• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מקצוע יוקרה חדש :חסידי האור

מה שבעיקרון עשית פה זה לקחת אביר קודש והורדת ת כל הדברים של האביר, כל מה ששונה [חוץ מהנאומים והכאת כופרים במקום בכאת רוע] זה שאתה יכול פשוט לירצוח אנשים ולהרוג אתם בכל דרך שתבחר, זה פשוט הורדת האבירות והכנסת ברוטליות

Tom Bombadil אמר/ה:
אם אתה מתכוון ל BLADESINGER מה COMPLETE WARRIOR הוא דורש תוסף התקפה בסיסי של +5 ,מקצוע היוקרה היחיד שלא דורש דרגה 5 (תסף התקפה +5, מיומנות +8, קסם עוצמה 3 ... ) הוא ה STONEBLESSED מ RACES OF STONE שפשוט מאפשר לך לשייך דמות מדזע מפלצתי לאחד מהגזעים של ה RACE OF STONE ... למשל לשחק גרימלוק אבל שמכנית יחשב כגמד או גנום....

סתם זרקתי שם באוויר, אפילו לא ידעתי על מקצוע כזה. אם זאת, נראה שכלל לא התייחסת לנקודה..

סתם בתור הערת אגב, אנשים כאלה חייבים לנטות לתוהו ( כי הם מסרבים לציית לחוקי האל שאותו הם מתיימרים לשרת), ולנטייה נייטרלי או מרושע, לא טוב כפי שאתה מתאר אותם.

היי, שרון, אולי תספר למה חסידי האור האלו קשורים ל"100 דרכים לבשל גובלינים" (לתעשייה: אל תקחו את זה אישית, אני רק רוצה ששרון יאיר את עיני התוהים לגבי המקצוע הטיפשי למדי שהוא המציא. למרות שרעיון הנאום היה טוב)

לא אהבתי! למה? באופן אישי כשאני עולה על ראיון אני, דבר ראשון, מפתח אותו, אני כותב מה שבראש שלי, מה שמעניין אותי בלי להתייחס לנתוני משחק, אז, ורק אז, אני חושב איך אני משלב את הראיון שלי במערכת משחקית כלשהי (לא רק מו"ד דרך אגב), והשלב האחרון ב"פיתוח המקצוע שלי הוא לא להשתמש בוא...

מקווה שעזרתי,
עדי.

מקצוע נחמד, אבל אמרתה שחרון אלוהי נותן תוסף +5 לגלגולי ההתקפה לשש השעות האחרונות, ובדרגה 14 יש לדמות את היכולת הזאת 4 פעמים ביום ו 3*6 = 24 ככה שאפשר לומרר שהחל מדרגה 14 יש לחבר כת +5 להתקפה. זה דיי חזק. אני מציע שתשנה את היום לשבוע. זה יאזן את היכולת.

שרון אמר/ה:
חסידי האור הם חברי כת פאנטיים שמאמינים באל "קאת'ברט הקדוש" , למרות שהם מאמינים באל טוב הם מבצעים מעשים שהשתיקה יפה להם, בשמו של האל הטוב הם "רודפים כופרים".
חברי הכת דוגלים במיגור הרוע מאל פני האדמה)והעולם התחתון( ולא בעזרה לחלשים ולנזקקים.
דרישות:
נטייה :נטרלי טב
תוסף התקפה בסיסי :1+
אלוהות: קאת'ברט הקדוש
שליטה בנשק :חרב אדירה
?

ראה שרון זהוא רעיון יפה ליצירת מקצוע בסיס חדש, בתור ההתחלה הייתי ממליץ לך להתייחס למדריך לבניית דמות (אם אני לא טועה הוא במל"ש) אך אתן לך כמה נק' שיש להתייחס אליהם בעת בניית מקצוע בסיס חדש.

1 . פתח את הספר לשחקן ובחר (עבור מקצוע זה) את תיאור המקצועות של אביר קודש, סייר, כהן ודרואיד. וראה לאיזה משתנים יש להתייחס כאשר בונים דמות של איש קרבות (שהוא שונה מלוחם) ולאיזה יש להתייחס לאיש אמונה.

2. לאחר מכן הפעל את מעבד התמלילים במחשב שלך.

3. בהתייחסות לנתונים יבשים יש לבצע הקבלות כדי לא לשבור את האיזון היחסי בין הדמויות.

4. הכנס שינויים גדולים כדי לגוון את בסיס הדמות לפי אופייה אתן דוג'
א. ללוחם, אקד, סייר כאנשי קרבות ניתנה להם בסל"ש שליטה בכל כלי הנשק והשיריונות חוץ מהנשקים האקזוטיים. כעת חשוב על הדמות, זהוא מסדר לוחמים שיותר עסוק בחזות החיצונית של לוחמיו מאשר בכישוריהם לכן במסגרת אימוניהם הם מאומנים אך ורק בנשקים גדולים ודו ידניים : קשט מורקבת ארוקה, שרשרת דקרים, חרב אדירה, חרב דו ידנית, רבה קשט כבד, אלת ברזל אימתנית, גרזן אורקי כפול להב ושכאלה גם אם הם ברשימת הכלים האקזוטיים) אך אין להם מוסג קלוש מה עוסים עם נשקים בינוניים או קטנים. בשימוש בחרב קצרה תן להם (6-) לפגיעה ובפגיון תן להם (10-). כדי לצבור נשק שאינו אדיר או דו ידני(הנשקים שלמדו במהלך האימונים שלהם) עליהם להשקיע כשרון (כשם שלוחם צריך להשקיע כשרון בנשקים אקזותיים)

אני לא אומר שזה השינוי הספציפי שעליך לבצע אני רק נותן דוגמה איך יוצרים מקצוע שאינו דומה למקצועות הקיימים ובכל זאת לא מבצע שמות באיזון המערכה. בכך תקבל גיוון איכותי.

5. כאשר מחניסים יתרונות וחולשות לדמות חשוב קודם על אופייה של הדמות, איך שחקן ישחק אותה, היכן אופייה של הדמות ייתרום למשחק תפקידים איכותי והיכן הוא יפריע לזרימה השוטפת, ורק אז הכנס את נתוני המגבלות והחוזקות שיש למקצוע .

מעבר לזה היתי ממליץ לקרוא במלש את החלק העוסק ביצירת דמויות.

כמה הערות:
1. מקצוע יוקרה זה הוא חלקי בלבד, רוב המידע נמצא עדיין אצלי על הדף
2. חסידי ההאור באו כדי להדגיש את הרקע לדמות שלי(the dm הרקע אצלך הוא גם חלקי בלבד השאר נמצא בספר שלי)
3. לבקשתו של חגב עק מסוים הסבר:
חסידי האור הם כת אשר רצחה באכזריות את בני משפחתה של הדמות שלי על פשעים שהם ביצעו, בעקבות זה הדמות שלי)השריד האחרון למשפחתו( נאלץ לאכול מזון של יצורי שאול ושטנים שונים(זה מה שיש בגהנום), כידוע שטנים/שדים לא אוכלים כדי לקבל חומרי מזון אלא לשם שעשוע, לרוב הם עדיפים מזון שמקורו בדמויי אנוש שעדיין חיים ולכן הדמות שלי נאלצה לאכול כל מיני דמויי אנוש(תחילה צלוייה אך אחר כך....( כמובן שלא בני אנוש
4. הדמות שלי פרסמה שלושה ספרי בישול העוסקים בתזונה בגהנום כשאחד מבין הספרים הוא "גובלינים ומה לעשות איתם" לכל הגובלינים באשר הם על תעלבו דמות שיצרתי ניזונה גם מחגבים ענקיים מעצבנים ומאלפים)אך לעיתים רחוקות, אין על אלפים הרבה בשר וקשה לפתם אותם(

זכותך המלאה לאכול חגבים, צרצרים, חרגולים, ארבה וטריקרינים (או נרוביאנים, זה תלוי אם אתה מדבר על הדמות או הכינוי) אבל כמו שאמר פעם אינפרנל מרסי:
"...שיחקתי פעם ט'ריקרין שהיה הכי פצפיסטי שט'ריקרין יכול להיות (כלומר, חביב באופן יחסי), הוא הסתבך בכל כך הרבה בעיות עם גיבורים שרצו להרוג אותו בגלל שהוא היה חרק גדול וקרניבורי (בני אדם נחשבים אוכל, אלא אם כן הם מבקשים יפה לא להיות)..."

אז הצעה לי אליך- שמור על עצמך :orclol: :orcmad: :orcwaagh:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה