אז הכנס את נתוני המגבלות והחוזקות שיש למקצוע .
מעבר לזה היתי ממליץ לקרוא במלש את החלק העוסק ביצירת דמויות.