• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מקוריות

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Chief
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Chief

פונדקאי מהשורה
קרה לי הרבה פעמים שחשבתי על רעיון, והוא היה נראה לי ממש מדליק ומקורי, ואחרי כמה זמן נתקלתי בו בספר/משחק/סרט שמסתבר שהוא עתיק יותר מהרעיון שהעליתי. השאלה היא, האם זה אומר שהרעיון עדיין מקורי?
ובכלל, אנ'לא יודע אם זה כ"כ משנה. חשוב יותר הנאה ממקוריות, לא?

פיכסה אראגורן. טפו. סתם, טיפוס חביב ומשעשע.
אבל זה דיי מוציא חשק, כשאני מתלהב מרעיון, ואז אני מוצא אותו במקום אחר. יש משהו כיפי בלחשוב שאני המצאתי משהו חדש ויוצא דופן.

השאלה היא אם זה בדיוק מה שאתה עשית, או שיש אסקפט אחד ביצירה השניה שחופף לשלך? יש כל כך הרבה יצירות - למצוא משהו מקורי לחלוטין זה מאוד לא סביר.
יותר חשוב? אני לא רואה איך הם באותו הציר בכלל.

מקוריות היא בעיניי המתבונן. אם אתה רוצה לטפוח לעצמך על האגו - אז זה לא באמת משנה אם ההמצאה שלך הייתה קיימת קודם או לא אם לא הכרת אותה (עד כדי זה שאם היא הייתה קיימת קודם, אז אנשים אחרים הכירו אותה, וכל מיני דיבורים ויצירות אחרות שהשופעו מיצירה זו היו יכולים להשתלב אצלך בתת המודע חזרה לגרסא כלשהי של היצירה המקורית).
אבל השאלה האמיתית היא האם זה משנה, וכדי לענות על זה, צריך לשאול "משנה למי?". אם אתה רוצה למכור את היצירה הזאת, אז כן, זה משנה. תלוי, כמובן, במידת ההעתקה. אבל אם אתה פשוט רוצה להריץ לחברים שלך משחק מגניב, זה לא באמת משנה מי המציא את הרעיונות שם, כל עוד זה לא אקטיבית מפריע לשחקנים (שזה בדרך כלל קורה אם ההעתקה ממש בנאלית, אבל אם המצאת את זה לבד זה לא יגיע לרמות כאלה בדרך כלל).

אני מכיר את הבעיה, ואותי אישית היא מאוד מתסכלת.

בסופו של דבר, אם הרעיון שלך ואתה יודע את זה, כל השאר לא ממש משנים, אלא מבחינה מסחרית ופרסומית ,ואז יכולות להיות בעיות וענינים משפטים.חוץ מזה:שום בעיה.

אף פעם לא הפריע לי כשגיליתי שמישהו השתמש כבר ברעיונות שחשבתי עליהם.
להפך, ככל שאני לומד יותר הדמיון שלי מתפתח יותר וכך אני מצליח לשכלל רעיונות ולהפוך אותם לטובים ומגניבים יותר.
אני באופן עקבי מחפש השראה ממקורות אחרים ומשתמש בה. אני לא חושב שיש בזה משהו רע.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה