• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי מערכות דיגיטליות למשחק- הדרכה והמלצות?

שלום לכולם.
אז סוף כל סוף, אני מתחיל להנחות!
מדובר בפאת'פיינדר פראי. בתחילה ננסה הרפתקאה- שתיים מוכנות, ולאחר מכן אצור תוכן משלי למשחק.

החבורה מורכבת מאנשים מבוגרים, עם ילדים, עבודה ועוד. בשל אילוצי חיים אלו זמינות המשחקים שלנו יצרה מצב מעט מוזר- נשחק פעמיים בחודש, פעם מפגש שולחני פנים אל פנים, ופעם דיגיטלי.

בשבילי האלמנט הדיגיטלי חדש. למעט שהייתי זמן קצר שחקן במערכה של Badbug דרך Roll20, כל שאר משחקי העבר שלי היו פנים-אל-פנים. זוהי גם העדפתי היום, אך אני מנסה ללמוד גם דברים חדשים, ולהסתגל.
(בבקשה אנא לא נדון במדוע זה כך, עדיפות לסידור אחר וכדומה. כעת זה מה שאפשרי, ועם זה נעבוד).

אז... אני צריך ללמוד גם הנחייה דיגיטלית, ולכן השאלות:
# האם יש מערכת מומלצת לשם כך? שיקולים מרכזיים:
- אני מחפש מערכת שבעיקר קל ללמוד לעבוד עליה, וקל להריץ בה. שיקול הנוחות והיעילות גובר המון על שיקולי האופציות במערכת.
- יכולת הצגת מפות עם גריד לחימה במידת הצורך, אך גם יכולת לשרבט/ לאלתר מפת איזור או תרשים מצב בסיסי מהיר.
- במידת האפשר- עלות חד פעמית/ עלות זולה/ בחינם.
- במידת האפשר- שיש שם אופציות ייעודיות לפאת'פיינדר פראי (דפי דמות, מסד מפלצות/ סטטיסטיקה). או לעולמות פראיים?

# אילו עוד כלים צריך?
כלי הכנת מפות, מעקבים, מסדי נתונים?
האם כדאי במקביל זום/ דיסקורד/ משהוא אחר?
האם צריך אוזניות מיוחדות, או משהוא אחר? אל תניחו שיש לי ידע טכני, כי כנראה אין (טכנולוגיה דיגיטלית: Unskilled 1d4-2)

# אשמח לטיפים/ המלצות לגבי ניהול והנחיית משחק דרך פלטפורמות דיגיטליות. במידת האפשר גם סרטוני הדרכה טובים בנושא.

תודה מראש,
Kol. 🙏:)

היי
לי אישית יש ניסיון רק עם רול20 ולא ממש התרשמתי, בייחוד שזה לרוב דורש פתרון אחר לתקשורת וזה מסורבל.
יש את Foundry VTT ששמעתי עליו המלצות ויש לו חבילה של עולמות פראיים
לא ברור לי אם צריך לשלם שוב או לא על כל הדברים או רק על חלק. אני גם חושב שאפשר להעלות משאבים ידנית (למשל קלפי דמות)

אבל כמו שכתבתי בסיפתח, אני לא מכיר היטב

ראשית, הידד ובהצלחה!

ההמלצה שלי היא על roll20 (יש דפי דמות של SW) או על owlbear rodeo (לדעתי אין דפי דמות של SW)

ממליץ בחום להשתמש בשולחן הוירטואלי יותר כמו בשולחן ופחות כמו מערכת משחק. יש אנשים שאוהבים שאפשר לשים את כל הנתונים בפנים ואז ללחוץ על כפתור ולראות את הכל זז, אבל בעיני זה מגביל את המשחק - שלא לדבר על כמות העבודה וההבנה הנדרשים כדי לגרום לזה לפעול. אני מעדיף שהשולחן הוירטואלי יעקוב, מקסימום, אחרי יוזמה (והם כולם יודעים לעשות את זה בקלות), ואולי גם דפי דמות אם זה באמת עדיף מבחינתכם (למשל אם אתם לא רוצים שיהיה טאב נפרד פתוח עם דף הדמות ב-google doc או להשתמש בדף נייר).

לא צריך כלי להכנת מפות, מעקבים, או מסדי נתונים. השתמש בכלי הציור הבסיסיים של ה-VTT כדי לצייר משהו גס ופשוט באותו רגע במקום, זה מספיק - יש לנו דימיון, אנחנו יודעים להשתמש בו, כמו בשולחן משחק רגיל. אם אתה רוצה, אפשר להכין מראש ולחפש מפות מתאימות (חפש את הדבר הכללי שאתה רוצה, נגיד forest, עם battlemap או combat map ו-ttrpg).

ברול20 יש מערכת וידאו\קול בילט אין שעושה את העבודה. אישית אני מעדיף לבטל אותה ולהשתמש בדיסקורד בוידאו, פתוח בנפרד.
לא צריך שום דבר מיוחד. לכל לפטופ יש וידאו ומיקרופון, לכל אחד יש אוזניות (אם יש בעיה של הדים, הפתרון בדרך כלל הוא לעבור להשתמש באוזניות). לכל אחד יש גם טלפון, שיכול לשמש כחלופה לכל הדברים האלו ומריץ דיסקורד סבבה.

הנה מדריך שכתבתי לפני משהו כמו שבע שנים לשימוש ברול20. הרבה השתנה מאז והוא כבר לא עדכני, אבל זו נקודת התחלה טובה.

והנה מדריך לשחקנים, גם הוא כבר לא עדכני:

שווה לציין שלרול 20 יש תמיכה בינונית בשפה העברית (אני מציין זאת כיתרון, גם אם צנוע). אם אתה מגדיר עברית בתור שפה ראשית, האתר יידע להציג לך את דף הדמות של השיטה בעברית – זה פרויקט קטן שאני דאגתי להטמיע ברול 20 בזמן שעוד עשינו את מימון ההמון של ספר הבסיס, עם עזרה רבה של דרור רפפורט מ"אבירי החוף".

תודה רבה על ההסברים.
ננסק- אני מתכנן להשתמש ב"שולחן הדיגיטלי" בדיוק כפי שאתה מתאר. אני בדעה שעיקר האינטראקציה צריכה להיות ישירה עם השחקנים ועם דמיונם, ולהפחית ככל האפשר התעסקות עם מערכות נוספות.

בשל כך ההעדפה שלי היא למשחק שולחני, אך זה לא יתאפשר תמיד כעת, אז אני לומד להתגמש ולעשות דברים בצורה אחרת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה